Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sałatka jajeczna (2 porcje).rtf

avi21 / Kulinaria / KETO Przepisy / Sałatka jajeczna (2 porcje).rtf
Download: Sałatka jajeczna (2 porcje).rtf

1,41 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
Sałatka jajeczna (2 porcje)

PRODUKTY:

6 jajek
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
Sól, pieprz
3 łyżki majonezu
1 awokado
6 plastrów boczku, do serwowania

WYKONANIE:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Awokado obierz i usuń pestkę, pokrój w kostkę i dodaj do jajek.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez z sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Sosem polej jajka z awokado i delikatnie wymieszaj.
Boczek podsmaż na patelni do chrupkości, podawaj z sałatką.

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

1 porcja

Węglowodany: 7,5 g
Tłuszcz: 61,00 g
Białko: 26,00 g
kcal: 675

Komentarze:

Mogozogzgowo

Mogozogzgowo napisano 7.02.2024 18:53

zgłoś do usunięcia

Potrzebujesz szybko schudnąć ?

Zajrzyj tutaj:

{BLOCKED_LINK}

bardzo dobre tabletki tam są, pomogły mi schudnąć :)

obrazek

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
Domowa krówka PRODUKTY: 40 ml wody 100 g oleju kokosowego 200 g masła orzechowego 2 łyżki erytrytolu WYKONANIE: Wodę zagotuj i gorącą wlej do miseczki. Dodaj erytrytol i mieszaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj olej kokosowy i masło orzechowe, wszystko dokładnie wymieszaj do kremowej konsystencji. Gotową masę przelej do foremki lub naczynia wyłożonego pergaminem. Całość wstaw do zamrażarki na około 2 h. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: Całość Węglowodany: 27,00 g Tłuszcz: 120,00 g Białko: 48,00 g kcal: 2070
Jajecznica po meksykańsku (1 porcja) PRODUKTY: 2 jajka ¼ białej cebuli ½ ostrej papryczki chilli, drobno posiekana ¼ pomidora, drobno posiekany 20 g (40 ml) tartego dowolnego sera żółtego ½ łyżki masła do smażenia sól i pieprz Wykonanie: Drobno posiekaj białą cebulę, papryczki i pomidory. Smaż na maśle przez 3 minuty na średnim ogniu. Przygotuj jajka i wlej na patelnię. Smaż mieszając przez 2 minuty. Dodaj ser i przyprawy. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 3,8 g Tłuszcz: 17,70 g Białko: 20,00 g kcal: 255
Gofry Serowe (4 szt.) PRODUKTY: 2 jajka 2 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka łuski babki jajowatej 150 g sera żółtego Sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: Włącz gofrownicę i delikatnie posmaruj smalcem lub masłem klarowanym by gofry nie przywierały. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce i dopraw według uznania. Serową masę wykładaj na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Miecz kilka minut aż gofry uzyskają złotawy kolor. Gofry świetnie nadają się jako alternatywa dla chleba. Można z nich zrobić pyszne kanapki SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 sztuka: Węglowodany: 1,45 g Tłuszcz: 12,80 g Białko: 13,85 g kcal: 177
Placuchy (3 szt.) PRODUKTY: 2 jajka 2 łyżki mąki kokosowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 3 łyżki masła lub oleju kokosowego do smażenia WYKONANIE: W misce wymieszaj mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Odstaw na 2-3 min. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem usmaż 3 placuszki. Na średnim ogniu smaż po kilka minut z każdej strony. Podawaj z masłem lub ulubionym sosem typu ZERO. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 1,00 g Tłuszcz: 15,00 g Białko: 5,00 g kcal: 159
Kuloodporna kawa (1 porcja) PRODUKTY: 1 szklanka gorącej kawy – świeżo zaparzonej, bez fusów 1 łyżeczka masła niesolonego 1 łyżeczka oleju MCT lub oleju kokosowego nierafinowanego 2 łyżki śmietanki 30-36% szczypta cynamonu (opcjonalnie) WYKONANIE: Połącz wszystkie składniki w blenderze. Mieszaj, aż będą gładkie i spienione. Natychmiast podawaj. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 1,40 g Tłuszcz: 15,00 g Białko: 1,00 g kcal: 145
Keto płatki (1 porcja) PRODUKTY: 240 ml mleka kokosowego lub niesłodzonego mleka migdałowego 1 łyżka (10 g) siemienia lnianego, całego 1 łyżka (12 g) nasion chia 1 łyżka (10 g) nasion słonecznika 1 szczypta soli Wykonanie: Wymieszaj wszystkie składniki na małej patelni. Doprowadź do wrzenia. Obniż ciepło i gotuj na wolnym ogniu aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Nie powinno zająć więcej niż kilka minut. Podawaj z masłem i mlekiem kokosowym – lub mlekiem migdałowym i cynamonem – lub ze świeżymi, jagodami. Możliwości są nieograniczone! SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 9,0 g Tłuszcz: 62,00 g Białko: 12,00 g kcal: 624
Chipsy salami z serem (1 porcja) PRODUKTY: 90 g kiełbasy salami, około 20 plastrów 110 g tartego parmezanu 1 łyżeczka papryki w proszku Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do temperatury 225 ° C Umieść plasterki salami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.​ Tarty ser umieść na górze każdego plasterka. Posyp papryką w proszku lub suchymi ziołami na wierzch dla uzyskania dodatkowego smaku. Umieść w piekarniku i piecz, aż ser zacznie się rumienić. Po ostygnięciu chipsy będą chrupiące. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 2,50 g Tłuszcz: 77,20 g Białko: 69 g kcal: 971
Deser Keto – Mus czekoladowy (6 porcji) PRODUKTY: 150 g czekolady gorzkiej 80% 250 g mascarpone 1 łyżka masła orzechowego 100 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu. Dodaj kakao, dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Śmietankę ubij na sztywno Gdy czekolada będzie chłodna, dodaj mascarpone, masło orzechowe i połącz wszystkie składniki mikserem. Następnie dodaj ubitą śmietankę i mieszaj jeszcze chwilę. Masę podziel na 6 porcji. Możesz użyć małych słoiczków lub dowolnych foremek. Wstaw do lodówki na około godzinę. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 7,40 g Tłuszcz: 34,30 g Białko: 6,10 g kcal: 363,30
Indyk w panierce parmezanowej (4 porcje) PRODUKTY: 500g polędwiczki z indyka (może być kurczak) 60 g parmezanu 60g mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko oliwy z oliwek WYKONANIE: Piekarnik rozgrzej do 200°C Indyka pokrój na kawałki około 2cmx5cm Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach i wymieszaj z mielonymi migdałami. W miseczce rozkłóć jajko i zanurz w nim mięso – odstaw na 2 min. Następnie mięso obtocz w mieszance serowo migdałowej tak aby całe były pokryte panierką. Tak przygotowane mięso umieść na kratce do pieczenia lub na blaszce wyłożonej pergaminem. Całość lekko skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz około 15-20 min (w zależności od wielkości pasków indyka). Podawaj na ciepło ze swoim ulubionym sosem. Świetnie pasuje tu sos majonezowo jogurtowo czosnkowy SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 0,90 g Tłuszcz: 15,50 g Białko: 37,50 g kcal: 295
Placki z cukinii (2 porcje) PRODUKTY 650 g cukinii 2 jajka 100 g startego sera żółtego 2 łyżeczki mielonej łuski babki jajowatej 1 łyżeczka suszonej mięty 1 łyżeczka cebuli w proszku 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego sól i pieprz Sos 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty sól i pieprz Sałatka (opcjonalnie) 100 g czerwonej kapusty, rozdrobnionej 100 g buraków, cienko pokrojonych 2 łyżki świeżej pietruszki- natki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki sól i pieprz Wykonanie: Połącz składniki sosu i dobrze wymieszaj. Odstaw na bok. Posiekaj kapustę.Umieść kapustę i buraki w misce i dodaj pozostałe składniki do sałatki. Wymieszaj i odstaw na bok. Zetrzyj cukinię na grubo i umieść w durszlaku. Posól i pozostaw na 10 minut, a następnie odciśnij z nadmiar płynu. W dużej misce wymieszaj ser, zmieloną łuskę babki jajowatej i przyprawy. Dodaj cukinię i jajka. Wymieszaj z masłem i odstaw na 10 minut. Dodaj olej na patelnię i ustaw na średnim ogniu. ​Uformuj i usmaż placki. Odwróć po 3-4 minutach i kontynuuj smażenie, aż obie strony zyskają ładny złoty kolor. Podawaj z czerwoną sałatą i sosem. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: (placki + sos) Węglowodany: 15,50 g Tłuszcz: 51,00 g Białko: 24,00 g kcal: 621
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności