Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ROGALE MASLANE.jpg

POGOTOWIE KULINARNE - ROGALE MASLANE.jpg
Download: ROGALE MASLANE.jpg

1,56 MB

(2102px x 1500px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dania rybne
POGOTOWIE KULINARNE - rajska rolada z galaretka.jpg
rajska rolada z galaretką Biszkopt orzechowy * 8 ja ...
rajska rolada z galaretką Biszkopt orzechowy * 8 jaj * 25 dag mielonych orzechów * 3/4 szklanki cukru * 1 łyżka mąki * 2 łyżki bułki tartej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Do ubitych białek dodać resztę składników - lekko zamieszać. Upiec ciasto na blaszce 24x42cm w temp. 175 stopni około 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwie połowy. Jabłkowa rolada * 5 dużych jabłek * 4 jajka * 1/2 szkl. cukru * 3/4 szkl. mąki * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Posmarować blaszkę ((24x42cm)i wyłożyć pergaminem również posmarowanym tłuszczem. Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć jabłka. Na rozłożone jabłka wylać ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni na złoty kolor - około 25 minut. Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć papier i zwinąć roladę. Odstawić do wystudzenia. Zimną kroić na grubość 2 cm. Krem * 2 galaretki * 1/2 litra mleka * 2 żółtka * 1/2 szkl. cukru * 2 łyżki mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 cukier waniliowy * 1,5 kostki tłuszczu (masło+margaryna) Wykonanie Ugotować galaretkę w mniejszej ilości wody - odstawić do stężenia. Z podanych składników ugotować budyń. Masło i margarynę utrzeć na gładką masę. Dodawać przestudzony budyń po jednej łyżce. Galaretkę pokroić i zamieszać lekko z kremem. Polewa czekoladowa * 1/2 kostki margaryny *5 łyżek cukru pudru *3 łyżki kakao *2 łyżki wody *1 łyżka żelatyny *5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany Żelatynę rozpuścić w wodzie. Margarynę, cukier, żelatynę i kakao rozpuścić na wolnym ogniu - nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Przełożenie ciasta Połowa biszkoptu orzechowego - krem - pokrojona rolada - krem - druga połowa biszkoptu - polewa. Uwaga Można upiec dwa oddzielne biszkopty orzechowe.
POGOTOWIE KULINARNE - rolada czekoladowa z mascarpone i malinami.jpg
Składniki: * 4 jajka * 100 g drobnego cukru ...
Składniki: * 4 jajka * 100 g drobnego cukru * 100 g mąki (dałam tortową) * 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia * 4 łyżki kakao * 50 g gorzkiej czekolady, startej * cukier waniliowy - 16 g Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypywać partiami cukier, ciągle ubijając. Partiami wlewać żółtka i nadal ubijać. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao na końcu wsypać startą czekoladę. Delikatnie wymieszać, tak żeby piana nie opadła. Bawełnianą ściereczkę delikatnie posypać cukrem waniliowym Płaską formę o wymiarach 28 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę, wyrównać. Piec około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. ( nie dłużej, bo rolada pęknie podczas zwijania).Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ściereczkę papierem do góry. Zerwać powoli papier, a roladę z ręczniczkiem zwinąć, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić do całkowitego ostudzenia.Ważne jest żeby wszystko robić, kiedy rolada jest jeszcze gorąca. Nie czekamy aż ostygnie! Składniki na krem: * 250 g serka mascarpone * 50ml śmietany 18% * 2 łyżki cukru pudru (ilość cukru możemy zmniejszyć w zależności od upodobań) Składniki zmiksować. Składniki na polewę: * 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady * 30 g masła Masło z połamaną na kawałki czekoladą stopić w kąpieli wodnej mieszając do połączenia składników. Dodatkowo: * 250g malin lub wiśni. Ostudzoną roladę rozwinąć, usunąć ręczniczek. Natychmiast posmarować nadzieniem z serka mascarpone, ułożyć maliny i z powrotem zawinąć. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem polać polewą (moją polewą nie polewałam rolady, ale ostudzoną posmarowałam ciasto tworząc "fale" )
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności