Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
krystynka161
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta KRYSTYNA

widziany: 27.05.2024 12:27

  • pliki muzyczne
    23692
  • pliki wideo
    20627
  • obrazy
    203398
  • dokumenty
    70478

326702 plików
3741,34 GB

FolderyFoldery
krystynka161
1) & KATOLICKIE STRONY w INTERNECIE; v_Folder
 
2) KULINARIA; ☕ POTRAWY; 🍚🍜PRZEPISY🍨; V_Folder
 
> A-KĄCIK KULINARNY; v_Hasło
 
> MIĘSNE na Różne Sposoby; v_ Folder
 
++>CUKIE RNIA; V_Folder
 
♥ PIEROGI; PASZTECIKI; ♥ v_F
 
Amaretto; v_
BABKA_Z & PIEROGI & KARTACZE & MĄCZNE; V_Folder
 
Bardzo dobre rady
BIGOS; FUCZKI; GOŁĄBKI; KAPUSTA i KOTLETY; v_
 
BUDYNIE; Pudingi; v__
 
Budynie
PUDINGI
dekoracja półmisków
DESERY; LODY; SŁODKOŚCI; V_Folder
 
DEVOLAY _
Dodatki
 
Zakąski
DRINK & KOKTAILE & PONCZ; v_
 
ELEGANCJA; ESTETYKA; DEKORACJA; V_
 
DEKORACJ A stołu
 
DEKOR ACJE z warzy w
SKŁAD ANIE SERWE TEK
SK ŁA DA NI E SE RW ET EK
wyczarow ane z owoców i warzyw
✿ DEKOR ACJE POTRA W
Baran ki z Kalaf iora
FASOLA po Bretońsku;
Galantyna; GALARETY; SALCESON;v_
 
SALCESON Y_
ZYLC KASZUBSK I_
Grill; v_
Gryczane potrawy_
GRZYBY; Pieczarki; v_
 
JADŁO & gotowanko; V_
 
JAGŁY & JAGLANKA_
JARSKIE; WEGETARIA; KASZE; v_Folder
 
KEBAB; PITTA; v_
KISZENIE; PRZECIER; v_
 
PRZECIER ; v_
KONFITURY_
 
Slodkie
KROKIETY; Paszteciki; v_
 
Krokieci ki - paszteci ki
KROKIETY _
Kroki ety
Kuchenne Youtube
KUCHNIA; KUCHARZ; v_Folder
 
KULINARIA; Dania; v_
 
PRZEPISY KULINARN E
ŁASUCH; V_
 
LECZO; v_
 
Leczczo
leczo,pi zza,zapi ekanka
Leczo_
Lemoniada_
M >MASARNI A; WĘDLINY; v _
MAKARON; v_
MAMAŁYGA_
NA KAŻDĄ OKAZJE
 
Roladki_
NABIAŁ; v_
 
NAPOJE; KOKTAILE_
 
NALEWKI ZDROWOTN E
= PRZEP ISY-A lkoho le i nalew ki
NALEW KI DOMOW E CZ.1
OGÓRKI KISZONE; MAŁOSOLNE; v_
 
Ogórki_
PAPRYKA; OGÓRKI KONSERWO WE; v_
Omlety; naleśniki_
 
TORTILLA
PAPRYKA Faszerowana ; v_
PASTY; v_
 
PASZTET & PASZTECIKI; V_
 
PASZTECI KI; v_
 
paszt eciki
PASZTETY _
Paszt ety
paszt ety weget arian skie
Pieczenie
PITTA_
Pizza; zapiekanki; v_
 
Zapiekan ki_
PŁATKI RÓŻY; KONFITURA; v_
POMIDORY; v_
POTRAWKA_
Potrawy JEDNOGARNKO WE_
POTRAWY Różne, przepisy; v_
PRZEPISY_
 
Bakłażan
PUDINGI; v_
RYBY; ŚLEDZIE; v_
 
RYŻOWE POTRAWY; v_
 
babka ryżowa_
Cuda z ryżu_
SAŁATKI; v_
 
ŚLIWKI; TARTA i CO NIECO; V_
 
MIĘSO ze ŚLIWKĄ_
PLACEK; CIASTO ze śliwkami _
SANDA CZ; CIAST O ze ŚLIWK Ą; avi_
SURÓWKI_
Tradycyjne przystawki
twaróg twarożek ser biały ser twarogowy
Ulubione potrawy Rachel
Wigilia
z babcinej kuchni-mnia m
ZDROWIE & JEDZENIE_
√ OWOCE, KTÓRE WARTO JEŚĆ
1-2. PRZEPISY Naszych Mam; v_
 
2. WYPIEKI Naszej Mamy_
CIABATA Pieczywo;; v_
DIABETYK_dieta
Dobre porady kuchenne
FARSZ; v_
GOFRY_
KALORIE
KWAS_CHLEBOWY; DROŻDŻE; ZAKWAS chleb; ; v_Folder
 
PANIERKA_
PEPSI_
PRZEPISY; V_Folder
 
PRZYPRAWY_
SOSY; DIPY; PESTO; itd..V_Folder
SPIŻARNIA_
 
Przetwory
Przetwor y
ZIEMNIAKI_
ZUPY; v_
3) &. HOBBY; PRYWATA; SPIŻARNIA; V_Folder
 
4) GALERIA; OBRAZKI; V_Folder
 
4) TRÓJMIASTO; GDAŃSK _ Moje Miasto; V_Folder
 
5) SPORT; 🚴 ROWER; 🚲 Trekking; 🏃Walking; v_
 
6) GRYPA; wirusy; v_
 
Koronawirus
MASKA Neoprenowa antysmogowa _
7) 🌻 Z; ŻYWNOŚĆ 🌿 LECZY; 🌴 V_Folder
 
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 26,4 MB
  • 5 sie 14 11:38

zachomikowany

  • 12,2 MB
  • 5 sie 14 11:38
349e950cdd9fbbbe.jpg Kto odmówi sobie smakowitego dania ze "spaghetti"? I to jeszcze, gdy są kolorowe ilustracje...

z chomika Nocna_Wojowniczka

  • 86 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika be.3

  • 18 KB
  • 5 sie 14 11:38
>Domowy tani,przepis na leczo z pieczarkami. Do wykonania smacznego dania potrzebujemy przede wszystkim pieczarek, które wiodą prym w całej potrawie. Kolejny składnik to papryka, świeże pomidory lub przecier. Cennym dodatkiem jest również cebula i czosnek, które dają swojski smak. Należy pamiętać również o soli, która podkreśli smak.Krok po kroku a leczo będzie pachniało w całym domu.
Główne bohaterki – pieczarki – obieramy, myjemy i kroimy. Nie musimy przejmować się jak to zrobimy, gdyż gotujemy dla siebie a leczo samo w sobie jest oryginalną potrawą. Po obraniu pieczarki dusimy w rondelku pod przykryciem z dodatkiem łyżki masła i szczypty soli. Dusimy tak około 15 minut. Nie odlewamy wywaru z pieczarek, przyda się.
Kolejnym krokiem jest sparzenie papryki, nigdy nie wiadomo czym były potraktowane. Następnie pokrojenie jej na grubsze paski. Obieramy również cebulę i czosnek, które drobno kroimy. Gdy używamy świeżych pomidorów musimy je sparzyć i obrać ze skóry, po czym koimy w kostkę.
Jeśli zamiast pomidorów użyjemy przecier mamy jeden problem z głowy. Tak przygotowane składniki wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut. Pod koniec gotowania solimy do smaku. Jeśli leczo jest zbyt gęste rozcieńczamy wodą.

Smacznego lecza z pieczarkami.



>Przepis na leczo z pieczarkami:
•4 papryki
•2 duże cebule
•3-4 ząbki czosnku
•3-4 pomidory lub przecier pomidorowy (słoiczek po dżemie)
•sól do smaku
•60 dag pieczarek
•łyżka masła do pieczarek

z chomika tomaszowianka

  • 23 KB
  • 5 sie 14 11:38
>Kolejna smaczna – oj bardzo – odsłona Leczo tym razem z pieczarkami. Dobry pomysł na kolacje, szczególnie w zimne wieczory.

Domowy tani,przepis na leczo z pieczarkami. Do wykonania smacznego dania potrzebujemy przede wszystkim pieczarek, które wiodą prym w całej potrawie. Kolejny składnik to papryka, świeże pomidory lub przecier. Cennym dodatkiem jest również cebula i czosnek, które dają swojski smak. Należy pamiętać również o soli, która podkreśli smak.Krok po kroku a leczo będzie pachniało w całym domu.
Główne bohaterki – pieczarki – obieramy, myjemy i kroimy. Nie musimy przejmować się jak to zrobimy, gdyż gotujemy dla siebie a leczo samo w sobie jest oryginalną potrawą. Po obraniu pieczarki dusimy w rondelku pod przykryciem z dodatkiem łyżki masła i szczypty soli. Dusimy tak około 15 minut. Nie odlewamy wywaru z pieczarek, przyda się.
Kolejnym krokiem jest sparzenie papryki, nigdy nie wiadomo czym były potraktowane. Następnie pokrojenie jej na grubsze paski. Obieramy również cebulę i czosnek, które drobno kroimy. Gdy używamy świeżych pomidorów musimy je sparzyć i obrać ze skóry, po czym koimy w kostkę.
Jeśli zamiast pomidorów użyjemy przecier mamy jeden problem z głowy. Tak przygotowane składniki wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut. Pod koniec gotowania solimy do smaku. Jeśli leczo jest zbyt gęste rozcieńczamy wodą.

Smacznego lecza z pieczarkami.



>Przepis na leczo z pieczarkami:
•4 papryki
•2 duże cebule
•3-4 ząbki czosnku
•3-4 pomidory lub przecier pomidorowy (słoiczek po dżemie)
•sól do smaku
•60 dag pieczarek
•łyżka masła do pieczarek

z chomika tomaszowianka

  • 131 KB
  • 5 sie 14 11:38
>
Cukinię starannie myjemy i przekrawamy na pół po czym kroimy w paski, jeśli mamy dużą cukinię spokojnie możemy przeciąć powstałe talarki jeszcze na pół. Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie paski. Teraz przyszedł czas na paprykę, którą po umyciu, oczyszczamy z nasion i szypułki. Tak przygotowaną paprykę kroimy w paski lub kostkę. Cebulę i pomidory również kroimy w kostkę.
A teraz pokrojoną kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju wraz z cebulą. Smażymy aż składniki się zarumienią.
Tak przygotowane składniki posłużą nam do ugotowania lecza z cukinią. Do garnka najpierw wkładamy pomidory, kiełbasę oraz cebulę i gotujemy. Gdy pomidory puszczą sok dokładamy cukinię, pieczarki. Na sam koniec wrzucamy paprykę, z którą naszego lecza nie gotujemy za długo, gdyż papryka szybko się rozgotowuje. Całość łącznie gotujemy około 30 minut. W trakcie gotowania doprawiamy do smaku papryką słodką lub ostrą oraz solą.
Przepis na leczo z cukinią:
•50 dag kiełbasy cienkiej (2-3 laski)
•dwie cebule
•20 dag pieczarek
•trzy pomidory
•duża cukinia
•3-4 papryki
•łyżka oleju
•papryka słodka w proszku (lub ostra)
•sól do smaku
Przepis – leczo z cukinią na 8 porcji.

z chomika tomaszowianka

  • 130 KB
  • 5 sie 14 11:38
>LECZO Z CUKINI,PIECZARKI i pomidora
Do dzieła, najpierw przygotujmy składniki.
Cukinię starannie myjemy i przekrawamy na pół po czym kroimy w paski, jeśli mamy dużą cukinię spokojnie możemy przeciąć powstałe talarki jeszcze na pół. Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie paski. Teraz przyszedł czas na paprykę, którą po umyciu, oczyszczamy z nasion i szypułki. Tak przygotowaną paprykę kroimy w paski lub kostkę. Cebulę i pomidory również kroimy w kostkę.
A teraz pokrojoną kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju wraz z cebulą. Smażymy aż składniki się zarumienią.
Tak przygotowane składniki posłużą nam do ugotowania lecza z cukinią. Do garnka najpierw wkładamy pomidory, kiełbasę oraz cebulę i gotujemy. Gdy pomidory puszczą sok dokładamy cukinię, pieczarki. Na sam koniec wrzucamy paprykę, z którą naszego lecza nie gotujemy za długo, gdyż papryka szybko się rozgotowuje. Całość łącznie gotujemy około 30 minut. W trakcie gotowania doprawiamy do smaku papryką słodką lub ostrą oraz solą.
Przepis na leczo z cukinią:
•50 dag kiełbasy cienkiej (2-3 laski)
•dwie cebule
•20 dag pieczarek
•trzy pomidory
•duża cukinia
•3-4 papryki
•łyżka oleju
•papryka słodka w proszku (lub ostra)
•sól do smaku

z chomika tomaszowianka

  • 56 KB
  • 5 sie 14 11:38
>Mini pizza
3 jajka
1.5 szkl.(woda+mleko)
2 szkl.mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
papryka-może byc konserwowa,kiełbasa, ser żółty,pieczarki,ogórki konserwowe,zielona pietruszka,sól pieprz,oregano-ilośc dodatków według gustu.Zrobic ciasto jak na naleśniki wszystko pokroic w kostkę,ser zetrzec na tarce,kiełbase i pieczarki można podsmażyc na cebulce i maśle.Wszystko wymieszac doprawic do smaku i smażyc na oleju małe placuszki,polac ketchupem.

z chomika Brunetka6853

  • 26 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika pd74

  • 1 KB
  • 5 sie 14 11:38

zachomikowany

  • 23 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Angolia

  • 389 KB
  • 5 sie 14 11:38
obrazek

z chomika ta.mara

  • 418 KB
  • 5 sie 14 11:38
obrazek

z chomika ta.mara

  • 425 KB
  • 5 sie 14 11:38
obrazek

z chomika ta.mara

  • 347 KB
  • 5 sie 14 11:38
obrazek

z chomika ta.mara

  • 386 KB
  • 5 sie 14 11:38
obrazek

z chomika ta.mara

  • 32 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Pagmen

  • 228 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika gamelion86

  • 9,9 MB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Rapcia

  • 10,2 MB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Rapcia

  • 8,4 MB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Rapcia

  • 19 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Chimka

  • 24 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Hyjdla_i_Truda

  • 95 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika xte

  • 23 KB
  • 5 sie 14 11:38

z chomika Angolia

  • 3,0 MB
  • 5 sie 14 11:38

zachomikowany

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    32
  • obrazy
    28
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

62 plików
119,93 MB




Deebra

Deebra napisano 21.04.2022 12:10

zgłoś do usunięcia
ks. Jan Twardowski

Obyśmy umieli żyć miłosierdziem,
nie tylko tęsknotą za miłosierdziem dla siebie.

Jezu ufam Tobie

Mamy wypłynąć na głębię, aby udać się w jakim kierunku?
Odpowiedź jest jednoznaczna: aby spotkać się z człowiekiem,
niezgłębioną tajemnicą, i przemierzać ogromny ocean,
jakim jest cała ludzkość.

św. Jan Paweł II
___❤ _________
Słowa pozdrowień, błogosławionego dobrego dnia ) ...

ANTYMATRIX napisano 24.06.2022 18:16

zgłoś do usunięcia

Deebra

Deebra napisano 25.03.2023 14:21

zgłoś do usunięcia
TRADITION

TRADITION napisano 25.04.2023 12:54

zgłoś do usunięcia
obrazek
Deebra

Deebra napisano 10.10.2023 12:45

zgłoś do usunięcia

Siostra Łucja; „W życiu ludzkim nie ma takiego problemu, którego nie dałoby się rozwiązać za pomocą modlitwy różańcowej”.

Jezu ufam Tobie

Dobrze, jeżeli ręce są opasane różańcem.
Dobrze, jeżeli na piersiach naszych spoczywają szkaplerze.
To wszystko są znaki tego nieustannego błagania: „Nie wódź nas na pokuszenie”, w których szukamy wspomożenia Bogarodzicy.

św. Jan Paweł II

Dobrego, błogosławionego dnia i pogody Ducha ) ...
mf1983

mf1983 napisano 30.04.2024 10:41

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności