Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
krystynka161
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta KRYSTYNA

widziany: 11.08.2024 10:26

  • pliki muzyczne
    23692
  • pliki wideo
    20627
  • obrazy
    203398
  • dokumenty
    70478

326702 plików
3741,34 GB

FolderyFoldery
krystynka161
1) & KATOLICKIE STRONY w INTERNECIE; v_Folder
 
2) KULINARIA; ☕ POTRAWY; 🍚🍜PRZEPISY🍨; V_Folder
 
> A-KĄCIK KULINARNY; v_Hasło
 
> MIĘSNE na Różne Sposoby; v_ Folder
 
++>CUKIE RNIA; V_Folder
 
♥ PIEROGI; PASZTECIKI; ♥ v_F
 
Amaretto; v_
BABKA_Z & PIEROGI & KARTACZE & MĄCZNE; V_Folder
 
Bardzo dobre rady
BIGOS; FUCZKI; GOŁĄBKI; KAPUSTA i KOTLETY; v_
 
BUDYNIE; Pudingi; v__
 
Budynie
PUDINGI
dekoracja półmisków
DESERY; LODY; SŁODKOŚCI; V_Folder
 
DEVOLAY _
Dodatki
 
Zakąski
DRINK & KOKTAILE & PONCZ; v_
 
ELEGANCJA; ESTETYKA; DEKORACJA; V_
 
DEKORACJ A stołu
 
DEKOR ACJE z warzy w
SKŁAD ANIE SERWE TEK
SK ŁA DA NI E SE RW ET EK
wyczarow ane z owoców i warzyw
✿ DEKOR ACJE POTRA W
Baran ki z Kalaf iora
FASOLA po Bretońsku;
Galantyna; GALARETY; SALCESON;v_
 
SALCESON Y_
ZYLC KASZUBSK I_
Grill; v_
Gryczane potrawy_
GRZYBY; Pieczarki; v_
 
JADŁO & gotowanko; V_
 
JAGŁY & JAGLANKA_
JARSKIE; WEGETARIA; KASZE; v_Folder
 
Cukinia
GRZYBY; V_
 
BOCZN IAKI_
KURKI i rydze _
PIECZ ARKI_
JARZYNOW O WARZYWNY MIX
KALAFIOR OWE kotlety_
KASZE - Przepisy ; v_Folder
 
Kasze
KASZE _
PASZT ET z KASZY _
kotlety wegetari anskie
KOTLETY z JAJ_
PASZTET WARZYWNO - Pieczark owy; v_
szparagi
szpinak
Warzywa po chińsku
KEBAB; PITTA; v_
KISZENIE; PRZECIER; v_
 
PRZECIER ; v_
KONFITURY_
 
Slodkie
KROKIETY; Paszteciki; v_
 
Krokieci ki - paszteci ki
KROKIETY _
Kroki ety
Kuchenne Youtube
KUCHNIA; KUCHARZ; v_Folder
 
KULINARIA; Dania; v_
 
PRZEPISY KULINARN E
ŁASUCH; V_
 
LECZO; v_
 
Leczczo
leczo,pi zza,zapi ekanka
Leczo_
Lemoniada_
M >MASARNI A; WĘDLINY; v _
MAKARON; v_
MAMAŁYGA_
NA KAŻDĄ OKAZJE
 
Roladki_
NABIAŁ; v_
 
NAPOJE; KOKTAILE_
 
NALEWKI ZDROWOTN E
= PRZEP ISY-A lkoho le i nalew ki
NALEW KI DOMOW E CZ.1
OGÓRKI KISZONE; MAŁOSOLNE; v_
 
Ogórki_
PAPRYKA; OGÓRKI KONSERWO WE; v_
Omlety; naleśniki_
 
TORTILLA
PAPRYKA Faszerowana ; v_
PASTY; v_
 
PASZTET & PASZTECIKI; V_
 
PASZTECI KI; v_
 
paszt eciki
PASZTETY _
Paszt ety
paszt ety weget arian skie
Pieczenie
PITTA_
Pizza; zapiekanki; v_
 
Zapiekan ki_
PŁATKI RÓŻY; KONFITURA; v_
POMIDORY; v_
POTRAWKA_
Potrawy JEDNOGARNKO WE_
POTRAWY Różne, przepisy; v_
PRZEPISY_
 
Bakłażan
PUDINGI; v_
RYBY; ŚLEDZIE; v_
 
RYŻOWE POTRAWY; v_
 
babka ryżowa_
Cuda z ryżu_
SAŁATKI; v_
 
ŚLIWKI; TARTA i CO NIECO; V_
 
MIĘSO ze ŚLIWKĄ_
PLACEK; CIASTO ze śliwkami _
SANDA CZ; CIAST O ze ŚLIWK Ą; avi_
SURÓWKI_
Tradycyjne przystawki
twaróg twarożek ser biały ser twarogowy
Ulubione potrawy Rachel
Wigilia
z babcinej kuchni-mnia m
ZDROWIE & JEDZENIE_
√ OWOCE, KTÓRE WARTO JEŚĆ
1-2. PRZEPISY Naszych Mam; v_
 
2. WYPIEKI Naszej Mamy_
CIABATA Pieczywo;; v_
DIABETYK_dieta
Dobre porady kuchenne
FARSZ; v_
GOFRY_
KALORIE
KWAS_CHLEBOWY; DROŻDŻE; ZAKWAS chleb; ; v_Folder
 
PANIERKA_
PEPSI_
PRZEPISY; V_Folder
 
PRZYPRAWY_
SOSY; DIPY; PESTO; itd..V_Folder
SPIŻARNIA_
 
Przetwory
Przetwor y
ZIEMNIAKI_
ZUPY; v_
3) &. HOBBY; PRYWATA; SPIŻARNIA; V_Folder
 
4) GALERIA; OBRAZKI; V_Folder
 
4) TRÓJMIASTO; GDAŃSK _ Moje Miasto; V_Folder
 
5) SPORT; 🚴 ROWER; 🚲 Trekking; 🏃Walking; v_
 
6) GRYPA; wirusy; v_
 
Koronawirus
MASKA Neoprenowa antysmogowa _
7) 🌻 Z; ŻYWNOŚĆ 🌿 LECZY; 🌴 V_Folder
 
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 160 KB
  • 14 wrz 18 13:29
4 ziemniaki, młoda cukinia
troszke szczypiorku, mała cebula
2 ząbki czosnku, 2 łyżki mąki
1 jajko, sól,pieprz
olej,

1. Ziemniaki i cukinie obrac,zetrzec na tarce o drobnych oczkach,cebule i czosnek tez.Przełozyc do sitka aby woda odciekła.Następnie przełożyc do miski,połączyc z mąką,jajkiem i przyprawami.Dobrze wymieszac.Ciasto kłaśc małymi porcjami ok 1 łyżki na rozgrzanym oleju.Na jedną strone placka sypiemy troszke szczypiorku i dopiero obracamy.Smażymy na złoty kolor.

z chomika gvlba

  • 56 KB
  • 14 wrz 18 13:28
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 12 KB
  • 14 wrz 18 13:28

z chomika morela11

  • 22 KB
  • 14 wrz 18 13:27
składniki
4 cukinie
4 pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 szklanka mleka
15 dag żółtego sera
bazylia, sól
1 łyżka kaparów/oliwek
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w grubą kostkę, pomidory w plasterki, cebulę w krążki.
naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Wyłożyć warstwę cukinii, potem pomidorów, cebulę. Posolić, potem powtórzyć.
mleko wymieszać ze startym serem i czosnkiem, polać warzywa i piec 30 minut w 200c. Posypać bazylią i kaparami.

z chomika mandolinka1

  • 0,6 MB
  • 14 wrz 18 13:26

zachomikowany

  • 32 KB
  • 14 wrz 18 13:26
https://tipy.interia.pl/artykul_10099,jak-zrobic-zapiekanki-grillowane-z-cukinii.html
Cztery sposoby smażenia cukinii
https://mojekulinarnewariacje.blogspot.com/2013/05/cztery-sposoby-smazenia-cukini.html

z chomika cuma67

  • 498 KB
  • 14 wrz 18 13:25

z chomika Rapcia

  • 2,3 MB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika paulina020980

  • 21 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika wielosmakowa

  • 0 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika baranek1964x

  • 0 KB
  • 14 wrz 18 13:24

zachomikowany

  • 1 KB
  • 14 wrz 18 13:24

zachomikowany

  • 20 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika CZYTAJ_PISMO_SWIETE

  • 23 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika Angolia

  • 25 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika cali-1

  • 16 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika kockot

  • 1 KB
  • 14 wrz 18 13:24

zachomikowany

  • 56 KB
  • 14 wrz 18 13:24
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 19 KB
  • 14 wrz 18 13:24
Składniki

* sól
* pieprz
* feta 20 dag
* szynka 5 dag
* tymianek 1 łyżka
* papryka 1/4 łyżeczki
* cukinia 2 szt.
* pomidory 2 szt.
* szalotka
2 srednie cukinie szalotka 2 pomidory 5 dag szynki gotowanej 20 dag sera feta lyzka tymianku 1/4 lyzeczki papryki sol, pieprz Cukinie przeciac na pol, wydrazyc, opruszyc sola i pieprzem. Miazsz pokroic w kostke. Oryginalny przepis mowi, aby szalotke, miazsz i szynke pokrojona w kostke podsmazyc na patelni. Ja nie smazylam gdyz mialo to byc lekkie danie. Do wyzej wymienionych skladnikow (przesmazonych, badz nie ) dodac fete, pomidory pokrojone w kostke i tymianek (najlepiej swiezy). Polowki cukini napelnic farszem. Ulozyc w zaroodpornym naczyniu wysmarowanym tluszczem. zapiekac ok 25 min w temp. 180*C

zachomikowany

  • 280 KB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika arwimagda

  • 10,2 MB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika Rapcia

  • 20 KB
  • 14 wrz 18 13:24
składniki
3 cukinie
1 duży por
5 łyżek mąki tortowej pszennej
2 jajka kurze całe
pęczek koperku
4 łyżki mleka
2 ząbki czosnku
sól biała do smaku
pieprz 1/2 łyżeczki
przyprawa typu vegeta do smaku
szczypta ostrej mielonej papryki czerwonej
olej do smażenia rzepakowy uniwersalny
Sposób przygotowania
Cukinię myjemy,usuwamy środek z pestek,resztę trzemy na tarce o dużych oczkach.
masę dokładnie odciskamy z soku.
pora oczyszczamy i drobno siekamy.
koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.
czosnek przeciskamy przez praskę.
do masy z cukinii dodajemy pora,wbijamy jajka,dodajemy mąkę mleko i czosnek.
mieszamy,doprawiamy przyprawami i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
jeśli ciasto jest zbyt rzadkie ,należy dodać odrobinę mąki.
nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na jasnozłoty kolor.
podajemy od razu po usmażeniu.

z chomika mandolinka1

  • 13 KB
  • 14 wrz 18 13:24
przygotowanie: 25 min
gotowanie: 20 min ilośc porcji: 2 (zmie?) (podstawowa ilośc porcji: 2)
ilośc porcji:
składniki
2 młode cukinie długości ok 20 cm
1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżki śmietany
ok. 50g sera żółtego
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz
sól
przyprawy np. oregano, bazylia (ja użyłam kreteńskiej pikantnej mieszanki przypraw)
Sposób przygotowania
Cukinie dokładnie wymyć, odkroić końcówki i przeciąć wzdłuż na dwie połówki.
Wydrążyć dokładnie cukinię, tak aby powstały łódeczki. Wydrążony miąższ zachować.
Poszatkowaną cebulę zeszklić na oliwie wraz z czosnkiem.
Do zeszklonej cebuli dodać miąższ z cukinii.
Po 2 minutach dodać tuńczyka z puszki i koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Podsmażać ok 5-10 minut.
Na sam koniec dodać śmietanę (do śmietany najpierw dodać łyżkę gorącego farszu, wymieszać i dopiero tak przygotowaną śmietanę dodać do całego farszu - żeby nie ścięła się śmietana).
Do cukinii nałożyć farsz, a wierzch posypać startym serem żółtym.
Zapiekać w piekarniku około 20 minut w temperaturze ok 200 stopni.

z chomika mandolinka1

  • 22 KB
  • 14 wrz 18 13:24
składniki
4 cukinie
4 pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 szklanka mleka
15 dag żółtego sera
bazylia, sól
1 łyżka kaparów/oliwek
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w grubą kostkę, pomidory w plasterki, cebulę w krążki.
naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Wyłożyć warstwę cukinii, potem pomidorów, cebulę. Posolić, potem powtórzyć.
mleko wymieszać ze startym serem i czosnkiem, polać warzywa i piec 30 minut w 200c. Posypać bazylią i kaparami.

z chomika mandolinka1

  • 0,5 MB
  • 14 wrz 18 13:24

z chomika redandpale

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    19
  • obrazy
    15
  • pliki wideo
    3
  • pliki muzyczne
    0

37 plików
101,05 MB




Deebra

Deebra napisano 21.04.2022 12:10

zgłoś do usunięcia
ks. Jan Twardowski

Obyśmy umieli żyć miłosierdziem,
nie tylko tęsknotą za miłosierdziem dla siebie.

Jezu ufam Tobie

Mamy wypłynąć na głębię, aby udać się w jakim kierunku?
Odpowiedź jest jednoznaczna: aby spotkać się z człowiekiem,
niezgłębioną tajemnicą, i przemierzać ogromny ocean,
jakim jest cała ludzkość.

św. Jan Paweł II
___❤ _________
Słowa pozdrowień, błogosławionego dobrego dnia ) ...

ANTYMATRIX napisano 24.06.2022 18:16

zgłoś do usunięcia

Deebra

Deebra napisano 25.03.2023 14:21

zgłoś do usunięcia
TRADITION

TRADITION napisano 25.04.2023 12:54

zgłoś do usunięcia
obrazek
Deebra

Deebra napisano 10.10.2023 12:45

zgłoś do usunięcia

Siostra Łucja; „W życiu ludzkim nie ma takiego problemu, którego nie dałoby się rozwiązać za pomocą modlitwy różańcowej”.

Jezu ufam Tobie

Dobrze, jeżeli ręce są opasane różańcem.
Dobrze, jeżeli na piersiach naszych spoczywają szkaplerze.
To wszystko są znaki tego nieustannego błagania: „Nie wódź nas na pokuszenie”, w których szukamy wspomożenia Bogarodzicy.

św. Jan Paweł II

Dobrego, błogosławionego dnia i pogody Ducha ) ...
mf1983

mf1983 napisano 30.04.2024 10:41

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności