💠Mira💠 ---🔴-DO ZOBACZENIA ZA TYDZIEŃ ZA TYDZIEŃ
widziany: 27.04.2024 05:59
-
5940 -
4359 -
135340 -
9267
156923 plików
506,82 GB
SZASZŁYK DROBIOWY.
150 g piersi drobiowej, 1 ogórek kiszony, po pół papryki czerwonej i żółtej,
2 pieczarki marynowane w occie, 2 cebulki marynowane,1 łyżka oliwy z oliwek. sól, pieprz,
1 łyżka sosu sojowego,1 łyżka miodu, 3 średnie ziemniaki.
SURÓWKA:
4 łyżki posiekanej drobno kapusty pekińskiej, 2 łyżki kukurydzy z puszki, 1/2 plastra ananasa z puszki,
1/2 łyżeczki oliwy, 1 płaska łyżka majonezu, sól,m pieprz.
Mięso pokroić w dużą kostkę, posypać pieprzem, solą, dodać sos sojowy, miód i wstawić do lodówki na godzinę.
ogórka pokroić na grube plastry, paprykę w grubszą kostkę. nadziewać na drewniane szpikulce na przemian: warzywa i mięso.
Upiec szaszłyki na grillu lub w piekarniku(10-15 minut) w wysokiej temperaturze.
Ziemniaki ugotować pokroić w plasterki, posolić, skropić oliwą i zapiec na blasze.
Kapustę drobno posiekać, dodać kuku rydzę, drobno posiekanego ananasa, majonez, sól, pieprz, oliwę
-----------------------------------------------------------------------------
dzisiaj o 16:37 Zgłoś jako: oszustwospam
CYTRYNOWIEC ŚMIETANOWIEC
Biszkopt z 5 jaj upiec jasny i nasączyć ponczem: cytryna, pół szklanki przegotowanej wody.
Masa cytrynowa: 2 budynie śmietankowe, galaretka cytrynowa, 1 kostka margaryny, 2 cytryny, 2 żółtka, 1 łyżka mąki zwykłej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy, niecała szklanka cukru.
Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodą musi być 2 i 0,5 szklanki. Do garnka wlać 2 szklanki soku i zagotować z cukrem. W 0,5 szklanki roztrzepać budynie, żółtka, mąki i to wszystko razem zagotować. Na koniec wsypać galaretkę cytrynową i wymieszać( powstanie masa podobna do kisielu)Wystudzić i utrzeć z margaryną.
Masa śmietanowa: 1 l śmietany kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru, 3 łyżki żelatyny( rozpuszczonej w 0,5 szkl. gorącej wody)Śmietanę ubić na sztywno dodać cukier puder ,na koniec rozpuszczoną lekką przestudzoną żelatynę
Biszkopt+ masa cytrynowa+ masa śmietankowa+ starta czekolada
CIASTO COCA -COLA
Biszkopt czekoladowy: 6 jaj, 6 łyżek cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, 3 łyżki kakao, 6 łyżek mąki, 3 łyżki coca coli.Nasączyć 3 łyżkami coca coli. Forma blaszki 25x35cm.
Masa orzechowa: 150g herbatników zmielonych, 150g orzechów włoskich zmielonych,150g margaryny, 0,5 szklanki cukru pudru.
Zalać to wszystko 200ml coli. Odstawić, żeby nasiąkło. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, dodać po łyżce masy herbatnikowej. Wyłożyć na biszkopt.
Masa śmietankowa:2 śmietany po 330g 30% kremowej , 0,5 szklanki wody gorącej, 2,5 łyżki żelatyny,3 łyżki cukru pudru.
Śmietanę ubić dodać cukier puder na koniec żelatynę. Tak gotową masę wyłożyć na masę herbatnikową. Wierzch ozdobić dowolnie.
PYCHOTKA
Biszkopt: 6 jaj, 1 szklanka cukru, 3 łyżki oleju, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 szklanka mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,1,5 łyżeczki kawy zwykłej lub rozpuszczalnej, 1 łyżka octu. Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z octem. Przesiać mąkę z proszkiem i
kawą.l wymieszać lekko łyżką.Piec 25min.
Krem:1 l śmietany 30%, 4 fixy, 4 łyżki cukru pudru, 6 łyżk kawy cappuccino.
Biszkopt przekroić i przełożyć większą ilością kremu. Przykryć drugim biszkoptem i posmarować resztą kremu. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB