Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sztuka destylowania rożnych wodek wroclawskich i gdanskich to jest Dwieście jeden przepisow przepędzania i sporządzenia rozmaitych likierow tudzież podanie sposobów jak takowe osłodzone i zakolorowane.zip

rafal_dabrowski5 / ►POGOTOWIE KULINARNE► / Sztuka destylowania rożnych wodek wroclawskich i gdanskich to jest Dwieście jeden przepisow przepędzania i sporządzenia rozmaitych likierow tudzież podanie sposobów jak takowe osłodzone i zakolorowane.zip
Download: Sztuka destylowania rożnych wodek wroclawskich i gdanskich to jest Dwieście jeden przepisow przepędzania i sporządzenia rozmaitych likierow tudzież podanie sposobów jak takowe osłodzone i zakolorowane.zip

5,99 MB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
POGOTOWIE KULINARNE - pekuchy_z_twarozkiem_i_rogaliki.jpg
KARINA ZAPRASZAM:::::::Przepis na "pepuchy" pol kilo ma ...
KARINA ZAPRASZAM:::::::Przepis na "pepuchy" pol kilo maki. pol kilo twarozku rzadkiego-taki z pudeleczka. 5 jajek calych 5lyzek cukru 2kieliszki rumu. 1cukier waniliowy 1 proszek do pieczenia. Wszystkie skladniki wymieszac razem,jak bedzie ciasto bardzo geste dodac troche mleka,wyrobic dobrze lyzka,nie mikserem.Piec na oleju z obydwu stron(ja wyjmuje jeden i patrze czy jest w srodku dobry)Smazyc jak paczki.
POGOTOWIE KULINARNE - torcik_orzechowo_czekoladowy.jpg
torcik orzechowo-czekoladowy Torcik orzechowy ( z sam ...
torcik orzechowo-czekoladowy Torcik orzechowy ( z samych białek z pączków i faworków+ krem czekoladowy budyniowy) ...ciacho do kawki...smacznego:)) ************************** Białka 12szt ( 9 miałam )ubiłam na sztywno w trakcie dosypywałam 1 ½ szk. cukru. Następnie dodałam 2½ szk. orzechów drobno utartych uprażonych i 1 szk. mąki wymieszanej 1 łyżeczką proszku do piecz. Piekłam w blaszce prostokątnej 21x36 w 190 C ok. 40 min aż się zrumienił. Gdy ostygł przekroiłam na pół i przełożyłam masą z 2 budyni czekoladowych wg przepisu z torebki .3 żółtka (z białek) dodałam do masy budyniowej utarłam z ¾ szk. mleka i wlałam na gotujące się mleko. Zimny budyń utarłam z 1 ,,Kasią”,1 łyżkę kakao+ zagęściłam 6-8 łyżeczek żelatyną , bo masa była za luźna. Wierzch też jest posmarowany kremem i posypany orzechami. Można też posypać czekoladą
POGOTOWIE KULINARNE - TORT MILKY.jpg
TORT MILKY Składniki: 3 upieczone blaty biszkopt ...
TORT MILKY Składniki: 3 upieczone blaty biszkoptowe, kostka masła, 500g milky way lub tańszego odpowiednika, 200ml mleka, Śmietana do ubijania 200g, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny, Opis przygotowania 1. Batoniki rozdrobnić nożem. Mleko zagotować, wsypać batoniki. Garnek z mlekiem włożyć do garnka z wrzątkiem i mieszać aż batoniki całkiem się rozpuszcza (ja pomogłam sobie mikserem). Wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce dobrze wystudzonej a najlepiej lekko schłodzonej masy. Najlepiej ucierać na najniższych obrotach. Biszkopt przekładać kremem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody. Dodać do ubitej z cukrem śmietany. Śmietaną ozdabiać tort. 2. Moja rada: Jeśli masa się zważy co nie powinno się stać dodać 2 plastry zimnego masła i dalej ucierać (mój sprawdzony sposób)
POGOTOWIE KULINARNE - SERNIK BUDYNIOWIEC.jpg
SERNIK BUDYNIOWIEC Bardzo fajne polaczenie sernika z ...
SERNIK BUDYNIOWIEC Bardzo fajne polaczenie sernika z budyniem czekoladowym. Ciasto mogloby byc mniej suche. Jesli ktos preferuje budyn np. smietankowy, w celu uzyskania warstwy ciemnej mozna dodac do sera kakao. Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ kostki (miękkiej) margaryny ½ szklanki cukru 2 jajka 1 żółtko Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 budynie czekoladowe Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: ½ kostki (miękkiej) margaryny ½ szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jajka 1 białko 1 budyń śmietankowy polewa czekoladowa wiórki kokosowe Margarynę i cukier - utrzec i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na okolo 50 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
POGOTOWIE KULINARNE - PRINCE POLO.jpg
PRINCE POLO Składniki: Ciasto biszkoptowe: ...
PRINCE POLO Składniki: Ciasto biszkoptowe: 6 jajek 1 ½ szkl cukru 1 ½ szkl mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać do ubitych jajek, po jednej łyżce delikatnie mieszając. Wyłożyć do blaszki 25*40 cm. Piec ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwini. Masa: 1 litr śmietany kremówki 36% 2 śmietan fixy (ja dałam 2 płaskie łyżeczki żelatyny) 2 łyżki cukru pudru 10 dag mlecznej czekolady 3 batony Prince Polo classic XXL brzoskwinie z puszki Ubić śmietanę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody, przestudzić. Do zimnej żelatyny dodać 2 łyżeczki bitej śmietany, rozmieszać i całość delikatnie wlać do masy śmietanowej. Następnie dodać startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Masę nałożyć na biszkopt. Wierzch: 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretki rozpuścić wcześniej według przepisu na opakowaniu, można jak ktoś woli użyć mniejszej ilości wody. Jak tylko będzie tężała, wylać na masę.
POGOTOWIE KULINARNE - SERNIK.jpg
SERNIK 1 kg sera 1 kostka margaryny 8 jajek ...
SERNIK 1 kg sera 1 kostka margaryny 8 jajek 35 dag cukru 1 budyń śmietankowy rodzynki Ser zemleć dwukrotnie. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser i budyń w proszku, cały czas ucierając. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Można też dodać startą skórkę z jednej pomarańczy lub cytryny. Ja dodaję też sok z 1 cytryny. Piec ok 60 min w 180 stopniach. Gotowy sernik możemy polać czekoladą. Porcja na małą blachę, gdy pieczemy na dużej – podwoić składniki.
POGOTOWIE KULINARNE - TORT MAKOWY Z KREMEM.jpg
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY ...
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY 2 szkl.sparzonego i zmielonego maku 2 szkl. cukru 5 jajek 8 dkg masła 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szkl. bułki tartej orzechy,rodzynki,skórka pomarańczowa Żółtka,cukier,masło i c.waniliowy utrzeć na pulchną masę.Do utartej masy dodawać powoli mak,proszek do pieczenia,bułkę,pokrojone orzechy,bakalie i połowę ubitej piany cały czas ucierając.Drugą połowę piany dodać na końcu i delikatnie wymieszać.Piec w temp.170,ok.60 min.Po wystygnięciu przekroić 2 razy. BISZKOPT KAWOWY 12 dkg masła 2 jajka 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl.mąki ziemniaczanej 1/4 szkl.cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Utrzeć masło i osobno zmiksować całe jajka z cukrem.Do utartego masła dodawać stopniowo jaja dalej miksując.Następnie dodać przesiane mąki z proszkiem,zmiksować i na koniec dodać kawę rozpuszczoną w ok.3 łyżkach wody.Piec w temp.180,ok.50 min. KREM 3 jajka 1/2 szkl.cukru 1 1/2 kostki masła Całe jajka ubijać na parze razem z cukrem do momentu podwojenia swojej objetości.Po ubiciu włożyć naczynie z masą jajeczną do zimnej wody i ubijac az ostygnie.Zimną masę dodać do utartego masła.Można także dodać trochę spirytusu aby poprawic smak. POLEWA 1/3 masła 2 łyżki wody 2 łyżki kakao 1/2 szkl.cukru Zagotować. Biszkopt makowy+krem+biszkopt kawowy+krem+biszkopt makowy+polewa. SMACZNEGO!
POGOTOWIE KULINARNE - ROLADA.jpg
ROLADA KUBUSIOWA 7 jaj 7 łyżek cukru kryształu 7 ...
ROLADA KUBUSIOWA 7 jaj 7 łyżek cukru kryształu 7 łyżek mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Jajka z cukrem ubijamy na perze, zestawiamy i dalej ubijamy aż masa stanie się puszysta. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blacgę wyłożoną natłuszczonym papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. Piec ok. 5 min. Upieczony, gorący biszkopt zsuwamy z blachy na stolnicę i po zdjęciu papieru kładziemy na czyściutkiej ściereczce i zwijamy w rulon. Masa śmietankowa: 1/2 l śmietany kremowej 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny (na 1/4 szkl. wody) 1/2 galaretki Przygotowowujemy galaretkę według przepisu wlewamy w coś długiego żeby można było ukroić paseki. Smietanę ubijamy z cukrem dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę, mieszamy. Wystudzone ciasto delikatnie rozwijamy, nz brzegu kładziemy ucięty pasek galaretki, następnie na całości rozprowadzamy masę śmietankową. Ponownie zwijamy w rulon. Wierzch można posypać cukrem pudrem. Można też galatetkę pokroić w kawałeczki następnie posypać po masie śmietankowej i dopiero zwijać w rulon.
POGOTOWIE KULINARNE - ROLADA ORZECHOWA.jpg
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone ...
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone orzechy włoskie, 7dag cukier, 7 dag śmietana 36 %, 250 g Opis przygotowania: 1. żółtka utrzeć z cukrem 2. dodać zmielone (na mąkę) orzechy włoskie 3. dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać 4. wylać masę na wyłożoną pergaminem i posmarowaną margaryną blachę 5. włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stopni C i piec 10 minut(nie dłużej bo w przeciwnym razie ciasto będzie się łamać) 6. po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ubić śmietanę i posmarować nią ciasto 7. zwinąć ciasto w roladę, wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i połówkami orzechów włoskich 8. schłodzić w lodówce 9. RADA: Można podwoic składniki i zrobic 2 rolady bo jest tak smaczna,że znika błyskawicznie
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności