Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Bardzo krucha pyszotka z bananami.doc

rafal_dabrowski5 / ►POGOTOWIE KULINARNE► / PRZEKŁADAŃCE / Bardzo krucha pyszotka z bananami.doc
Download: Bardzo krucha pyszotka z bananami.doc

40 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek

Inne pliki do pobrania z tego chomika
PRZEKŁADAŃCE - NAPOLEONKA.jpg
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki ...
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki margaryna-1 kostka krem: mleko-1 litr mąka-1 szklanki cukier waniliowy-1 opakowanie żółtka-2 PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę z Kasią posiekać nożem (aż zrobi się kruszonka), wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wałkować tak jak ciasto francuskie, składać jak kopertę i znów wałkować w jednym kierunku. Czynność powtórzyć 3 razy. Przed wałkowaniem posypywać stolnicę mąką. Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić, następnie upiec dwa jednakowe prostokątne placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoto kolor. Krem: 1/2 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozmącić żółtka, wsypać mąkę, cukier waniliowy, wymieszać, przetrzeć przez sitko, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Ciepły krem wyłożyć na placek, przykryć drugim, lekko przycisnąć. Po całkowitym wystygnięciu, obsypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
PRZEKŁADAŃCE - KRÓLEWIEC.jpg
Ciasto kruche - składniki: * 30 dag mąki * 1 ...
Ciasto kruche - składniki: * 30 dag mąki * 10 dag cukru * 2 łyżki miodu * 1 łyżeczka sody * 1 całe jajko * 15 dag margaryny Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i wyrobić kruche ciasto. Podzielić na połowę i upiec dwa placki. Piec na blaszce (24x42) posmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia na złoty kolor. Temperatura pieczenia 175 stopni. Papier zdjąć jeszcze z gorących placków Ciasto biszkoptowe - składniki: * 4 jajka * 1/2 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej * 2 łyżki wody * 1łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać po jednym żółtku ciągle ubijając. Dodać resztę składników - lekko zamieszać. Upiec biszkopt. Krem - składniki: * 1/ 2 litra mleka * 10 dag cukru * 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej * 1 kopiasta łyżka mąki pszennej * 1 cukier waniliowy * 1 kostka margaryny Z 1/2 l mleka odlać pół szklanki, resztę mleka zagotować. W połowie szklanki roztrzepać mąki i wlać na gotujące się mleko. Do gorącego budyniu wkręcić margarynę. Polewa czekoladowa - składniki: * 4 łyżki cukru pudru * 12 dag margaryny * 3 łyżki kakao * 3 łyżki mleka Wykonanie: Podane składniki na polewę roztopić w małym naczyniu. Gorącą wylać na placek. Łączenie ciasta: Kruchy placek - połowa kremu - biszkopt - druga część kremu - kruchy placek - polewa.
PRZEKŁADAŃCE - Princessa.jpg
PRINCESSA Ciasto "Princessa" - składniki: * CIASTO: * ...
PRINCESSA Ciasto "Princessa" - składniki: * CIASTO: * 6 jajek * 12 łyżek mąki pszennej * 1 szkl. cukru zwykłego * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate) * 1 płaska łyżka kakao * BEZA: * 6 białek (żółtka zostawić do budyniu) * 20dag wiórek kokosowych * 20dag cukru pudru * 20dag posiekanych orzechów włoskich * 4duże princessy orzechowe * BUDYŃ: * 6 czubatych łyżek capuccino orzechowego * 0.5 szkl. wody (zimnej) * 6 żółtek * 3 łyżki mąki * 1 szkl. cukru zwykłego * 1i1/2 szkl. mleka * 2kostki margaryny * POLEWA: * 2 szkl. cukru pudru * 1 łyżka masła lub margaryny * 4 płaskie łyżki kakao * 6 łyżek gorącego przegotowanego mleka Ciasto "Princessa" - sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek, mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier cały czas ubijając, jak będzie już dobrze ubite z cukrem dodawać po jednym żółtku, a na końcu mąkę i delikatnie rozmieszać. Wylać na blaszkę i upiec biszkopt. Piec w temp.180 stopni 15 min. Wystudzić. BEZA: Princessy drobno pokroić, orzechy posiekać. Białka ubić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, orzechy, a na końcu princessy. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temp. 200stopni przez 20min. do podeschnięcia i zbrązowienia. Wystudzić. BUDYŃ: Mleko wlac do garnka a resztę składników razem wymieszac.Wymiszane składniki wlac do gotującego mleka.Tak ugotowany budyń wystudzic.Następnie zimny budyń utrzec z 2 margarynami. PRZEKŁADANIE Biszkopt przekroic, wyłożyc połowę kremu rozsmarowac,następnie beza na to reszta kremu i druga częśc biszkopta polac polewą.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności