Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
megur
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Roman

widziany: dzisiaj o 07:25

  • pliki muzyczne
    1975
  • pliki wideo
    20169
  • obrazy
    14132
  • dokumenty
    13424

55427 plików
4798,91 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
megur
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 19.04.2020
Pliki dostępne do 21.01.2024
Pliki dostępne do 27.02.2021
11 Wrzesnia
 
Aaron Russo
Adolf Kudlinski śp. (Pierwszy Polski Prepper)
 
Afery Prawa
 
Afganistan
 
Afryka
Aktualnosci
 
Aleksader Kwaśniewski
 
Publicystyka
Alex Jones
 
Alex Jones
Ameryka Środkowa i Południowa
 
Kolumbia
Amway pranie mózgu
 
Amway gala
Andrzej Duda 123
Aniołowie i demony
 
ANTYPOLONIZM !!!!!
 
Antysalon
Audiobooki 123
Australia
 
Publicystyka
Bald TV-POLECAM
 
Bolesław Szenicer
 
Publicystyka
BRIAN TRACY
Chiny
 
Chiny Szanghaj
Publicystyka
Szokująca Azja
Chomikowe porady
 
Chris White
Ciekawe Niewyjasnione
 
Covid-19 + H P V
 
CrusadeNR5
 
CrusadeNR
CrusadeNRtv
Czarna seria polskiego dokumentu
 
STUDNIA 1986
Czeczenia
Czerwoni zbrodniarze
 
Czwarta wojna światowa
 
Atomowa broń w Polsce
Trzecia wojna światowa
Wybuchy atomowe
David Icke
 
BRIAN ROSE DAVID ICKE
David Icke - Globalne Duchowe Przebudzenie Ludzkości
Zakon Śmierci
dj. murek
Do przemyślenia
 
Dokumenty
 
Dr Jerzy Jaśkowski LIVE
 
Dr n. med. Jerzy Jaśkowski
Dr Mira Modelska-Creech
Dr. Ewa Kurek
 
Kto ratuje jedno życie
Niezależny Lublin
Niezależny Lublin - żydzi w Polsce
Dr. Kent Hovind
Dr. Sławomir Mentzen !!!
Dr.David Duke
Dr.Jan Przybył
 
Kresy
Marian Misztalski
Dr.Jerzy Targalski
Dr.Lech Kowalski
Dr.śp. Dariusz Ratajczak
Dr.śp.Krzysztof Karoń
 
Program wiedzy społecznej
Publicystyka
Dr.Stanisław Krajski
 
Brzytwą czyli ostro na każdy temat
Dr.Michał Krajski
Dr.Stanisław Krajski-feliet ony
Dr.Stefan Oleszczuk
Dramatyczne wydarzenia na świecie
 
Druga Rzeczpospolita 1918- 1939
 
Druga Wojna Światowa
 
Ebooki 123
Edward Snopek 123
EKOLOGIA
 
Łzy Amazonii,Afryk i,Arktyki
Rozwiązania lokalne na globalny bałagan
Żyj zgdnie z naturą
Ekstermizm muzułmański
 
eMisjaTv
 
Piotr Korczarowski
EUROKOŁCHOZ
 
Europa - Ostatnia Bitwa
EXtra LASKI+18
 
Filmy przyrodnicze
 
FOLDER NA PREZENTY OD WAS
 
GaduGadu i panel Ariadna badają opinię Polaków o żydach a tym samym namierzają wroga
Gadowski TV
 
Galeria
 
Polityczne
Gaz Łupkowy
 
Geotermia
Gen. August Emil Fieldorf Nil
 
Publicystyka
Gender
 
Publicystyka
Gify + PPS
Gizbo Live
 
GizboX - Przegląd Tygodnia
Kacper Gizbo
Globalne ocieplenie
 
GŁOS RACJONALNY
 
Prof.śp. Bogusław Wolniewicz
Grupa Bilderberg
 
Komisja Trójstronna
Publicystyka
Gruzja
GRZEGORZ BRAUN!!!
 
GRZESIEK 129 !!!!!
 
BIAŁOŁĘKA 666
Odcinek 182. Robactwo zaatakowało całą Polskę 123
HAŃBA SKANDAL OHYDA WSTYD !!!!
 
HENRYK PAJĄK
 
Hitler Stalin itd
 
Ewa Braun123
Holocaust Chrześcijan
 
Publicystyka - prześladowanie
Holocaust na świecie
 
Holocaust Słowiański
Holocaust Palestyńczyków
 
Holocaust Polaków
 
Holocaust Żydów
 
IPN TV - „Z filmoteki bezpieki”
 
IRAK
 
Ludobójstwo w Iraku
Wojna w Iraku
IRAN
 
Wojna Iran - Izrael
IZRAEL123
Jan Pietrzak
 
Janusz Korwin-Mikke
 
Publicystyka-a udio J K M
Jaruha Nadaje
K R E S Y
 
Katarzyna Treter-Sierpińska
Katastrofy w przestworzach 123
Katyń 2010 1
 
Publicystyka
Solidarni 2010
Katyń 2010 2
 
Publicystyka
Katyń 2010 3
 
J P G
Publicystyka
Katyń 2010 4
 
Publicystyka
Katyń 2010 5
 
Publicystyka
Rincewindx
Katyń 2010 6
 
Publicystyka
Katyń 2010 7
 
Publicystyka
Katyń 2010 8
 
Publicystyka
W Smoleńsku była mistyfikacja
Katyń 2010 9
 
10.04.2010 SMOLEŃSK Cała prawda Niewygodne fakty
Publicystyka
Katyń 2010 910
 
Publicystyka
Katyń 2010 911
 
Publicystyka
Katyń 2010 912
 
Katastrofa pod Smoleńskiem (szlawa)
Publicystyka
Zamach
Katyń 2010 913
 
Publicystyka
Katyń 2010 914
 
kiki85uuu - Polecam
Kino ludzi myślących
Kłamstwa polityków
Komputer
 
Komunikaty Ministerstwa Prawdy
 
KONFEDERACJA !!!
Korea Północna
 
Kosowo jest serbskie
Kraków moje miasto
 
Ks. Jacek Międlar
 
Ks.Jacek Międlar TV
Publicystyka
Ks. prof. Czesław Bartnik
Ks.Abp. Carlo Maria Vigano
Ks.Abp. Jan Paweł Lenga
 
Abp Jan Paweł Lenga
Audiobook-Prze rywam Zmowę Milczenia
Ks.Abp. Stanisław Wielgus
Ks.Bp. Andrzej Jeż
Ks.Bp.śp.Józef Zawitkowski
Ks.dr. Adam Skwarczyński
Ks.dr. Roman Adam Kneblewski
Ks.dr.hab.Piotr Natanek
Ks.Grzegorz Śniadoch
Ks.o.Augustyn Pelanowski
 
Ks.o. Augustyn Pelanowski
Ks.O.Leon Knabit
 
O.Leon Knabit
Ks.Paweł Murziński
Ks.Piotr Glas
Ks.prof. Aleksander Posacki
Ks.prof. Andrzej Zwoliński
Ks.prof. Dariusz Oko
Ks.prof. Tadeusz Guz
Ks.prof. Waldemar Chrostowski
Ks.śp. Tadeusz Isakowicz - Zalewski
 
Publicystyka
Ks.śp. Tadeusz Kiersztyn
 
Publicystyka
Ks.Stanisław Małkowski
 
Publicystyka
Ks.Włodzimierz Małota
Kuchnia
 
Blok Golonkowy
 
Gotowanie golonki
Cielęcina
Czas smakosza
Dobre Rady
Drób
Filetowanie ryb
Food Inc
Garnek Rzymski
Gołąbki
Jak smażyć i panierować Kotlet Schabowy pokaże 5 sposobów i dokładnie wytłumaczę różnice pomiędzy
Jak upiec chleb
 
Publicystyk a
Jak zrobić majonez
Karczek Suszony
Karol Okrasa - domowe wędliny z szynkowaru
KFC
Kotlety mielone z boczkiem i ogórkiem
Krokiety Ziemniaczane
Mc Donald's
Mięso wędliny sery
Miody pitne
 
Publicystyk a
NORMAT-nalewki
NORMAT-praktyk a u praktyka
 
Karczek pieczony
Serowarstwo
Ogórki małosolne na sucho i mokro
Peklowanie
Porady Babuni (cyborg43)
Przepisy
 
Sosy
Przepyszne kotlety mielone wolowe z boczkiem
Publicystyka
Rolada z boczku z szynkowaru
Schab dojrzewający
Skutecznie.TV
Wędliny w słoikach
Wędzenie
Ziołowy Zakątek
Libia
Likwidacja Państwa Polskiego
 
MAGYAR LENGYEL BARATSAG
 
General Jozef Bem
Karpatia
Strategia
MANIPULACJA
 
Mapa Polski
 
topo 50 65
Wojskowa mapa Polski (rawtar)
MEC KATARZYNA TARNAWA-GWÓŹD
Mirosławiec
 
Publicystyka
MONEY
 
Monitor Polski Tego nie przeczytasz w ścierwomediach
My Tribute to Poland
 
O Polsce mówią inni 123
Pałace na ziemi polskiej
N W O
 
NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ
 
Noam Chomsky
 
Fabryka konsensusu
Ola Gordon
 
OlaGordon
P O L S K A
 
P.K.P
 
P.P.S. - Y
 
Paweł Kukiz
 
Publicystyka
Playlisty123
Podatek Katastralny
 
PODATEK KATASTRALNY (cyborg43)
Podatki
Publicystyka
Polacy na emigracji
 
Polacy na ziemiach okupowanych
Polacy w Norwegi
Rado i Seba
Polacy Nadchodzi KONIEC naszej WOLNOŚCI
POLAKU NIE DAJ ŚIĘ OKŁAMYWAĆ
Polski punkt widzenia
Polski Żyd Vlog
Polsko języczne media brukowe wraz z atorytetami
 
Prawda o mediach
Ponury Wtorek - prezentuje
Postęp po szwedzku
 
Norwegia
Publicystyka
PranieMozgu's channel 123
Prawda o rządzie platformersów 123
Prawdziwe przekręty - The real hustle
 
Kto nas oszukuje (glomar)
Oszustwa - uważaj
Prof. Halina Zamel
Prof. Jan Żaryn
Prof. Jerzy Robert Nowak 123
Prof. Leokadia Oręziak
Prof. Mirosław Dakowski
Prof. Mirosław Piotrowski
Prof.Andrzej Nowak
Prof.Andrzej Zybertowicz
Prof.Henryk Kiereś
 
Cywilizacja Łacinska
Prof.Krzysztof Rybiński
Prof.Marek Chodakiewicz
Prof.Norman Davies
Prof.Norman Finkelstein
 
Naród Wybrany
Prof.Piotr Jaroszynski
 
Prof.Robert Gwiazdowski
Prof.śp. Bogusław Wolniewicz
 
1.Prof.Bogusła w Wolniewicz
2.Wolniewicz tematy niebezpieczne
3.Wykłady
Prof.śp. Iwo Cyprian Pogonowski
 
PUBLICYSTYKA
Prof.śp. Mieczysław Albert Krąpiec
 
U zródła Prawdy
Prof.śp. Paweł Piotr Wieczorkiewicz
 
Prof.śp.Witold Kieżun
 
Publicystyka
Prof.Waldemar Dziak
Project Camelot-Duncan O Finioan
Prywatne
 
Publicystyka
Puste SMS-y
 
Oszustwa - uważaj (wrozkap)
Robia nas w bambuko
RED PILL NEWS Wiadomości W Czerwonej Pigułce
 
Religijne
 
ROK 2012
 
Koniec Świata
Publicystyka
RON PAUL
Rumunia
SĄ TACY NA ŚWIECIE
Sebastian Ross
Siła Koszmarów
 
ŚMIESZNE
 
Sound Of Freedom (2023) 123
Spryciarze
Stanisław Michalkiewicz
 
Antypolonizm
Czyja jest Polska
Publicystyka - audio Stanisław Michalkiewicz
Stop Cenzurze
 
Publicystyka
Świat zmienia oblicze
Syria
 
Publicystyka
SYSTEM 09
 
Antoni Maciarewicz
Szach Mat dla Ludzkości
Szkoła Fotografowania
 
Fotografowanie cd
Programy
T V G --9
TAJNE SŁUŻBY
 
TEGO NIE ZOBACZYSZ W ŚCIERWO-MEDIACH
 
Publicystyka
Telewizja wRealu24   materiały usunięte przez Ce nzurę YouTuba
Tematy Bardzo Niebezpieczne Mec. Ewa Rzeuska
 
O co chodzi w tym bałaganie
Tematy Niebezpieczne 123
TOLERANCJA INACZEJ
 
Na sportowo
U S A imperium ZŁA
 
Ukraina druga prawda
 
Ukraina Rosja
 
UNCLE TIMO
 
Geneza Wojen Światowych
O Ydzach
Pedziofjołki Ukryty Swiat
UPADEK KABAŁY
 
Upadek Kabały 26 części
Uważaj!!WARNING!! 1
 
Uważaj!!WARNING!! 2
 
Grypa H5N1
H A A R P
Publicystyk a
Uważaj!!WARNING!! 3
 
Nazisci - Spisek Okultystow
Oto co utracilismy
Uważaj!!WARNING!! 4
 
Handlarze Smiercią
Korporacje
Publicystyka
Uważaj!!WARNING!! 5
 
xxxxxx
Videoblog śp. Onionmana
 
Wywiady Amelii 007 z Onionmanem
Waldemar Łysiak
 
Książki (maria)
Warto zobaczyć posłuchać
 
Więżniowie polityczni 3RP
 
Basia Poleszuk
William Bill Cooper
Wojciech Cejrowski
 
WYŁĄCZ T V zacznij myśleć
 
Publicystyka
XXXXX
 
Publicystyka
Z Archiwum I P N
zachomikowane
 
Zapomniana historia zdeptana pamięć
 
ZBIGNIEW ZIOBRO
Zdrowie
 
Zrób to sam123
Pokazuj foldery i treści
  • 91,5 MB
  • 16 mar 19 22:51
Czas Smakosza
Opublikowany 6 cze 2016


SUBSKRYBUJ 19 TYS.

Tak uwędzone ryby są naprawdę bardzo smaczne. Świetnie smakują podane na ciepło jak i na zimno. Wędzone pstrągi - przepis: Składniki: - 4 pstrągi o wadze ok. 350g każdy - 1300 ml wody - 90 g soli - 20 g zrębków bukowych ( do wędzenia) Przygotowanie: • pstrągi myję w zimnej wodzie • łuski zeskrobuję ostrym nożem od ogona do głowy, spłukuję wodą resztki łusek • sól rozpuszczam w wodzie i zalewam solanką ryby, muszą być całkowicie zalane • ryby w solance trzymam ok. 8 godzin – w lodówce • po tym czasie ryby wyjmuję na kratkę aby obciekły • potem wieszam je w przewiewnym miejscu aby wyschły • do wędzarki wrzucam 20 g zrębków, zwilżam je odrobiną wody • ryby układam na ruszcie wędzarki • do palników wlewam denaturat, podpalam • stawiam wędzarkę na palnikach • denaturat będzie się wypalał ok. 1 godz. temperatura w kulminacyjnym momencie osiągnęła 80stC • po tym czasie ryby są uwędzone


BraDom2 lata temu
Ładny kolor, lecz wnętrza ryb słabo dowędzone. Podpowiem tyle iż w brzuch ryby w poprzek daje się wykałaczki co dym bez problemu tam wejdzie :).


Ola Płóciennik11 miesięcy temu
Nawiercił bym małe otworki w celu lepszej cyrkulacji dymu.


Czas Smakosza8 miesięcy temu
Na 1 litr wody trzeba dać ok. 7 g soli i w solance trzymać ok. 12 godz, gdy czas solenia jest krótszy 6-8 godz. proponuję dać ok.10 g
  • 25,3 MB
  • 9 cze 17 18:17
Przesłany 16 sty 2012
Przygotowanie i wędzenie ryby
TheHofler1 rok temu
Nie mogę oglądać filmów które ten gość upublicznia!!! Wędzenie jest sztuką oraz rytuałem a Ty człowieku pokazujesz jak to wszystko w łatwy sposób spierdolić. Kiedyś halibuta wędziłeś w siatce na szynkę. Żenada. Błagam ludziska jak chcecie wędzić to nie bierzcie przykładu z tego pana! On nie ma podstawowej wiedzy z tego zakresu. I ten jego wehikòł to nawet koło wędzarni nie leżał
Robert Lasek6 miesięcy temu
Nie ma moje nerwy ten nędzny film który ukazuje jak nie należy wędzić. masakra jakąś!!!!
major07l8 miesięcy temu
80-90 stopni,jaki Ty jesteś gościu pierdolnięty.w dodatku wsadzasz w dym mokre mięso. nie dość ,że głupi to jeszcze publikuje filmy
lesiu242910 miesięcy temu
gosciu,najpierw na min,12 godzin do mleka i do lodówki ,żeby mleko wyciągnęło zapach mułu i toksyny,co za kur....idiota,w rzece go opłukaj czwóro!!!!!
Paweł Tymczyj3 lata temu
przed wedzeniem ryby, powinienes ja osuszyc troche, bo tak to ci sie ta ryba usmalila a nie uwedzila...ale niech robi jak chce.
jerzyg114 lata temu
ładnie UPIECZONE wyroby wychodzą z tego grila... bo przy tych temperaturach, to raczej nie możemy mówić o wędzeniu...
  • 125,9 MB
  • 9 cze 17 17:52
Opublikowany 16 gru 2016
W czasie grudniowych świąt potrawy z karpia tradycyjnie goszczą na stole, wiec dokładam swoją propozycję - karp wędzony w gorącym dymie. Warunek - świeża ryba, reszta to już mały problem. Spróbujcie sami.

Składowe:
Karp lub karpie o wadze 2-4 kg

Solanka:
Na każdy litr wody 7-8 dkg soli i 2 dkg cukru
ilość solanki należny dobrać do ilości karpia, który ma być w solance moczony.

Wykonanie:
Karpia umyć, usunąć wnętrzności, głowę i płetwy, a następnie pokroić w dzwonka.
Moczyć w solance 10-12 godzin.
Po solance opłukać pod bieżącą wodą i powiesić na hakach do wyschnięcia - około 3 godziny.
Wędzarnię rozgrzać do 70 st. C i powiesić w niej dzwonka na okres 15-20 minut a następnie rozpocząć wędzenie.
Wędzimy dębem(ale można także bukiem lub olchą) dymem gorącym przez okres około 4 h. W początkowym okresie utrzymujemy około 70-75 st , a w okresie końcowym na jakieś 30-40 minut podnosimy temperaturę do 80-85 st.
Dorota Szczepaniak5 miesięcy temu
Panie Arturze, polecam sekator ogrodowy jako wspomagacz obcinania płetw, a także cięcia na dzwonka. Zdecydowanie ułatwia pracę, żadnego siłowania z kręgosłupem. Nożem tylko mięso kroję, a resztę sekatorem. Proszę spróbować :)
Adam Rakucki4 miesiące temu
Z sekatorem to jest przyjemność w przygotowaniu a raczej porcjowaniu karpia, zwłaszcza jak ten sekator ma specjalne wygięcie na obcinanie gałęzi, w tym przypadku pomaga w twardych kręgosłupach rybki i obcinaniu płetw. Do wędzenia używam wędzarski turystycznej koło domu jak i na wyjazdach parodniowych nad wodę. Karp wędzony jest najsmaczniejszą rybą.
kross14882 miesiące temu
Witam ja daje tyle samo soli co cukru i dodaje ziele angielskie liście laurowe + czosnek,,i ocet robie to na "rosyjskim wedzawniku"i po 3 dniach jest ok lobie jak rybka obeschnie po wędzeniu ..a wtedy ludzie nawet nie są w sanie pojac ze jedzą karpia ... :)
NOMART5 miesięcy temu
Dokładnie tak samo - nie, ale ryby z małej wędzarni - choć inne (bo zachodzący proces jest raczej obróbką cieplną w atmosferze dymu niż tradycyjnym wędzeniem) - wychodzą całkiem fajne. Przygotowanie takie samo, suszenie - bardzo dokładne. Czas pobytu w wędzarni stołowej 50-60 minut (w zależności od wielkości kawałków) w temp około 80 st.
  • 89,3 MB
  • 24 maj 17 8:49
Opublikowany 15 maj 2015
Pasjonują mnie potrawy, które są wykonane na bazie bardzo podstawowych składników oraz nieskomplikowanej obróbki. Dziś zapraszam do obejrzenia jak prosty twaróg zmienia się w coś na kształt oscypka. Znakomita przekąska - w mojej opinii
Radek Nowak3 tygodnie temu
Planuję wędzić szynki i kiełbasę.Takie wędzenie będzie wymagało dużo więcej czasu.Ciekawy jestem jak długo wypala się paliwo w takim palniku napełnionym po brzegi?Ile paliwa zużyję przez 6 godzin wędzenia?
NOMART3 tygodnie temu
Nie zakładał bym tak długich czasów w tej wędzarni - nie da się nią zastąpić tradycyjnego wędzenia. Palniki - w zależności od rodzaju paliwa mogą pracować 20-40 minut. Do pełna można lać tylko żel. Paliwa płynne maks do połowy palników. Na początku rozgrzewać wędzarnię dwoma palnikami, a po tym utrzymywać temperaturę jednym palnikiem na zmianę. Proces ograniczyć max do 2 godzin. Zrębek za dużo nie dawać. Lepiej zrobić minutową przerwę w trakcie i dosypać niż przedobrzyć :-)
Janusz urban1 miesiąc temu
Dziekuje za kolejny extra przepis Szanowny Panie Arturze a ile czasu to wędzimy, i w jakiej temperaturze?
NOMART1 miesiąc temu
W tej małej wędzarni 20-30 minut - 60-70 st C i lepiej na desce cedrowej niż na kratce metalowej. W dużych wędzarniach niższa temperatura i czas 2-3 h (zależnie od wędzarni)
chsklika8 miesięcy temu
Witam Pana :-) czym się różni ten twaróg dymiony od wędzonego z Pana kanału? Jaka różnica w obróbce ?
chsklika8 miesięcy temu
+NOMART dziękuje za wyjaśnienie. Bardzo lubię Pana kanał :-). Kupiłem ta wędzarenke i Wedze na zrebkach śliwki. Mam jednak wrażenie ze ta tacka okapkowa jest zbyt nisko i jeżeli coś na nią skapuje to ulega spaleniu przez co wędzone potrawy maja inny posmak. Można to oczywiście poprawić podkładając coś pod nóżki okapki. Jak Pan uważa? Drugi raz Wędze i czuje ze coś nie gra:-/
NOMART8 miesięcy temu
+chsklika Proszę przy wędzeniu przestrzegać 2 zasad... wkład zawsze ma być suchy,.... nie przesadzać z ilością zrębki. Pewne ograniczenia ta jednak ma ( w porównaniu dużej wędzarni)
  • 52,2 MB
  • 23 maj 17 23:21
Opublikowany 29 sty 2016
Zwarty, stabilny, ładnie się łamie, pachnie i smakuje wspaniale… Prezentując twaróg z solanki (link poniżej), wspomniałam o wersji wędzonej. I od tej pory otrzymuję dużo pytań „Kiedy?!” Otóż dzisiaj:) Zapraszam na wędzony twaróg domowym sposobem, czyli wpis, gdzie krok po kroku omówię to, co robię, by znalazł się w naszej lodówce.

Zobacz też:
- Solony twaróg (jak feta): http://www.youtube.com/watch?v=-ko6WY...
- Wędzona ryba (domowym sposobem): http://www.youtube.com/watch?v=XWldYQ...
- Domowy kefir: http://www.youtube.com/watch?v=KrAs4k...
- Domowy twaróg z kefiru: https://www.youtube.com/watch?v=MCafO...
- Serek kanapkowy do smarowania (wersja bazowa): http://www.youtube.com/watch?v=Il3vlL...

Składniki i przepis: http://gotuj.skutecznie.tv/2016/01/we...


TOP 20

1. Pizza jak z pizzerii :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=67qhL...

2. Fenomenalnie prosty chleb :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=qXwZE...

3. Jak ozdobić tort/ciasto motywem 'Spiderman' :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=37MxM...

4. Słoikówka, czyli łopatka ze słoika :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=DGn6K...

5. Domowy żółty ser -smaczny i niskotłuszczowy :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=f_KCm...

6. Rogaliki drożdżowe z dżemem -pyszne i szybko znikające :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=wlPqT...

7. Leniwe pierogi -szybkie i pyszne :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=dvOzc...

8. Ciasto na pierogi -szybko i skutecznie :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=BKMn4...

9. Jak zrobić cieniutkie i chrupiące chipsy domowe :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=pXrwf...

10. Jak barwić lukier ozdobny i dlaczego;) :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=hicgy...

11. Zapraszam do Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=VKRU2...

12. Jak zrobić tort/ciasto w kształcie samochodu :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=Kgc7E...

13. Pizza z patelni :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=yrv96...

14. Prosty sernik -kremowy i aksamitny :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=fnjF9...

15. Lody śmietankowo-czekoladowe :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=3ve3p...

16. Jak zrobić bazowy lukier ozdobny :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=0p_fs...

17. Fenomenalnie prosty chleb -na zakwasie :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=IdATj...

18. Proste, Smaczne I Szybkie W Przygotowaniu Dania | Subskrybuj Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=O9D03...

19. Śledzie po kaszubsku -przepyszne;) :: Skutecznie.Tv
https://www.youtube.com/watch?v=4IYuw...

20. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami :: Skutecznie.Tv [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=nIBDy...


Zapraszam na mój fan page: https://www.facebook.com/Gotuj.Skutec...
  • 129,5 MB
  • 20 sty 17 22:57
Opublikowany 20 sty 2017
Halibut to bardzo ceniona ryba. Halibut wędzony - to pyszność sama w sobie. Kto jadł - ten wie, kto nie jadł - niech spróbuje. Dziś przedstawiam sposób na halibuta wędzonego na ciepło.
Zapraszam do oglądania.

Wykonanie

Dzwonka halibuta moczymy w solance o stężeniu 50-70 g soli na każdy litr wody. Czas moczenia 10-12 godz.

Obsuszamy po moczeniu przez 2-3 godziny - do całkowitej suchości. Wędzarnię rozgrzewamy do 50 st C i wkładamy obsuszone dzwonka. Wędzimy w temperaturze 50-60 st C przez okres około 4 godz.

Smacznego.
  • 92,7 MB
  • 27 paź 16 12:48
Opublikowany 17.04.2015
Wędzony łosoś kojarzy się zwykle z długotrwałym wędzeniem na zimno. Oczywiście nie jest to jedyna droga, aby móc zachwycać się smakiem tej pysznej ryby.
Kontynuując serię bardzo prostych przepisów prezentuję dziś sposób szybki i prosty na domowego łososia. Zachęcam do spróbowania.
Krzysztof080719808 miesięcy temu
Właśnie zrobiłem łososia według tego przepisu , używając tej małej zgrabnej wędzareczki po prostu palce lizać !!!!
Arnoldzik Boczus Boczus8 miesięcy temu
To nie jest wedzarnia-w wedzarni wedzi sie dymem,tutaj to sie bardziej gotuje a nie wedzi.
Radosław Kamyszek8 miesięcy temu
Witam, właśnie moja mała wędzarenka dzisiaj przeszła chrzest i to właśnie z łososiem wg. Pana przepisu. Rybka wyszła aż palce lizać. Super sprawa, szybko i smacznie. Ale trzeba przy niej co jakiś czas być bo temp w pewnym momencie zaczęła przekraczać 80 stopni. Może trzeba te palniki mniej otwierać? Jak Pan to robi aby utrzymać temp około 60 stopni?
NOMART8 miesięcy temu
+Radosław Kamyszek Palniki na początku słabo się palą, by z czasem zdecydowanie zwiększać swoja moc. Od początku ustawiam je w połowie przymknięte. Jak trzeba to w trakcie reguluję. Chwilowymi skokami nie ma sie co za bardzo przejmować. paliwo żelowe da się bardziej kontrolować niż denaturat.
Aliccjaaa1 rok temu
Kusi mnie,zeby kupić...;) Garnek rzymski już mam kupiony u Ciebie ,ale mam pytanie,a nawet dwa:czy moczyć prze użyciem te 15 minut znaczy zanurzyc cały w wodzie,czy nalać wody do garnka i do pokrywki? Drugie pytanie dotyczy tej wędzarki: czy mogę wędzić na balkonie w bloku? ;)
NOMART1 rok temu
+MrAliccjaaa Garnek - nalać do obu części - ilość nalanej wody i czas możenia może być różny dla różnych zastosowań. Dla standardowego pieczywa to 1/3 pojemności i 15 minut. Wędzarnia - dymi zdecydowanie mniej niż grill i krócej więc jeżeli sąsiedzi nie są wrogo nastawieni - bez problemu.
  • 136,0 MB
  • 6 cze 16 19:43
Opublikowany 11.12.2015
Ten odcinek powstał w odpowiedzi na wiele pytań, o to co można zrobić w takich mikro-wędzarniach. Pytania o wędzenie kiełbasy i ryb były najczęstsze.
Na pytanie czy można ? - odpowiedź brzmi - oczywiście, że tak.
ZAPRASZAM
SKLEP - SHOP

http://nomart.pl/

FACEBOOK

https://www.facebook.com/Nomart-Artur...

FORUM

http://nomart.pl/Forum/
Grzegorz Golimowski3 miesiące temu
Patryk był w cudzysłowie Panie Andrzeju :-) A jeśli chodzi o płynu z wędzone zalewając zrębki ?
NOMART3 miesiące temu (edytowany)
+Grzegorz Golimowski Jeżeli płyn zalewa zrębki - to znaczy, że mięso (ryba) były za mokre. Lub temperatura za wysoka
Michał Raj2 dni temu
Na skórze trochę tego podwędzenia widać. Można by chyba te pstrągi po prostu przeciąć na płaty. Wówczas podwędzenie mięsa byłoby lepsze.
Bartosz Wawrzyniak5 miesięcy temu
Witam. Polecam przesmarować ruszt olejem jadalnym ryba się nie przyklei przy wędzeniu w borniaku na to wpadłem i działa.
NOMART5 miesięcy temu
+Radosław Kamyszek Jak wspomniałem - nie robiłem jeszcze, więc to spekulacje. Marynata oparta na oleju, bo w tej wędzarni jest zawsze nadmiar wilgoci, liczę na ochronę prze wilgocią. Wyraziste przyprawy - by zminimalizować niedoskonałości procesu. Po takiej marynacie suche nie będzie - wiec czekamy tylko do czasu aż przestanie kapać. Niedużo zrębki, raczej klasycznej (buk,olcha) Wysoka temperatura - Nawet powyżej 80 st. - czyli palniki bez ograniczeń i denaturat. Po 20 minutach na chwilę otworzyć by wypuścić parę i otrząsnąć pokrywę z wilgoci. Po wypaleniu palników - odczekać aż temperatura spadnie do 60 st, Zajrzeć - jak za mało było dymu - dosypać zrębki. Uzupełnić 1 palnik kontynuować do wypalenia. Po tym czasie ocena efektu i jak trzeba jeszcze jeden cykl na 1 palniku. Tak bym zrobił- ale być może (jak kiedyś zrobię) to wprowadzę korekty. Teraz są mroźne dni - poczekał bym na temperatury nie niższe niż 0 st, lub wędził w miejscu gdzie trochę cieplej.
  • 128,8 MB
  • 6 cze 16 18:58
Opublikowany 02.12.2015
Dzisiaj wędzimy rybę. Będzie prosto i szybko, więc nie uciekajcie:) Zdecydowałam się na ten film, bo wkrótce święta i coraz częściej podpytujecie o to jak zrobię ryby. Otóż dzisiejszą rybę nagrałam właśnie z myślą o Wigilii, bo może kogoś zainteresuje ten sposób. Ja w tym roku z całą pewnością kilka ryb na święta uwędzę. W prezentowanej wersji wędziłam 3 dość spore sandacze. W zasadzie miałam 4, ale jednego upiekłam z masłem, ziołami i cytryną, a kolejne chciałam przechować na dłużej, stąd wędzenie. Jednego zjedliśmy jeszcze na ciepło z pieczywem, a reszta po ostygnięciu powędruje do lodówki i będzie świetna do sałatek, na kanapki czy np. do pasty twarogowej.
Czarek Zak6 miesięcy temu
1l wody i 200g soli, to nie jest solanka 20%. Solanka 20% to 800ml wody i 200g soli. W tym wypadku przy 1 l wody i 200g soli otrzymujemy solankę ok 16/17 % Oczywiście błąd mało znaczący ;D
  • 146,2 MB
  • 31 lip 15 21:47
Opublikowany 30.01.2015
Wędzone serki własnej roboty są zaskakująco pyszne, łatwe do zrobienia, a paleta możliwości jest bardzo szeroka. Zapraszam do obejrzenia kolejnego odcinka.
kacjan 3 tygodnie temu
Zrobiłem takie serki wędzone. Są pyszne z tym, że ja je jeszcze powiedzmy, że sparzyłem tzn. do ciepłej wody wrzuciłem serki i na minimalnym ogniu na największym gazie i odkrytym garnku, podgrzewałem je przez 20-30 min min. by pozbyć się "smoły" z wędzenia. Może źle wędziłem, ale taką metodę obrałem i sprawdza się rewelka. Przepis ma pan znakomity na te serki wędzone. Pozdrawiam
kacjan 1 tydzień temu
+Artur F w ogóle nie moczę serków w solance. Gdy parzę je ,to daję odrobinę soli i to wszystko.:)
Robert Rybson 4 miesiące temu
Witam. Mam pytanie: Czy wędzenie ma odbywać się w określonej temeperaturze którą trzeba utrzymywać przez cały czas ? Czy jest to obojętne ?
NOMART 4 miesiące temu
Witam. Rozpoczynamy od zimnego. Musimy osiągnąć minimum 45 st. i raczej nie przekraczać 60 st
  • 0,5 MB
  • 27 lip 15 19:59
  • 290 KB
  • 27 lip 15 19:59
  • 408 KB
  • 27 lip 15 19:01
  • 226 KB
  • 27 lip 15 18:59
  • 150 KB
  • 24 lip 15 11:50
  • 178 KB
  • 24 lip 15 11:50
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    12
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    10
  • pliki muzyczne
    0

22 plików
1 GB




bambina-1234

bambina-1234 napisano 2.09.2024 06:01

zgłoś do usunięcia
obrazek

Tu Filmy Muzyka Tu Programy Obrazki Zapraszam Do Mnie

Deebra

Deebra napisano 3.09.2024 13:25

zgłoś do usunięcia
1 Kor 2,10b-16
Jezu ufam Tobie!

Duch Boży daje poznanie Boga

Czytanie z Pierwszego Listu świętego Pawła Apostoła do Koryntian

Bracia:
Duch przenika wszystko, nawet głębokości Boga samego. Kto zaś z ludzi zna to, co ludzkie, jeżeli nie duch, który jest w człowieku?
Podobnie i tego, co Boskie, nie zna nikt, tylko Duch Boży. Otóż myśmy nie otrzymali ducha świata, lecz Ducha, który jest z Boga, dla poznania darów Bożych. A głosimy to nie uczonymi słowami ludzkiej mądrości, lecz pouczeni przez Ducha, wyjaśniając duchowe sprawy tym, którzy są z Ducha.
Człowiek zmysłowy bowiem nie pojmuje tego, co jest z Bożego Ducha. Głupstwem mu się to wydaje i nie może tego poznać, bo tylko duchem można to rozsądzić. Człowiek zaś duchowy rozsądza wszystko, lecz sam przez nikogo nie jest sądzony. Któż więc poznał zamysł Pana, tak by Go mógł pouczać? My właśnie znamy zamysł Chrystusowy.

Oto Słowo Boże.
Video.MP4.oediV

Video.MP4.oediV napisano 3.09.2024 19:19

zgłoś do usunięcia
👈😉☝
Deebra

Deebra napisano 16.09.2024 20:47

zgłoś do usunięcia

Prawdziwa wielkość to umiejętność pochylania się nad drugim.

św. Urszula Ledóchowska
Jezu ufam Tobie

Nadzieja w beznadziei

Skoro Chrystus przyszedł na świat,
by z porażki wyprowadzić zwycięstwo,
to im bardziej beznadziejna sytuacja, tym większa pewność,
że Bóg nad nią czuwa.

ks. abp. Fulton J. Sheen - Light Your Lamps

🕊 Serdecznie pozdrawiam w poniedziałkowy wieczór, błogosławionego czasu, wzajemnego wsparcia-życzliwości życzę ) ...
Deebra

Deebra napisano 17.09.2024 13:56

zgłoś do usunięcia

Szczęśliwy ten, kto wszystko, co czyni, czyni z czystą intencją.

Tomasz a' Kempis
Jezu ufam Tobie

Każdy z nas został stworzony po to, żeby być szczęśliwym.
Ma kochać i być kochanym...

🕊 Słowa pozdrowień, dobrego, błogosławionego dnia ) ...

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności