-
568 -
1916 -
12320 -
6023
22412 plików
1240,53 GB
Składniki na 4 porcje:
1 grubo pokrojony por
1 łyżka oliwy z oliwek
250 g szparagów przekrojonych na pół wzdłuż i w poprzek
garść bobu
garść świeżego lub mrożonego groszku
75 ml bulionu warzywnego
100 g pokruszonego sera feta
kilka porwanych liści mięty
starta skórka z 1/2 cytryny
Przygotowanie
Na średnim ogniu rozgrzej w rondlu oliwę. Włóż pora i szparagi, dopraw solą morską i smaż 5 minut, aż zmiękną.
Dodaj bób i groszek, wlej bulion i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną, a bulion częściowo odparuje. Podawaj posypane fetą, miętą i skórką cytryny.
- sortuj według:
- 474,6 MB
- 7 sty 14 23:44
- 525,8 MB
- 7 sty 14 22:28
- 11,5 MB
- 6 sty 14 23:03
- 491,0 MB
- 6 sty 14 21:45
-
10 -
0 -
18 -
0
28 plików
5,89 GB