-
15124 -
22091 -
110575 -
12275
164379 plików
13264,16 GB
![Foldery Foldery](http://x4.static-chomikuj.pl/res/152bece31a.png)
![Ostatnio pobierane pliki Ostatnio pobierane pliki](http://x4.static-chomikuj.pl/res/152bece31a.png)
![obrazek](https://www.mojegotowanie.pl/media/cache/default_view/uploads/media/default/0001/68/c1f2145d7e4a45748ede72593a269651d61d0213.jpeg)
![obrazek](https://zakochanewzupach.pl/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0263.jpg)
Ponieważ zupy są potrawami płynnymi, podaje się je często z dodatkami stałymi, które uzupełniają kaloryczną i białkową, a często witaminową wartość zup. Ważny jest dobór dodatków do zup, powinny być one bowiem odpowiednio zestawione pod względem smakowym. Jako dodatki do zup stosowane są ziemniaki i fasola, jaja surowe i gotowane, kasze rozklejane i zestudzane, kasze sypkie, ciasta gotowane, smażone i pieczone, grzanki z pieczywa pszennego rumienione bez tłuszczu lub z tłuszczem w piekarniku, albo też smażone na tłuszczu po namoczeniu w mleku z jajami. Do rosołu, zupy rybnej, grzybowej i wiosennej podaje się również pulpety z ryb, z mięsa, z drobiu. Do zup owocowych oprócz grzanek lub makaronu można podawać bezy lub biszkopty.
- sortuj według:
-
14 -
1 -
0 -
0
15 plików
0,66 MB
![Chomikowe rozmowy Chomikowe rozmowy](http://x4.static-chomikuj.pl/res/a2dccdc43c.png)
![Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (324) Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (324)](http://x4.static-chomikuj.pl/res/cba406437d.png)