Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
borowiak65
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Piotrek

widziany: 18.10.2016 19:15

  • pliki muzyczne
    1946
  • pliki wideo
    18308
  • obrazy
    30549
  • dokumenty
    1408

54447 plików
8728,46 GB

Opis został ukryty. Pokaż opis
FolderyFoldery
borowiak65
► 2500 Filmów Dokumentalnych i Popularno-Naukowy ch
► KONCERTY HD
►►FILMY◄◄
 
►►POLSKIE-FILMY-S ERIALE KABARETY i cała reszta◄◄
 
►►TO CZEGO SZUKASZ-JEST TU !!!◄◄
 
►BORY TUCHOLSKIE
 
►DOKUMENTALNE- PRZYRODNICZE
 
●BBC
 
●DISCOVERY
►DYSCOVERY
►GRY KOLEKCJE
 
►GRY PC [1 plik]
 
►GRY PC 2012
 
►GRY XBOX360
 
►KONCERTY
 
►KULINARNE-filmy, przepisy,diety
 
Bimber i alkohole
CHLEB
Ciasta -pychota
 
dania mięsne
 
Dietetyka i żywienie
DIETY
FILMY
 
●15 minut Jamiego
●30 minut Jamiego
●Adam Chrząstowsk i
 
Adam w sieci - patenty i triki
●Anielska kuchnia
 
●Sezon 1
●Sezon 2
●Anna Olson -sezon na świeżość
●Apetyczny tydzień z Rachael
 
●AVI
●MP4
●RMVB
●Czego nie wiecie o,,,
 
AVI
RMVB
●Domowy kucharz-Mic hael Smith
●Donna Hay - szybkie świeże proste
●Gary Rhodes w kuchni przez czły rok-AVI
 
WMV
●Gary Rhods za stołem
●Gordon Ramsay - We własnej kuchni
 
●MP4
●Gotowanie po śląsku
●Gotuj I Chudnij
●Gotuj z Rączką
●Jacques Pepin-nowe dania na szybko
●Jak Przygotować Sushi
●Jame w Domu 2
●James Martin i jego ogród
●Jamie Oliver
 
Jamie w domu-Jam ie Oliver
●Julie Gotuje
●Kawa Przepisy
●Klub Lekich Smakołyków
●Klub lekkich smaków-Silv ana Franco
●Koktajlei Drinki
●Koszer macher
●Kotlety TV
●Kuchenna chemia
●Kuchenne koszmary Gordona Ramsaya
 
●MP4
●Kuchnia francuska
●Kuchnia francuska po prostu
●Kuchnia smaki świata Rambo
●Kuchnia Świata
●Kuchnia wegetariańs ka
●Kuchnia z Okrasą
 
Kuchnia z Okrasą-A VI
●Kulinarne wyprawy Gordona Ramsaya
 
●Sezon 1
 
●MP4
●RMVB
●Sezon 2
●MP4
●RMVB
●Kwestia smaku
 
●AVI
●MP4
●Łatwa kuchnia indyjska
 
●AVI
●WMV
●Łatwe przepisy na wielki apetyt
●Michel ze smakiem AVI
 
WMV
●Mniam mniam
●Na Zakupach Z kucharzem
●Nagi szef
●Niecodzien ne rarytasy
 
●AVI
●RMVB
●NIEnaŻARTY
●Nigella gryzie
●Nowe dania na szybko-Jacq ues Pepin
●Okrasa-Łam ie Przepisy-HD (nowy sezon)
 
●MP4
●Okrasa-Łam ie Przepisy-HD
 
RMVB
WMV-MP4
●Ostoja-kuc hnia myśliwska
●Pascal - Po prostu gotuj
 
●MP4
●Pascal kontra Okrasa
 
●Okrasa
 
●AVI
●MPEG -4
●Pascal
●AVI
●MPEG -4
●Pascal po polsku,
 
●MP4
●Pyszna Wielkanoc
 
●AVI
●MP4
●RMVB
●Pyszne 25
 
●AVI
●RMVB
●Pyszne.25 sezon 2
 
●MP4
●Rączka gotuje (nowy sezon)
 
●WMV
●Rączka gotuje-AVI
 
WMV
●Resturacje od kuchni
 
●MP4
●Rick Stein i ambasador Japonii
●Rick Stein I Kuchnia na Dalekim Wschodzie
●Rick Stein I Kuchnia śródziemnom orska
 
RMVB
●Rick Stein i owoce morza
●Rick Stein kninarni bohaterowie
●Rick Stein w Hiszpanii
●Robert Sowa
 
●Wideo blog Roberta Sowy
AVI
FLV
●Sąsiad na widelcu Sezon 1
 
●Przepis y z odcinków
●Śląskie gotowanie
 
Kuchnia po Śląsku
●Słodki Drań
●Słodki James
●Smaki Czasu z Karolem Okrasa
 
WMV
●Smaki polskie
●Smakuj świat z Pascalem 1
●Smakuj świat z Pascalem 2
●Smakuj świat z Pascalem 3
 
●AVI
●Szalona kuchnia Hestona
 
●AVI
●Szczypta smaku
 
●MP4
●Top Chef
●Ucztowisko Jamiego
●Ulubione Potrawy Rachel
●W kuchni z Rachel Allen
●Wino-instr ukcja obsługi
●Wściekłe gry
●Żołodek czy rozsąndek
James Martin i jego ogród
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM
Kuchnia francuska po prostu 2
Ł'Apetyt
Martha piecze
Na słodko 2
Na słodko 3
Natura Kuchni Polskiej
ozdabianie potraw
 
DEKOROWANIE POTRAW
Przepisy kulinarne
 
W interesie mięsożercy
Wielka włoska wyprawa Jamiego
Włoskie przepisy z River cafe
Wystarczy 5 składników
Zrób sam
►MUZYKA,POLSKA,ZA GRANICZNA
 
►NAWIGACJE
 
■ Garmin City Navigator Europe NT 2012.30
■ Navigon Q1 2012
■ Tomtom 880.3810
►PROGRAMY PC
 
►SPORT-FILMY,(róż ne dyscypliny)
 
►WĘDKARSKIE
 
►ZACHOMIKOWANE
EURO 2012 - Mecze
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 106,3 MB
  • 8 gru 11 21:38
Mięso pieczone, duszone lub smażone jest w naszej kuchni składnikiem zdecydowanie dominującym i to już od czasów staropolskich. Od zawsze lubimy wędliny. Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez choćby plasterka aromatycznej i soczystej szynki, a sława polskich kiełbas dotarła do wielu krajów świata. I nie ma się czemu dziwić!
  • 132,8 MB
  • 8 gru 11 21:38
Gość: Hanna Szymanderska
W menu: pieczone przepiórki nadziewane pistacjami, wedzona piers bażanta z sufletem grzybowym.

  • 123,2 MB
  • 8 gru 11 21:38
Gość: Agata Kulesza
W menu: carpaccio z półgęska z pesto z rukoli oraz pasztet z gęsi z gąskami i sosem malinowym.

  • 117,6 MB
  • 8 gru 11 18:45
W poszukiwaniu ciekawych polskich smaków Karol Okrasa
rusza na południe, do Bukowiny Tatrzańskiej i Jurgowa. Odwiedzi
pracownię artysty, Bartłomieja Kolbusza, który ze złomu tworzy
niezwykłe rzeźby. Pracownia jest jednocześnie małą karczmą,
która serwuje dania kuchni podhalańskiej i spiskiej. Widzowie zobaczą
w programie, jak przyrządzić spiską zupę czosnkową i duszoną jagnięcinę.

  • 118,3 MB
  • 8 gru 11 18:45
Kuchnia marokańska jest pełna warzyw. Popularne są także mięsa: wołowina, baranina, drób i ryby. W menu: tagine z pangi i tagine z mielonej jagnięciny. Gościem jest Michał Kwiatkowski.
  • 123,0 MB
  • 8 gru 11 18:45
Gość: Magdalena Grabowska
W menu: pierogi z pieczonej kaczki z sosem ogórkowym oraz miodowa pierś z kaczki z sosem figowym.

  • 112,5 MB
  • 8 gru 11 15:53
Karol Okrasa odwiedził rejony przełęczy Dukielskiej, gdzie w latach II wojny światowej rozegrała się największa bitwa górska. Ale mało kto wie, że w tym regionie od pokoleń przyrządza się niezwykła zupę z serwatki, wędzonki, chrzanu i jaj. Nasz gość pan Paweł Krajmas pokaże jak taką zupę przyrządzić. Dodatkowo powiemy dużo o ekologicznym rolnictwie, bo pan Paweł produkuje wędliny według ekologicznych standardów i posiada odpowiednie certyfikaty. Oprócz zupy serwatczanki, Karol wraz z gościem przyrządzą w studiu marynowaną dynię w chrzanie z wątróbkami drobiowymi, wędzoną szynką i prażonymi jabłkami.
  • 54,2 MB
  • 8 gru 11 15:53
Gość: Ludwik Lewin
W menu: omlet z młodymi ziemniakami i rukolą oraz polędwiczki cielęce pieczone w omlecie z pęczakiem i botwinką.

  • 104,2 MB
  • 8 gru 11 15:53
Tym razem Karol Okrasa w ramach swojej podróży kulinarnej przez Wielkopolskę odwiedza dawny pałac Jabłonowskich i stadninę koni w Racocie. W dawnej wozowni, obok historycznego powozu, którym Ignacy Jan Paderewski wjeżdżał w 1918 roku do Poznania, Karol wraz ze swym pierwszym gościem, panem Andrzejem Kuźmińskim, przygotują pierwsze danie - typowo wielkopolską zupę ślepe ryby z ziemniaków. Następnie w pięknych pałacowych wnętrzach przygotuje, wraz z prezesem stadniny koni, panem Romualdem Kamińskim, drugą potrawę - kotlet Wilhelma Orańskiego. Wilhelm Orański, namiestnik Niderlandów, był w XIX wieku jednym z właścicieli pałacu, który po I wojnie światowej stanowił rezydencję polskich prezydentów, a bywali tu Ignacy Mościcki i Józef Piłsudski.
  • 116,7 MB
  • 8 gru 11 13:15
Karol Okrasa wyrusza do Sierpca, gdzie w miejscowym skansenie działa oryginalna osiemnastowieczna karczma. W jej wnętrzu nakręcono wiele historycznych filmów fabularnych, takich jak „Ogniem i mieczem” czy „Pan Tadeusz”. Karol wraz ze swoim gościem, panią Zofią Stelmańską przygotują dwie potrawy zupę grzybową na soku z kapusty kiszonej podaną z kluseczkami ziemniaczanymi i coś w rodzaju bigosu - kapustę kiszoną uwarzoną z mięsem w kotle nad ogniem.
  • 121,3 MB
  • 8 gru 11 13:15
Gość: Grzegorz Skrzecz
W menu: sałatka z ogonów rakowych oraz pielmieni czyli pierożki z rakami.

  • 118,0 MB
  • 8 gru 11 13:15
Kuchnię rosyjską powinniśmy znać doskonale z uwagi na niedalekie sąsiedztwo z Rosją. Czy jednak faktycznie ją znamy? Dziś w programie dwa rosyjskie przysmaki: bliny z tatarem ze śledzia, przyprawione suszonymi grzybami oraz królewskie danie - filet z jesiotra z kapustą, grzybami i kminkiem.
  • 116,2 MB
  • 8 gru 11 13:15
W dawnych wiekach, polscy kucharze, co dziś może wydaje się dziwne, uchodzili w Europie za mistrzów przyrządzania ryb. Markiza de Pompadour urządzając wykwintne przyjęcia podawała swoim gościom ryby po polsku czyli sandacza lub szczupaka z wody z gotowanymi jarzynami i siekanym jajkiem. Do dziś określenie "ryba po polsku" jest znane w wielu europejskich krajach. Karol Okrasa i Małgorzata Zajączkowska zaprezentują dwie propozycje: lin z sosem z botwinki i musem z pieczonych warzyw oraz sandacza po polsku z konfiturą cebulowo-śliwkową.
  • 114,5 MB
  • 8 gru 11 13:15
Jak zjeść smacznie, zdrowo i nie tracić godzin na przygotowanie posiłku? „Kuchnia z Okrasą” to przewodnik kulinarny dla ceniących wyrafinowane smaki. Nasze podniebienie mile zaskakuje mistrz kuchni – Karol Okrasa. Dzięki jego przepisom na dobrze znane nam potrawy i składniki spoglądamy w nowym świetle. Podpowiadamy, jak łączyć je w zaskakujących zestawieniach i zapewnić niepowtarzalny smak naszym posiłkom. Precz z nudą w kuchni!
  • 117,6 MB
  • 7 gru 11 20:25
Dziś w programie zaproponujemy ryby morskie - zapiekanka z dorsza z ziemniakami i danie z dorady. W przyrządzeniu potraw Karolowi Okrasie pomaga ceniony mistrz kuchni, Kurt Scheller.
  • 117,6 MB
  • 7 gru 11 20:25
Co kraj to obyczaj, co dom – to inny wielkanocny stół. Przygotowując potrawy na świąteczny stół, można sobie pozwolić na więcej swobody i kulinarnych szaleństw niż w przypadku Wigilii Bożego Narodzenia.
POSK to działająca w Londynie organizacja polonijna, mająca na celu promocję i udostępnianie Polskiej kultury we wszystkich swoich formach. Przy okazji wizyty w stolicy Wielkiej Brytanii Karol Okrasa odwiedził siedzibę organizacji i przygotował tam dania na tradycyjne śniadanie wielkanocne.

  • 106,6 MB
  • 7 gru 11 20:25
W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza pana Marka Pinkowskiego w Cichowie,
zajmującego się na co dzień tresurą zwierząt na potrzeby filmu i nie tylko. Po
zakończeniu zdjęć do filmu "Pan Tadeusz" w reżyserii Andrzeja Wajdy, pan Marek
przeniósł dekoracje z planu właśnie do Cichowa, gdzie ponownie zostały złożone
i przystosowane do zwiedzania. Tym sposobem w Wielkopolsce znalazła się namiastka
dawnej wsi litewskiej - folwark Soplicowo. Nie jest to przypadek. Właśnie w tych
stronach Adam Mickiewicz przebywał w latach 1831 - 1832 i wiele zdarzeń, które
tam widział, uwiecznił na kartach "Pana Tadeusza". Karol Okrasa i jego gość przygotują
dwa dania, które Adam Mickiewicz mógł jeść w Wielkopolsce: wielkopolską zupę
z karpia oraz pieczoną nogę z wieprza podaną z pyrami i gzikiem.

  • 106,0 MB
  • 7 gru 11 20:25
Program rozpoczyna wizyta na międzynarodowej konferencji poświęconej zachowaniu dziedzictwa kulinarnego, a organizowanej pod patronatem polskiego i francuskiego Ministerstwa Rolnictwa. Następnie Karol Okrasa udaje się do miejscowości Kiermusy na Podlasiu, gdzie znajduje się ostoja żubra, i gdzie kultywuje się kulinarne tradycje. Razem z kuchmistrzem, panem Krzysztofem Sawickim, przygotują dwie staropolskie potrawy ze szlacheckiego stołu: kiełbasę palcówkę duszoną w jabłkach z cynamonem i karczek z sarny w sosie jałowcowym ze śliwkami i imbirem. Panowie spożyją te dania w pięknym saloniku szlacheckiego
dworku.

  • 117,5 MB
  • 4 gru 11 16:42
W Polsce coraz bardziej popularne są kuchnie z całego świata. Tym razem coś z kuchni włoskiej, Karol Okrasa prezentuje nam, jak łatwo i szybko można przygotować włoskie pesto.
  • 118,7 MB
  • 4 gru 11 16:42
Soczewica to jedna z najdawniejszych znanych jarzyn. Jest bardzo zdrowa i pożywna. Im większe ma ziarenka, tym lepszy gatunek. Ta bliska kuzynka groszku i fasoli, występująca w trzech kolorach: brązowym, zielonym i czerwonym jest idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek, ale nie tylko. W programie przygotujemy: omlet z zieloną soczewicą, ze świeżym szpinakiem i pomidorami oraz pulpety z czerwonej soczewicy z sosem grzybowym.
  • 117,0 MB
  • 4 gru 11 14:40
Właśnie trwa sezon na szparagi, co sprzyjać powinno poznawaniu walorów kulinarnych tego znanego warzywa. Karol Okrasa wraz z zaproszonym gościem zaprezentują jak przygotować proste, smaczne i zdrowe potrawy zarówno z białych, jak i zielonych odmian szparagów.
  • 117,3 MB
  • 4 gru 11 14:40
Potrawy wielkanocne powinny być smaczne, efektowne i oparte na tradycyjnych świątecznych składnikach. Karol Okrasa proponuje jaja faszerowane musem z szynki oraz roladki z pieczonego schabu z musem chrzanowym.
  • 116,7 MB
  • 4 gru 11 14:40
Ser to jeden z najstarszych produktów gastronomicznych; mnogość jego odmian pozwala na wspaniałe eksperymenty w kuchni. Dziś w menu: kurczak w sosie z gorgonzoli oraz klasyczne szwajcarskie fondue z serów ementaler i gruyer, serwowane z pieczonymi warzywami.
  • 116,5 MB
  • 4 gru 11 12:06
Gość: Adrian Budziński
W menu: sashimi i nigiri - sushi oraz maki.

  • 118,0 MB
  • 4 gru 11 12:06
Gościem programu jest Paweł Loroch. W menu dziś zaproponujemy tortillę z jagnięciną oraz makaron z combrem jagnięcym.
  • 115,9 MB
  • 4 gru 11 12:06
Naleśniki. Można podawać je na słodko, można także na słono. Danie lubiane przez dzieci i dorosłych, znane na całym świecie, choć pod różnymi postaciami. W programie dwie potrawy: płonące, pełne czekolady i orzechów naleśniki a la Gundel, pochodzące z Węgier oraz pachnące pomarańczami francuskie naleśniki Crepes Suzette.
  • 130,3 MB
  • 4 gru 11 12:06
Historia tego święta sięga 999 roku i panowania papieża Sylwestra II. Według proroctw Sybilli w 1000 roku miał nadejść koniec świata. Ta ponura wizja spowodowała, że mieszkańcy Europy, a w szczególności mieszkańcy Włoch noc 31 grudnia 999 roku spędzali pełni obaw i trwogi. Ku radości wszystkich, okazało się jednak, że proroctwo się nie spełniło i ludzi ogarnęło wielkie szczęście, zaczęto się bawić i świętować. Czas sylwestra i karnawału to okres mający swoją niepowtarzalną atmosferę radości, zabawy, gorączki zakupów, balowych strojów, sztucznych ogni i kolorowych neonów. W programie przygotujemy: 1. Pierś kaczki. 2. Koktajle bezalkoholowe z owoców i warzyw. Gościem programu jest Marcin Woźniak, barman.
  • 115,7 MB
  • 4 gru 11 12:06
Każdy z nas może znaleźć się w sytuacji „nadzwyczajnej”, wymagającej od nas popisania się umiejętnościami kulinarnymi. Jeżeli naszych gości chcemy naprawdę czymś zaskoczyć, zaserwować im coś niezwykłego, a jednocześnie prostego i dającego się szybko wykonać w naszej kuchni, warto skorzystać z propozycji przedstawionych w tym odcinku. Jeżeli jeszcze przy tej okazji będziemy umieli opowiedzieć coś niebanalnego o naszej kulinarnej propozycji, sukces towarzyski gwarantowany.
Dziś w telewizyjnej kuchni Karol Okrasa proponuje więc:
1. benedyktyńskie jajka w sosie holenderskim
2. bread&butter, czyli zapiekanka z kruszonych croissantów.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej…

  • 117,2 MB
  • 3 gru 11 21:36
Bohaterem programu jest ratatuja. Prezentujemy dwa warianty tej klasycznej francuskiej potrawy: z gotowanym na parze halibutem oraz z risotto truflowym i pieczonym combrem jagnięcym. Gościem Karola Okrasy jest Piotr Adamczewski.
  • 124,3 MB
  • 3 gru 11 21:36
Gość: Maciej Grabowski
W menu: zupa piwna z kluseczkami serowymi oraz polędwiczki wieprzowe duszone w piwie…

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    66
  • pliki muzyczne
    0

66 plików
7,48 GB




Mega_Dance

Mega_Dance napisano 26.12.2015 07:51

zgłoś do usunięcia
zamorski

zamorski napisano 20.02.2016 17:13

zgłoś do usunięcia
obrazek

elena90 napisano 25.03.2016 16:27

zgłoś do usunięcia
obrazek
radmatuszewski

radmatuszewski napisano 6.06.2016 15:48

zgłoś do usunięcia
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 1.10.2016 18:29

zgłoś do usunięcia
obrazek
judaszm

judaszm napisano 3.01.2018 21:34

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam i zapraszam. Hasło---->123456 do folderów---> 123
edenhazard17

edenhazard17 napisano 30.11.2018 12:58

zgłoś do usunięcia

★★★★★★ ZAPRASZAM DO SIEBIE★★★★★★ ( GRY PC, MASA GIER ANDROID, KONSOLE, FILMY, XXX, PROGRAMY I INNE ) : ZAPRASZAM NA DRUGIEGO CHOMIKA KLIKNIJ>

Andy_M1

Andy_M1 napisano 22.04.2021 20:28

zgłoś do usunięcia
obrazek
ZAPRASAM DO MOJEGO CHOMIKA, ZAWSZE JEST COŚ DLA CIEBIE
rahare6958

rahare6958 napisano 25.11.2022 00:06

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (186)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (186)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności