Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Lekka rolada z bitą śmietaną.jpg

rafal_dabrowski5 / ►POGOTOWIE KULINARNE► / Lekka rolada z bitą śmietaną.jpg
POGOTOWIE KULINARNE - Lekka rolada z bitą śmietaną.jpg
Download: Lekka rolada z bitą śmietaną.jpg

1,35 MB

(2442px x 1338px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
POGOTOWIE KULINARNE - TORT MAKOWY Z KREMEM.jpg
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY ...
TORT MAKOWY Z KREMEM Składniki: BISZKOPT MAKOWY 2 szkl.sparzonego i zmielonego maku 2 szkl. cukru 5 jajek 8 dkg masła 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szkl. bułki tartej orzechy,rodzynki,skórka pomarańczowa Żółtka,cukier,masło i c.waniliowy utrzeć na pulchną masę.Do utartej masy dodawać powoli mak,proszek do pieczenia,bułkę,pokrojone orzechy,bakalie i połowę ubitej piany cały czas ucierając.Drugą połowę piany dodać na końcu i delikatnie wymieszać.Piec w temp.170,ok.60 min.Po wystygnięciu przekroić 2 razy. BISZKOPT KAWOWY 12 dkg masła 2 jajka 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl.mąki ziemniaczanej 1/4 szkl.cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Utrzeć masło i osobno zmiksować całe jajka z cukrem.Do utartego masła dodawać stopniowo jaja dalej miksując.Następnie dodać przesiane mąki z proszkiem,zmiksować i na koniec dodać kawę rozpuszczoną w ok.3 łyżkach wody.Piec w temp.180,ok.50 min. KREM 3 jajka 1/2 szkl.cukru 1 1/2 kostki masła Całe jajka ubijać na parze razem z cukrem do momentu podwojenia swojej objetości.Po ubiciu włożyć naczynie z masą jajeczną do zimnej wody i ubijac az ostygnie.Zimną masę dodać do utartego masła.Można także dodać trochę spirytusu aby poprawic smak. POLEWA 1/3 masła 2 łyżki wody 2 łyżki kakao 1/2 szkl.cukru Zagotować. Biszkopt makowy+krem+biszkopt kawowy+krem+biszkopt makowy+polewa. SMACZNEGO!
POGOTOWIE KULINARNE - sernik smażony.jpg
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY Składniki: 1.CIASTO JASN ...
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY Składniki: 1.CIASTO JASNE: 3/4 szkl. cukru 100g mąki ziemniaczanej 6 białek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka octu 1 łyzeczka proszku do pieczenia 2. CIASTO CIEMNE: 1 szkl. cukru 1 szkl. maki pszennej 6 całych jajek 1 łyzka kakao 6 łyżek wody 1 łyżeczka proszku dp pieczenia 3. MASA SEROWA: 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 1000g białego półtłustego sera 200g masła 6 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego 1 op. cukru wanilinowego garść rodzynek, olejek cytrynowy, pomarańczowy Sposób przygotowania : 1. Białka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z białkami, dodać ocet. Lekko wymieszać. 2. Jajka ubić z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Połączyć z jajami i dodać wodę. Dokładnie połączyć. Na wysmarowaną blachę i wyłożoną papierem kładziemy łyżką kupkami białe ciasto, na nie wylewamy ciemne. Pieczemy w temp.180 st. przez ok. 60 min. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki. 3. Ser zemleć połączyć z masłem, żółtkami , cukrem i c. wanilinowym. .Włożyć do większego gara i podgrzewać na palniku do uzyskania jednolitej masy ( nie przypalić!) następnie dodać budyń rozpuszczony w mleku (3/4 szkl.), rodzynki,zapach,dokładnie mieszać przez cały czas gotowania ponieważ bardzo gęstnieje i może się przypalić. Gorącym serem przełożyć placki. Wierzch udekorować np. polewą lub jak uważamy.
POGOTOWIE KULINARNE - SERNIK.jpg
SERNIK 1 kg sera 1 kostka margaryny 8 jajek ...
SERNIK 1 kg sera 1 kostka margaryny 8 jajek 35 dag cukru 1 budyń śmietankowy rodzynki Ser zemleć dwukrotnie. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser i budyń w proszku, cały czas ucierając. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Można też dodać startą skórkę z jednej pomarańczy lub cytryny. Ja dodaję też sok z 1 cytryny. Piec ok 60 min w 180 stopniach. Gotowy sernik możemy polać czekoladą. Porcja na małą blachę, gdy pieczemy na dużej – podwoić składniki.
POGOTOWIE KULINARNE - ROLADA ORZECHOWA.jpg
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone ...
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone orzechy włoskie, 7dag cukier, 7 dag śmietana 36 %, 250 g Opis przygotowania: 1. żółtka utrzeć z cukrem 2. dodać zmielone (na mąkę) orzechy włoskie 3. dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać 4. wylać masę na wyłożoną pergaminem i posmarowaną margaryną blachę 5. włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stopni C i piec 10 minut(nie dłużej bo w przeciwnym razie ciasto będzie się łamać) 6. po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ubić śmietanę i posmarować nią ciasto 7. zwinąć ciasto w roladę, wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i połówkami orzechów włoskich 8. schłodzić w lodówce 9. RADA: Można podwoic składniki i zrobic 2 rolady bo jest tak smaczna,że znika błyskawicznie
POGOTOWIE KULINARNE - ROLADA ORZECHOWA1.jpg
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone ...
ROLADA ORZECHOWA Składniki: Jaja, 4 szt. mielone orzechy włoskie, 7dag cukier, 7 dag śmietana 36 %, 250 g Opis przygotowania: 1. żółtka utrzeć z cukrem 2. dodać zmielone (na mąkę) orzechy włoskie 3. dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać 4. wylać masę na wyłożoną pergaminem i posmarowaną margaryną blachę 5. włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stopni C i piec 10 minut(nie dłużej bo w przeciwnym razie ciasto będzie się łamać) 6. po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ubić śmietanę i posmarować nią ciasto 7. zwinąć ciasto w roladę, wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i połówkami orzechów włoskich 8. schłodzić w lodówce 9. RADA: Można podwoic składniki i zrobic 2 rolady bo jest tak smaczna,że znika błyskawicznie
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności