-
71 -
75 -
64584 -
6480
71602 plików
40,32 GB
347 kcal
PŁATKI OWSIANE Z SERKIEM
WIEJSKIM I GRUSZKĄ, ILOŚĆ
PORCJI: 1
10 min | 347 kcal, białko 18.8 g, węglowodany
57.4 g, tłuszcz 5.94 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
G ruszk a 0.16 kg
Mle k o 2% 0.15 kg, (0.5 szklanek)
P ła tk i ow si a n e 0.03 kg
Se re k w i e jsk i 0.08 kg, (0.5 opakowanie)
Cyn amon mi e lon y 0 kg, (1 łyżeczka)
PŁATKI OWSIANE Z SERKIEM WIEJSKIM I
GRUSZKĄ:
Składniki dodatkowe: cynamon. Płatki owsiane
zalewamy na noc wodą. Rano odlewamy wodę.
Dodajemy zimne lub ciepłe mleko, serek wiejski i
pokrojoną drobno gruszkę. Doprawiamy cynamonem.
DRUGIE
ŚNIADANIE
280 kcal
JOGURT NATURALNY Z OWOCAMI,
ILOŚĆ PORCJI: 1
5 min | 280 kcal, białko 11.3 g, węglowodany
32.8 g, tłuszcz 13.5 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Jogurt n a tura ln y 0.16 kg, (8 łyżek)
T rusk a w k a 0.25 kg, (1.5 szklanek)
O rze ch y a ra ch i dow e 0.01 kg, (0.5 łyżek)
Na si on a ch i a 0.01 kg, (1 łyżka)
JOGURT NATURALNY Z OWOCAMI:
OBIAD
495 kcal
SAŁATKA JARZYNOWA, ILOŚĆ
PORCJI: 1
15 min | 495 kcal, białko 15.4 g, węglowodany
89.6 g, tłuszcz 10.7 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ma rch ew 0.16 kg, (2 sztuki)
P i e truszk a 0.08 kg, (1 korzeń)
Se le r k orze n i ow y 0.06 kg, (1 plaster)
G rosze k w puszce 0.04 kg, (3 łyżki)
Ja błk o 0.12 kg, (1 małe)
O góre k k i szon y 0.13 kg
Jogurt n a tura ln y 0.02 kg, (1 łyżka)
Ch le b żytn i 0.07 kg, (2 kromki)
P oppi n g z ama ra n tusa 0.01 kg
O liw a z oliw e k 0.01 kg, (0.5 łyżek)
SAŁATKA JARZYNOWA:
Marchew pietruszkę i seler obrać, pokroić w kostkę a
następnie gotować przez około 10 min. Jabłko i ogórka
kiszonego pokroić w kostkę, połączyć z wystudzonymi
ugotowanymi warzywami oraz groszkiem. Dodać
jogurt naturalny oliwę z oliwek, popping z amarantusa
i wymieszać. Podawać w towarzystwie pieczywa.
KOLACJA
277 kcal
JAJKA PIECZONE W SZYNCE Z
WIOSENNYMI WARZYWAMI
25 min | 277 kcal, białko 24.1 g, węglowodany
6.85 g, tłuszcz 16.8 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ja jk o 0.12 kg
Szyn k a w ę dzon a n i sk osodow a 0.04 kg
P i e cza rk i 0.02 kg
Ki e łk i rzodk i ew k i 0.01 kg
O liw a z oliw e k 0 kg, (0.5 łyżek)
Cza rn y pi e prz 0 kg, (1 szczypta)
JAJKA PIECZONE W SZYNCE Z WIOSENNYMI
WARZYWAMI:
1 Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. 2) Formę na
muffiny wykładamy szynką (spód i boki), dodajemy
obraną i pokrojoną w kostkę pieczarkę, ostrożnie
wbijamy jajko i posypujemy przyprawami (sól
himalajska, pieprz, słodka papryka, zioła
prowansalskie, czarnuszka). 3) Pieczemy aż zetnie się
białko, w zależności od tego czy chcemy płynne czy
stałe żółtko - przez ok. 15-20 minut (tryb: góra-dół).
Podajemy skropione oliwą z oliwek. Posypujemy
kiełkami.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB