Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
krystynka161
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta KRYSTYNA

widziany: 27.05.2024 12:27

  • pliki muzyczne
    23692
  • pliki wideo
    20627
  • obrazy
    203398
  • dokumenty
    70478

326702 plików
3741,34 GB

FolderyFoldery
krystynka161
1) & KATOLICKIE STRONY w INTERNECIE; v_Folder
 
2) KULINARIA; ☕ POTRAWY; 🍚🍜PRZEPISY🍨; V_Folder
 
> A-KĄCIK KULINARNY; v_Hasło
 
> MIĘSNE na Różne Sposoby; v_ Folder
 
++>CUKIE RNIA; V_Folder
 
♥ PIEROGI; PASZTECIKI; ♥ v_F
 
Amaretto; v_
BABKA_Z & PIEROGI & KARTACZE & MĄCZNE; V_Folder
 
Bardzo dobre rady
BIGOS; FUCZKI; GOŁĄBKI; KAPUSTA i KOTLETY; v_
 
BUDYNIE; Pudingi; v__
 
Budynie
PUDINGI
dekoracja półmisków
DESERY; LODY; SŁODKOŚCI; V_Folder
 
DEVOLAY _
Dodatki
 
Zakąski
DRINK & KOKTAILE & PONCZ; v_
 
ELEGANCJA; ESTETYKA; DEKORACJA; V_
 
DEKORACJ A stołu
 
DEKOR ACJE z warzy w
SKŁAD ANIE SERWE TEK
SK ŁA DA NI E SE RW ET EK
wyczarow ane z owoców i warzyw
✿ DEKOR ACJE POTRA W
Baran ki z Kalaf iora
FASOLA po Bretońsku;
Galantyna; GALARETY; SALCESON;v_
 
SALCESON Y_
ZYLC KASZUBSK I_
Grill; v_
Gryczane potrawy_
GRZYBY; Pieczarki; v_
 
JADŁO & gotowanko; V_
 
JAGŁY & JAGLANKA_
JARSKIE; WEGETARIA; KASZE; v_Folder
 
Cukinia
GRZYBY; V_
 
BOCZN IAKI_
KURKI i rydze _
PIECZ ARKI_
JARZYNOW O WARZYWNY MIX
KALAFIOR OWE kotlety_
KASZE - Przepisy ; v_Folder
 
Kasze
KASZE _
PASZT ET z KASZY _
kotlety wegetari anskie
KOTLETY z JAJ_
PASZTET WARZYWNO - Pieczark owy; v_
szparagi
szpinak
Warzywa po chińsku
KEBAB; PITTA; v_
KISZENIE; PRZECIER; v_
 
PRZECIER ; v_
KONFITURY_
 
Slodkie
KROKIETY; Paszteciki; v_
 
Krokieci ki - paszteci ki
KROKIETY _
Kroki ety
Kuchenne Youtube
KUCHNIA; KUCHARZ; v_Folder
 
KULINARIA; Dania; v_
 
PRZEPISY KULINARN E
ŁASUCH; V_
 
LECZO; v_
 
Leczczo
leczo,pi zza,zapi ekanka
Leczo_
Lemoniada_
M >MASARNI A; WĘDLINY; v _
MAKARON; v_
MAMAŁYGA_
NA KAŻDĄ OKAZJE
 
Roladki_
NABIAŁ; v_
 
NAPOJE; KOKTAILE_
 
NALEWKI ZDROWOTN E
= PRZEP ISY-A lkoho le i nalew ki
NALEW KI DOMOW E CZ.1
OGÓRKI KISZONE; MAŁOSOLNE; v_
 
Ogórki_
PAPRYKA; OGÓRKI KONSERWO WE; v_
Omlety; naleśniki_
 
TORTILLA
PAPRYKA Faszerowana ; v_
PASTY; v_
 
PASZTET & PASZTECIKI; V_
 
PASZTECI KI; v_
 
paszt eciki
PASZTETY _
Paszt ety
paszt ety weget arian skie
Pieczenie
PITTA_
Pizza; zapiekanki; v_
 
Zapiekan ki_
PŁATKI RÓŻY; KONFITURA; v_
POMIDORY; v_
POTRAWKA_
Potrawy JEDNOGARNKO WE_
POTRAWY Różne, przepisy; v_
PRZEPISY_
 
Bakłażan
PUDINGI; v_
RYBY; ŚLEDZIE; v_
 
RYŻOWE POTRAWY; v_
 
babka ryżowa_
Cuda z ryżu_
SAŁATKI; v_
 
ŚLIWKI; TARTA i CO NIECO; V_
 
MIĘSO ze ŚLIWKĄ_
PLACEK; CIASTO ze śliwkami _
SANDA CZ; CIAST O ze ŚLIWK Ą; avi_
SURÓWKI_
Tradycyjne przystawki
twaróg twarożek ser biały ser twarogowy
Ulubione potrawy Rachel
Wigilia
z babcinej kuchni-mnia m
ZDROWIE & JEDZENIE_
√ OWOCE, KTÓRE WARTO JEŚĆ
1-2. PRZEPISY Naszych Mam; v_
 
2. WYPIEKI Naszej Mamy_
CIABATA Pieczywo;; v_
DIABETYK_dieta
Dobre porady kuchenne
FARSZ; v_
GOFRY_
KALORIE
KWAS_CHLEBOWY; DROŻDŻE; ZAKWAS chleb; ; v_Folder
 
PANIERKA_
PEPSI_
PRZEPISY; V_Folder
 
PRZYPRAWY_
SOSY; DIPY; PESTO; itd..V_Folder
SPIŻARNIA_
 
Przetwory
Przetwor y
ZIEMNIAKI_
ZUPY; v_
3) &. HOBBY; PRYWATA; SPIŻARNIA; V_Folder
 
4) GALERIA; OBRAZKI; V_Folder
 
4) TRÓJMIASTO; GDAŃSK _ Moje Miasto; V_Folder
 
5) SPORT; 🚴 ROWER; 🚲 Trekking; 🏃Walking; v_
 
6) GRYPA; wirusy; v_
 
Koronawirus
MASKA Neoprenowa antysmogowa _
7) 🌻 Z; ŻYWNOŚĆ 🌿 LECZY; 🌴 V_Folder
 
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
  • 1,0 MB
  • 9 maj 18 12:05

zachomikowany

  • 2,1 MB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika JA-JESTEM

  • 1,7 MB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika sosino

  • 65 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika kinia_1986

  • 1,2 MB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika elza125

  • 61 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika Chomiczek-koteczek555

  • 69 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika MADEBYME

  • 3,8 MB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika Rapcia

  • 18 KB
  • 9 maj 18 12:05
SKŁADNIKI: Ciasto: 130 g masła, 200 g kwaśnej śmietany, 2 jajka, szczypta soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, mąka. Nadzienie: 200 g mielonego mięsa, 1 duża posiekana cebula, 30 g rozpuszczonego masła, 300 g posiekanego szpinaku, 1 łyżka mielonej kolendry, 1 łyżeczka ziaren kuminu, 1 mała cukinia pokrojona w kostkę, sól do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Schłodzone masło zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i jajka. Wymieszać. Posolić, dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać mąkę aż do uzyskania średnio twardego ciasta. Przykryć i wstawić na 20 minut do lodówki. Wymieszać mięso z cebulą, szpinakiem, cukinią, solą i przyprawami. Dodać masło i wyrobić na gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować. Jeden kawałek ciasta wyłożyć na papier do pieczenia i posmarować nadzieniem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta i skleić brzegi. Piec na złoty kolor. Podawać na ciepło np. z kwaśną śmietaną.

z chomika anetusia78

  • 32 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika StarszyPan

  • 92 KB
  • 9 maj 18 12:05
SZPINAK ZE SCHABEM

zachomikowany

  • 56 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika StarszyPan

  • 115 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika arwimagda

  • 222 KB
  • 9 maj 18 12:05

zachomikowany

  • 20 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika czajkpiotr69

  • 26 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika alfons.neumann

  • 117 KB
  • 9 maj 18 12:05
SZPINAK
Zimą rzad­ko gości w pol­skim spo­żyw­cza­ku, jed­nak w nie­któ­rych mar­ke­tach do­stęp­ny jest szpi­nak z im­por­tu. Jeśli chce­my sobie przy­po­mnieć smak póź­ne­go lata, można za­ry­zy­ko­wać taki zakup, ale poza se­zo­nem nie warto zbyt czę­sto wpro­wa­dzać tego wa­rzy­wa do menu.
We­dług ran­kin­gu or­ga­ni­za­cji Envi­ron­men­tal Wor­king Group szpi­nak jest jed­nym z naj­bar­dziej ska­żo­nych pe­sty­cy­da­mi wa­rzyw. W ba­da­nych prób­kach zna­le­zio­no m.​in. wy­so­ką za­war­tość kadmu, tok­sycz­ne­go związ­ku uszka­dza­ją­ce­go nerki, za­bu­rza­ją­ce­go czyn­no­ści ukła­du krą­że­nia oraz przy­czy­nia­ją­ce­go się do po­wsta­wa­nia ane­mii i oste­opo­ro­zy. W szpi­na­ku wy­stę­pu­je też wy­so­kie stę­że­nia in­sek­ty­cy­dów, ta­kich jak per­me­try­na, di­me­to­at czy DDT (di­chlo­ro­di­fe­ny­lo­tri­chlo­ro­etan). To chyba wy­star­cza­ją­ce ar­gu­men­ty za tym, by po­cze­kać na sezon i za­opa­trzyć się w to wa­rzy­wo z pew­ne­go źró­dła.
Ostroż­ność w spo­ży­ciu szpi­na­ku warto za­cho­wać rów­nież z in­nych po­wo­dów. Ro­śli­na ta za­wie­ra szcza­wia­ny, wią­żą­ce nie­zwy­kle ważny dla na­sze­go zdro­wia wapń i utrud­nia­ją­ce jego przy­swa­ja­nie w or­ga­ni­zmie.
Po­nad­to, wbrew obie­go­wym in­for­ma­cjom, ulu­bio­na stra­wa Po­peye’a wcale nie jest źró­dłem że­la­za – za­wie­ra go nie­wie­le i w for­mie słabo przy­swa­jal­nej dla czło­wie­ka.

z chomika bartek26

  • 25 KB
  • 9 maj 18 12:05
PRZEPIS NA SZPINAK

1 worek szpinaku mrozonego Horteksu ( jest zamrożony w takich kulkach i grubiej zmielony )
Szpinak włożyć do garnka i na małym ogniu rozmrozić następnie przyprawić sola i lub Vegetą ,dodać 2 ząbki czosnku(czosnek to podstawa) dodać starty na tarce ( z 2 pasterki) żółty ser, na patelni roztopić 1 łyżkę masła i dodac i łyżeczke mąki rozprowadzić nie rumieniac tą zasmażke rozprowadzić 1/5 szklanki słodkiej śmietanki wlać zasmażkę do szpinaku a na samym końcu dodać 1 żółtko wszystko dokładnie wymieszać (Szpinak powinien być dość słony ) ja dziś dodałam jeszcze troszeczkę parmezanu
i zachwycać się smakiem

z chomika usiala

  • 0,6 MB
  • 9 maj 18 12:05
łosoś z chrupiącą sałatką,
szpinakowe ślimaczki

z chomika redandpale

  • 0,9 MB
  • 9 maj 18 12:05
selerowa na bulionie grzybowym,
szpinakowa z kiełkami brokuła,
zasmażana z kaszą manną

z chomika redandpale

  • 32 KB
  • 9 maj 18 12:05
młody szpinak, 150 g
pomarańcza, 1
mandarynki, 2
truskawki, 3
mozzarella, 100g
migdały, 20g
jogurt naturalny, 2 łyżki
Miód, 1 łyżeczka

Przygotowanie

Szpinak myjemy, suszymy, rozkładamy na talerzu (lub w misce) i posypujemy solą i pieprzem.
Truskawki kroimy na plasterki i układamy na liściach. Mandarynki, połowę pomarańczy i mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku z truskawkami. Posypujemy migdałami.
W miseczce mieszamy sok z połowy pomarańczy, jogurt, miód i polewamy powstałym dressingiem naszą sałatkę.

z chomika Natalia-UK

  • 25 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika jabolek67

  • 24 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika wuhazet

  • 20 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika wuhazet

  • 32 KB
  • 9 maj 18 12:05

z chomika Tarapunka

  • 2,2 MB
  • 9 maj 18 12:05

zachomikowany

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    76
  • obrazy
    51
  • pliki wideo
    61
  • pliki muzyczne
    0

192 plików
4,12 GB




Deebra

Deebra napisano 21.04.2022 12:10

zgłoś do usunięcia
ks. Jan Twardowski

Obyśmy umieli żyć miłosierdziem,
nie tylko tęsknotą za miłosierdziem dla siebie.

Jezu ufam Tobie

Mamy wypłynąć na głębię, aby udać się w jakim kierunku?
Odpowiedź jest jednoznaczna: aby spotkać się z człowiekiem,
niezgłębioną tajemnicą, i przemierzać ogromny ocean,
jakim jest cała ludzkość.

św. Jan Paweł II
___❤ _________
Słowa pozdrowień, błogosławionego dobrego dnia ) ...

ANTYMATRIX napisano 24.06.2022 18:16

zgłoś do usunięcia

Deebra

Deebra napisano 25.03.2023 14:21

zgłoś do usunięcia
TRADITION

TRADITION napisano 25.04.2023 12:54

zgłoś do usunięcia
obrazek
Deebra

Deebra napisano 10.10.2023 12:45

zgłoś do usunięcia

Siostra Łucja; „W życiu ludzkim nie ma takiego problemu, którego nie dałoby się rozwiązać za pomocą modlitwy różańcowej”.

Jezu ufam Tobie

Dobrze, jeżeli ręce są opasane różańcem.
Dobrze, jeżeli na piersiach naszych spoczywają szkaplerze.
To wszystko są znaki tego nieustannego błagania: „Nie wódź nas na pokuszenie”, w których szukamy wspomożenia Bogarodzicy.

św. Jan Paweł II

Dobrego, błogosławionego dnia i pogody Ducha ) ...
mf1983

mf1983 napisano 30.04.2024 10:41

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności