-
71 -
75 -
64584 -
6480
71602 plików
40,32 GB
ŚNIADANIE
350 kcal
ŚNIADANIOWY MUS, ILOŚĆ PORCJI:
11
0 min | 350 kcal, białko 8.36 g, węglowodany
47.8 g, tłuszcz 16.9 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
A w ok a do 0.07 kg, (0.5 sztuk)
Ba n a n 0.05 kg, (0.5 sztuk)
G ra n a t 0.09 kg, (0.5 sztuk)
Sok z cytryn y 0.04 kg, (6 łyżek)
O rze ch y a ra ch i dow e 0.01 kg, (0.5 łyżek)
P oppi n g z ama ra n tusa 0.01 kg
Cuk i e r brą zow y 0 kg, (0.5 łyżeczek)
Jogurt n a tura ln y 0.08 kg, (4 łyżki)
ŚNIADANIOWY MUS:
Wszystko zmiksować. Na wierzch położyć orzechy.
DRUGIE
ŚNIADANIE
274 kcal
KISIEL Z FIGAMI, ILOŚĆ PORCJI: 1
15 min | 274 kcal, białko 4.28 g, węglowodany
65.6 g, tłuszcz 1.25 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ja gody goji 0.01 kg, (0.5 łyżek)
Woda 0.24 kg, (1 szklanka)
Mą k a zi emn i a cza n a 0.01 kg
Cuk i e r 0.01 kg, (0.63 łyżek)
P oppi n g z ama ra n tusa 0.01 kg
Rodzyn k i 0.01 kg, (0.5 łyżek)
Suszon a fi ga 0.07 kg, (4.5 sztuk)
KISIEL Z FIGAMI:
Owoce, suszone figi i rodzynki zmiksować. Zagotować
z wodą i mąką ziemniaczaną. Spożywać na ciepło lub
zimno. Posypać poppingiem.
OBIAD
527 kcal
BATATY FASZEROWANE MIĘSEM
MIELONYM, ILOŚĆ PORCJI: 1
20 min | 527 kcal, białko 42.9 g, węglowodany
43.6 g, tłuszcz 21.1 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Szpi n a k 0.1 kg, (4 garście)
Łopa tk a w i e przow a be z k ości 0.12 kg, (1
porcja)
Se r mozza re lla 0.03 kg, (2 plastry)
O le j rze pa k ow y 0.01 kg, (0.5 łyżek)
Ce bula 0.02 kg
Ba ta t 0.13 kg, (0.5 sztuk)
BATATY FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM:
1. Batata dobrze wyszorować i przekroić na pół. Łyżką
wyciąć wnętrze, tak aby otrzymać jak największe
kawałki (które upieczesz) 2. Mięso zmielić, poddusić
na oleju z pokrojoną drobno cebulą i szpinakiem.
Dodaj mozzarellę, doprawić. 3. Farsz włożyć do batata.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, nalać na dno
około pół szklanki wody. Wrzucić wydrążone cząstki
warzywa. Naczynie przykryć i piec około 40 minut.
KOLACJA
278 kcal
BUŁKA Z PASTĄ Z SUSZONYCH
POMIDORÓW Z KAPARAMI, ILOŚĆ
PORCJI: 1
10 min | 278 kcal, białko 10.7 g, węglowodany
46.5 g, tłuszcz 8.02 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Suszon y pomi dor 0.03 kg, (2 garście)
Bułk a żytn i a 0.04 kg, (1 bułka duża)
O liw a z oliw e k 0.01 kg, (1 łyżeczka)
Czosn e k w proszk u 0 kg, (0.5 łyżeczek)
Ba zyli a 0 kg, (1 liść)
Ka pa ry w za lew i e 0.06 kg, (6 łyżek)
P a pryk a cze rw on a słodk a 0.08 kg, (0.5
sztuk)
BUŁKA Z PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z
KAPARAMI:
Suszone pomidory, paprykę, kapary, czosnek, bazylię
zblendować. Dodać oliwę i miksować do uzyskania
gładkiej pasty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na pieczywie.
ZESTAW NUMER 6
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB