Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
borowiak65
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Piotrek

widziany: 18.10.2016 19:15

  • pliki muzyczne
    1946
  • pliki wideo
    18308
  • obrazy
    30549
  • dokumenty
    1408

54447 plików
8728,46 GB

Opis został ukryty. Pokaż opis
FolderyFoldery
borowiak65
► 2500 Filmów Dokumentalnych i Popularno-Naukowy ch
► KONCERTY HD
►►FILMY◄◄
 
►►POLSKIE-FILMY-S ERIALE KABARETY i cała reszta◄◄
 
►►TO CZEGO SZUKASZ-JEST TU !!!◄◄
 
►BORY TUCHOLSKIE
 
►DOKUMENTALNE- PRZYRODNICZE
 
●BBC
 
●DISCOVERY
►DYSCOVERY
►GRY KOLEKCJE
 
►GRY PC [1 plik]
 
►GRY PC 2012
 
►GRY XBOX360
 
►KONCERTY
 
►KULINARNE-filmy, przepisy,diety
 
Bimber i alkohole
CHLEB
Ciasta -pychota
 
dania mięsne
 
Dietetyka i żywienie
DIETY
FILMY
 
●15 minut Jamiego
●30 minut Jamiego
●Adam Chrząstowsk i
 
Adam w sieci - patenty i triki
●Anielska kuchnia
 
●Sezon 1
●Sezon 2
●Anna Olson -sezon na świeżość
●Apetyczny tydzień z Rachael
 
●AVI
●MP4
●RMVB
●Czego nie wiecie o,,,
 
AVI
RMVB
●Domowy kucharz-Mic hael Smith
●Donna Hay - szybkie świeże proste
●Gary Rhodes w kuchni przez czły rok-AVI
 
WMV
●Gary Rhods za stołem
●Gordon Ramsay - We własnej kuchni
 
●MP4
●Gotowanie po śląsku
●Gotuj I Chudnij
●Gotuj z Rączką
●Jacques Pepin-nowe dania na szybko
●Jak Przygotować Sushi
●Jame w Domu 2
●James Martin i jego ogród
●Jamie Oliver
 
Jamie w domu-Jam ie Oliver
●Julie Gotuje
●Kawa Przepisy
●Klub Lekich Smakołyków
●Klub lekkich smaków-Silv ana Franco
●Koktajlei Drinki
●Koszer macher
●Kotlety TV
●Kuchenna chemia
●Kuchenne koszmary Gordona Ramsaya
 
●MP4
●Kuchnia francuska
●Kuchnia francuska po prostu
●Kuchnia smaki świata Rambo
●Kuchnia Świata
●Kuchnia wegetariańs ka
●Kuchnia z Okrasą
 
Kuchnia z Okrasą-A VI
●Kulinarne wyprawy Gordona Ramsaya
 
●Sezon 1
 
●MP4
●RMVB
●Sezon 2
●MP4
●RMVB
●Kwestia smaku
 
●AVI
●MP4
●Łatwa kuchnia indyjska
 
●AVI
●WMV
●Łatwe przepisy na wielki apetyt
●Michel ze smakiem AVI
 
WMV
●Mniam mniam
●Na Zakupach Z kucharzem
●Nagi szef
●Niecodzien ne rarytasy
 
●AVI
●RMVB
●NIEnaŻARTY
●Nigella gryzie
●Nowe dania na szybko-Jacq ues Pepin
●Okrasa-Łam ie Przepisy-HD (nowy sezon)
 
●MP4
●Okrasa-Łam ie Przepisy-HD
 
RMVB
WMV-MP4
●Ostoja-kuc hnia myśliwska
●Pascal - Po prostu gotuj
 
●MP4
●Pascal kontra Okrasa
 
●Okrasa
 
●AVI
●MPEG -4
●Pascal
●AVI
●MPEG -4
●Pascal po polsku,
 
●MP4
●Pyszna Wielkanoc
 
●AVI
●MP4
●RMVB
●Pyszne 25
 
●AVI
●RMVB
●Pyszne.25 sezon 2
 
●MP4
●Rączka gotuje (nowy sezon)
 
●WMV
●Rączka gotuje-AVI
 
WMV
●Resturacje od kuchni
 
●MP4
●Rick Stein i ambasador Japonii
●Rick Stein I Kuchnia na Dalekim Wschodzie
●Rick Stein I Kuchnia śródziemnom orska
 
RMVB
●Rick Stein i owoce morza
●Rick Stein kninarni bohaterowie
●Rick Stein w Hiszpanii
●Robert Sowa
 
●Wideo blog Roberta Sowy
AVI
FLV
●Sąsiad na widelcu Sezon 1
 
●Przepis y z odcinków
●Śląskie gotowanie
 
Kuchnia po Śląsku
●Słodki Drań
●Słodki James
●Smaki Czasu z Karolem Okrasa
 
WMV
●Smaki polskie
●Smakuj świat z Pascalem 1
●Smakuj świat z Pascalem 2
●Smakuj świat z Pascalem 3
 
●AVI
●Szalona kuchnia Hestona
 
●AVI
●Szczypta smaku
 
●MP4
●Top Chef
●Ucztowisko Jamiego
●Ulubione Potrawy Rachel
●W kuchni z Rachel Allen
●Wino-instr ukcja obsługi
●Wściekłe gry
●Żołodek czy rozsąndek
James Martin i jego ogród
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM
Kuchnia francuska po prostu 2
Ł'Apetyt
Martha piecze
Na słodko 2
Na słodko 3
Natura Kuchni Polskiej
ozdabianie potraw
 
DEKOROWANIE POTRAW
Przepisy kulinarne
 
W interesie mięsożercy
Wielka włoska wyprawa Jamiego
Włoskie przepisy z River cafe
Wystarczy 5 składników
Zrób sam
►MUZYKA,POLSKA,ZA GRANICZNA
 
►NAWIGACJE
 
■ Garmin City Navigator Europe NT 2012.30
■ Navigon Q1 2012
■ Tomtom 880.3810
►PROGRAMY PC
 
►SPORT-FILMY,(róż ne dyscypliny)
 
►WĘDKARSKIE
 
►ZACHOMIKOWANE
EURO 2012 - Mecze
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
obrazek
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 155,7 MB
  • 7 gru 11 17:40
Pierwszy czas na kalmary w Polsce przypadł na przełom lat 70. i 80. XX wieku. Wtedy to w polskich restauracjach, obok nieśmiertelnej wątróbki pojawiły się flaki z kalmarów. Nawet w smaku nie były takie złe - tylko ten wygląd! W zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, najwyraźniej trafiły do nas w ramach bratniej współpracy "na odcinku połowów dalekomorskich". W naszym cyklu "raz w miesiącu ryba!" proponujemy dziś zmierzyć się z kalmarami, bo szybko okaże się, że naprawdę warto, a ich smak trudno zapomnieć. Zatem, czas na kalmary!
  • 71,4 MB
  • 7 gru 11 17:40
Mięso pieczone, duszone lub smażone jest w naszej kuchni składnikiem zdecydowanie dominującym i to już od czasów staropolskich. Od zawsze lubimy wędliny. Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez choćby plasterka aromatycznej i soczystej szynki, a sława polskich kiełbas dotarła do wielu krajów świata. I nie ma się czemu dziwić!
  • 173,2 MB
  • 7 gru 11 17:40
Gość: Hanna Szymanderska
W menu: pieczone przepiórki nadziewane pistacjami, wedzona piers bażanta z sufletem grzybowym.

  • 154,5 MB
  • 7 gru 11 17:40
Kuchnia belgijska nie jest znana zbyt wielu smakoszom. Naprawiamy ten błąd, przybliżając najbardziej charakterystyczne potrawy z tego regionu Europy.

W menu: waterzooi z łososia oraz mule w piwie

  • 154,7 MB
  • 7 gru 11 14:19
Gość: Magdalena Grabowska
W menu: pierogi z pieczonej kaczki z sosem ogórkowym oraz miodowa pierś z kaczki z sosem figowym.

  • 71,4 MB
  • 6 gru 11 20:24
Tym razem Karol Okrasa w ramach swojej podróży kulinarnej przez Wielkopolskę odwiedza dawny pałac Jabłonowskich i stadninę koni w Racocie. W dawnej wozowni, obok historycznego powozu, którym Ignacy Jan Paderewski wjeżdżał w 1918 roku do Poznania, Karol wraz ze swym pierwszym gościem, panem Andrzejem Kuźmińskim, przygotują pierwsze danie - typowo wielkopolską zupę ślepe ryby z ziemniaków. Następnie w pięknych pałacowych wnętrzach przygotuje, wraz z prezesem stadniny koni, panem Romualdem Kamińskim, drugą potrawę - kotlet Wilhelma Orańskiego. Wilhelm Orański, namiestnik Niderlandów, był w XIX wieku jednym z właścicieli pałacu, który po I wojnie światowej stanowił rezydencję polskich prezydentów, a bywali tu Ignacy Mościcki i Józef Piłsudski.
  • 71,4 MB
  • 6 gru 11 20:24
Gość: Ludwik Lewin
W menu: omlet z młodymi ziemniakami i rukolą oraz polędwiczki cielęce pieczone w omlecie z pęczakiem i botwinką.

  • 150,1 MB
  • 6 gru 11 20:24
Wszyscy znamy ravioli, knedliki i tradycyjne polskie pierogi. Łączy je to, że są to potrawy gotowane, my zaś dzisiaj pokażemy, jak przyrządzić otwarte i zamknięte pierogi z ciasta francuskiego. Gościem Karola Okrasy jest dziś aktorka Joanna Trzepiecińska. W menu: pierogi "zamknięte" z soczewicą i wędzoną piersią gęsi oraz pieróg "otwarty" z pieczonymi warzywami i wędzonym serem.
  • 150,5 MB
  • 6 gru 11 15:27
Jak zjeść smacznie, zdrowo i nie tracić godzin na przygotowanie posiłku? „Kuchnia z Okrasą” to przewodnik kulinarny dla ceniących wyrafinowane smaki. Nasze podniebienie mile zaskakuje mistrz kuchni – Karol Okrasa. Dzięki jego przepisom na dobrze znane nam potrawy i składniki spoglądamy w nowym świetle. Podpowiadamy, jak łączyć je w zaskakujących zestawieniach i zapewnić niepowtarzalny smak naszym posiłkom. Precz z nudą w kuchni!
  • 78,4 MB
  • 6 gru 11 15:27
Karol Okrasa wyrusza do Sierpca, gdzie w miejscowym skansenie działa oryginalna osiemnastowieczna karczma. W jej wnętrzu nakręcono wiele historycznych filmów fabularnych, takich jak „Ogniem i mieczem” czy „Pan Tadeusz”. Karol wraz ze swoim gościem, panią Zofią Stelmańską przygotują dwie potrawy zupę grzybową na soku z kapusty kiszonej podaną z kluseczkami ziemniaczanymi i coś w rodzaju bigosu - kapustę kiszoną uwarzoną z mięsem w kotle nad ogniem.
  • 153,2 MB
  • 6 gru 11 15:27
Gość: Grzegorz Skrzecz
W menu: sałatka z ogonów rakowych oraz pielmieni czyli pierożki z rakami.

  • 155,2 MB
  • 6 gru 11 15:27
Kuchnię rosyjską powinniśmy znać doskonale z uwagi na niedalekie sąsiedztwo z Rosją. Czy jednak faktycznie ją znamy? Dziś w programie dwa rosyjskie przysmaki: bliny z tatarem ze śledzia, przyprawione suszonymi grzybami oraz królewskie danie - filet z jesiotra z kapustą, grzybami i kminkiem.
  • 78,9 MB
  • 6 gru 11 11:14
Co kraj to obyczaj, co dom – to inny wielkanocny stół. Przygotowując potrawy na świąteczny stół, można sobie pozwolić na więcej swobody i kulinarnych szaleństw niż w przypadku Wigilii Bożego Narodzenia.
POSK to działająca w Londynie organizacja polonijna, mająca na celu promocję i udostępnianie Polskiej kultury we wszystkich swoich formach. Przy okazji wizyty w stolicy Wielkiej Brytanii Karol Okrasa odwiedził siedzibę organizacji i przygotował tam dania na tradycyjne śniadanie wielkanocne.

  • 155,1 MB
  • 3 gru 11 16:36
W Polsce coraz bardziej popularne są kuchnie z całego świata. Tym razem coś z kuchni włoskiej, Karol Okrasa prezentuje nam, jak łatwo i szybko można przygotować włoskie pesto.
  • 153,9 MB
  • 3 gru 11 13:28
Ser to jeden z najstarszych produktów gastronomicznych; mnogość jego odmian pozwala na wspaniałe eksperymenty w kuchni. Dziś w menu: kurczak w sosie z gorgonzoli oraz klasyczne szwajcarskie fondue z serów ementaler i gruyer, serwowane z pieczonymi warzywami.
  • 154,9 MB
  • 3 gru 11 13:28
Potrawy wielkanocne powinny być smaczne, efektowne i oparte na tradycyjnych świątecznych składnikach. Karol Okrasa proponuje jaja faszerowane musem z szynki oraz roladki z pieczonego schabu z musem chrzanowym.
  • 157,3 MB
  • 2 gru 11 21:17
Gość: Maciej Grabowski
W menu: zupa piwna z kluseczkami serowymi oraz polędwiczki wieprzowe duszone w piwie.

  • 154,4 MB
  • 2 gru 11 16:58
Naturalne przyprawy, świeże, aromatyczne zioła. Bez ich zapachu i smaku trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek danie. Z dodatkiem ziół przygotowujemy: pangę duszoną, kardamon, zapiekankę z wołowiną. Gościem programu jest kucharz Jerzy Pasikowski.
  • 156,5 MB
  • 2 gru 11 16:58
W tym odcinku zapraszamy na spotkania z przysmakiem, nie tylko polskiej kuchni, choć u nas najpopularniejsze są flaki po warszawsku. Flaki jedzą również Włosi - słynne trippe a la romana, Niemcy czy Francuzi. W programie flaki z różnych stron świata, oczywiście w wersji Karola Okrasy
  • 155,7 MB
  • 2 gru 11 13:33
W programie dwie oryginalne szwedzkie potrawy. Jak łatwo się domyśleć, nie może zabraknąć wśród nich smakowicie przyrządzonych ryb. Do wspólnego gotowania zaprosiliśmy Kubę Baranowskiego. W menu: łosoś marynowany w soli morskiej z rozmarynem oraz wołowina a`la Lindstroom czyli hamburgery po szwedzku.
  • 153,9 MB
  • 2 gru 11 13:33
Gościem programu jest Paweł Loroch. W menu dziś zaproponujemy tortillę z jagnięciną oraz makaron z combrem jagnięcym.
  • 155,7 MB
  • 28 lis 11 14:30
W tym odcinku: sznycel po wiedeńsku. A może są jeszcze inne ciekawe i smaczne sposoby na sznycla? Jak go przyrządzić najlepiej pokażą w programie Karol Okrasa i jego gość.
  • 155,5 MB
  • 28 lis 11 14:30
Warto wybrać się na choćby jednodniową wycieczkę na Podlasie, np. szlakiem bocianich gniazd, na bagna i do lasów nad Narwią albo nad Bug. Dobrze znaleźć wolną chwilę i pobyć w tej magicznej krainie, w której wpływy polskie, ruskie, tatarskie i żydowskie wymieszały się w tak przedziwny, fascynujący sposób. W programie przygotowujemy gryczaki z farszem z sera i kiszkę ziemniaczaną z polędwiczką wieprzową i sosem prawdziwkowym. Gościem jest Jerzy Słonka - aktor, rodowity Podlasiak.
  • 155,2 MB
  • 28 lis 11 14:30
W tym odcinku sławne zupy rybne. Wiele kuchni słynie ze swoich zup rybnych. Węgrzy mają swoją halasze, Francuzi szczycą się bouillabaisse, a Rosjanie swoją uchą. Karol Okrasa i Piotr Adamczewski zaprezentują swoje pomysły na zupy rybne.
  • 88,5 MB
  • 27 lis 11 22:29
W tym odcinku królują wędzone ryby z mazurskich jezior. Karol Okrasa pokaże, że wystarczy zwykła beczka oraz odpowiednio dobrane drewno, aby uzyskać wyborne ryby wędzone. Będzie mowa o tym, jak uwędzić pstrągi w samodzielnie skonstruowanej wędzarni z beczki i przyrządzić z nich doskonałą sałatkę. Gościem specjalnym będzie Jarosław Walczyk - kucharz, który wiele lat pracował pływając na statkach po całym świecie. Pokaże on niezwykły sposób przyrządzania łososia na desce przy ognisku.
  • 155,2 MB
  • 27 lis 11 22:29
Gościem programu jest Krzysztof Skiba. W menu: sznycel ministerski i bryzol wołowy z pieczarkami.
  • 155,3 MB
  • 27 lis 11 22:29
Gość: Sławek Wierzcholski
W menu: sałatka z wędzoną sieją i sosem ze szczypiorku oraz smażony okoń z orientalnymi warzywami.

  • 70,4 MB
  • 22 lis 11 12:26
Wielkopolska ziemniakiem stoi. Ziemniaki, tudzież kartofle lub pyrki są dominującym składnikiem w kuchni tego regionu. Ich panowanie rozpoczęło się w XIX w. i mimo upływu stu lat cieszą się nadal popularnością.
  • 79,4 MB
  • 22 lis 11 12:26
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się miejsce na drobne podsumowanie. Na zaproszenie Karola Okrasy do studia przyjedzie redaktor Leszek Horwath, który od wielu lat zajmuje się polską kuchnią regionalną, prowadzi portal internetowy poświęcony regionalnym potrawom. Ze Starego Sącza, gdzie mieszka, gość programu przywiezie słój kiszonych rydzów. Zaprezentuje widzom, jak przyrządza się słynny żur z kiszonych rydzów z grulami. Z kolei Karol Okrasa poczęstuje swoim daniem z dzieciństwa - królikiem w jarzynach. Podczas gotowania obaj opowiedzą o polskich potrawach regionalnych.
  • 78,2 MB
  • 22 lis 11 12:26
Wspierając akcję „Poznaj Dobrą Żywność” organizowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Karol Okrasa odwiedzi mały zakład przetwórstwa warzyw. Widzowie mają okazję zobaczyć jak produkuje się dobrą, zdrową żywność. A w swojej kuchni przygotuje dwa dania: kremową zupę z pomidorów i kukurydzy z pianką z zielonego groszku oraz łososia pieczonego z ziołami na sałatce z bakłażana duszonego w pomidorach.
« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    41
  • pliki muzyczne
    0

41 plików
5 GB




Mega_Dance

Mega_Dance napisano 26.12.2015 07:51

zgłoś do usunięcia
zamorski

zamorski napisano 20.02.2016 17:13

zgłoś do usunięcia
obrazek

elena90 napisano 25.03.2016 16:27

zgłoś do usunięcia
obrazek
radmatuszewski

radmatuszewski napisano 6.06.2016 15:48

zgłoś do usunięcia
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 1.10.2016 18:29

zgłoś do usunięcia
obrazek
judaszm

judaszm napisano 3.01.2018 21:34

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam i zapraszam. Hasło---->123456 do folderów---> 123
edenhazard17

edenhazard17 napisano 30.11.2018 12:58

zgłoś do usunięcia

★★★★★★ ZAPRASZAM DO SIEBIE★★★★★★ ( GRY PC, MASA GIER ANDROID, KONSOLE, FILMY, XXX, PROGRAMY I INNE ) : ZAPRASZAM NA DRUGIEGO CHOMIKA KLIKNIJ>

Andy_M1

Andy_M1 napisano 22.04.2021 20:28

zgłoś do usunięcia
obrazek
ZAPRASAM DO MOJEGO CHOMIKA, ZAWSZE JEST COŚ DLA CIEBIE
rahare6958

rahare6958 napisano 25.11.2022 00:06

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (186)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (186)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności