Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Karola2
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Ela

widziany: 20.10.2023 19:28

  • pliki muzyczne
    10688
  • pliki wideo
    6414
  • obrazy
    9419
  • dokumenty
    72468

145819 plików
8210,29 GB

Ukryj opis
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 64 KB
  • 19 sie 15 23:15
sernik_z_mars_20_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 78 KB
  • 19 sie 15 23:14
sernik_z_jab_20_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 75 KB
  • 19 sie 15 23:14
waniliowy_5.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 132 KB
  • 19 sie 15 23:14
sernik_trusk_6.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 210 KB
  • 19 sie 15 23:14
tiramisu_sernik_2.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 149 KB
  • 19 sie 15 23:14
Image.aspx?id=131284481

z chomika wielosmakowa

  • 82 KB
  • 19 sie 15 23:14
ser_orzechowy_8.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 126 KB
  • 19 sie 15 23:13
Sernik_londynski_london_cheesecake_2_12_cm.jpeg

z chomika wielosmakowa

  • 84 KB
  • 19 sie 15 23:13
ser_jagodowy_1.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 123 KB
  • 19 sie 15 23:12
capp_10_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 132 KB
  • 19 sie 15 23:12
sernik_bananowy_2.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 269 KB
  • 27 lip 15 20:55
?k=NDMxODMyNjIsNjExNzIz&f=Sernik_z_rosa111.JPG

z chomika wielosmakowa

  • 29 KB
  • 27 lip 15 20:55
Ciasto:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao

Masa serowa
Składniki:
-twaróg z wiaderka
-cukier 30dag
-cukier waniliowy 1 opak.
-0,5l kremówki
-żelatyna 4 łyżk
-dżem morelowy
-delicje 2 paczki
-polewa czekoladowa

Wykonanie:

Biszkopt:
Białka ubijamy.Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao a na koniec ubite białka.Pieczemy ok 20 min. w 180 stopniach.
Masa serowa:
Twaróg, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę.Kremówkę ubić dodać do masy serowej.Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie dodać do masy.Na gotowy biszkopt rozsmarować dżem.Następnie połowę masy serowej przełożyć na dżem i rozłożyć delicję.Potem drugą część masy nałożyć na delicję.Na koniec polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

z chomika mariosylwia

  • 105 KB
  • 27 lip 15 20:55
Składniki
Ciasto:
30 dag mąki
10 dag cukru
4 dag kakao
szczypta soli
plaska łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
1 jajko
20 dag Kasia
Ser:
20 dag cukru
4 jajka
cukier waniliowy
budyń waniliowy
10 dag Kasia
1 kg sera białego mielonego
sok z cytryny
puszka brzoskwiń lub gruszek
Składniki ciasta zagnieść i wstawić do lodówki żeby dobrze się schłodziło.
Masa serowa:
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać ser, sok z cytryny, suchy budyń i stopioną Kasia i dobrze wymieszać.
Blaszkę prostokątną wysmarować Kasia i posypać bułką tartą. Na to starkować 3/4 ciasta. Wylać na to polowę masy serowej i na tym ułożyć cząstki brzoskwiń. Zalać resztą masy serowej i na wierzch starkować resztę ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st około 50 min.

z chomika kinia_1986

  • 21 KB
  • 27 lip 15 20:55
Sernik jagodowy
Składniki
spód:
- 150g ciastek Digestive
- 75g masła
masa serowa:
- 750g twarogu śmietankowego (użyłam gotowego sera do wypieków w wiaderku)
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (nie mam, więc dałam duże opakowanie cukru wanilinowego)
- 200g cukru pudru
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 250g jagód
polewa:
- 250ml gęstej Kwaśnej śmietany (18%)
- 2 łyżki cukru pudru
Ciastka pokruszyć (ja zmieliłam je w blenderze), wymieszać ze stopionym masłem, ugnieść na spodzie tortownicy wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 20 minut. Jagody zmielić w blenderze. Ser zmiksować z mąką, cukrem, cukrem wanilinowym i sokiem z cytryny, dodać jagody, zmiksować na jednolita masę i dopiero wtedy dodać jajka, chwilkę miksować. Gotową masę wylać na schłodzony spód. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec ok. 55 minut, aż masa będzie ścięta. Wszystkie składniki polewy wymieszać. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim delikatnie polewę, wyrównać i piec jeszcze 10 minut. Zostawić w piekarniku do ostygnięcia. Ja po wyłączeniu piekarnika zostawiłam jeszcze na chwilę zamknięte drzwiczki, potem studziłam sernik przy otwartych. Zimny sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.

z chomika kinia_1986

  • 69 KB
  • 27 lip 15 20:54
Sernik Wenus
Biszkopt
• 6 jaj
• 3/4 szklanki cukru
• 20 dag mąki
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
Białka ubić na sztywno, w trakcie ubijania dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku. Do ubitych jaj dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Upiec na blaszce 24x42cm. Po wystudzeniu przekroić na dwie połowy.
Masa I
• 1/2 kg mielonego białego sera
• 3 łyżki cukru
• 1 galaretka cytrynowa
Wykonanie
Ugotować galaretkę wg przepisu, dodając nieco mniej wody. Do zmielonego sera dodać 3 łyżki cukru i gęstniejącą galaretkę - razem zmiksować.
Masa II
• 1/2 l śmietany 30%
• 1 galaretka cytrynowa
Dodatki
słoik dżemu morelowego lub brzoskwiniowego
1/2 kostki masła
10 dag kokosu
3 łyżki cukru
Wykonanie
Ugotować galaretkę wg przepisu dodając nieco mniej wody. Śmietanę ubić na sztywno, dodać gęstniejącą galaretkę - razem zmiksować.
Połączyć obie masy. Na pierwszą połowę biszkoptu wyłożyć masę serową i przykryć drugą połową. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i całość posmarować posypką kokosową.
Wykonanie posypki
Masło roztopić, dodać kokos i cukier, chwilę zrumienić. Gorącą posypką smarować placek.

z chomika kinia_1986

  • 55 KB
  • 27 lip 15 20:54
Sernik cassis
Składniki na spód:
• 100g migdałów bez skórki uprażonych na suchej patelni
Przygotować tortownicę o średnicy 22 - 23cm. Migdały zmielić w malakserze na drobne okruszki (nie na pył - mają przypominać raczej bułkę tartą) i wysypać nimi boki i dno natłuszczonej wcześniej tortownicy. Jeśli nie mamy pewności co do szczelności formy lepiej wyłożyć ją wcześniej folią aluminiową.
Składniki na masę serową:
• 800g kremowego serka (ja dałam gotowy do wypieków z wiaderka)
• 1 opakowanie cukru waniliowego lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
• 280g drobnego cukru
• 2 łyżki mąki
• skórka starta z 1 cytryny
• 4 jajka
• 125g czarnych porzeczek (mogą być mrożone)
• 1 łyżka likieru crème de cassis (pominęłam)
• 1 łyżka cukru pudru
Polewa:
• 300g kwaśnej gęstej śmietany (może być creme fraiche)
• 2 łyżki cukru pudru
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Do malaksera włożyć ser, mąkę, cukier, wanilię i skórkę cytrynową i miksować przez około 15 sekund, aż masa będzie gładka. Dodać jajka i jeszcze miksować przez 10 sekund (nie za długo, żeby masa się nie rozrzedziła).
W blenderze zmiksować: porzeczki, cukier puder i likier cassis. Trzeba to robić dość długo, żeby otrzymać idealnie gładką masę. Dodać 1¾ szklanki masy serowej i króciuteńko miksować, aż masa będzie miała jednolity kolor.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170ºC. Ostrożnie wyłożyć jasną masę serową na migdały w tortownicy i wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie wyjąć tortownicę i ostrożnie łyżką i małymi porcjami nałożyć masę porzeczkową. Ponownie wstawić do piekarnika na 30 minut. Studzić sernik przez 20 min.
W miseczce wymieszać ze sobą składniki polewy i wyłożyć na przestudzony sernik, zostawiając wolny 1 cm szerokości pas wokół brzegu (ja nie zostawiałam). Wstawić sernik ponownie do piekarnika na 10 min i pozostawić w nim do całkowitego ostudzenia. Po wyjęciu z piekarnika wstawić sernik do lodówki na całą noc. Wierzch można ozdobić całymi porzeczkami.

z chomika kinia_1986

  • 68 KB
  • 8 cze 15 7:19
SERNIK Z MASĄ ADVOKATOWĄ
Lista składników

* 5 g Kasia
* BISZKOPT:
* - 6 jajek
* - 1 szklanka cukru
* - 1 szklanka mąki
* - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
* MASA SEROWA:
* - ½ kg białego zmielonego sera
* - 500 ml śmietany kremówki
* - 5 łyżek cukru pudru
* - 1 brzoskwinie z puszki
* - 3 łyżki żelatyny
* MASA ADVOKATOWA:
* - 1 serek mascarpone
* - 500ml śmietany kremówki 36 %
* - 2 fixy do śmietany
* - 200g cukru pudru
* - 150 ml adwokatu

Jak zrobić?

BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia.Wysmarowaną Kasia.
Piec w temp.p. 180°C około 20-30 minut.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
MASA SEROWA: Ubić na sztywno śmietankę, pod koniec dodać cukier i jeszcze chwilkę ubijać. Połączyć z twarogiem mielonym. Dodać rozpuszczoną, wystudzoną żelatynę do masy i dobrze zmiksować, do całkowitego połączenia składników. Wymieszać masę z pokrojonymi brzoskwiniami. Gdy masa zacznie tężec wyłożyć na jeden biszkopt. Przykryć drugim biszkoptem lekko docisnąć.
MASA ADWOKATOWA: Śmietanę ubić na sztywno z fiksem, następnie dodać serek mascarpone oraz cukier puder dobrze wymieszać mikserem a na sam koniec adwokat .
Masę wyłożyć na biszkopt. Posypać startą czekoladą.

Temperatura piekarnika : 180oC

Czas pieczenia: 20-30 minut
  • 61 KB
  • 8 cze 15 7:18
Sernik z mleka
Składniki
Składniki:
1 l mleka
2 śmietany (2x 200g) 18%
1 Kasia lub Kasia
5 jajek
1 szklanka cukru pudru
1 galaretka owocowa
biszkopt
Jak zrobić?
Mleko zagotować, śmietany roztrzepać z jajkami i wlać do gotującego
się na wolnym ogniu mleka. Gotować całość, mieszając od czasu do
czasu do momentu aż zrobi się serek zbity w gródki. Serek przecedzić
przez sitko i schłodzić.
Kasia zmiksować z cukrem, po czym dodawać stopniowo wystudzony serek.
Na biszkopta w tortownicy, wyłożyć masę serową a wierzch zalać
galaretką.
Ciasto odstawić do lodówki.
  • 63 KB
  • 8 cze 15 7:05
Kremowy sernik
Składniki
Ciasto:
40 dag mąki
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
25 dag Kasia
5 łyżek cukru
Masa:
5 łyżek Kasia
3 żółtka
5 łyżek cukru
4 serki homogenizowane waniliowe
łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej
brzoskwinie
6 białek
Jak zrobić?
Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki.
Utrzeć Kasia, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki
i brzoskwinki pokrojone. Dodać ubite białka.
Zetrzeć jedną cześć ciasta na blaszkę na to wylać masę i na wierzch
zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta.
Temperatura piekarnika: 175oC
Czas pieczenia: 60 min.
  • 11 KB
  • 6 cze 15 23:26
SERNIK BUDYNIOWIEC

Bardzo fajne polaczenie sernika z budyniem czekoladowym.
Ciasto mogloby byc mniej suche.
Jesli ktos preferuje budyn np. smietankowy, w celu uzyskania warstwy ciemnej mozna dodac do sera kakao.


Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ kostki (miękkiej) margaryny
½ szklanki cukru
2 jajka
1 żółtko

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę

Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe

Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.

Masa serowa:
½ kostki (miękkiej) margaryny
½ szklanki cukru
4 serki waniliowe
3 jajka
1 białko
1 budyń śmietankowy

polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Margarynę i cukier - utrzec i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
Wstawić na okolo 50 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
  • 17 KB
  • 6 cze 15 23:25
SERNIK


1 kg sera
1 kostka margaryny
8 jajek
35 dag cukru
1 budyń śmietankowy
rodzynki

Ser zemleć dwukrotnie. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser i budyń w proszku, cały czas ucierając. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Można też dodać startą skórkę z jednej pomarańczy lub cytryny. Ja dodaję też sok z 1 cytryny. Piec ok 60 min w 180 stopniach. Gotowy sernik możemy polać czekoladą.
Porcja na małą blachę, gdy pieczemy na dużej – podwoić składniki.
  • 20 KB
  • 3 cze 15 9:20
SERNIK Z BOROWKĄ AMERYKAŃSKĄ
Składniki na spód (tortownica o średnicy 24 cm):
*200 g ciastek pełnoziarnistych (użyłam kokosowych)
*100 g miękkiego masła

Składniki na masę serową :
*1 śmietana kwaśna (200g)
*5 jajek
*1 kg sera twarogowego śmietankowego (użyłam wiaderkowego)
*3/4 szklanki cukru
*1 łyżka mąki ziemniaczanej
*ok. 250 -300 g jagód lub borówek
Wykonanie:
Masło utrzeć z pokruszonymi ciastkami i wyłożyć masą dno tortownicy wcześniej wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do lodówki.
Wszystkie składniki na masę serową, a więc: ser, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i śmietanę, zmiksować. Na końcu dodać jagody/borówki, zmiksować. Ciasto przelać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika 160 C i piec ok 60 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki.
Podawać z owocami.
Smacznego
obrazek

z chomika tomaszowianka

  • 14 KB
  • 3 cze 15 9:20
Serniczek jest chłodny, orzeźwiający, przepyszny, idealny deser na gorące dni. Zdania jednak były podzielone, bo ... męska część rodziny woli pieczone serniki.
W przepisie dokonałam kilku zmian (wypisałam je w nawiasach). Receptura jest bowiem na tortownicę o średnicy 20 cm, a moja ma 23cm, więc dałam troszkę więcej niektórych składników. Zapraszam.
Składniki na spód:
*140 g ciastek maślanych (u mnie 225g ciastek Digestive)
*60 g masła (u mnie 100g)
Ciastka pokruszyć na pył, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 20 cm (u mnie 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej.
Masa serowa:
*700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie (u mnie 1 kg twarogu wiaderkowego śmietankowego President)
*1 łyżka soku z cytryny
*pół szklanki (125 ml) śmietany kremówki lub jogurtu naturalnego (dałam 200ml śmietany kremówki 36%)
*200 g drobnego cukru (u mnie 230g)
*2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody (dałam czubate 2 i pół łyżki żelatyny)
*250 g czarnej porzeczki, odszypułkowanej + dodatkowo 120 g drobnego cukru do dosłodzenia warstwy z porzeczką (u mnie 250g porzeczek i mniej cukru, bo 2 czubate łyżki cukru pudru)

Twaróg zmiksować z cukrem, kremówką, sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła, ja dałam od razu po dokładnym wymieszaniu), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki.
Czarną porzeczkę zmiksować blenderem.

Masę serową podzielić na 2 części; do jednej z nich dodać czarną porzeczkę, dodatkowo dosłodzić (najlepiej wcześniej spróbować i dosłodzić do smaku).

Na masę z ciastek wylać masę serową jasną, potem ciemną (można masę jasną schłodzić przez pół godziny w lodówce, by masy się nie wymieszały, a potem nałożyć warstwę z porzeczką). Schłodzić przez noc w lodówce. Dowolnie udekorować.
Smacznego :)
obrazek

z chomika tomaszowianka

  • 23 KB
  • 3 cze 15 9:20
Sernik PUSZYSTY
Czyli niebo w gębie
Przygotowanie: 30 min
Pieczenie: 1 godzina
Składniki
CIASTO KRUCHE:
• 1 i ½ szklanki mąki tortowej lub krupczatki
• 10 dag masła lub margaryny
• 1 łyżka smalcu (ja daje śmietane 2-3 łyżki)
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 3-4 żółtka
• cukier waniliowy, szczypta soli
MASA SEROWA:
• 1 kg sera mielonego
• 5 jajek
• 1 szklanka cukru
• ½ szklanki oliwy
• 2 szklanki mleka
• 2 budynie śmietankowe
• 1 esencja waniliowa
• 10 dag. wiórek kokosowych
Etapy przygotowania
1. Ze składników zagnieść kruche ciasto, uformować kulę, owinąć folią i schładzać przez pół godziny w lodówce.
2. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem i aromatem na puszystą masę. Połączyć ze zmielonym serem. Do masy dodać: oliwę, mleko, budyń śmietankowy i wszystko utrzeć na gładką masę.
3. Następnie wyjąć schłodzone ciasto z lodówki i wykleić nim największą tortownicę ( 26 – 28 cm). Następnie wlewamy do tego masę serową i pieczemy przez 50 min w temp. 160-170 st. C.
4. W międzyczasie ubijamy z pozostałych 5 białek razem z ½ szklanki cukru na sztywno pianę. Wyjmujemy ciasto, wykładamy na gorące ciasto ubitą pianę, posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy z powrotem do piekarnika na 10-15 min do tej samej temperatury. Palce lizać!

z chomika tomaszowianka

  • 52 KB
  • 2 cze 15 23:04
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY

Składniki:

1.CIASTO JASNE:
3/4 szkl. cukru
100g mąki ziemniaczanej
6 białek
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka octu
1 łyzeczka proszku do pieczenia

2. CIASTO CIEMNE:
1 szkl. cukru
1 szkl. maki pszennej
6 całych jajek
1 łyzka kakao
6 łyżek wody
1 łyżeczka proszku dp pieczenia

3. MASA SEROWA:
1 szkl. cukru
3/4 szkl. mleka
1000g białego półtłustego sera
200g masła
6 żółtek
1 op. budyniu śmietankowego
1 op. cukru wanilinowego
garść rodzynek, olejek cytrynowy, pomarańczowy

Sposób przygotowania :

1.
Białka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z białkami, dodać ocet. Lekko wymieszać.

2.
Jajka ubić z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Połączyć z jajami i dodać wodę. Dokładnie połączyć.


Na wysmarowaną blachę i wyłożoną papierem kładziemy łyżką kupkami białe ciasto, na nie wylewamy ciemne.
Pieczemy w temp.180 st. przez ok. 60 min.
Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.

3.
Ser zemleć połączyć z masłem, żółtkami , cukrem i c. wanilinowym. .Włożyć do większego gara i podgrzewać na palniku do uzyskania jednolitej masy ( nie przypalić!) następnie dodać budyń rozpuszczony w mleku (3/4 szkl.), rodzynki,zapach,dokładnie mieszać przez cały czas gotowania ponieważ bardzo gęstnieje i może się przypalić.
Gorącym serem przełożyć placki.


Wierzch udekorować np. polewą lub jak uważamy.
« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    74
  • obrazy
    28
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

102 plików
11,15 MB




Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności