NAPOLEONKA.jpg
-
◄●►BOŻE NARODZENIE -
◄●►DZIEŃ KOBIET -
◄●►JESIEŃ -
◄●►KOBIETY -
◄●►kobiety 1 -
◄●►Kolekcja Wielkanocna -
◄●►KWIATY -
◄●►kwiaty 1 -
◄●►kwiaty 2 -
◄●►KWIATY PNG -
◄●►linie kwiatowe -
◄●►MIŁEGO DNIA -
◄●►MIŁOŚĆ...WALENTYNKI -
◄●►MOJE PRACE 1 -
◄●►NAROŻNIKI ZŁOTE -
◄●►NOWY ROK -
◄●►OBRAZKI RUCHOME -
◄●►PANIE PNG 1 -
◄●►PANIE PNG 2 -
◄●►POMOC DLA CHOMICZKÓW -
◄●►RAMKI GIF -
◄●►RÓŻNE -
◄●►TŁA -
◄●►WIELKANOC -
1. panie -
10. Dzień Matki -
10. Niedziela Palmowa -
11 LISTOPADA - DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI -
11. Dzień Dziecka -
12. BOŻE CIAŁO -
14 luty - WALENTYNKI -
2. Wszystkich Świętych -
3. jesień -
4. kwiaty -
5.Boże Narodzenie -
7.wiosna i lato -
8 marca - Dzień Kobiet -
9. Wielkanoc -
Chleb -
KAMIL -
MIKOŁAJ -
moje przepisy 3 -
moje przepisy 4 -
moje przepisy 5 -
Przepisy od chomiczków -
Różne przepisy -
Sałatki+surówki -
Święto Trzech Króli -
Tłusty czwartek -
zima
CIASTO:1i pół.szkl.mąki,pół.szkl.cukru,1żółtko,12dag.prawdziwego masła w kostce,1łyżka kakao(jak jasne dać trochę więcej)1łyżeczka proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć w folię na noc do zamrażarki.
MASA SEROWA:1i półkg.sera,10jaj,25dag.masła roślinnego(w kubku),2szkl.cukru pudru,2łyżki mąki ziemniaczanej,2łyżki kaszy manny,pół łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy,1budyń śmietankowy,zapach,rodzynki,skórka pomarańczowa(niekoniecznie)
Ser zemleć.Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami,dodać ser i pozostałe dodatki.Na końcu rodzynki,skórkę pomarańczową i zapach(śmietankowy najlepiej)i pianę ubitą na sztywno.
Blaszkę wysmarować tłuszczem,zetrzeć na tarce o dużych oczkach pół ciasta kakaowego ,rosypać równomiernie na blaszcze i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stp.ok 15 min.Wyjąć wyłożyć na to masę serową,zetrzeć na to pozostałą część ciasta,wstawić do piekarnika i piec.o.60min.
Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą