Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

CIASTO Z OWOCAMI.jpg

Karola2 / Kulinaria / Ciasta / Owocowe / CIASTO Z OWOCAMI.jpg
Owocowe - CIASTO Z OWOCAMI.jpg
Download: CIASTO Z OWOCAMI.jpg

39 KB

(318px x 238px)

0.0 / 5 (0 głosów)
CIASTO Z OWOCAMI

To ciasto robi się ekspresowo i równie szybko zjada. Jest bardzo proste do przygotowania, nie trzeba na wadze odmierzać składników, wystarczy łyżka.

Składniki:

•6 łyżek mąki
•6 łyżek cukru
•3 jajka
•3/4 kostki margaryny lub masła
•2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
•20dag świeżych owoców (śliwek, wiśni, agrestu)
•tłuszcz do wysmarowania formy, tarta bułkaa
•cukier puder
•płatki migdałowe

Przygotowanie:

Margarynę rozpuszczamy. Po ostudzeniu dodajemy do niej cukier, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka i szczyptę soli. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy (tortownica o średnicy 20 cm), na wierzchu układamy owoce, posypujemy migdałami; pieczemy w temp. 180st. ok. 30 min. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Owocowe - Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ.jpg
Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ Lista składni ...
Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ Lista składników * Biszkopt: * 4 jaja, * 3/4 szkl. cukru, * 1 szkl. mąki pszennej, * 1 łyżeczka proszku do pieczenia, * cukier waniliowy, * szczypta soli. * Pianka: * 2 Śnieżki, * 400 ml zimnego mleka, * 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w pół szklanki gorącej wody. * Dodatkowo: * 1 kg truskawek, * 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 3 szkl. gorącej wody, * polewa czekoladowa. * Do nasączenia biszkoptu: * alkohol lub woda z sokiem cytrynowym i cukrem Jak zrobić? Biszkopt: ubić pianę z białek z solą. Żółtka utrzeć na biało z cukrem i cukrem waniliowym, po trochu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu połączyć z pianą i wylać na prostokątną blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Piec 20 min. w 180*C. Po wystudzeniu nasączyć, nałożyć truskawki. Owoce zalać tężejącą galaretką (ja zalałam płynną i niestety częściowo wsiąknęła w biszkopt). Odstawić do stężenia. Przygotować Śnieżki wg instrukcji na opakowaniu. Do ubitych Śnieżek wlać chłodną rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i wylać na galaretkę. Odstawić do stężenia do lodówki. Polać polewą. Temperatura piekarnika : 180oC Czas pieczenia: 20 min.
Owocowe - WIŚNIOWE Z PIANKĄ.jpg
Ciasto wiśniowe z pianką Składniki 4 jajka 20 dag cukru ...
Ciasto wiśniowe z pianką Składniki 4 jajka 20 dag cukru 17 dag mąki 3 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 2 galaretki wiśniowe 2 słoiki wydrylowanych wiśni 1 krem do tortu - smak ajerkoniak DR OETKER 1 opakowanie polewy mlecznej tłuszcz do wysmarowania blachy drukuj listę zakupów Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu a do tego tanie. Sama wymyśliłam ten przepis. Na początku bałam się, że krem ajerkoniakowym z wiśniami nie będzie się dobrze komponować ale wyszło super. Jak zrobić? Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Ciasto wylać do blachy i piec około 25 minut w temp.peraturze 170 stopni. Ciasto pozostawić do ostygnięcia. Ugotować 2 galaretki w 750ml wody. Wiśnie odsączyć. Gdy ciasto ostygnie przekroić je w połowie. Ciasto obłożyć dookoła obręczą ( aby galaretka nie wypłynęła ). Na cieście poukładać wiśnie i zalać galaretką. Włożyć do lodówki aby galaretka stwardniałą. Nałożyć 2 część ciasta. Krem zrobić wg instrukcji na opakowaniu. Nałożyć na ciasto. Polewę rozpuścić i polać równo powierzchnię ciasta. Temperatura piekarnika: 170oC Czas pieczenia: 25 minut
Owocowe - WINOGRONOWA FANTAZJA.jpg
Winogronowa fantazja Składniki Masa: 350g trzykrotnie zm ...
Winogronowa fantazja Składniki Masa: 350g trzykrotnie zmielonego twarogu 300g twarożku homogenizowanego 4 łyżki śmietany 1/3 szklanka cukru ½ szklanki białego wina 1 i ½ opakowania galaretki cytrynowej 600g jasnych i ciemnych winogron Ciasto: 200g herbatników Jak zrobić? Twaróg utrzeć z twarożkiem, śmietaną i cukrem. Wino zagotować i rozpuścić w nim galaretkę. Po ostudzeniu dokładnie połączyć z masą serową. Herbatnikami wyłożyć dno i boki formy do ciasta. Zalać masą serową i zatopić w niej winogrona. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu można posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: brak danychoC Czas pieczenia: brak danych
Owocowe - Owocowy mix.jpg
Składniki CIASTO: 400 g mąki 250 g Kasia 200 g cu ...
Składniki CIASTO: 400 g mąki 250 g Kasia 200 g cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kg truskawek POZA TYM: 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 200 g Kasia 50 g cukru wiórki kokosu Jak zrobić? CIASTO: Ucieramy Kasia z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko ucieramy lub miksujemy mikserem. Połowę ciasta wylewamy do blachy wyłożonej pergaminem. Do środka dodajemy truskawki (tak, żeby były niewidoczne, całe albo połówki- zależy jak są duże) lekko wciskając je w ciasto. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. KREM: Z 400 ml mleka gotujemy budyń. Studzimy. Kasia ucieramy z cukrem dodając stopniowo ostudzony budyń. Ostudzone ciasto smarujemy kremem, a na to sypiemy kokos. Wstawiamy do lodówki. Temperatura piekarnika: 180°C Czas pieczenia: 40 minut
Owocowe - ciasto śliwkowo-piankowe.jpg
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cuki ...
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cukier waniliowy Na ciasto: 5 jaj 5 łyżek mąki ziemniaczanej 5 pełnych łyżek cukru otarta skórka z cytryny łyżka proszku do pieczenia tłuszcz byłka do formy Jak przyrządzić: Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny. Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika. Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności