Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Z MAASĄ BRZOSKWINIOWĄ.jpg

rafal_dabrowski5 / ►POGOTOWIE KULINARNE► / Z MAASĄ BRZOSKWINIOWĄ.jpg
POGOTOWIE KULINARNE - Z MAASĄ BRZOSKWINIOWĄ.jpg
Download: Z MAASĄ BRZOSKWINIOWĄ.jpg

23 KB

(292px x 342px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Z MASĄ BRZOSKWINIOWĄ


1. Biszkopt orzechowy:

- 4 jaja
- 4 łyżki zmielonych orzechów
- 3 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki cukru
- łyżka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku



2. Biszkopt kokosowy:

- 6 białek
- 1/2 szkl cukru
- 150 g kokosu
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku



3. Krem:

- puszka brzoskwiń
- kostka masła
- 6 żółtek
- 1/2 budyniu śmietankowego
- łyżka mąki tortowej


1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec ok 30 minut w temp 180 stopni. Przekroić na 2 części.

2. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać kokos i lekko wymieszać. Dodać mąkę wymeszaną z proszkiem. Piec w temp 180 stopni przez 30 minut.

3. Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, to dolać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Masło utrzeć z żółtkami i odrobiną cukru pudru, dodać ostudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.



Położenie placka:
1. Biszkopt orzechowy
2. Masa
3. Biszkopt kokosowy
4. Masa
5. Biszkopt orzechowy
6. Polewa czekoladowa

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
POGOTOWIE KULINARNE - ciasteczka wigilijne.jpg
Składniki * kg mąki pszennej * 1 kostka masł ...
Składniki * kg mąki pszennej * 1 kostka masła/ margaryny * 1 szkl cukru * 2 cukiery waniliowy * 4 jaja * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * w zalezności od jakości masła/margaryny czasmi dodajew 2-3 łyzki smietany( nie zawsze) * lukier * kolorowe posypki Bardzo smaczne kruche świąteczne ciasteczka Etapy przygotowania ze wszystkich skadników zagniatamy szybko ciasto , które zawijamy w folie i do lodówki na 30-60 minut Nastepnie rozwałkowujemy i wykrawamy foremkami ciasteczka Ciasteczka pieczemy 10 min 190 stopni na złoty kolor Dekorujemy lukrem i kolorowymi posypkami lub orzechami włoskimi ,tu bardziej technicznie dla początkujących http://kotlet.tv/ciasteczka-maslane
POGOTOWIE KULINARNE - TORT MAKOWY Z KREMEM.jpg
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY ...
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY 2 szkl.sparzonego i zmielonego maku 2 szkl. cukru 5 jajek 8 dkg masła 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szkl. bułki tartej orzechy,rodzynki,skórka pomarańczowa Żółtka,cukier,masło i c.waniliowy utrzeć na pulchną masę.Do utartej masy dodawać powoli mak,proszek do pieczenia,bułkę,pokrojone orzechy,bakalie i połowę ubitej piany cały czas ucierając.Drugą połowę piany dodać na końcu i delikatnie wymieszać.Piec w temp.170,ok.60 min.Po wystygnięciu przekroić 2 razy. BISZKOPT KAWOWY 12 dkg masła 2 jajka 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl.mąki ziemniaczanej 1/4 szkl.cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Utrzeć masło i osobno zmiksować całe jajka z cukrem.Do utartego masła dodawać stopniowo jaja dalej miksując.Następnie dodać przesiane mąki z proszkiem,zmiksować i na koniec dodać kawę rozpuszczoną w ok.3 łyżkach wody.Piec w temp.180,ok.50 min. KREM 3 jajka 1/2 szkl.cukru 1 1/2 kostki masła Całe jajka ubijać na parze razem z cukrem do momentu podwojenia swojej objetości.Po ubiciu włożyć naczynie z masą jajeczną do zimnej wody i ubijac az ostygnie.Zimną masę dodać do utartego masła.Można także dodać trochę spirytusu aby poprawic smak. POLEWA 1/3 masła 2 łyżki wody 2 łyżki kakao 1/2 szkl.cukru Zagotować. Biszkopt makowy+krem+biszkopt kawowy+krem+biszkopt makowy+polewa. SMACZNEGO!
POGOTOWIE KULINARNE - sernik smażony.jpg
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY Składniki: 1.CIASTO JASN ...
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY Składniki: 1.CIASTO JASNE: 3/4 szkl. cukru 100g mąki ziemniaczanej 6 białek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka octu 1 łyzeczka proszku do pieczenia 2. CIASTO CIEMNE: 1 szkl. cukru 1 szkl. maki pszennej 6 całych jajek 1 łyzka kakao 6 łyżek wody 1 łyżeczka proszku dp pieczenia 3. MASA SEROWA: 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 1000g białego półtłustego sera 200g masła 6 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego 1 op. cukru wanilinowego garść rodzynek, olejek cytrynowy, pomarańczowy Sposób przygotowania : 1. Białka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z białkami, dodać ocet. Lekko wymieszać. 2. Jajka ubić z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Połączyć z jajami i dodać wodę. Dokładnie połączyć. Na wysmarowaną blachę i wyłożoną papierem kładziemy łyżką kupkami białe ciasto, na nie wylewamy ciemne. Pieczemy w temp.180 st. przez ok. 60 min. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki. 3. Ser zemleć połączyć z masłem, żółtkami , cukrem i c. wanilinowym. .Włożyć do większego gara i podgrzewać na palniku do uzyskania jednolitej masy ( nie przypalić!) następnie dodać budyń rozpuszczony w mleku (3/4 szkl.), rodzynki,zapach,dokładnie mieszać przez cały czas gotowania ponieważ bardzo gęstnieje i może się przypalić. Gorącym serem przełożyć placki. Wierzch udekorować np. polewą lub jak uważamy.
POGOTOWIE KULINARNE - SERNIK GOTOWANY Z BITĄ ŚMIETANĄ.jpg
SERNIK GOTOWANY Z BITĄ ŚMIETANĄ Biszkopt: 5 jaje ...
SERNIK GOTOWANY Z BITĄ ŚMIETANĄ Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa serowa: 1/2 kg twarogu 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 budyń 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 250 ml śmietany 30% 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego 1 zagęstnik do bitej śmietany fix 2 galaretki jagodowe lub dowolny smak 1 mała puszka ananasa Zimne jajka z lodówki rozbić, oddzielić białka od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywną bezę. Następnie dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym ,dalej ubijać potem żółtka. Na końcu dodać obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wysmarować lekko tłuszczem wyłożyć papierem do pieczenia, piec w 180 st C około 50 min. Upieczony biszkopt, przekroić na 3 części. Twaróg włożyć do garnka ,dodać cukier puder, cukier waniliowy, jajka, budyń wymieszany z mąką ziemniaczaną i mlekiem ,wszystko zagotować aż zgęstnieje, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Spód biszkoptu włożyć do blaszki, wylać połowę masy serowej cienko rozsmarować, przykryć drugą częścią biszkoptu, na to wylać resztę masy, rozsmarować, wstawić na parę minut do lodówki aż zastygnie. Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać dżem i zagęstnik, wyłożyć na masę serową i przykryć ostatnim płatem biszkoptu. Galaretki jagodowe rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody wystudzić, na wierzch ułożyć owoce(ja dałam ananasa z puszki) Tężejącą galaretką zalać ciasto i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
POGOTOWIE KULINARNE - biszkopt_kakaowy.jpg
Biszkopt kakaowy 6 jaj 1 szkl.mąki tortowej 1 szkla ...
Biszkopt kakaowy 6 jaj 1 szkl.mąki tortowej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżeczka octu 3 łyżeczki oleju Ubić białka ze szczypta soli.Dodawać stopniowo cukier podczas ubijania.Następnie po jednym żółtku,ocet oraz olej.Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.Dodawać delikatnie do ubitych białek ,wymieszać mieszadełkami wyłączonego miksera. Piec w 150 °C z termoobiegiem 30-40 minut. Ja dopiekałam jeszcze 10 minut czyli w sumie 50 minut. Biszkopt wyrasta równiutko z każdej strony i jest bardzo puszysty. Polecam-KARINA
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności