Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Swojska potrawa.jpeg

dogabi / PRZEPISY / Zupa / Swojska potrawa.jpeg
Zupa - Swojska potrawa.jpeg
Download: Swojska potrawa.jpeg

44 KB

(653px x 490px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Swojska potrawka



Skladniki.

1/2 kg poledwicy lub karkowki
1/2 kg pieczarek lub grzyby lesne
1 cebula
3 duze czerwone papryki
puszka fasoli
maly przecier
1 pomidor
20 dkg fasoli szparagowej
marchew, pietruszka, seler, por.
2 kostki rosolowe
mala smietana 18 %
2 lyzki mąki .

Wykonanie.

Grzyby poddusic na oleju, pod koniec dodac cebule zeby sie zeszklila. Jezeli dajemy pieczarki to dusimy ich ,az wyparuje z nich woda. Poledwice podsmazyc na oleju na rozowy kolor i dac ja do uduszonych grzybow. Podlac to woda gorąca , dodac pokrojone w kostke lub starte na grubej tarce warzywa. Posolic , dodac przyprawy, lisc laurowy i ziele angielskie , dusic az mieso bedzie miekkie . Wtedy dac papryke i pomidora pokrojonego i obranego ze skorki. Pogotowac to 10 min, nastepnie dac obie fasolki i przecier pomidorowy i pogotowac 5 min. Dodac do tego mala smietane rozmieszana z dwoma lyzkami maki. Mozna podawac z ziemniakami , ryzem lub z chlebem.
Smacznego.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Zupa - Rosol z kury.jpg
Rosół z kury - składniki: Kura (około 1kg) - 1 sztuka ...
Rosół z kury - składniki: Kura (około 1kg) - 1 sztuka Rosół z kury Knorr - 2 sztuki makaron - 200 gramów marchewka - 2 sztuki cebula - 1 sztuka Pietruszka (korzeń i natka) - 1 sztuka mały seler - 1 sztuka por - 1 sztuka liście laurowe - 2 sztuki ziele angielskie - 2 sztuki Rosół z kury - Sposób przygotowania: Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa rozdrobnij. Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni. Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 min, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.
Zupa - Flaczki.jpeg
Pyszne flaczki, czesto gotuje bo bardzo lubimy. Moje maj ...
Pyszne flaczki, czesto gotuje bo bardzo lubimy. Moje maja podobny kolorek, ja pod koniec gotowania rozgrzewam maslo na patelni i wsypuje tak 2-3 lyzki czerwonej papryki w proszku, troche ja z maselkiem zasmazam i wlewam do flakow, sa pyszne i maja ladny kolorek. Smacznego. :)
Zupa - rosol z kaczki z lanymi kluskami.jpg
Składniki ½ kaczki -bez wyluzowanej piersi i odciętego ...
Składniki ½ kaczki -bez wyluzowanej piersi i odciętego udka ( samo chude mięso ) , ze wszelkimi tłuszczykami 3 marchewki 1 pietruszka 1/8 selera ½ pora 1 cebula kilka liści lubczyku ( jak nie ma to trudno ) 2 suszone grzyby 2 kostki bulionu z kury Knorra ( lub przyprawa do zup w płynie ) 1 goździk 3 liście laurowe 4 ziela angielskie maggi w płynie pokrojona natka pietruszki
Zupa - Fasolka po bretonsku.jpeg
Fasolka po bretonsku. kosc na wywar 2 szklanki fasol ...
Fasolka po bretonsku. kosc na wywar 2 szklanki fasoli 20 dkg kielbasy 20 dkg wedzonego boczku 1 cebula 1 zabek czosnku 1 lyzka majeranku 3 lyzki koncentratu pomidorowego, sol, pieprz , ostra papryke , mage , warywa np ; marchewka, pietruszka, seler i por. Wykonanie. Kosc na wywar gotujemy osobno. Fasole namoczyc dzien wczesniej. Ugotowac ja w tej samej wodzie razem z pokrojonymi warzywami i pol lyzeczki cukru. Gotowac 1 godzine. , wylaczyc i pozostawic pod przykryciem na godzine czasu. Fasola dojdzie do siebie. Kielbase pokroic i boczek , wszystko podsmazyc na patelni. Polaczyc wszystko z wywarem.Pod koniec dodac cebule pokrojona w kostke i zeszklic ja. Nastepnie wszystko polaczyc, dodac przecier pomidorowy i majeranek . 3 lyzki maki rozrobic w malej ilosci wody z dodatkiem 3 lyzki smietany i podbic fasolke. Gotowac chwile i dodac natke pietruszki. Smacznego.
Zupa - FLAKI WOLOWE.jpeg
FLAKI WOLOWE ^^^^^^^ około kilograma oczyszczonych i ...
FLAKI WOLOWE ^^^^^^^ około kilograma oczyszczonych i pokrojonych flaków (kupuję mrożone o wadze 0,9kg), 1 mała marchewka, 1 pietruszka, niewielki kawałek selera, 2 lyzki majeranku maggie, świeżo starta gałka muszkatołowa, liscie laurowe ziele angielskie pol kg karkowki (obojetnie jakie) cebula 3 zabki czosnku olej do zeszklenia cebuli i do zasmazki 3 lyzki maki zwyklej natka pietruszki pieprz ziarno jalowca kosc obojetnie jaka na wywar papryka ostra Wykonanie; ^^^^^^ Oczyszczone flaki włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować 15 minut, zmienić wodę i dodac 3 liscie laurowe , 3 ziela ,3 ziarnka jalowca i gotowac 30 min. (w ten sposób pozbywamy się charakterystycznego zapachu).Zagotowac bulion na kosci z pokrojonymi (wedlug uznania)warzywami ,ziele ,lisc laur.,jalowiec i dodac wygotowane flaki i gotowac az jarzyny beda ugotowane ok.3 godz. Pod koniec gotowania dac posiekany na drobno czosnek lub prze praske wycisnac ,.Cebule zeszklic na oleju .Nastepnie 3 lyzki maki rozmieszac z olejem i lekko zarumienic.Pilnowac maki ,szybko sie przypali. .Ostudzic troche zasmazke i wlac do zupy.Nie mieszam z woda. Tylko daje tyle oleju zeby bylo lejace . ,dac majeranek i pietruszke zagotowac i wylaczyc. Przyprawic jeszcze galka muszkatulowa ,scieram na tarce .Doprawic sola ,maga i dac troszke papryki slodkiej i ostrej ,wedlug gustu.Z chlebkiem pycha .Smacznego.
Zupa - krupnik.jpg
KRUPNIK NA SERDUSZKACH DROBIOWYCH Składniki: 1/2 kg ...
KRUPNIK NA SERDUSZKACH DROBIOWYCH Składniki: 1/2 kg serduszek drobiowych 1 szklanka kaszy jęczmiennej drobnej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 5 ziemniaków kostka rosołowa, sól Wykonanie: Serduszka, po opłukaniu włożyłam do garnka, zalałam dwoma litrami wody, posoliłam, dodałam kostkę rosołową i zagotowałam. Po chwili gotowania dodałam pokrojoną i opłukaną jarzynę, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy serduszka i jarzyny były prawie miękkie wsypałam opłukaną kaszę jęczmienną i dalej gotowałam (aż do ugotowania kaszy). Przed podaniem, posypałam zieleniną . Żeby podnieść walory smakowe krupniku, można też dodać kilka grzybków suszonych, oraz zabielić na koniec śmietaną.
Zupa - ZUPA KLOPSOWA.jpeg
ZUPA KLOPSOWA - - TYLKO ZAMIAST ZIEMNIAKÓW GOTOWAŁ ...
ZUPA KLOPSOWA - - TYLKO ZAMIAST ZIEMNIAKÓW GOTOWAŁAM Z RYŻEM . Zaraz skopiuję od szefowej Agory i Wam podam przepis. SZEFOWA PISZE TAK : Ja ją gotuję od zawsze i wszyscy się nią zajadają .Przepis bardzo łatwy ,więc Wam napiszę .Podgotowac wywar z warzyw .Następnie wrzucac obtoczone w mące kulki mięsne .Ja przygotowałam z mięsa wieprzowego i doprawiłam tak jak na mielone .Na małym ogniu pogotowac 15 --20 minut ,lekko zupe zakwasic ,ja daję troszkę octu (Znam osoby, które zamiast octu, dają troszkę soku z ogórków lub kiszonej kapusty ),następnie wrzucic troszkę majeranku i zaciągnąć zupę smietaną .Posypac zieleniną i podawac z osobno ugotowanymi ziemniakami .Ja ziemniaki lekko rozgniatam .Zapraszam ,róbcie i próbujcie .
Zupa - Zupa jarzynowa na kurczaku.jpeg
Zupa jarzynowa Moja ulubiona zupa jarzynowa na kurcz ...
Zupa jarzynowa Moja ulubiona zupa jarzynowa na kurczaku. Do zupy dodaję oprócz warzyw również ziemniaki. Jest pożywna i można się najeść jednym daniem.
Zupa - Kartoflanka.jpg
Kartoflanka 25 dag chudego, wędzonego, surowego boczk ...
Kartoflanka 25 dag chudego, wędzonego, surowego boczku, 3 dobrej jakości kiełbasy ok 30 dag, cebula, 2 średnie marchewki, pietruszka, kawałek selera, por - kawałek, 8 średnich ziemniaków, 4 ziela angielskie, 4 liście laurowe, 2 łyżki majeranku, ostra musztarda, słodka śmietana ok 100 ml, sól, pieprz do smaku Kiełbasę pokroiłam w plasterki, boczek w paski. Zrumieniłam na suchej patelni. Do rumianej wędliny dodałam pokrojoną w kostkę cebulę - zeszkliłam. Do 3,5 l garnka wlałam ok 2,5 l wody - zagotowałam. Do wrzącej wody dodałam usmażone wędliny wraz z cebulą, ziele angielskie, liście laurowe, płaską łyżkę soli - gotowałam 20 minut. Następnie do wywaru dodałam startą na dużych oczkach włoszczyznę, pokrojony drobno por, ziemniaki pokrojone w kostkę, majeranek - gotowałam ok 15 minut. 3 łyżki ostrej musztardy wymieszałam z 100 ml słodkiej śmietany i kilkoma łyżkami wody. Zawiesiną zaprawiłam mieszając zupę - zagotowałam
Zupa - champignon-suppe.jpg
ZUTATEN 350g Champignons 1 große Zwiebel 1 Knoblauc ...
ZUTATEN 350g Champignons 1 große Zwiebel 1 Knoblauchzehe 1l Gemüsebrühe 200ml Sahne 1l Brühe Salz Pfeffer Öl
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności