Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

papryka miodowa.jpg

Papryka miodowa - papryka miodowa.jpg
Download: papryka miodowa.jpg

4 KB

(150px x 113px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Składniki

5 kg czerwonej mięsistej papryki
Zalewa:
10 szklanek wody
2 szklanki octu
14-15 łyżek cukru
4 płaskie łyżki soli
4 łyżki miodu
4 łyżki oleju
Oraz na każdy słoik
Po 1 listku laurowym
Po 2 ziarenka ziela angielskiego
Po 4 ziarenka pieprzu
Po kilka ziarenek białej gorczycy

Sposób przygotowania
1. Paprykę oczyścić z nasion i białych części. Pokroić na ćwiartki , opłukać i osuszyć. Składniki zalewy zagotować i partiami wkładać paprykę. Gotować po 5 minut, od momentu zagotowania. Przekładać do słoików i zalać zalewą z gotowania. Pasteryzować tylko 5 minut. Z tej porcji otrzymałam 10 słoiczków po 600 gram i 2 litrowe

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności