-
71 -
75 -
64584 -
6480
71602 plików
40,32 GB
353 kcal
SAŁATKA OGÓRKOWA Z
RZODKIEWKĄ I GROSZKIEM
CUKROWYM, ILOŚĆ PORCJI: 1
15 min | 353 kcal, białko 12.2 g, węglowodany
55.6 g, tłuszcz 11.1 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
G rosze k w strą k u 0.12 kg, (3.5 garście)
O góre k 0.36 kg, (2 sztuki)
Rzodk i ew k a 0.1 kg, (7 sztuk)
Cuk i e r 0.01 kg, (1 łyżka)
Se zam 0.01 kg, (1 łyżka)
G rza n k i 0.03 kg, (2.5 łyżki)
Sos sojow y 0.01 kg, (1 łyżeczka)
O ce t w i n n y 0 kg, (1 łyżeczka)
O liw a z oliw e k 0 kg, (0 łyżek)
SAŁATKA OGÓRKOWA Z RZODKIEWKĄ I
GROSZKIEM CUKROWYM:
Strączki groszku zalać wrzątkiem. Dodać szczyptę soli i
cukru gotować 2-3 min. Odcedzić i zanurzyć w zimnej
wodzie i odsączyć. Ogórek umyć (bez obierania) i
pokroić w półplasterki. Rzodkiewki opłukać i pokroić
w plasterki. Ziarna sezamu uprażyć na suchej, gorącej
patelni. Przygotować sos. Połączyć ocet winny, sos
sojowy, oliwę z oliwek, cukier. Mieszać do
rozpuszczenia się cukru. Warzywa połączyć, polać
sosem. Wymieszać i posypać sezamem. Dodać
grzanki.
DRUGIE
ŚNIADANIE
278 kcal
EGZOTYCZNY PUDDING Z NASION
CHIA , ILOŚĆ PORCJI: 1
5 min | 278 kcal, białko 10.7 g, węglowodany
34.3 g, tłuszcz 12.5 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Na si on a ch i a 0.03 kg, (3 łyżki)
Mle k o 2% 0.15 kg, (0.5 szklanek)
Borów k a 0.1 kg, (2 garście)
EGZOTYCZNY PUDDING Z NASION CHIA :
1. Wsypać nasiona chia do szklanki i zalać je mlekiem.
2. Odstawić nasiona na godzinę (lub dłużej), by
wchłonęły mleko. 3. Borówki zmiksować na jednolitą
masę. 4. Układać warstwami w szklance- borówki -
nasiona z mlekiem - borówki.
OBIAD
491 kcal
POTRAWKA Z INDYKIEM
40 min | 491 kcal, białko 40.6 g, węglowodany
58.3 g, tłuszcz 14 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
P or 0.1 kg, (2 kawałek)
Se le r n a ci ow y 0.08 kg
P i e truszk a 0.18 kg
Ma rch ew 0.16 kg, (2 sztuki)
Kope r 0.03 kg
Cza rn y pi e prz 0 kg
Sól 0 kg
Li ść la urow y 0 kg
Jogurt n a tura ln y 0.1 kg
P i e rś z i n dyk a 0.11 kg, (0.5 sztuk)
Brok uł 0.11 kg, (1 sztuka)
POTRAWKA Z INDYKIEM:
Ugotować włoszczyznę, pierś indyka, koperek z
przyprawami (ziele angielskie, pieprz, sól, liście
laurowe). Odlać wywar (zostawić około pół szklanki).
Wszystko pokroić Na talerzu wymieszać z jogurtem
naturalnym.
KOLACJA
279 kcal
PYSZNE PLACUSZKI, ILOŚĆ PORCJI:
1
40 min | 279 kcal, białko 12.9 g, węglowodany
38.8 g, tłuszcz 8.74 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
P ła tk i ow si a n e 0.01 kg, (5 łyżeczek)
Ja jk o 0.05 kg, (1 sztuka)
Mle k o 2% 0.14 kg, (0.5 szklanek)
Ja błk o 0.15 kg, (1 małe)
Cyn amon mi e lon y 0 kg, (1 szczypta)
PYSZNE PLACUSZKI:
Odmierzyć płatki i wsypypać do miseczki, zalać
mlekiem na wysokość płatków. Poczekać ok. pół
godziny, aż płatki wchłoną mleko. Dodać jajka i
dokładnie wymieszać. Szczypta soli himalajskiej, ale
niekoniecznie. Smażyć bez tłuszczu. Dodatki do
wyboru na wierzch mus z jabłek bez cukru. Mus z
jabłek: Obrać jabłka ze skóry. Wykrawać środki (pestki
itp. itd.). Pokroić w kostkę. Jabłka wrzucić do
garnuszka, dolać na dno trochę wody, by jabłka się nie
przypaliły. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Od
czasu do czasu mieszając. I tak do miękkości - zrobi się
taka "papka". Można dodać cynamon.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB