Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Jajecznica po meksykańsku (1 porcja).rtf

avi21 / Kulinaria / KETO Przepisy / Jajecznica po meksykańsku (1 porcja).rtf
Download: Jajecznica po meksykańsku (1 porcja).rtf

2,31 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
Jajecznica po meksykańsku (1 porcja)


PRODUKTY:

2 jajka
¼ białej cebuli
½ ostrej papryczki chilli, drobno posiekana
¼ pomidora, drobno posiekany
20 g (40 ml) tartego dowolnego sera żółtego
½ łyżki masła do smażenia
sól i pieprz
Wykonanie:

Drobno posiekaj białą cebulę, papryczki i pomidory. Smaż na maśle przez 3 minuty na średnim ogniu. Przygotuj jajka i wlej na patelnię. Smaż mieszając przez 2 minuty. Dodaj ser i przyprawy.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

1 porcja:

Węglowodany: 3,8 g
Tłuszcz: 17,70 g
Białko: 20,00 g
kcal: 255

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
Sycące Keto Śniadanie – Naleśniki Ruskie PRODUKTY: Naleśniki: 2 szt. 2 jajka 20 ml śmietanki 30% sól, pieprz smalec – do smażenia Farsz: 100 g twarogu tłustego 30 ml śmietanki 30% 50 g boczku wędzonego 30 g cebuli sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, śmietankę, sól i pieprz dobrze ubij trzepaczką aż składniki się połączą. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż 2 naleśniki. Farsz: twaróg wymieszaj ze śmietanką, solą i sporą ilością pieprzu. Na patelni podsmaż boczek z cebulką do brązowego koloru. Połowę porcji boczku dodaj do masy twarogowej i dobrze wymieszaj. Na gotowe naleśniki wyłóż masę twarogową z boczkiem i zwiń jak klasyczne naleśniki. Na wierzch posyp pozostałą część boczku z cebulką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja : Węglowodany: 8,2 g Tłuszcz: 54,6 g Białko: 40,7 g kcal: 686
Sałatka jajeczna (2 porcje) PRODUKTY: 6 jajek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku Sól, pieprz 3 łyżki majonezu 1 awokado 6 plastrów boczku, do serwowania WYKONANIE: Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Awokado obierz i usuń pestkę, pokrój w kostkę i dodaj do jajek. W osobnej miseczce wymieszaj majonez z sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Sosem polej jajka z awokado i delikatnie wymieszaj. Boczek podsmaż na patelni do chrupkości, podawaj z sałatką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 7,5 g Tłuszcz: 61,00 g Białko: 26,00 g kcal: 675
Keto płatki (1 porcja) PRODUKTY: 240 ml mleka kokosowego lub niesłodzonego mleka migdałowego 1 łyżka (10 g) siemienia lnianego, całego 1 łyżka (12 g) nasion chia 1 łyżka (10 g) nasion słonecznika 1 szczypta soli Wykonanie: Wymieszaj wszystkie składniki na małej patelni. Doprowadź do wrzenia. Obniż ciepło i gotuj na wolnym ogniu aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Nie powinno zająć więcej niż kilka minut. Podawaj z masłem i mlekiem kokosowym – lub mlekiem migdałowym i cynamonem – lub ze świeżymi, jagodami. Możliwości są nieograniczone! SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 9,0 g Tłuszcz: 62,00 g Białko: 12,00 g kcal: 624
Chipsy salami z serem (1 porcja) PRODUKTY: 90 g kiełbasy salami, około 20 plastrów 110 g tartego parmezanu 1 łyżeczka papryki w proszku Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do temperatury 225 ° C Umieść plasterki salami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.​ Tarty ser umieść na górze każdego plasterka. Posyp papryką w proszku lub suchymi ziołami na wierzch dla uzyskania dodatkowego smaku. Umieść w piekarniku i piecz, aż ser zacznie się rumienić. Po ostygnięciu chipsy będą chrupiące. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 2,50 g Tłuszcz: 77,20 g Białko: 69 g kcal: 971
Indyk w panierce parmezanowej (4 porcje) PRODUKTY: 500g polędwiczki z indyka (może być kurczak) 60 g parmezanu 60g mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko oliwy z oliwek WYKONANIE: Piekarnik rozgrzej do 200°C Indyka pokrój na kawałki około 2cmx5cm Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach i wymieszaj z mielonymi migdałami. W miseczce rozkłóć jajko i zanurz w nim mięso – odstaw na 2 min. Następnie mięso obtocz w mieszance serowo migdałowej tak aby całe były pokryte panierką. Tak przygotowane mięso umieść na kratce do pieczenia lub na blaszce wyłożonej pergaminem. Całość lekko skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz około 15-20 min (w zależności od wielkości pasków indyka). Podawaj na ciepło ze swoim ulubionym sosem. Świetnie pasuje tu sos majonezowo jogurtowo czosnkowy SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 0,90 g Tłuszcz: 15,50 g Białko: 37,50 g kcal: 295
Placuchy (3 szt.) PRODUKTY: 2 jajka 2 łyżki mąki kokosowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 3 łyżki masła lub oleju kokosowego do smażenia WYKONANIE: W misce wymieszaj mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Odstaw na 2-3 min. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem usmaż 3 placuszki. Na średnim ogniu smaż po kilka minut z każdej strony. Podawaj z masłem lub ulubionym sosem typu ZERO. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 1,00 g Tłuszcz: 15,00 g Białko: 5,00 g kcal: 159
Sycące Keto Śniadanie – Naleśniki Ruskie PRODUKTY: Naleśniki: 2 szt. 2 jajka 20 ml śmietanki 30% sól, pieprz smalec – do smażenia Farsz: 100 g twarogu tłustego 30 ml śmietanki 30% 50 g boczku wędzonego 30 g cebuli sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, śmietankę, sól i pieprz dobrze ubij trzepaczką aż składniki się połączą. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż 2 naleśniki. Farsz: twaróg wymieszaj ze śmietanką, solą i sporą ilością pieprzu. Na patelni podsmaż boczek z cebulką do brązowego koloru. Połowę porcji boczku dodaj do masy twarogowej i dobrze wymieszaj. Na gotowe naleśniki wyłóż masę twarogową z boczkiem i zwiń jak klasyczne naleśniki. Na wierzch posyp pozostałą część boczku z cebulką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja : Węglowodany: 8,2 g Tłuszcz: 54,6 g Białko: 40,7 g kcal: 686
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności