zapomniałem
Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
tojapatka
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Pati

widziany: 16.07.2014 18:13

  • pliki muzyczne
    568
  • pliki wideo
    2834
  • obrazy
    1269
  • dokumenty
    3377

8192 plików
721,99 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
tojapatka
Chmielewska Joanna
Depeche Mode
DLA DZIECI
 
Galeria
George Michael
Kulinaria
 
●Kuchenna chemia
2013
ABC gotowania
ABC gotowania 2
Anna Starmach 25 min
Apetyczny tydzień z Rachael
BBC Przez żołądek do serca Walentynki 2014
Boże Narodzenie
buddy valastro
Chińszczyzna w pięć minut
Chleby Paula Hollywooda NOWOŚĆ SUPER!
 
Chleby Paula Hollywooda
Coś na ząb uczeń Jamiego Oliviera!!!
Dekoracje z warzyw i owoców
Dieta Agaty
Dieta Kudłaczy czyli jak kochając jedzenie zrzucić wagę
DIETY
DOMOWY KUCHARZ
Domowy kucharz(1)
Doskonałe trio
EatingWell - 50 Fresh, Light and Simple Recipes (August 2013)
ewa gotuje
Ewa gotuje(1)
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok
Gary Rhodes za stołem
Gordon Ramsay We własnej kuchni
 
Gordon Ramsay We własnej kuchni (tojapatka)
Gotowanie jest proste NOWOŚĆ BBC
Gotuj na luzie
Gotujemy dla dzieci
Healthy & Fit - October 2013
Heston Blumenthal BBC
ImprezuJEMY
 
imprezuJEMY
Jacques Pepin - Dania na szybko
Jacques Pepin - Nowe dania na szybko
Jacques Pepin Podstawy dobrej kuchni
Jakubiak
 
Jamie Oliver
 
Jem i chudnę
Julia i Jacques gotują w domu
Julia i Jacques gotują w domu(1)
Julie gotuje
Ken Hom i kuchnia chińska
Klub Lekkich Smakołyków
Książka kucharska Kubusia Puchatka
Książka sałatkowa
Kucharz doskonały
Kuchnia 5 przemian
Kuchnia 5ciu przemian
Kuchnia Billa - Notting Hill - fajne przepisy polecam!
Kuchnia Ching NOWOŚĆ!
Kuchnia chińska według Goka
Kuchnia francusa po prostu 3
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM
 
Kuchnia Francuska Po Prostu - 102 przepisy [PDF]
sezon 3
sezon2
Kuchnia gruzińska
Kuchnia mikrofalowa-Po trawy
Kuchnia z Okrasą
Kudłaci kucharze - Codzienne przysmaki NOWOŚĆ BBC
Kudłaci kucharze Codzienne przysmaki nowość BBC
Kudłaci kucharze Wakacje z wypiekami
Kylie Kwong - Czysta magia
Kylie Kwong - Czysta magia(1)
Kylie Kwong - gotowanie z sercem
Kylie Kwong - gotowanie z sercem(1)
Kylie Kwong - Moje Chiny
Kylie Kwong - Moje Chiny(1)
Łatwe przepisy na wielki apetyt
 
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Łatwe przepisy na wielki apetyt 2
LIDL - Cukiernia Lidla
lubię gotować 2008
lubię gotować 2009
Lubię gotować 2010
Lubię gotować 2011
Makarony Po Włosku
Mammaryla
Maryla al dente
Męskie gotowanie FAJNE BBC
Męskie gotowanie_Męsk ie wypieki NOWOŚĆ BBC
Moja książka kucharska
Moje ciasto
Nancy Lam
Natura Kuchni Polskiej
Nigel Slater
 
Danie dnia
Prosto i smacznie 1
Prosto i smacznie 2
Nigella Lawson
 
Okrasa łamie przepisy
 
nowy sezon
Okrasa łamie przepisy (tojapatka)
palce lizać
 
Para w kuchni
Para w kuchni 2
Para wkuchni Kręgliccy
Pascal po polsku
 
Pascal po polsku
Po prostu po włosku NOWOŚĆ FAJNA!
Przepis dnia
Przepisy
 
Przepisy ERICA LANLARDA
 
Przepisy ERICA LANLARDA
PRZEPISY KULINARNE - DANIA
Przez żołądek do serca
Pyszne GRILLOWANIE
Pyszne WeekendyBilla NOWOŚĆ Billa Grengera
Rachel Allen
 
Rewolucja na talerzu
Rewolucja na talerzu(1)
Słodki James
Smaczny pomysł Gotujemy z dziećmi
Smaki czasu z Karolem Okrasą
 
Kuchnia z Okrasą
Smaki miasta
 
Sophie Dahl
Spiżarnia Maryli
surówka -sałatki
Surówki - zbiór 67 przepisów [.doc]
Sushi
Szczypta smaku
Szkoła gotowania Marthy Stewart
Szybka kuchnia Lorraine BBC
Teraz Brygida!
Wideo blog Roberta Sowy
Wielkanoc
Włoskie przepisy z River cafe
Wystarczy 5 składników
z kuchni tv
 
donna hay
nigel slater
sophie dahl
Załóż fartucha u Janka Paszkowskiego
Żołądek czy rozsądek
Zupy
Zupy - 87 przepisów - pdf
ZUPY, WOLOWINA,WIEPR ZOWINA ZAKASKI,GRZYBK I,NAPOJE,CIELE CINKA
Prywatne
Teatr TV
 
zachomikowane
obrazek


Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.


« poprzednia stronanastępna strona »
  • 89,0 MB
  • 24 sty 14 23:25

z chomika kobyl

  • 161,5 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gość: Marzena Słupkowska
W menu: zupa rybna z papryką i grzankami z awokado oraz rosół z pangą aromatyzowany wędzoną rybą.

z chomika aaarek70

  • 79,3 MB
  • 24 sty 14 23:25
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.

z chomika aaarek70

  • 89,7 MB
  • 24 sty 14 23:25
Karol Okrasa wybiera się do sadu doświadczalnego SGGW-AR w Wilanowie. Tam spotyka się kierownikiem sadu - panem Romualdem Dziubanem, który radzi, w jaki sposób należy przechowywać jabłka, aby przez cały rok zachowały smak i aromat owoców zerwanych prosto z drzewa. Ponadto poznajemy wiele ciekawostek o wartościach odżywczych jabłek, o ich odmianach oraz o szerokim zastosowaniu w sztuce kulinarnej. Prowadzący jak zwykle przyrządza dwa wyśmienite dania: duszone wątróbki drobiowe z pieczonymi nad zimowym ogniskiem jabłkami oraz ciasto z jabłek, marchewki, selera i sera twarogowego.

z chomika aaarek70

  • 89,3 MB
  • 24 sty 14 23:25
Karol Okrasa udaje się do Moniek na Podlasiu, które nazywane są stolicą ziemniaka. Raz do roku odbywa się tam Święto Ziemniaka. Miejscowe gospodynie potrafią ponoć wyczarować z ziemniaków mnóstwo przepysznych dań. Karol odwiedzi jedną z nich - panią Jadwigę Dębowską i razem przygotują wspaniałą babkę ziemniaczaną według miejscowego przepisu. W studiu Karol Okrasa pokaże, jak można przygotować nawet deser z ziemniaka. Zaprezentuje bowiem suflet czekoladowo - ziemniaczany.

z chomika aaarek70

  • 155,1 MB
  • 24 sty 14 23:25
W Polsce coraz bardziej popularne są kuchnie z całego świata. Tym razem coś z kuchni włoskiej, Karol Okrasa prezentuje nam, jak łatwo i szybko można przygotować włoskie pesto.

z chomika aaarek70

  • 178,7 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gość: Małgorzata Wyszyńska
W menu: pieczony żur z buraczkami i jajkiem przepiórczym oraz bigos z białej i czerwonej kapusty z podrobami.

z chomika aaarek70

  • 79,5 MB
  • 24 sty 14 23:25
Karol Okrasa odwiedzi ekologiczne gospodarstwo w Słubicach niedaleko Płocka. Tu, osiadły od 20 lat w Polsce Szwajcar, pan Peter Stratenwerth prowadzi również ekologiczną piekarnię, w której wypieka chleb z własnoręcznie grubo mielonej maki. Chleb ten nosi staropolską nazwę hruby, co oznacza gruboziarnisty. Wraz z żoną Ewą Smuk Stratenwerth oprócz produkcji zdrowej żywności, działają na polu edukacji ekologicznej i kulturalnej dla miejscowej społeczności. W programie pokażemy jak wypieka się chleb tradycyjnymi metodami, od przemiału mąki, poprzez zaczyn i wypiek (wszystko bez ulepszaczy i konserwantów), a także przygotujemy dwa dania: serowe fondue, w którym będziemy maczać chleb i pastę z sera koziego i sałaty rukoli.

z chomika aaarek70

  • 78,2 MB
  • 24 sty 14 23:25
Niegdyś trufle – dziś niezwykle drogie i rzadkie, zarówno z uwagi na cenę jak i rzadkość występowania – były częstym gościem na staropolskich stołach. Dowodzą tego liczne przepisy w starych polskich książkach kulinarnych.

z chomika aaarek70

  • 156,8 MB
  • 24 sty 14 23:25
Soczewica to jedna z najdawniejszych znanych jarzyn. Jest bardzo zdrowa i pożywna. Im większe ma ziarenka, tym lepszy gatunek. Ta bliska kuzynka groszku i fasoli, występująca w trzech kolorach: brązowym, zielonym i czerwonym jest idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek, ale nie tylko. W programie przygotujemy: omlet z zieloną soczewicą, ze świeżym szpinakiem i pomidorami oraz pulpety z czerwonej soczewicy z sosem grzybowym.

z chomika aaarek70

  • 155,2 MB
  • 24 sty 14 23:25
Winogrona mają długą historię. Nie wiadomo, kiedy człowiek pierwszy raz sięgnął po kiście winogron, ale uprawiać je zaczęto już 8 tys lat temu na Zakaukaziu.
Jednak w polskiej kuchni kariera winogron nie jest aż tak rozwinięta jak w krajach śródziemnomorskich, gdzie wykorzystuje się je dużo częściej. Tak naprawdę ogranicza się ona do zjadania surowych owoców i popijania przy różnych okazjach gronowego wina białego lub czerwonego. A warto poeksperymentować z wykorzystaniem w kuchni winogron w bardziej oryginalny sposób. Zachęcamy do tego.
Dziś przygotujemy:
1. Sałatę z kozim serem i sosem winogronowym.
2. Polędwicę wołową w czarnym kruszonym pieprzu z sosem z czerwonego wina doprawionego cynamonem.
Gościem programu będzie Dariusz Jażdżyk, sommelier.

z chomika aaarek70

  • 89,0 MB
  • 24 sty 14 23:25
W tym odcinku pokazujemy, jak z leśnych owoców takich jak: borówki, czarne jagody czy jeżyny przygotować wspaniałe dżemy, konfitury, galaretki i kompoty. W dawnych wiekach na polskich stołach królowało to, co udało się zebrać w lesie podczas lata. Tym razem Karol Okrasa odwiedza mazurską gospodynię - panią Urszulę Gajewską, która pokaże, jak można przygotować takie przetwory i wykorzystać do wykonania potraw o niepowtarzalnym aromacie. Razem z nią Karol przygotuje prostą zupę z jeżyn i ser z jagodami, a w studiu zaprezentuje danie bardziej wykwintne, czyli dorsza z sosem jagodowym i konfiturą z jarzębiny.

z chomika aaarek70

  • 153,9 MB
  • 24 sty 14 23:25
Ser to jeden z najstarszych produktów gastronomicznych; mnogość jego odmian pozwala na wspaniałe eksperymenty w kuchni. Dziś w menu: kurczak w sosie z gorgonzoli oraz klasyczne szwajcarskie fondue z serów ementaler i gruyer, serwowane z pieczonymi warzywami.

z chomika aaarek70

  • 157,7 MB
  • 24 sty 14 23:25
W Święta Wielkanocne stoły uginają się pod obfitością potraw kuchni polskiej. Jak ubarwić naszą kulinarną tradycję? W programie proponujemy eksperymenty kulinarne z poszanowaniem obowiązkowych dań świątecznego śniadania. W menu: pasztet z cielęciny z grochem polany sosem porzeczkowym oraz ozorki w sosie chrzanowo-ogórkowym.

z chomika aaarek70

  • 154,5 MB
  • 24 sty 14 23:25
Właśnie trwa sezon na szparagi, co sprzyjać powinno poznawaniu walorów kulinarnych tego znanego warzywa. Karol Okrasa wraz z zaproszonym gościem zaprezentują jak przygotować proste, smaczne i zdrowe potrawy zarówno z białych, jak i zielonych odmian szparagów.

z chomika aaarek70

  • 153,7 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gość: Dorota Stalińska
W menu: owocowa paella z kurczakiem oraz gaspacho - hiszpański chłodnik.

z chomika aaarek70

  • 155,1 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gość: Alicja Resich-Modlińska
W menu: halibut pod sosem „zabajone” z kopytkami serowo-gruszkowymi oraz halibut pieczony z serem oscypkiem i kaszą gryczaną z wędzonym halibutem.

z chomika aaarek70

  • 155,3 MB
  • 24 sty 14 23:25
Kuchnia tajska jest pikantna, ale ma w sobie coś tak magicznego, że pomimo palenia na języku i w gardle, oferuje całą gamę przeżyć smakowych, do których chce się wracać. Trawka cytrynowa, ostre papryki, mleko kokosowe, bambus tworzą kompozycje, których chcą "słuchać" nie tylko wytrawni smakosze. A wszystko pięknie podane, ponieważ tajska kuchnia należy do najdoskonalszych w dekorowaniu potraw. Spróbujmy dzisiaj zmierzyć się z magią i finezją kuchni tajskiej.
W programie przygotujemy makaron ryżowy smażony z tajską kolendrą i imbirem oraz tajską zupę z kurczaka z mleczkiem kokosowym.

z chomika aaarek70

  • 154,9 MB
  • 24 sty 14 23:25
Potrawy wielkanocne powinny być smaczne, efektowne i oparte na tradycyjnych świątecznych składnikach. Karol Okrasa proponuje jaja faszerowane musem z szynki oraz roladki z pieczonego schabu z musem chrzanowym.

z chomika aaarek70

  • 154,5 MB
  • 24 sty 14 23:25
Sezon na truskawki w pełni. Dlatego jedzmy te smaczne i zdrowe owoce właśnie teraz, wtedy kiedy są najsmaczniejsze. Truskawki kojarzą się z czymś słodkim - podane z bitą śmietaną, czy rozgniecione z cukrem i podawane z makaronem. Karol Okrasa zaprezentuje państwu truskawki w innej odsłonie i przygotuje truskawkowy obiad. Gościem programu jest Anna Janko.

z chomika aaarek70

  • 152,4 MB
  • 24 sty 14 23:25
Każdy z nas może znaleźć się w sytuacji „nadzwyczajnej”, wymagającej od nas popisania się umiejętnościami kulinarnymi. Jeżeli naszych gości chcemy naprawdę czymś zaskoczyć, zaserwować im coś niezwykłego, a jednocześnie prostego i dającego się szybko wykonać w naszej kuchni, warto skorzystać z propozycji przedstawionych w tym odcinku. Jeżeli jeszcze przy tej okazji będziemy umieli opowiedzieć coś niebanalnego o naszej kulinarnej propozycji, sukces towarzyski gwarantowany.
Dziś w telewizyjnej kuchni Karol Okrasa proponuje więc:
1. benedyktyńskie jajka w sosie holenderskim
2. bread&butter, czyli zapiekanka z kruszonych croissantów.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej

z chomika aaarek70

  • 155,7 MB
  • 24 sty 14 23:25
W programie dwie oryginalne szwedzkie potrawy. Jak łatwo się domyśleć, nie może zabraknąć wśród nich smakowicie przyrządzonych ryb. Do wspólnego gotowania zaprosiliśmy Kubę Baranowskiego. W menu: łosoś marynowany w soli morskiej z rozmarynem oraz wołowina a`la Lindstroom czyli hamburgery po szwedzku.

z chomika aaarek70

  • 155,7 MB
  • 24 sty 14 23:25
W tym odcinku: sznycel po wiedeńsku. A może są jeszcze inne ciekawe i smaczne sposoby na sznycla? Jak go przyrządzić najlepiej pokażą w programie Karol Okrasa i jego gość.

z chomika aaarek70

  • 67,9 MB
  • 24 sty 14 23:25
Goście: Piotr Wojda i Łukasz Pielak. W menu: musy w kieliszkach, tarty sylwestrowe.

z chomika aaarek70

  • 61,8 MB
  • 24 sty 14 23:25
Tym razem, w związku ze zbliżającą się Wigilią, Karol Okrasa przypomni widzom mniej dziś znane, ale niegdyś popularne staropolskie potrawy wigilijne. W programie między innymi wigilijna zupa migdałowa i kapusta z krokietami orzechowymi.

z chomika aaarek70

  • 152,1 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gość: Adrian Budziński
W menu: sashimi i nigiri - sushi oraz maki.

z chomika aaarek70

  • 174,0 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gość: Alicja Kalińska
W menu: szpinakowe kopytka w sosie dyniowym oraz kurczak ze szpinakiem i sosem gruszkowym.

z chomika aaarek70

  • 78,8 MB
  • 24 sty 14 23:25
W naszych podróżach po kraju w poszukiwaniu polskiego smaku i tradycji kulinarnych tym razem zawitaliśmy do miejscowości Chrzanowo obok Makowa Mazowieckiego. Na tradycję kulinarną tego miejsca składa się dawna kuchnia Mazowsza i Kurpiów.
Tutejsza potrawa regionalna to zupa pazibroda. Przygotowywana jest z ziemniaków, kapusty kiszonej i warzyw, z dodatkiem dużej ilości skwarek ze słoniny i przyprawiana na ostro pieprzem. Dawniej stanowiła jednodaniowy, codzienny obiad, często była jedynym posiłkiem, jaki zjadano w ciągu dnia. Nazwa tej potrawy pochodzi stąd, że podawana w bardzo gorącej zupie krojona w grube kawałki kapusta kiszona ciągnęła się i parzyła brodę.
Zupa ta jest bardzo prosta w przygotowaniu, jednak zaskakująco smaczna. Schlebia typowo polskim gustom smakowym. Spróbujmy.

z chomika aaarek70

  • 156,0 MB
  • 24 sty 14 23:25
W karaibskiej muzyce jest po trosze: jazzu, mambo, rumby, a nawet rocka. Podobnie jest z karaibską kuchnią, w niej też wymieszały się smaki całego świata. Przygotowujemy kurczaka pinakolada z ananasem, makaron conchiglioni z sosem z langusty lub homara. Gościem programu jest Carlos Gonzales Tejera.

z chomika aaarek70

  • 153,9 MB
  • 24 sty 14 23:25
Gościem programu jest Paweł Loroch. W menu dziś zaproponujemy tortillę z jagnięciną oraz makaron z combrem jagnięcym.

z chomika aaarek70

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    123
  • pliki muzyczne
    0

123 plików
15,03 GB

violuk63

violuk63 napisano 31.01.2014 14:52

zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczny zbiór.Dzięki!
tojapatka

tojapatka napisano 31.01.2014 17:13

zgłoś do usunięcia
Było więcej,,, ale zapraszam po nowości
jazz301

jazz301 napisano 3.02.2014 17:10

zgłoś do usunięcia
Hej bardzo interesuje mnie przepis na maślane placuszki z rabarbarem. czy ktos wie moze jakie są proporcje na ciasto do placuszków? będę wdzięczna za pomoc
krystyna_55

krystyna_55 napisano 1.04.2014 16:14

zgłoś do usunięcia

WITAJ,,,, Mijają chwile dnia codziennego ... chcesz z tych chwil mieć coś dobrego . bukiecik wspomnień pięknie przybrany , gdzie radość miesza się z uczuciami , co w blasku słońca w serce wpadają , i tak cudowną muzyką grają . A w nich Ty swe miejsce masz , bo kiedy czytam widzę Twą twarz ... jak miło do mnie uśmiechasz się i dłoń podajesz ... zatrzymam się , spojrzę w Twe oczy ,uśmiech się zjawi i ciepło Twoje przy mnie zostawi . Życzę miłych chwil, które dają tylko radość, miłość i zadowolenie

obrazek
magdalenka95

magdalenka95 napisano 11.04.2014 17:06

zgłoś do usunięcia
obrazek
magdalenka95

magdalenka95 napisano 10.07.2014 20:10

zgłoś do usunięcia
obrazek
magdalenka95

magdalenka95 napisano 16.07.2014 13:22

zgłoś do usunięcia
obrazek

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności