-
71 -
75 -
64584 -
6480
71602 plików
40,32 GB
ŚNIADANIE
349 kcal
OWSIANKA Z SUSZONYMI
OWOCAMI, ILOŚĆ PORCJI: 1
10 min | 349 kcal, białko 13.3 g, węglowodany
65.5 g, tłuszcz 7.08 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
P ła tk i ow si a n e 0.01 kg
O trę by psze n n e 0.01 kg
Woda 0.12 kg, (0.5 szklanek)
Mle k o 2% 0.28 kg, (1 szklanka)
Da k tyle 0.01 kg, (2 sztuki)
Suszon e śliw k i 0.03 kg, (4 sztuki)
Suszon a żura w i n a 0.01 kg, (1 łyżka)
Rodzyn k i 0.01 kg, (1 łyżka)
OWSIANKA Z SUSZONYMI OWOCAMI:
Wszystkie składniki włożyć do rondelka. Gotować na
małym ogniu, aż owsianka zgęstnieje, a płatki
zmiękną. Często mieszając. Można lekko posolić.
DRUGIE
ŚNIADANIE
283 kcal
KOKTAJL Z JARMUŻU
5 min | 283 kcal, białko 9.61 g, węglowodany
44.3 g, tłuszcz 11.1 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ja rmuż 0.06 kg, (3 garście)
Se le r n a ci ow y 0.05 kg, (1 łodyga)
P i e truszk a 0.15 kg, (2 korzeń)
P oma ra ń cza 0.24 kg, (1 sztuka)
O liw a z oliw e k 0.01 kg, (1 łyżka)
KOKTAJL Z JARMUŻU:
Wszystko zblendować.
OBIAD
484 kcal
MAKARON ZAPIEKANY Z SZYNKĄ I
GROSZKIEM, ILOŚĆ PORCJI: 1
30 min | 484 kcal, białko 23 g, węglowodany
72.3 g, tłuszcz 12.4 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ma k a ron pe łn ozi a rn i sty 0.06 kg, (0.5
szklanek)
Szyn k a drobi ow a 0.03 kg, (1 plaster)
Ce bula 0.1 kg, (1 sztuka)
G rosze k w puszce 0.09 kg, (6 łyżek)
Jogurt n a tura ln y 0.16 kg, (8 łyżek)
O le j rze pa k ow y 0 kg, (0.5 łyżek)
MAKARON ZAPIEKANY Z SZYNKĄ I
GROSZKIEM:
Makaron zagotować w wodzie. Cebulę pokroić w
plasterki, podsmażyć na oleju, dodać szynkę
pokrojoną w paski i odsączony groszek. Wlać jogurt,
dusić przez kilka minut, doprawić do smaku. Makaron
wymieszać z sosem. Ułożyć w naczyniu
żaroodpornym. Zapiekać 20 minut w piekarniku
nagrzanym do 180 stopni.
KOLACJA
280 kcal
OMLET Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
10 min | 280 kcal, białko 20.7 g, węglowodany
10.8 g, tłuszcz 17.1 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ja jk o 0.08 kg, (1.5 sztuk)
Mą k a grycza n a 0.01 kg, (1 łyżka)
Roszpon k a 0.05 kg, (2 garście)
O le j rze pa k ow y 0 kg, (0.5 łyżek)
Łosoś w ę dzon y 0.05 kg, (2 filet)
OMLET Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
Przygotować omlet z jaj, mąki gryczanej i oleju. Kiedy
będzie gotowy, ułożyć na nim roszponkę polaną
olejem oraz kawałki łososia wędzonego.
ZESTAW NUMER 7
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB