Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
krystynka161
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta KRYSTYNA

widziany: 11.08.2024 10:26

  • pliki muzyczne
    23692
  • pliki wideo
    20627
  • obrazy
    203398
  • dokumenty
    70478

326702 plików
3741,34 GB

FolderyFoldery
krystynka161
1) & KATOLICKIE STRONY w INTERNECIE; v_Folder
 
2) KULINARIA; ☕ POTRAWY; 🍚🍜PRZEPISY🍨; V_Folder
 
> A-KĄCIK KULINARNY; v_Hasło
 
> MIĘSNE na Różne Sposoby; v_ Folder
 
++>CUKIE RNIA; V_Folder
 
♥ PIEROGI; PASZTECIKI; ♥ v_F
 
Amaretto; v_
BABKA_Z & PIEROGI & KARTACZE & MĄCZNE; V_Folder
 
Bardzo dobre rady
BIGOS; FUCZKI; GOŁĄBKI; KAPUSTA i KOTLETY; v_
 
BIGOSY; v_Folder
 
Bigos z różny ch warzy w
młoda kapus ta , bigos
Dolmadak ia (gołąbki ) _
FUCZKI; Placki z kapustą_
GOŁĄBKI; PRZEPISY ; V_
 
Gołąb ki
Gołąb ki_
KAPUSTY ZASMAŻAN E_
Kwaśnica
Młoda Kapusta_
BUDYNIE; Pudingi; v__
 
Budynie
PUDINGI
dekoracja półmisków
DESERY; LODY; SŁODKOŚCI; V_Folder
 
DEVOLAY _
Dodatki
 
Zakąski
DRINK & KOKTAILE & PONCZ; v_
 
ELEGANCJA; ESTETYKA; DEKORACJA; V_
 
DEKORACJ A stołu
 
DEKOR ACJE z warzy w
SKŁAD ANIE SERWE TEK
SK ŁA DA NI E SE RW ET EK
wyczarow ane z owoców i warzyw
✿ DEKOR ACJE POTRA W
Baran ki z Kalaf iora
FASOLA po Bretońsku;
Galantyna; GALARETY; SALCESON;v_
 
SALCESON Y_
ZYLC KASZUBSK I_
Grill; v_
Gryczane potrawy_
GRZYBY; Pieczarki; v_
 
JADŁO & gotowanko; V_
 
JAGŁY & JAGLANKA_
JARSKIE; WEGETARIA; KASZE; v_Folder
 
KEBAB; PITTA; v_
KISZENIE; PRZECIER; v_
 
PRZECIER ; v_
KONFITURY_
 
Slodkie
KROKIETY; Paszteciki; v_
 
Krokieci ki - paszteci ki
KROKIETY _
Kroki ety
Kuchenne Youtube
KUCHNIA; KUCHARZ; v_Folder
 
KULINARIA; Dania; v_
 
PRZEPISY KULINARN E
ŁASUCH; V_
 
LECZO; v_
 
Leczczo
leczo,pi zza,zapi ekanka
Leczo_
Lemoniada_
M >MASARNI A; WĘDLINY; v _
MAKARON; v_
MAMAŁYGA_
NA KAŻDĄ OKAZJE
 
Roladki_
NABIAŁ; v_
 
NAPOJE; KOKTAILE_
 
NALEWKI ZDROWOTN E
= PRZEP ISY-A lkoho le i nalew ki
NALEW KI DOMOW E CZ.1
OGÓRKI KISZONE; MAŁOSOLNE; v_
 
Ogórki_
PAPRYKA; OGÓRKI KONSERWO WE; v_
Omlety; naleśniki_
 
TORTILLA
PAPRYKA Faszerowana ; v_
PASTY; v_
 
PASZTET & PASZTECIKI; V_
 
PASZTECI KI; v_
 
paszt eciki
PASZTETY _
Paszt ety
paszt ety weget arian skie
Pieczenie
PITTA_
Pizza; zapiekanki; v_
 
Zapiekan ki_
PŁATKI RÓŻY; KONFITURA; v_
POMIDORY; v_
POTRAWKA_
Potrawy JEDNOGARNKO WE_
POTRAWY Różne, przepisy; v_
PRZEPISY_
 
Bakłażan
PUDINGI; v_
RYBY; ŚLEDZIE; v_
 
RYŻOWE POTRAWY; v_
 
babka ryżowa_
Cuda z ryżu_
SAŁATKI; v_
 
ŚLIWKI; TARTA i CO NIECO; V_
 
MIĘSO ze ŚLIWKĄ_
PLACEK; CIASTO ze śliwkami _
SANDA CZ; CIAST O ze ŚLIWK Ą; avi_
SURÓWKI_
Tradycyjne przystawki
twaróg twarożek ser biały ser twarogowy
Ulubione potrawy Rachel
Wigilia
z babcinej kuchni-mnia m
ZDROWIE & JEDZENIE_
√ OWOCE, KTÓRE WARTO JEŚĆ
1-2. PRZEPISY Naszych Mam; v_
 
2. WYPIEKI Naszej Mamy_
CIABATA Pieczywo;; v_
DIABETYK_dieta
Dobre porady kuchenne
FARSZ; v_
GOFRY_
KALORIE
KWAS_CHLEBOWY; DROŻDŻE; ZAKWAS chleb; ; v_Folder
 
PANIERKA_
PEPSI_
PRZEPISY; V_Folder
 
PRZYPRAWY_
SOSY; DIPY; PESTO; itd..V_Folder
SPIŻARNIA_
 
Przetwory
Przetwor y
ZIEMNIAKI_
ZUPY; v_
3) &. HOBBY; PRYWATA; SPIŻARNIA; V_Folder
 
4) GALERIA; OBRAZKI; V_Folder
 
4) TRÓJMIASTO; GDAŃSK _ Moje Miasto; V_Folder
 
5) SPORT; 🚴 ROWER; 🚲 Trekking; 🏃Walking; v_
 
6) GRYPA; wirusy; v_
 
Koronawirus
MASKA Neoprenowa antysmogowa _
7) 🌻 Z; ŻYWNOŚĆ 🌿 LECZY; 🌴 V_Folder
 
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
BIGOS; KAPUSTA; KOTLETY; GOŁĄBKI; Gołąbki - greckie;
KAPUSTA; -biała, brukselka, czerwona _modra, pekińska, włoska,

Przyprawa do BIGOSU _Kamis;
-sól, gorczyca biała, cukier, kolendra, kminek, papryka słodka, czosnek, ziele angielskie,
owoc jałowca, rozmaryn, suszone grzyby leśne. majeranek, cząber, czubryca.
  • 1,5 MB
  • 14 kwi 17 22:22

z chomika usiala

  • 39 KB
  • 14 kwi 17 22:22
Składniki
dla 4-6 osób
**********
mięso mielone z łopatki, 65 dag
ryż gotowany, 1 woreczek
jaja, 2 szt.
kasza manna, 1/2 szk.
cebula, papryka, po 1 szt.
kapusta biała drobno poszatkowana, 40 dag
sól, pieprz, bazylia, lubczyk, do smaku
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min
***************
1.Do zmielonego mięsa dodać drobno poszatkowaną kapustę, ryż, jaja, kaszę mannę, przesmażoną na 1 łyżce oleju drobno pokrojoną cebulkę i paprykę. Wszystko przyprawić i dobrze masę wyrobić.

2. Z masy formować gołąbki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

3. Usmażone gołąbki przełożyć do dużego rondla i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu podlane przegotowaną wodą z zielem, liściem, kostką rosołową ok. 30-40 min.

4.Po ugotowaniu gołąbki przełożyć do drugiego naczynia a wywar zagęścić mąką ( 1-2 łyżki na szk. zależności od ilości tego wywaru ), dodać pare łyżek koncentratu pomidorowrgo, przyprawić do smaku . Zagotować i włożyć do niego gołąbki tyle ile potrzeba do obiadu. Drugą porcję można podać z innym sosem.

z chomika usiala

  • 57 KB
  • 14 kwi 17 22:22
Składniki:
60 dag dowolnego mięsa mielonego (z wyjątkiem wołowiny), 2 jajka, 1 mała cebulka, 1 ząbek czosnku, 5 czubatych łyżek surowego ryżu, 1/2 małej (15cm średnicy) białej kapusty drobno posiekanej w kostkę, pól szklanki bułki tartej, sól, pieprz do smaku, tłuszcz do smażenia Do sosu: koncentrat pomidorowy, rosół drobiowy "Winiary", slodka smietanka 250 ml


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować kotlety Lekko rozpłaszczyć. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na patelni na złoty kolor. Nie przypalić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Tłuszcz z patelni zalać gorącą wodą i zlać do garnka. Woda musi przykrywać kotleciki. Dodać rosól drobiowy, . Dusić pod przykryciem ok. 1 godz. na bardzo małym ogniu ( dusiłam w piekarniku z termoobiegiem w tem 150 st okolo 50 min). Nastepni zlać sos wlożyc 1 łyzke koncentratu pomidorowego słodką smietenką doprawic do smaku i zalac kotlety i podusić jeszcze z 5 min

z chomika usiala

  • 20 KB
  • 1 paź 15 7:44

zachomikowany

  • 6 KB
  • 18 lip 15 21:57

z chomika Boa1985

  • 42 KB
  • 18 lip 15 21:52

z chomika Pagmen

  • 12,5 MB
  • 18 lip 15 21:47

z chomika wiech_17

  • 45 KB
  • 18 lip 15 21:28

zachomikowany

  • 21 KB
  • 18 lip 15 21:27

zachomikowany

  • 413 KB
  • 25 maj 14 7:00
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 6 KB
  • 25 maj 14 6:57

z chomika osolek

  • 59 KB
  • 25 maj 14 6:54
KOTLETY Z KAPUSTY WŁOSKIEJ

1 średnia główka kapusty włoskiej
2 jajka
1 duża cebula
1/2 szkl. mąki krupczatki
sól
pieprz
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia


Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, odkrawamy głąb i grube nerwy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy, osączamy, studzimy i odciskamy z wody. Cebule obieramy i razem z kapustą drobno kroimy. Do kapusty z cebulą dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.

z chomika white.and.black.flower

  • 84 KB
  • 25 maj 14 5:38

z chomika danaprus

  • 57 KB
  • 25 maj 14 5:37

z chomika marlesia87

  • 266 KB
  • 25 maj 14 5:36

z chomika aska-czarna

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    12
  • obrazy
    3
  • pliki wideo
    3
  • pliki muzyczne
    0

18 plików
150 MB




Deebra

Deebra napisano 21.04.2022 12:10

zgłoś do usunięcia
ks. Jan Twardowski

Obyśmy umieli żyć miłosierdziem,
nie tylko tęsknotą za miłosierdziem dla siebie.

Jezu ufam Tobie

Mamy wypłynąć na głębię, aby udać się w jakim kierunku?
Odpowiedź jest jednoznaczna: aby spotkać się z człowiekiem,
niezgłębioną tajemnicą, i przemierzać ogromny ocean,
jakim jest cała ludzkość.

św. Jan Paweł II
___❤ _________
Słowa pozdrowień, błogosławionego dobrego dnia ) ...

ANTYMATRIX napisano 24.06.2022 18:16

zgłoś do usunięcia

Deebra

Deebra napisano 25.03.2023 14:21

zgłoś do usunięcia
TRADITION

TRADITION napisano 25.04.2023 12:54

zgłoś do usunięcia
obrazek
Deebra

Deebra napisano 10.10.2023 12:45

zgłoś do usunięcia

Siostra Łucja; „W życiu ludzkim nie ma takiego problemu, którego nie dałoby się rozwiązać za pomocą modlitwy różańcowej”.

Jezu ufam Tobie

Dobrze, jeżeli ręce są opasane różańcem.
Dobrze, jeżeli na piersiach naszych spoczywają szkaplerze.
To wszystko są znaki tego nieustannego błagania: „Nie wódź nas na pokuszenie”, w których szukamy wspomożenia Bogarodzicy.

św. Jan Paweł II

Dobrego, błogosławionego dnia i pogody Ducha ) ...
mf1983

mf1983 napisano 30.04.2024 10:41

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności