-
121 -
25 -
159838 -
10790
173145 plików
66,23 GB
![Foldery Foldery](http://x4.static-chomikuj.pl/res/152bece31a.png)
![Ostatnio pobierane pliki Ostatnio pobierane pliki](http://x4.static-chomikuj.pl/res/152bece31a.png)
Składniki:
- 550 g boczku wieprzowego w plastrach, pokrojowego na kawałki o długości 5 cm;
- 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej;
- 1 łyżeczka oleju roślinnego;
- ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu;
- 1 cm pokrojonego w kostkę imbiru;
- Cebule dymki pokrojone w plasterki, do przybrania;
🍽Mieszanka sosów:
- 2 łyżki stołowe Sosu Hoisin Lee Kum Kee;
- 2 łyżki stołowe Sosu Śliwkowego Lee Kum Kee;
- 1 łyżeczka Sosu Sojowego Ciemnego Premium Lee Kum Kee;
- 300ml wody;
🍽Przygotowanie:
1. Wieprzowinę posypać mąką kukurydzianą i smażyć na oleju, aż nabierze złocistego zabarwienia.
2. Dodać biały pieprz, imbir oraz mieszankę sosów i doprowadzić do wrzenia.
3. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1-1,5 godziny, aż wieprzowina zmięknie, a sos zgęstnieje. W razie potrzeby dodać więcej wody, aby zapobiec wysychaniu.
4. Przed podaniem przybrać cebulą dymką.
◆A - obrazki | ◆BOCZEK | ◆Boeuf Stroganow |
◆BRYZOL | ◆CIELECINA | ◆GOLONKA |
◆GULASZ | ◆KARKÓWKA | ◆KOTLETY ◆ KLOPSIKI |
◆ROLADY MIĘSNE | ◆ROZNE | ◆SCHAB |
◆SZYNKA | ◆WIEPRZOWINA | ◆WOŁOWINA |
◆ŻEBERKA |
- sortuj według:
-
3 -
8 -
0 -
0
11 plików
5,05 MB
![Chomikowe rozmowy Chomikowe rozmowy](http://x4.static-chomikuj.pl/res/a2dccdc43c.png)
![Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (133) Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (133)](http://x4.static-chomikuj.pl/res/cba406437d.png)