Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Natalia-UK
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Dziękuje kochani za pamięć i piękne wpisy🌹ℒℴѵℯ

widziany: 18.08.2024 16:09

  • pliki muzyczne
    29701
  • pliki wideo
    19883
  • obrazy
    340505
  • dokumenty
    22409

419015 plików
9397,68 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
Natalia-UK
◄☼► Slonzok-knipser
 
◄☼► Sport - Soczi
 
◄☼► Animacje - obrazki
 
◄☼► Animacje weselne
 
Animacje weselne HD
Animacje weselne 1
◄☼► Bardzo ciekawe filmiki
 
◄☼► Czcionki
 
Fonty – Czcionki
nowe DODATKI
◄☼► Do chomika
 
◄☼► Drinki
 
Drinki
◄☼► Dyskografia
 
◄☼► Dzień Kobiet
◄☼► EURO 2016
◄☼► Fontanny muz
◄☼► GALERIA ◄☼►
 
◄☼► ► KARTKI INNYCH CHOMICZEK
 
◄☼► ANIMACJA
 
◄☼► ANTYKI
 
♣ Antyki
◄☼► AWATARY
 
♣ Awatary
♣1500 NOWYCH AWATARÓW (adrenal ina100)
♣avatar
♣Avatary
◄☼► BIBELOTY I
 
◄☼► CIEKAWOSTKI
 
◄☼► CUDA ŚWIATA
 
► Cuda świata
► Naturalne zjawiska
► Wybrano ósmy cud świata!
◄☼► DLA CIEBIE
 
◄☼► DLA DZIECI
 
◄☼► DNI TYGODNIA
 
◄☼► DRINKI I
 
◄☼► DZIĘKUJĘ
 
▪♣ Dziękuję
▪♣ Dziękuję
 
▪♣ Dziękuję _
▪♣ Podzięko wanie
▪♣ Kartki - dziękuje
◄☼► EKSKLUZYWNE
 
◄☼► FLORA
 
◄☼► GÓRY
 
◄☼► HISTORIA
 
◄☼► KARTKI Z MUZYKĄ
 
♣ Obrazki z muzyką - śliczności
◄☼► KAWA HERBTA i
 
◄☼► KOBIETA MĘŻCZYZNA
 
◄☼► KOMPOZYCJE
 
◄☼► KOMUNIKACJA
 
► Salon samochodowy
 
♣ Stare samochod y
♣ Świetne samochod y
► Statki
► Targi motoryzacyj ne Bangkok
◄☼► KOŚCIELNE
 
◄☼► KRAJE ŚWIATA
 
◄☼► KULINARIA
 
◄ Ciekawostki kulinarne ważne
♣ Anielska Kuchnia II
 
♣ Anielska kuchnia
♣ Dlaczego Czosnek
♣ Filmy kulinarne
♣ Kucharze świata
♣ Kuchnia po śląsku
♣ Kuchnie świata
 
♣ Kulinaria
♣ Łatwa kuchnia indonezyjsk a 2
♣ - Proste bez pieczenia
♣ Przepisy - rozmaite (gotowanie i pieczenie)
 
♣ Przepisy greckie
 
♣ Ale pycha (przepis y)
♣ Sałatki
♣ Surów ki-pr zepis y
♣ Pyszne słodkie wypieki - polecam
♣ Pyszności - polecam
 
♣ Wypieki jak domowe
♣ Smaki Polskie
♣ Wina i
♣ Ciasta pyszne
♣ Dekoracja potraw
♣ Dekoracja stołów
♣ Interesując e pomysły na podanie wędlin
♣ Jak zrobić dobrą kawę
♣ Picca i zapiekanki
♣ Przepisy na sałatki
♣ Przepisy sprawdzone z netu - łatwe i smaczne
♣ Ryby
♣ Sposoby wiązania warkoczy
♣ Zupy wiosenne
◄☼► KWIATY
 
◄☼► MEDYCYNA
 
◄☼► MIŁOŚĆ
 
◄☼► NARODOWOŚCI
 
► Cyganie + rar
► Domy najbogatszy ch Cyganów
◄☼► NAUKA
 
► Atlasy
 
► Budowle-cud eńka
 
♦ Najbardz iej luksusow e osiedla w Polsce
♦ 100 najwięks zych odkryć
► Przydatne każdemu
◄☼► OBRAZKI RÓŻNE
 
◄☼► OKOLICZNOŚCIOW E
 
◄☼► POEZJA
 
◄☼► PORY ROKU
 
◄☼► POZDROWIENIA
 
◄☼► PRZYJAŹŃ
 
◄☼► PUZZLE
 
► Puzzle
► Puzzle - różne ciekawe
◄☼► RAMKI
 
◄☼► REGIONALNE
 
► Obrazki - świat
► Śląskie
► Żywiecczyzn a
◄☼► ROZRYWKA
 
◄☼► ! _ GIF- y
◄☼► SALON KOSMETYCZNY
 
♣ Porady dla skóry
♣ Rozgrzewają ce kąpiele
◄☼► ŚLUBNE
 
♣ Ślub
 
♣ Ślubne
 
♣ Świece galeria
♣ Zaproszenia na ślub
◄☼► SMACZNE OBRAZKI
 
◄☼► SPORT
 
◄☼► ŚWIĘTA B.N
 
◄☼► SZTUKA
 
◄☼► TAPETY
 
◄☼► TERAPIA
 
♥Terapia śmiechowa - naprawdę warto
♣Filmiki z humorkie m
◄☼► URODZINY I
 
◄☼► WARZYWA OWOCE
 
◄☼► WNĘTRZA
 
◄☼► ZABYTKI
 
♣ Park miniatur zabytków Dolnego Śląska
 
♣ Klasztor y
♣ Park Miniatur Zabytków Dolnego Śląska
♣ Zabytki - zobacz
◄☼► ZDROWIE
 
◄☼► ZMYSŁOWE
 
♣ Delikatnosc bez granic
 
♣ Świat cudownyc h obrazków
♣ Imperium zmysłów
♣ Kocham piękno
◄☼► ZNANI I LUBIANI
 
♣ Kate i William
♣ Kensington Palace - historia przeklętego pałacu, w którym zamieszkali Kate i William
◄☼► ZWIERZYNIEC
◄☼► GALERIA 3◄☼►
 
◄☼► GALERIA2 ◄☼►
 
◄☼► Gry
 
◄☼► Kamil Stoch
 
Kamil Stoch
◄☼► Mam talent
 
▪♣ Super talent
◄☼► Moje audycje radiowe (priv)
◄☼► Muzyka
 
◄☼► Nowe ramki
 
nowe RAMKI
◄☼► Odchudzanie
 
◄☼► Papież
 
◄☼► Policja inter
 
♣ Bezpieczeństwo Unii Europejskiej - zagrożenia
♣ Stop mobbingowi
◄☼► Polityka
◄☼► Prezentacje
 
◄☼► Programy
 
◄☼► Przepisy -afrodyzjaki-zapa chy i smaki
 
◄☼► Sławni - odeszli
 
◄☼► Świat
 
◄☼► ŚWIĘTA B.N
◄☼► VIDEO
 
Muzyczne
Clipy
Clipy video
◄☼► Video clipy
 
clipy
muzyczne
śliczne
◄☼► Warto zobaczyć
 
◄☼► Zdrowie
 
● Ćwiczenia - kręgosłup
◄☼►FILMY
 
Lincoln
Wykonać wyrok
█ PREZENTY- █
█SCEENY█
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 35 KB
  • 14 kwi 13 17:59


CIASTO Z CHAŁWĄ I BEZAMI

To ciasto nie ma sobie równych! Słodycz dwóch mas, czekoladowej i chałwowej, została w nim połączona delikatnymi bezami. Ciasto pięknie wygląda i znakomicie smakuje. Upiecz je i zjedz jeszcze dziś na deser.

Składniki na biszkopt:

•8 jajek
•1 i 1/2 szkl. cukru
•25 dag mąki wymieszanej z 5 dag kakao
•2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt (ok.30 min, temp. 180 st.). Po ostudzeniu przekroić na dwie części.

Masa z chałwą:

•20 dag chałwy
•4 żółtka
•1/2 szkl. mleka
•cukier waniliowy
•35 dag masła
•1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z 1/4 szkl. mleka i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Na gorące mleko wlać masę jajeczną i zagotować. Krem wystudzić. Masło utrzeć z chałwą i kremem jajecznym. (Można dodać spirytus - ok. 1 kieliszka).

Masa czekoladowa:

•4 jajka
•1/2 szkl. cukru
•1 łyżka kakao
•1 tabliczka gorzkiej czekolady
•1 kostka masła
•spirytus
Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem na parze. Roztopić czekoladę z łyżeczką kakao (dodać trochę mleka). Połączyć z masą jajeczną, ciągle ubijając. Ostudzić. Utrzeć masło i dodawać po łyżce zimnej masy jajecznej. Dodać spirytus.

Składanie pięter ciasta:

1) połowa biszkoptu
2) masa z chałwą
3) 25 dag małych bez
4) masa czekoladowa
5) druga połowa biszkoptu

Posypać wierzch ciasta kakao.
obrazek


z chomika AnnaMaria1515

  • 89 KB
  • 14 kwi 13 17:59

KOKOSOWO - ORZECHOWE KULKI
Składniki:
· 80 - 90 dag pokruszonych ciastek, ciast, muffinek, itp. (bez masy kremowej, bez żelatyny, bez owoców, mogą być z bakaliami)
· pół szklanki mleka
· pół szklanki cukru (jeśli ciasta były słodkie - pominąć)
· pół szklanki rodzynek, wcześniej namoczonych (można zastąpić innymi bakaliami)
· 1 słoik dżemu, marmolady, powideł (powinien być gęsty), około 350 - 400 g
· pół kostki masła (125 g)
· olejek lub ekstrakt rumowy, migdałowy - do smaku
(można dodać odrobinę alkoholu)
· 4 łyżki kremu orzechowego lub czekoladowego (typu Nutella)
· 3 - 4 łyżki kakao (jeśli użyliście dużo ciemnych /czekoladowych resztek ciast można dać mniej)
Do obtoczenia:
· posiekane orzechy lub wiórki kokosowe
· polewa czekoladowa (wasza ulubiona - u mnie jest to 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej ze 125 g masła)
Ciastka, ciasta drobno pokruszyć, część można zostawić w większych kawałkach; wszystko wsypać do naczynia (ja przepuściłam ciasta przez maszynkę do tarcia warzyw). Jeśli bajaderka robiona jest tylko z resztek ciast warto dodać do niej trochę suchych herbatników.
Zagotować razem mleko, cukier, masło i kakao. Lekko przestudzić i wymieszać z pokruszonymi ciastami, dżemem, kremem orzechowym, olejkiem, ewentualnie z alkoholem. Dodać rodzynki bądź inne ulubione bakalie. Wszystko ugnieść na jednolitą masę.
Z przygotowanej masy formować kulki, obtoczyć je w polewie czekoladowej a następnie w orzechach lub wiórkach. Odstawić do stężenia. Jeśli otrzymana masa okaże się zbyt miękka, wystarczy ją schłodzić w lodówce lub dosypać trochę ciastek.

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • 25 KB
  • 14 kwi 13 17:59

CIASTO CZEKOLADOWO MALINOWE

składniki
• Herbatniki (ilość wystarczająca do pokrycia blaszki o wymiarach 24x36 lub mniejszej trochę)
• Biszkopty podłużne
Masa czekoladowa:
• 500 ml mleka
• 1 opakowanie (takie na ½ litra mleka) budyniu czekoladowego
• 1 płaska łyżka maki pszennej
• 1 łyżka kakao
• 100 g gorzkiej czekolady (połamać na małe kawałki)
• 5 (lub więcej bo ciasto nie jest słodkie) łyżek cukru
• 250 g masła/margaryny
Masa malinowa:
• 250-300 ml musu z malin (maliny zblenderowane i przetarte przez sitko aby nie było pestek)
• 1 opakowanie galaretki malinowej
• Ok. 150-200ml wody
• 1 płaska łyżka żelatyny
Masa śmietanowa:
• 400 – 500 ml śmietanki kremówki (30%)
• 1 płaska łyżka żelatyny
• 3-4 łyżki cukru pudru
Dodatkowo: ok. 50 g czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Następnie ułożyć na dnie herbatniki, jeden obok drugiego, aby nie było szczelin.
Do rondla wlać 1 szklankę mleka i postawić na ogniu. Gdy mleko już jest mocno ciepłe należy wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i mieszając doprowadzić do jej rozpuszczenia. W misce wymieszać pozostałe mleko z budyniem, cukrem, kakao i mąką. Wlać na gotujące się mleko i mieszając ciąglę, doprowadzić do zagotowania się mleka. Budyń ostudzić trochę, co jakiś czas mieszając, i ułożyć na wierzchu masło/margarynę okrojoną na mniejsze kawałki. Odczekać aż tłuszcz zacznie się rozpuszczać i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Masę wylać na herbatniki i wyrównać.
Na masie czekoladowej ułożyć biszkopty, robiąc pomiędzy nimi odstępy ok. 1 cm. Lekko wcisnąć w masę, ale tak aby połowa wystawała ponad nią.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie , żelatynę namoczyć w kilku łykach wody, podgrzewając rozpuścić i wlać do ciepłej jeszcze galaretki a całość wymieszać z musem malinowym (jeżeli będzie prosto z lodówki to masa szybciej się zetnie). Tężejący już mus wylać najpierw w odstępy pomiędzy biszkoptami a następnie na całą powierzchnię. Wstawić do lodówki aby mus całkiem stężał.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody a następnie podgrzać i rozpuścić. Śmietanę kremówkę ubić, dodając cukier puder pod koniec ubijania. Żelatynę zahartować śmietaną i dodać do niej, miksując razem. Śmietanę wyłożyć na mus malinowy.
Całość posypać stratą czekoladą.
obrazek


z chomika AnnaMaria1515

  • 52 KB
  • 14 kwi 13 17:59

KRÓWKA BEZ PIECZENIA
Składniki:
2 łyżki płatków migdałowych
1 kostka masła
1 budyń śmietankowy
4 paczki herbatników Leibniz
1 paczka krakersów
1 puszka masy krówkowej
dżem z czarnej porzeczki
cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka mleka w proszku
1/2 litra śmietany 30%

Sposób przygotowania
Migdały uprażyć na suchej patelni.
Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodawać partiami budyń.
Brytfankę wyłożyć herbatnikami, na nie położyć masę budyniową, na masę znowu herbatniki i na nie masa krówkowa i przyłożyć krakersami. Krakersy posmarować dżemem. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę z cukrem waniliowym, dla utrwalenia dodać jedną łyżkę mleka w proszku.
Śmietanę posypać uprażonymi migdałami. Wstawić do lodówki.

II Wersja masy śmietanowej
Zamiast śmietany 30% ubij śmietanę 18% ze śnieżkami:

400 ml śmietany 18%
2 śnieżki
1 łyżka żelatyny
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i wystudzić. Śmietanę ubić ze śnieżkami i dodać żelatynę i wymieszać.
Osobiście uważam, że wersja II jest lepsza, ale polecam do wypróbowania obie :)

w mojej masie są dodane jeszcze posiekane drobniutko truskawki i dżem też mam truskawkowy żeby było do kompletu :)

Zamiast mleka w proszku jak go nie mam (a często nie mam) dodaję łyżkę śmietanki do kawy takiej w proszku. Na jedno wychodzi.


obrazek

z chomika AnnaMaria1515

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    46
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

46 plików
2,51 MB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności