Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Serowiec z katarzynkami.jpg

rafal_dabrowski5 / ►POGOTOWIE KULINARNE► / PRZEKŁADAŃCE / Serowiec z katarzynkami.jpg
PRZEKŁADAŃCE - Serowiec z katarzynkami.jpg
Download: Serowiec z katarzynkami.jpg

12 KB

(200px x 200px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Biszkopt
5 jaj
1 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl cukru
3-4 łyżki oleju
2 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem krówkowy
1 puszka masy krówkowej 500g
1/2 kostki margaryny

Masa serowa
500g zmielonego sera
3 łyżki cukru pudru
niecałą kostkę margaryny (pozostaw ok.2-3 cm)

Dodatkowo: 3 paczki katarzynek bez polewy, 3 paczki herbatników, wiórki kokosowe + łyżka masła

1. Ubij białka na sztywną pianę, następnie dodaj cukier, potem żółtka, na koniec stopniowo dodawaj olej. Mąkę wymieszaną z proszkiem i przesianą przez sito wymieszaj z masą za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy ( i piecz ok. 25-30min w 180C.
2. Masę krówkową utrzyj z margaryną na gładką masę. Posmaruj nim wystudzony biszkopt (zostaw odrobinę masy na posmarowanie wierzchu ciasta).
3. Na masę krówkową ułóż katarzynki.
4.Ser utrzyj z 3 łyżkami cukru pudru, następnie dodaj miękką margarynę. Powstałą masę rozsmaruj na ciastkach. Górę przykryj warstwą herbatników.
5.Do garnka wsyp wiórki kokosowe ok.5-6 łyżek i dodaj masło, przesmaż parę minut, zostaw do ostygnięcia, a następnie wyłóż na herbatniki.
6.Ciasto włóż do lodówki, najlepsze do konsumpcji będzie dnia następnego, kiedy pierniki będą już miękkie.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek

Inne pliki do pobrania z tego chomika
PRZEKŁADAŃCE - kremowka PALCE LIZAĆ.jpg
Składniki na ciasto: * 2 szklanki mąki * kostk ...
Składniki na ciasto: * 2 szklanki mąki * kostka margaryny * 1/2 szklanki gęstej wiejskiej śmietany (ewentualnie kremówki 36% - od śmietany zależy kruchość ciasta, ważne, aby nie była zbyt wodnista) Składniki na masę: * 3/4 l mleka 3,2% * 1/4 kostki masła - 5 dag * 1 szklanka cukru * duży cukier waniliowy * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 2 całe jaja Składniki na ciasto wysiekać na stolnicy, zagnieść, schłodzić. Podzielić na 2 części i rozwałkować na blaszki 25x40, ponakłuwać widelcem i upiec w temp.200 o C piekarnika elektrycznego przez ok.20 min., UWAŻAĆ przy wykładaniu z blachy- ciasto bardzo kruche. 1/2 l mleka zagotować z masłem i cukrem oraz cukrem waniliowym. W 1 szklance mleka rozmiksować pozostałe składniki, czyli jajka, budyń oraz obie mąki, wlać to na wrzące mleko i ugotować jak budyń (do pojawienia się bąbli i zgęstnienia). Gorący krem wyłożyć na jeden placek, na to ostrożnie zsunąć drugie ciasto. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga : http://www.domowe-wypieki.blogspot.com
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności