Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
-
2028 -
1102 -
77150 -
10764
93766 plików
303,93 GB
Konfitura z jarzębiny
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-jarzebiny-7
Wspaniała do mięs, serów i pasztetów. Niebanalny dodatek na święta!
Składniki
(na 5 malutkich słoiczków)
1 kg przebranej jarzębiny
1 kg jabłek
1/2 szklanki wody
3 szklanki cukru
1 łyżeczka imbiru mielonego
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1/3 łyżeczki czarnego, młotkowanego pieprzu
Sposób przygotowania przepisu:
Konfitura z jarzębiny
1. Jarzębinę włożyć do garnka, zalać wodą. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, dodać do jarzębiny. Zasypać cukrem i gotować około 1 godzinę na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas, aż jabłka całkowicie się rozpadną a jarzębina zmięknie.
Doprawić obydwoma rodzajami pieprzu i imbirem. Pogotować jeszcze 15 minut, cały czas mieszać.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, odstawić do góry dnem.
- sortuj według:
-
0 -
1 -
0 -
0
1 plików
47 KB