-
55 -
431 -
4041 -
415
5112 plików
122,09 GB
Ciasto....składniki:
-5-jajek
-1szklanka cukru
-pół szklanki maki pszennej
-pół szklanki maki ziemniaczanej
-półtora łyżeczki proszku do pieczenia
MASA Składniki:
-pół litra mleka
-szklanka cukru
-budyń śmietankowy
-półtora łyżki maki pszennej
-półtora łyżki maki ziemniaczanej
-1 margaryna
WYKONANIE (Biszkopt) :
Jajka ubić na puszysta masę,stopniowo dodając cukier.Do porządnie ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszać,przelać do formy wcześniej natłuszczonej i posypanej kaszą manną.Można użyć pergaminu.Jak komu wygodnie.Piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor,około 20-30 minut.
WYKONANIE (Masa) :
Odlać trochę mleka i rozprowadzić w nim mąkę pszenną ,ziemniaczaną oraz budyń. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony budyń. Ciągle mieszając ,bo inaczej się przypali. Odstawić do wystygnięcia.Następnie rozcieramy margarynę dodając stopniowo wystudzony budyń i kilka kropli aromatu. Ucierać mikserem na pulchną masę.
DWIE GALARETKI - smak jak kto woli bez znaczenia. Zrobić według przepisu. Odstawić do stężenia.
BISZKOPT kroimy na pół,nakładamy masę budyniową.część masy odkładamy tyle aby starczyło na posmarowanie wierzchniej części ciasta.Na mase wlewamy ściętą galaretkę. Przykrywamy drugą połową biszkopta. Smarujemy pozostałą masą. Na wierzch masy robimy kokos.
KOKOS
-składniki
Duża paczka wiórków kokosowych
-3-łyżki margaryny
-pół szklanki cukru
Rozpuszczamy margarynę na wolnym ogniu.Dodajemy wiórka kokosowe podsmażamy na złoty kolor. Proszę mieszać .łatwo się przypalają.Jak przestygnie posypać cały placek.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB