Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Natalia-UK
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Dziękuje kochani za pamięć i piękne wpisy🌹ℒℴѵℯ

widziany: 18.08.2024 16:09

  • pliki muzyczne
    29701
  • pliki wideo
    19883
  • obrazy
    340505
  • dokumenty
    22409

419015 plików
9397,68 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
Natalia-UK
◄☼► Slonzok-knipser
 
◄☼► Sport - Soczi
 
◄☼► Animacje - obrazki
 
◄☼► Animacje weselne
 
Animacje weselne HD
Animacje weselne 1
◄☼► Bardzo ciekawe filmiki
 
◄☼► Czcionki
 
Fonty – Czcionki
nowe DODATKI
◄☼► Do chomika
 
◄☼► Drinki
 
Drinki
◄☼► Dyskografia
 
◄☼► Dzień Kobiet
◄☼► EURO 2016
◄☼► Fontanny muz
◄☼► GALERIA ◄☼►
 
◄☼► ► KARTKI INNYCH CHOMICZEK
 
◄☼► ANIMACJA
 
◄☼► ANTYKI
 
♣ Antyki
◄☼► AWATARY
 
♣ Awatary
♣1500 NOWYCH AWATARÓW (adrenal ina100)
♣avatar
♣Avatary
◄☼► BIBELOTY I
 
◄☼► CIEKAWOSTKI
 
◄☼► CUDA ŚWIATA
 
► Cuda świata
► Naturalne zjawiska
► Wybrano ósmy cud świata!
◄☼► DLA CIEBIE
 
◄☼► DLA DZIECI
 
◄☼► DNI TYGODNIA
 
◄☼► DRINKI I
 
◄☼► DZIĘKUJĘ
 
▪♣ Dziękuję
▪♣ Dziękuję
 
▪♣ Dziękuję _
▪♣ Podzięko wanie
▪♣ Kartki - dziękuje
◄☼► EKSKLUZYWNE
 
◄☼► FLORA
 
◄☼► GÓRY
 
◄☼► HISTORIA
 
◄☼► KARTKI Z MUZYKĄ
 
♣ Obrazki z muzyką - śliczności
◄☼► KAWA HERBTA i
 
◄☼► KOBIETA MĘŻCZYZNA
 
◄☼► KOMPOZYCJE
 
◄☼► KOMUNIKACJA
 
► Salon samochodowy
 
♣ Stare samochod y
♣ Świetne samochod y
► Statki
► Targi motoryzacyj ne Bangkok
◄☼► KOŚCIELNE
 
◄☼► KRAJE ŚWIATA
 
◄☼► KULINARIA
 
◄ Ciekawostki kulinarne ważne
♣ Anielska Kuchnia II
 
♣ Anielska kuchnia
♣ Dlaczego Czosnek
♣ Filmy kulinarne
♣ Kucharze świata
♣ Kuchnia po śląsku
♣ Kuchnie świata
 
♣ Kulinaria
♣ Łatwa kuchnia indonezyjsk a 2
♣ - Proste bez pieczenia
♣ Przepisy - rozmaite (gotowanie i pieczenie)
 
♣Ciasta
 
♣Cias ta - przep isy++ +
♣Dekorow anie potraw
♣Gotowan ie
♣jednoga rnkowe
♣Porady domowe
♣ Przepisy greckie
 
♣ Ale pycha (przepis y)
♣ Sałatki
♣ Surów ki-pr zepis y
♣ Pyszne słodkie wypieki - polecam
♣ Pyszności - polecam
 
♣ Wypieki jak domowe
♣ Smaki Polskie
♣ Wina i
♣ Ciasta pyszne
♣ Dekoracja potraw
♣ Dekoracja stołów
♣ Interesując e pomysły na podanie wędlin
♣ Jak zrobić dobrą kawę
♣ Picca i zapiekanki
♣ Przepisy na sałatki
♣ Przepisy sprawdzone z netu - łatwe i smaczne
♣ Ryby
♣ Sposoby wiązania warkoczy
♣ Zupy wiosenne
◄☼► KWIATY
 
◄☼► MEDYCYNA
 
◄☼► MIŁOŚĆ
 
◄☼► NARODOWOŚCI
 
► Cyganie + rar
► Domy najbogatszy ch Cyganów
◄☼► NAUKA
 
► Atlasy
 
► Budowle-cud eńka
 
♦ Najbardz iej luksusow e osiedla w Polsce
♦ 100 najwięks zych odkryć
► Przydatne każdemu
◄☼► OBRAZKI RÓŻNE
 
◄☼► OKOLICZNOŚCIOW E
 
◄☼► POEZJA
 
◄☼► PORY ROKU
 
◄☼► POZDROWIENIA
 
◄☼► PRZYJAŹŃ
 
◄☼► PUZZLE
 
► Puzzle
► Puzzle - różne ciekawe
◄☼► RAMKI
 
◄☼► REGIONALNE
 
► Obrazki - świat
► Śląskie
► Żywiecczyzn a
◄☼► ROZRYWKA
 
◄☼► ! _ GIF- y
◄☼► SALON KOSMETYCZNY
 
♣ Porady dla skóry
♣ Rozgrzewają ce kąpiele
◄☼► ŚLUBNE
 
♣ Ślub
 
♣ Ślubne
 
♣ Świece galeria
♣ Zaproszenia na ślub
◄☼► SMACZNE OBRAZKI
 
◄☼► SPORT
 
◄☼► ŚWIĘTA B.N
 
◄☼► SZTUKA
 
◄☼► TAPETY
 
◄☼► TERAPIA
 
♥Terapia śmiechowa - naprawdę warto
♣Filmiki z humorkie m
◄☼► URODZINY I
 
◄☼► WARZYWA OWOCE
 
◄☼► WNĘTRZA
 
◄☼► ZABYTKI
 
♣ Park miniatur zabytków Dolnego Śląska
 
♣ Klasztor y
♣ Park Miniatur Zabytków Dolnego Śląska
♣ Zabytki - zobacz
◄☼► ZDROWIE
 
◄☼► ZMYSŁOWE
 
♣ Delikatnosc bez granic
 
♣ Świat cudownyc h obrazków
♣ Imperium zmysłów
♣ Kocham piękno
◄☼► ZNANI I LUBIANI
 
♣ Kate i William
♣ Kensington Palace - historia przeklętego pałacu, w którym zamieszkali Kate i William
◄☼► ZWIERZYNIEC
◄☼► GALERIA 3◄☼►
 
◄☼► GALERIA2 ◄☼►
 
◄☼► Gry
 
◄☼► Kamil Stoch
 
Kamil Stoch
◄☼► Mam talent
 
▪♣ Super talent
◄☼► Moje audycje radiowe (priv)
◄☼► Muzyka
 
◄☼► Nowe ramki
 
nowe RAMKI
◄☼► Odchudzanie
 
◄☼► Papież
 
◄☼► Policja inter
 
♣ Bezpieczeństwo Unii Europejskiej - zagrożenia
♣ Stop mobbingowi
◄☼► Polityka
◄☼► Prezentacje
 
◄☼► Programy
 
◄☼► Przepisy -afrodyzjaki-zapa chy i smaki
 
◄☼► Sławni - odeszli
 
◄☼► Świat
 
◄☼► ŚWIĘTA B.N
◄☼► VIDEO
 
Muzyczne
Clipy
Clipy video
◄☼► Video clipy
 
clipy
muzyczne
śliczne
◄☼► Warto zobaczyć
 
◄☼► Zdrowie
 
● Ćwiczenia - kręgosłup
◄☼►FILMY
 
Lincoln
Wykonać wyrok
█ PREZENTY- █
█SCEENY█
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
  • 57 KB
  • 5 maj 13 19:16
Składniki::
szynka parmeńska: 4 plasterki
mąka: 2 łyżki
wytrawne białe wino: 5 łyżek
sól
ser topiony: 5 dag
płatki migdałowe: 2,5 dag
miód: 2 łyżeczki
bulion: 400 ml
masło: 3 dag
ser gouda: 12,5 dag
oliwa: 1 łyżka
mleko: 400 ml
sok z cytryny

Migdały zrumienić na suchej patelni. Szynkę pokroić, podsmażyć na chrupko na oliwie, osączyć z tłuszczu. Dymkę pokroić ukośnie. W garnku rozgrzać masło, oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z winem, bulionem i mlekiem. Mieszając, gotować 1-2 minuty. Na tłuszczu ze smażenia szynki podsmażyć dymkę. Wymieszać ją z szynką.
Tartą goudę i ser topiony dodać do beszamelu w garnku. Gotować do rozpuszczenia serów. Zupę przyprawić miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nalać do miseczek. Do każdej włożyć porcję szynki z dymką. Posypać płatkami migdałów.
  • 42 KB
  • 30 sty 13 19:48
Składniki:

1 kg mąki pszennej
10 dag drożdży świeżych (lub 50 g drożdży suchych)
100 -150 g cukru
500 ml mleka
6 żółtek
1 całe jajko
5 - 6 łyżek oliwy lub 100 g masła
pół laski wanilii (lub małe opakowanie cukru wanilinowego)
kieliszek spirytusu
sok i skórka otarta z cytryny
pół łyżeczki soli
Ponadto:

tłuszcz do smażenia
konfitura do nadzienia
cukier puder do posypania lub lukier (1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 2 - 3 łyżkami gorącej wody)
Zrobić rozczyn z drożdży roztartych z łyżką cukru (jeśli używamy świeżych)*, 20 dag mąki i pół szklanki mleka, pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać. Utrzeć jajo i żółtka z cukrem, dodać mąkę, wyrośnięty rozczyn, utłuczoną wanilię, sok z cytryny, otartą skórkę, resztę mleka, szczyptę soli i spirytus. Wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i lśniące, a na powierzchni ukażą się pęcherzyki powietrza. Dodać roztopiony tłuszcz, jeszcze chwilę wyrobić. Uformować kulę i zostawić w ciepłym miejscu na 10 - 15 minut, gdy zacznie rosnąć wyrobić.

Porcje ciasta nabierać łyżką, uformować w ręku małe krążki, nałożyć pół łyżeczki nadzienia, zlepić, uformować kulę, odłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Nakryć serwetką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Można również innym sposobem - ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm, mocno podsypując mąką, by się nie kleiło. Szklanką wykrawać pączki, odłożyć na stolnicę do wyrośnięcia. Często nadziewam pączki dopiero po usmażeniu, by konfitura nie wyciekała podczas smażenia (szprycą do dekoracji tortów, z długą końcówką).

Smażyć w głębokim tłuszczu po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule, posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Z przepisu wychodzi baaaaardzo dużo pączków; nigdy nie liczyłam, ale na pewno około 30 - 40.

* suche drożdże wystarczy wymieszać z mąką.
  • 96 KB
  • 30 sty 13 19:48
Pączki z różą

Składniki na 30 sztuk:
8 dag drożdży
1 kg mąki, 10 łyżek cukru
2 szklanki mleka
8 żółtek, 10 dag masła
cukier waniliowy
kieliszek spirytusu
5 łyżek marmolady
2-3 łyżki konfitury z róży
8 łyżek cukru pudru
1/2 kg smalcu i litr oleju


Przygotowanie:
Mąkę przesiać. Stopić i przestudzić masło. Sporządzić rozczyn z drożdży, odrobiny cukru, niewielkiej ilości mąki i połowy mleka. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać wyrośnięte drożdże, mąkę, resztę ciepłego mleka i szczyptę soli. Dobrze wyrobić.
Gdy ciasto będzie gładkie, i lśniące, dodać spirytus i stopione masło. Wyrabiać dalej, aż na cieście pokażą się pęcherzyki powietrza.

Uwaga: ciasto powinno być dość luźne. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
Stopić smalec i olej. Kiedy ciasto w misce wyrośnie, wyłożyć je na stolnicę, oprószyć mąką i rozwałkować
na gruby placek.
Szklanką wykrawać krążki, nadziewać je marmoladą roztartą z konfiturą różaną. Mocno sklejać. Gdy zwiększą objętość i staną się kuliste, wkładać je na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
1 sztuka - 170 kcal
Czas przygotowania: 1 godzina i 30 minut Pyszota...polecam.
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    3
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

3 plików
195 KB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności