Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
marbor666
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 25.05.2015 14:52

  • pliki muzyczne
    4676
  • pliki wideo
    1676
  • obrazy
    643
  • dokumenty
    1175

9126 plików
684,76 GB

FolderyFoldery
marbor666
Chinska Muzyka Tradycyjna
Hinduska Muzyka Tradycjonalna
konkwista 88 Krew Naszej Rasy 2008
kortatu 1988 - Kolpez Kolpe
The Gun
(1967) The Action - Rolled Gold
(1972) Warhorse - Red Sea
(1975) The Glitter Band - Rock 'n' Roll Dudes
(2005) Vo Slavu Velikim
[1968] Tomorrow
--==Blitzkrieg Anthology EN==--
--==Blitzkrieg Green Devils==--
--==Blitzkrieg Mission Barbarossa==--
--==Blitzkrieg Mission Kursk==--
▼ Tajemnice III Rzeszy ▼
●Jesteśmy z przyszłości 2 - My Iz Buduschego 2 (2010) Soundtrack
 
♥ Historia II WS
★ PEDRO CARVALHO ★ ═══════════════
★ RODRIGO MEDEIROS ★ ═══════════════
★ TRENINGI SZKOLENIOWE BOKSU
★ VITOR BELFORT ★ ═══════════════
♠ Książki - Militaria
♥ Historia II WS
♦♦ Instruktaże
• Hwarangdo
001 Sanda
01 sanda
04 - Pieter Nooten & Michael Brook - Sleeps With The Fishes 1987
1 Anderson Silva - striking combos for MMA
100 Best
1967 - The Trip-Electic Flag
1970 - Lucifer's Friend
1971 - zarathustra
1975 - Outlaws
1976 - Lady in Waiting
1977 - Hurry Sundown
1978 - Bring it Back Alive
1978 - Playin' to Win
1979 - In the Eye of the Storm
1980 - Ghost Riders
1988 - Azken guda dantza(1)
2 SS Das Reich
4
A.Kołakowski- Kontrrewolucja
A.Kolakowski- oskarzeni_o_wolno sc
Agent Orange
Agnes Strange
Aikido i Daito-ryu
Aleksander PL
Aleksander PL(1)
Alizee
Alter Bridge (Dyskografia)
Anderson Silva - Muay Thai Clinch For MMA
Anderson.Silva.St riking.Combos
Andrzej Kołakowski - Kontrrewolucja (2002)
Andrzej Kołakowski - Oskarżeni o wierność
ARABSKA MUZYKA
ARGENT
Artykuły
Asoka
Astral Doors (Dyskografia)
atomic bitchwax 2009 - Tab 4
atomic roosater 1973 - 4
atomic rooster 1970 - Atomic Roooster
atomic rooster 1970 Death walks behind you
atomic rooster 1971 In hearing of Atomic Rooster
atomic rooster 1971r - Live And Raw
atomic rooster 1972 BBC
atomic rooster 1972 Made in England
atomic rooster 1973 Nice 'n' greasy
atomic rooster 1974 Space cowboy
Bagua Zhang (Dłoń 8 Trygramów)
Banda Moskvy - Future belongs to us !
Bang - Bang-Mother Bow to the King (2in1) flac
Bang - The Maze
Bank nie z tej ziemi - serial polski
Bank nie z tej ziemi (1993-1994)
Bas Rutten
bas rutten - extreme pankrase
Bas Rutten(1)
Bas Rutten(2)
BATALION - Mentorzy
 
Manifest
BATALION - Wierni Do Końca
Bay City Rollers
Bay City Rollers - 2010 - Greatest hits
Bitwa o Śródziemie
Bitwa o Śródziemie(1)
Black Bonzo - Lady Of The Light
Blitzkrieg
Blitzkrieg - Horyzont w Ogniu + Pomruk Zagłady + Żelazna Dywizja
blitzkrieg 2
Blitzkrieg 2 In Encirclement - W Okrążeniu
Blitzkrieg 2 In Encirclement - W Okrążeniu [PL]
Blitzkrieg 2 Złota Edycja PL
Bo
Bo(1)
Bob Breen
Boks
Boks(1)
BOUND FOR GLORY - DYSKOGRAFIA
Brazilian Jiu-jitsu
broń
Bruce Willis & The Accelerators Blues Band
Cafe pod Minoga
Cesar Gracie
Chinska Muzyka Relaksujaca
Christopher Pertilli
Colour Haze
Condemned 84 - face the aggression
Czy czujesz się Polakiem
Dan Henderson
DARK THE SUNS
David Giorsetti
ddt
Definitive Collection
DELTA
Demis Roussos - Aphrodite's Child - 666
deportacja 68 - Czy czujesz się Polakiem
Deportacja 68 - Nie Damy Sobą Pomiatać
Deportacja 68 - Nie Damy Sobą Pomiatać(1)
Deportacja 68 - Polska Ponad Wszystko
Deportacja 68 - Polska Ponad Wszystko(1)
Dio - Holy Diver[1983][320kb ps]MP3
DIO(1)
Dokumenty
Dream Theater (Dyskografia)
Dyskografia format WV
Dżem
Edgar Sulite
Ekspansja - Oskarżeni o walkę [2000]
Ekspansja - Oskarżeni o walkę [2000](1)
eksterminacja ns - Totalna wojna
encyklopedia karate
english rose & kill baby kill
Eric Quequet
Erik Paulson
ESCRIMA,FILIPIŃSK IE
ESCRIMA,FILIPIŃSK IE(1)
Extreme Pancrase
Fast Five - Brian Tyler - (2011) - Soundtrak
Fedor Emelianenko
Feliks Koneczny
Flash Point
Flower Travellin' Band - 1970, Anywhere
Flower Travellin' Band - 1971, Satori
Forteca - Słońce września
Forteca - Żołnierz Polski
Frank Shamrock
frank shamrock
Frank Shamrock(1)
Freeman.backup
Freestyle_Jiu-Jit su
From Where I Stand(1)
Front H8 -W narodzie siła(demo)+bonus track ZEMSTA
Front H8 -W narodzie siła(demo)+bonus track ZEMSTA(1)
Fu Manchu
Fuzzy duck - fuzzy duck (1971)
Galeria
Gammadion - Enemy at the gates
Gammadion - Niepokorna Krew
Gammadion - The Fuse is Lit
Gammadion - Wróg u Bram (2010)
gammadion - zemsta ofiar
Gammadion - Zemsta Ofiar-Prawda Rodzi Nienawiść (2010)
Gammadion & Hammer of Hate & Tormentia - W mroku mogil (2010)
Gammadion & White Devils - 2008 - Prawda Rodzi Nienawisc
Gary Glitter
gdańskie lwy - bastion prawicy
Georges St+Pierre
Georges St-Pierre - 8 Tygodniowy Trening
Gienek Loska - Hazardzista (2011)
gitter rock 1974-Remember Me This Way
GLITTER BAND
glitter band 1972-Glitter (reissue 2000)
glitter band 1973-Rock And Roll Part 1 & 2 (EP)
glitter band 1973-Touch Me (reissue 2000)
glitter band 1979-Always Yours
glitter band 1984 The Leader
glitter band 1993-20 Greatest Hits
glitter band 1998-Rock And Roll Gary Glitter's Greatest Hits
glitter band 1998-The Best Of Glitter Band
glitter rock 1974-I Love You Love Me Love
glitter rock 1974-The Best Of
glitter rock 1975-GG
glitter rock 1975-Rock 'n' Roll Dudes
glitter rock 1976-Listen To The Band
glitter rock 1977-Silver Star
glitter rock 1999-The Ultimate Gary Glitter
Goju ryu
Granicus
HAMMERFALL
HANOI ROCKS
Hassgesang - ALte Kraft Soll Neu Entstehen
Helloween (Dyskografia)
Hinduska Muzyka Meditacyjna
Husaria
inne
intolleranza Tutti all'inferno
Inwazja na USA
Iron Fire (Dyskografia)
Iron Man 2 (2010)
Irydion - Credo
JEET KUNE DO
jeetkundo
jestesmy z przyszłosci 1 Soundtrack
jestesmy z przyszłosci Soundtrack 2
ju-jutsu
Jutro znów
kali
Kelthuzzar - Triumf Żelaznego Ognia (2011)
keltruzzar jedyny i jego stalmoc (2011)
kevin cosner From Where I Stand
Kevin Costner And Modern West - From Where I Stand
klan 1970 - Klan
klan 1971 - Mrowisko
klan 1993 - Po Co Mi Ten Raj
Klasyczna
Kolovrat - Blood of Patriots
Komora - Na zawsze wierni ziemi tej (2011)
Konkwista 88
Konkwista 88 - Wolność lub śmierć
korba 1987 - Motywacje
korba 1989 - Sto Papierów
kortatu 1984 - Demo'84
kortatu 1985 - Kortatu
kortatu 1985 - Kortatu, Cicatriz, Jotakie, Kontuz-Hi
kortatu 1986 - A La Calle (EP)
kortatu 1986 - El Estado De Las Cosas
kortatu 1986 - Nicaragua Rock(Barcelona'86 )
kortatu 1988 - Azken guda dantza
kortatu Mojiganga - Ardiendo Otra Vez
Kozacy
Krishna Godhania
Krzysztof Klenczon - Trzy Korony - The Best of
ksiazki
 
Książki
Książki- Partyzanci
Księga Zohar
Kubotan
Kung Fu - Kwartalnik Polskiej Federacji Kung-Fu
kung fu COMBAT
Kung-Fu Wu-Shu (różne style, techniki, systemy)
Kyokushin
kyokushinkai
Kyuss
LACUNA COIL
Legion - Lata Walk Ulicznych
Legion - My nowe pokolenie
liu he Zi Ran Men
Liube
lot orła
lot orła(1)
LUBE
LUBE - The Best Of
lube 1991
lube 1992
lube 2000
Ludola- Przedwiośnie (Bajbajoc)
Lyoto Machida
marcelo garcia 1
marcelo garcia 2
marcelo garcia 3
marcelo garcia 4
MAREK BILINSKI
Mario Sperry - Vale Tudo
Mark Kerr
Mark Hatmaker-Complete Grappler
Masakazu Imanari
Master Angelo
Matt Furey
mauay thai Rob.McCullough
Mech
Mech - Portret
Mech (nowy)
mech Bluffmania
mech 'Bluffmania'
Medytacja o wszechswiecie
Military
mma
 
mma
MMA Instructional
 
MMA!!!FILMY INSTRUKTAŻOWE CZOŁOWYCH GWIAZD MMA LUTA LIVRE MUAY THAI BJJ VALETUDO WALKI W KLATKACH
Modern Worrior
MOUNTAIN
Muay Thai Home Study Course
muay thai Master Sken
muay thai Saner Sangmanee
Muay_Thai_Instruc tional
muzyka arabska
muzyka arabska(1)
Muzyka Arabska(2)
Myśl narodowa
Myśl narodowa(1)
Myśl narodowa(2)
NaRa - Armia Boga
Nashville Pussy [D]
Nasza Tożsamość
Nautilus Lata 90
New World Order - Filmy dokumentalne
Nordland - Zbior muzyczny tom 1 (2010)
Nów - Nowia (2004)
Nów - Przebudzenie Uśpionej Potęgi [2000] DEMO
NOWE!!!FILMY INSTRUKTAŻOWE CZOŁOWYCH GWIAZD MMA LUTA LIVRE MUAY THAI BJJ VALETUDO WALKI W KLATKACH
Nowy Ład - Rasowa Czystość
Odins Law - Battle Legion Of Wotan
Odin's Law - Still Standing Strong
Odrodzenie 88 - Imię
Odrodzenie 88 - Imię(1)
ODWAŻNIKI KULKOWE - KETTLEBELL
ODWAŻNIKI KULKOWE - KETTLEBELL(1)
Odwet 88 - Marsz zwycięzców
Odwet 88 - Marsz zwycięzców(1)
Ojcowie Kościoła
Orange Goblin
ottis reding nastrojowo
Pat Miletich
Patriotyczny rap - Hip-Hop
Paul Vunak
Perunica - Triumf Odwiecznych Prawd (2007)
perunwit - [1996] perkunu yra dang i
perunwit- na drodze do sprawiedliwosci 2006
perunwit-w kregu debow,1995
Peter Murphy - Deep 1990
Piorun - 1999 - Goreja Wici Wojenne (Demo)
piorun-stajemy jak ojcowie(2004)
Piraty XXI Veka
Playlisty
Polska Podziemna
Prywatne
Punk,Oi,Ska
 
Randy Couture
Randy Couture(1)
Randy_Couture
Red Giant - Dysfunctional Majesty (2010)
Remy Presas
Rene Latosa
Rene Tongson
Revolution of Kicking
Rick Young
Rob.McCullough
Robert Drysdale
rock agains comunism
 
Ron Balicki
rush 2007 - Snakes & Arrows
salut - piętno nienawiści
Sambo
Sambo(1)
samoobrona
Sanda
sarmatia
Secesja - Nietolerancja
Serenity (Dyskografia)
Series 01
Seven B
seven b Make Up Your Mind
seven b - Make up Your Mind
Seven B - Rocktales
seven b -Rocktales
Shogun i Ninja
Sir Lord Baltimore - 1970 - Kingdom Come
sistema
Skankan - Ożywia Trupy
Skankan - Skankanka
Sleipnir - Hinter den Kulissen der Macht (2013)
sleipnir 2012 - Das Resümee (Ein Rückblick)
Snaggletooth Variations
Southern kung fu
Static-X
Stefan Wiech Wiechecki - Cafe pod Minogą
Steppenwolf
Stone Temple Pilots
Stoner Rock
StormWarrior (Dyskografia)
StormWarrior (Dyskografia)(1)
Strefa Śmierci
Sturmwehr - Auf Nach Walhall
Sturmwehr - Nichts Ist Wie Es Scheint
Sturmwehr - Nordland
Sturmwehr - Söhne Germaniens
Sturmwehr - Tief In Meinem Herzen
Sturmwehr - Triumphzug
Sturmwehr - Verbunden Durch`s Blut
Sturmwehr - Zerschlag Deine Ketten
Sturmwehr - Zezschlag Deine Ketten
Submarine Titans (PL)
Submarine Titans PL
Sudden Strike 2 PL
Sudden Strike 2 PL(1)
Światogor – Pierwsze Kroki Na Slowianskiej Ziemi [demo] (2003)
Światogor - Tym Co Rodzimej Tradycji Wciaz Wierni (2005)
Światogor -Pan Połaci Ziem Pomorskich(2004)
szczerbiec - kołomira znak poprowadzi nas
Szczerbiec - Szczerbiec
Sztorm 68
Sztorm 68 - Gołabek Pokoju
Sztorm 68 - Sprawa Warta Krwi!
Sztorm 68 - Sprawa Warta Krwi!(1)
Sztorm 68 - Sprawa Warta Krwi!(2)
Sztorm 68 - Sztorm 68
Sztuka walki nożem
sztuki walki na świecie
Sztuki walki świata
Szwadron 97
TaeBo Billy Blanks
Tae-Bo Billy Blanks
taekwondo
Takedowns.&.Taked own.Defense.for.M MA.DVD.with.Ander son.Silva.DVDRip. XviD-UPiNSMOKE
Ted Lucaylucay
The Best of Santa Esmeralda
The Black Keys
The Black Keys(1)
The Bourne Identity - Soundtrack
The Bourne Identity - Soundtrack(1)
The Bourne Supremacy - Soundtrack
The Four Horsemen - Nobody Sait It Was Easy (1991)
the four horsemen 21st Anniversary Edition EP (Remastered)
the four horsemen Left For Dead - Live
the gun Gunsight
The Onslaught
the third power - believe (1970 us psychedelic hard rock)
Thunderstone (Dyskografia)
Tilt
Together (1972)
Tok Fm1
Tok Fm2
Tok Fm3
Tormentia - Krew za Krew [2009]
Tradycyjna Msza Święta
Transmisja - Lekkie Uderzenie
Transmisja - Lekkie Urojenie
Tribute to Ramzes & The Hooligans
Troyka - Troyka (1970)
Troyka - Troyka (1970)(1)
Tutti all'inferno
Twardzi Jak Stal - Hołd dla NSZ
Twierdza - Jutro znów
Twierdza - Lot Orła
twierdza - Nasza Tożsamość
Twierdza- nasza tożsamość
Twierdza- Nasza tożsamość(1)
United Patriots - Pomorzanie
Vince Gironda
Virus - Revelation (1971)
Vitor Belfort
VIXEN
Walka nożem
Warhorse
Warpig - Warpig
Waterloo - First Battle
way side crew
way side crew - razem do piekła
Whalefeathers 1971
Wind - Seasons - 1971
Wind - Seasons - 1971(1)
Wolfmother
wu dang CIEKAWE Ming Sheng
X-Bruno.Frazatto. Nogi.&.BJJ.Super. Techniques
Xhol Caravan -Electrip (1969)
Xingyi Quan
Yan Lei
Yang Wei
Zachodnie Historyczne Sztuki Walki
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
Andrzej Kołakowski (ur.1964) – działacz opozycyjny, bard, poeta i pedagog.

Ukończył pedagogikę na KUL, studiował tam w latach 1983-1989, w roku 2006 obronił pracę doktorska na temat "System instytucjonalnej opieki całkowitej nad dzieckiem w Polsce w latach 1945 -1956 i jego realizacja w domach dziecka w województwie gdańskim". Mieszka w Gdańsku. Pracował jako katecheta w Zespole Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Gdańsku. Publikował felietony i artykuły historyczne w Naszym Dzienniku.

Za działalność opozycyjną w latach '80 odznaczony został w roku 2008 Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski.

Przez wiele lat koncertował wykonując swoje piosenki o tematyce historyczno-religijno-społeczno-politycznej, przy akompaniamencie gitary. Pierwszy sukces to II nagroda na Ogólnopolskim Przeglądzie Piosenki Autorskiej w Hybrydach (1984) ostatnia ocenzurowana piosenka "Tryptyk rewolucyjny" 1996 "Spotkania Zamkowe w Olsztynie". Obecnie daje nieregularne koncerty między innymi na alternatywnych obchodach 25. rocznicy Sierpnia 80. Inspiracją dla twórczości Andrzeja Kołakowskiego są rzeczy, które nie przemijają i są zawsze obecne w życiu człowieka, a więc wiara, nadzieja i miłość. Wszystkie one znajdują odbicie w historii, stąd też ballady historyczne służą nie tylko upamiętnieniu osób i wydarzeń, ale ukazaniu znaczenia tych wielkich wartości w życiu ludzkim. Nakładem Fundacji Antyk, zostały wydane: kaseta „Kontrrewolucja” oraz płyta „Oskarżeni o wierność”, nagrane z towarzyszeniem skrzypka Kazimierza Zagórskiego.

Jego najbardziej znane piosenki to

* ”Ballada Palestyńska”
* ”Epitafium dla majora Ognia”
* ”Port Magadan”
* ”Piosenka o poetach współczesnych”
* ”Ballada o moim Jezusie”
* ”Sen o Nowogródku”
  • 0 KB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 0 KB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 9 KB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 69,4 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 6 KB
  • 1 mar 12 16:15
Już po pierwszym odsłuchaniu najnowszej kasety Andrzeja Kołakowskiego byłem pod wrażeniem.
Ostatni raz tak piękne patriotyczno-religijne ballady słyszałem przed kilku laty zachwycając się nagraniami słynnego tria złożonego z Leszka Czajkowskiego, Jakuba Mędrzyckiego i Pawła Piekarczyka. Muszę też przyznać, że od razu rozpocząłem poszukiwania poprzednich płyt p. Kołakowskiego - przecież ktoś grający tak dojrzałe kompozycje z doskonałymi, lirycznymi tekstami nie mógł pojawić się ot, tak z nicości. Proszę więc sobie wyobrazić moje zdumienie, kiedy okazało się, że "Kontrrewolucja" jest jego debiutanckim dziełem. I to po kilkunastu latach występów na różnych festiwalach i koncertach! Jak widać za komuny istniał nie tylko drugi, ale też i trzeci obieg, z którym dopiero dziś dzięki różnym odważnym wydawcom mamy możliwość się zaznajomić.

Trzeba przyznać, że kaseta jest pewnym ewenementem wśród innych pozycji tego typu. I to przynajmniej z dwóch powodów.
Po pierwsze znalazły się na niej aż 23 kompozycje, co czyni ją jedną z najobszerniejszych wydawnictw muzycznych jakie ukazały się ostatnio na rynku.
Po drugie Kołakowskiemu udało się stworzyć ciekawy klimat odbiegający od tego, co możemy usłyszeć w nagraniach innych bardów. Mamy tu więc typowy dla tego gatunku muzyki schemat: "mocny, dźwięczny głos + gitara", do którego - co jest pewną nowością - w wielu miejscach dodano skrzypce. Płyta nabiera przez to charakteru folkowego, kojarzącego się z country lub z muzyką góralską. Szkoda jednak, że są one czasami za bardzo wysunięte do przodu, przez co odciągają uwagę słuchacza od głosu wokalisty. Tym niemniej pomysł i wykonanie robią naprawdę pozytywne wrażenie.
Muzykę graną przez A. Kołakowskiego zakwalifikować można do dwóch kategorii ballady. Mamy tu wiec ostre, gwałtowne pieśni, które nieodparcie kojarzą się z dokonaniami takich bardów jak Jacek Kaczmarski, Leszek Czajkowski, czy Włodzimierz Wysocki. Sporą cześć stanowią jednak utwory refleksyjne i nieco melancholijne.

Radosław Ostrzycki

zachomikowany

  • 2,0 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,2 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,2 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,1 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,3 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 2,6 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,5 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 2,2 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 2,3 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,0 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,4 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,9 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 1,8 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 4,1 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 4,5 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,3 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • 3,1 MB
  • 1 mar 12 16:15

zachomikowany

  • Odtwórz folderOdtwórz folder
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    2
  • obrazy
    2
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    23

28 plików
141,66 MB

chc5rmqvl

chc5rmqvl napisano 7.12.2013 04:23

zgłoś do usunięcia
darmowe_fragmenty

darmowe_fragmenty napisano 1.09.2014 22:42

zgłoś do usunięcia
Serdecznie zapraszam do mnie

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności