Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Kotlety mielone z kapusta.doc

Download: Kotlety mielone z kapusta.doc

413 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

BIGOS; KAPUSTA; KOTLETY; GOŁĄBKI; Gołąbki - greckie;
KAPUSTA; -biała, brukselka, czerwona _modra, pekińska, włoska,

Przyprawa do BIGOSU _Kamis;
-sól, gorczyca biała, cukier, kolendra, kminek, papryka słodka, czosnek, ziele angielskie,
owoc jałowca, rozmaryn, suszone grzyby leśne. majeranek, cząber, czubryca.
Inne pliki do pobrania z tego chomika
BIGOS FUCZKI GOŁĄBKI KAPUSTA i KOTLETY v_ - Leniwe gołąbki.jpg
Składniki: 60 dag dowolnego mięsa mielonego (z wyjątkie ...
Składniki: 60 dag dowolnego mięsa mielonego (z wyjątkiem wołowiny), 2 jajka, 1 mała cebulka, 1 ząbek czosnku, 5 czubatych łyżek surowego ryżu, 1/2 małej (15cm średnicy) białej kapusty drobno posiekanej w kostkę, pól szklanki bułki tartej, sól, pieprz do smaku, tłuszcz do smażenia Do sosu: koncentrat pomidorowy, rosół drobiowy "Winiary", slodka smietanka 250 ml Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować kotlety Lekko rozpłaszczyć. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na patelni na złoty kolor. Nie przypalić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Tłuszcz z patelni zalać gorącą wodą i zlać do garnka. Woda musi przykrywać kotleciki. Dodać rosól drobiowy, . Dusić pod przykryciem ok. 1 godz. na bardzo małym ogniu ( dusiłam w piekarniku z termoobiegiem w tem 150 st okolo 50 min). Nastepni zlać sos wlożyc 1 łyzke koncentratu pomidorowego słodką smietenką doprawic do smaku i zalac kotlety i podusić jeszcze z 5 min
BIGOS FUCZKI GOŁĄBKI KAPUSTA i KOTLETY v_ - Gołąbki z poszatkowaną kapustą.jpg
Składniki dla 4-6 osób ********** mięso mielone z ło ...
Składniki dla 4-6 osób ********** mięso mielone z łopatki, 65 dag ryż gotowany, 1 woreczek jaja, 2 szt. kasza manna, 1/2 szk. cebula, papryka, po 1 szt. kapusta biała drobno poszatkowana, 40 dag sól, pieprz, bazylia, lubczyk, do smaku Opis przygotowania czas przygotowania: > 90 min *************** 1.Do zmielonego mięsa dodać drobno poszatkowaną kapustę, ryż, jaja, kaszę mannę, przesmażoną na 1 łyżce oleju drobno pokrojoną cebulkę i paprykę. Wszystko przyprawić i dobrze masę wyrobić. 2. Z masy formować gołąbki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. 3. Usmażone gołąbki przełożyć do dużego rondla i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu podlane przegotowaną wodą z zielem, liściem, kostką rosołową ok. 30-40 min. 4.Po ugotowaniu gołąbki przełożyć do drugiego naczynia a wywar zagęścić mąką ( 1-2 łyżki na szk. zależności od ilości tego wywaru ), dodać pare łyżek koncentratu pomidorowrgo, przyprawić do smaku . Zagotować i włożyć do niego gołąbki tyle ile potrzeba do obiadu. Drugą porcję można podać z innym sosem.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności