-
71 -
75 -
64584 -
6480
71602 plików
40,32 GB
ŚNIADANIE
353 kcal
FIT ZAPIEKANKA Z CUKINII
25 min | 353 kcal, białko 13.2 g, węglowodany
59.1 g, tłuszcz 7.61 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Cuk i n i a 0.25 kg
P omi dor cze rw on y 0.17 kg, (1 cały)
Se r mozza re lla 0.03 kg
Ma k a ron ryżow y 0.06 kg, (1.5 porcji)
FIT ZAPIEKANKA Z CUKINII:
1) Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza tryb
góra-dół. 2) Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i
kroimy wzdłuż na paski (w zależności od grubości
warzywa otrzymacie 2-4) o grubości ok. 1 cm. 3)
Pomidora kroimy w półplasterki a mozzarellę w
kostkę. 4) Cukinię posypujemy solą, pieprzem,
układamy na niej pomidora, posypujemy mozzarellą
oraz przyprawami ( np. sól himalajska, pieprz,
przyprawa do pomidorów z mozzarellą), dodajemy
ugotowany makaron. 5) Zapiekamy przez 16 minut.
DRUGIE
ŚNIADANIE
274 kcal
KARMELIZOWANE BANANY Z
CYNAMONEM, ILOŚĆ PORCJI: 1
10 min | 274 kcal, białko 12 g, węglowodany
47.4 g, tłuszcz 6.45 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ba n a n 0.12 kg
Cyn amon mi e lon y 0 kg, (1 łyżeczka)
Jogurt gre ck i 0.09 kg, (0.5 opakowanie)
Cuk i e r brą zow y 0.01 kg, (1 łyżeczka)
Ma li n a 0.06 kg, (1 garść)
O rze ch w łosk i 0.01 kg, (0.5 łyżek)
KARMELIZOWANE BANANY Z CYNAMONEM:
Rozgrzać opiekacz. Obrać i pokroić banany (i inne
owoce) na plasterki. Ułożyć do żaroodpornych
foremek. Posypać cynamonem i przykryć jogurtem.
Wsypać brązowy cukier. Ustawić foremki pod grzałką
opiekacza, na papierze do pieczenia. Opiekać około 1
minuty, aż cukier się rozpuści. Wyjąć foremki i
odstawić do ostudzenia. Na wierzch ułożyć maliny i
zmiksowane orzechy.
OBIAD
490 kcal
SAŁATKA Z SANDACZEM, ILOŚĆ
PORCJI: 1
30 min | 490 kcal, białko 29.7 g, węglowodany
44.5 g, tłuszcz 24.3 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Sa n da cz 0.1 kg
Sól 0.01 kg, (1 łyżeczka)
Cza rn y pi e prz 0 kg, (1 łyżeczka)
Suszon y tymi a n e k 0 kg, (1 łyżeczka)
Ka sza grycza n a 0.02 kg
Ruk ola 0.07 kg
Sa ła ta lodow a 0.14 kg, (3.5 liść)
Brok uł 0.04 kg, (0.5 sztuk)
O liw a z oliw e k 0.01 kg, (2 łyżeczki)
G rza n k i 0.01 kg, (1.5 łyżek)
A w ok a do 0.07 kg, (0.5 sztuk)
SAŁATKA Z SANDACZEM:
Sandacza przyprawić szczyptą soli, pieprzu,
tymiankiem i ugotować na parze. W tym czasie
ugotować również kaszę gryczaną. Przygotować
sałatkę z rukoli, sałaty, różyczek brokułu, awokado,
polać oliwą z oliwek. Wszystko razem połączyć. Dodać
grzanki.
KOLACJA
282 kcal
TOST Z WĘDLINĄ I WARZYWAMI,
ILOŚĆ PORCJI: 1
10 min | 282 kcal, białko 13.1 g, węglowodany
36.9 g, tłuszcz 9.01 g
SKŁADNIKI NA CAŁE DANIE (1 PORCJA):
Ch le b żytn i 0.07 kg, (2 kromki)
Szyn k a drobi ow a 0.04 kg, (1.5 plastrów)
P omi dor żółty 0.06 kg, (0.5 cały)
Ma sło 0.01 kg, (0.5 łyżek)
TOST Z WĘDLINĄ I WARZYWAMI:
ZESTAW NUMER 1
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB