Jabłecznik z kokosem i kakao.pdf
-
▦ TELEDYSKI DISCO POLO-NOWOSCI ▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂ -
Aforyzmy i wiersze -
Alkohole -
Babki -
Batoniki -
Boże Narodzenie -
Chleby bułki -
Ciasta -
Ciasta drożdżowe -
ciasta szybkie -
Ciasta z galaretką -
Ciasteczka -
Desery -
Drób -
Grill -
Grzyby -
Kruche -
Kulinaria -
Lody -
Masy kremy glazury -
Matematyka -
matematyka(1) -
Matematyka-korepetycje -
Mączne -
Mięsa -
Napoje -
obiadowe -
Owoce -
Owocowe -
ozdabianie i dekorowanie potraw -
Ozdabianie i dekorowanie potraw -
Pączki,chrusty,faworki -
Pizze -
Placuszki -
Polska -
potrawy z mikrofali -
Przetwory -
Przysłowia -
Różne -
Ryby -
Sałatki -
Serniki -
Sosy -
Surówki -
Szkoła pieczenia i dekoracji -
Święta -
Torty -
Warzywa -
Wędliny domowe -
Zupy
Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą