Justynian i Teodora - Browning Robert.pdf
-
! Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem -
Anielska Kuchnia I -
audio -
Bonda - Sprawa-Niny-Frank -
Bonda Katarzyna - Florystka -
Bonda Katarzyna - Okularnik -
Bonda Katarzyna - Pochłaniacz -
Bonda Katarzyna - Tylko martwi nie kłamią -
Chleby Paula Hollywooda NOWOŚĆ SUPER! -
czasopisma kuchnia -
dla początkujących -
e-booki -
fantazy -
FILMY INNE -
filmy kulinarne -
FILMY STARE -
flaga -
geometryczne -
Gilgamesz -
grafika -
historyczne -
inspiracje bialo-czerwone -
James Joyce - Ulisses -
języki -
klasyka -
Krawczuk -
Książki (Kuchnia Świata) -
książki kucharskie PRL -
kuchnia książki kucharskie (do 1939 roku) -
kuchnia książki kucharskie (po 1939 roku) -
kuchnia polska -
kuchnia polska regionalna -
KUCHNIA POLSKA XXI WIEKU -
kuchnia wegetariańska i wegańska -
Kuchnie Azji -
Kuchnie świata -
kuchnie świata(1) -
kwiaty -
Lekcja religii -
Lubię gotować -
Machiavelli Niccolò -
Moje gotowanie -
obrona cywilna -
ogrody -
okladki-ksiazki-kucharskie -
orzel -
romanse -
sensacyjne -
Sól i pieprz -
video
Klasyka skandynawskiego kryminału Po rozwiązaniu zagadki zabójstwa pani Skrof komisarz Palmu staje przed kolejną tajemniczą sprawą. W dziwnych okolicznościach, po wydanym przez siebie przyjęciu, zostaje znaleziony martwy Brunon Rygseck – milioner i playboy z Helsinek. Pozornie nic nie wskazuje na to, że mogło dojść do morderstwa, ale zeznania kamerdynera ofiary utwierdzają w przekonaniu Palmu, że milionera jednak ktoś zabił. Śledztwo zostaje zamknięte, lecz po równie zagadkowej śmierci krewnego Brunona komisarz znowu wkracza do akcji, trzymając czytelnika w napięciu do ostatnich stron.
Przed dziewięciuset laty zachodnią Europę zelektryzowało wezwanie do świętej wojny. Dziesiątki tysięcy ludzi opuściło domy i przemierzyło niemal cały znany podówczas świat, żeby wyrwać z rąk muzułmanów Jerozolimę. W drodze przez cztery lata zmagali się ze skrajnym wyczerpaniem i śmiertelnymi chorobami, a przy tym toczyli krwawe bitwy. Pokonali śmiertelnie groźną turecką jazdę i mimo niewyobrażalnych trudów zdobyli niedostępną starożytną Antiochię. Latem, konając z pragnienia, niektórzy pili końską krew, zimą, cierpiąc potworny głód, uciekali się do kanibalizmu.