Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Stanisław Kowalski - Najsmaczniejsze dania mięsne (1958).pdf

Lato-2023 / Kuchnia / Stanisław Kowalski - Najsmaczniejsze dania mięsne (1958).pdf
Download: Stanisław Kowalski - Najsmaczniejsze dania mięsne (1958).pdf

19,02 MB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Kuchnia

Inne pliki do pobrania z tego chomika
obrazek

Mira Michałowska - Przez kuchnię i od frontu

„Podobno nie żyje się samym chlebem, ale bez chleba też żyć się nie da. Jemy, żeby żyć, czy żyjemy, żeby jeść? Takich komunałów mogłabym namnożyć mnóstwo. Wystarczyłoby sięgnąć na półkę z grubymi księgami przysłów czy cytat. Gdybym miała na to ochotę. Ale jej nie miałam. Ochotę miałam wyłącznie na powrót do wspólnych posiłków w towarzystwie czasami przyjaciół, czasami przygodnych znajomych, często dzieci, rzadziej psów, które to posiłki prowadziły do czegoś lub służyły czemuś poza trawieniem. I do przyjrzenia się bliżej różnym substancjom, które bardziej lub mniej bezmyślnie, z większym lub mniejszym apetytem ładujemy do naszych organizmów. I do zbadania wielu legend i przesądów z tymi substancjami związanych. I wiem, że bynajmniej nie wyczerpałam tematu. I mam nadzieję, że nie wyczerpię moich czytelników. No i że nikomu nie zepsuję apetytu. Na nic”.

W kuchni jak na wojnie

Jak kucharze walczyli na noże, smaki i anegdoty od końca XVIII do połowy XX wieku Kto gotował obiady czwartkowe? Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim? Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska? Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły, zwykłe kuchty, publiczne jadłodajnie i żołnierskie kantyny, czyli historia opowiedziana od kuchni. Dzięki Marii Barbasiewicz mamy okazję poznać smaki i zapachy, które cieszyły podniebienia królów i syciły biedaków. Autorka opisuje związki kuchni i historii na tle wydarzeń politycznych, procesów społecznych i zmian cywilizacyjnych, które kształtowały oblicze świata od końca XVIII do pierwszej połowy XX wieku.

obrazekWydawać by się mogło, że Chmielewska-powieściotwórczyni to najlepsze, czym możemy się uraczyć... Nic podobnego. Ta książka to zestaw praktycznych, bardzo praktycznych porad dla wszystkich jedzących, gotujących i czytających. Pełne niewątpliwego uroku zdystansowanie do dawnych, niezapomnianych książek kucharskich daje moc i smak. Osobiste doświadczenia Autorki powalają na kolana.
obrazWspółczesne wydania klasycznych dzieł polskiej sztuki kulinarnej są doskonałą publikacją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i entuzjastów posiłków opartych na naturalnych produktach. Słynne książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej utrzymane w klimacie staroświeckiego domostwa przenoszą czytelnika do świata pełnego ciepła, zapachów, bogactwa zasobnych spiżarni i cynowych naczyń. Najnowsze edycje zachowując piękny styl dziewiętnastowiecznej polszczyzny, mają uwspółcześnioną pisownię oraz towarzyszące przepisom wygodne tabele przeliczeń miar i wag wraz z licznymi współczesnymi komentarzami. Czytelnik znajdzie w nich przepisy na cały rok od: ciast, nalewek i kompotów zaczynając, po konfitury, syropy, marynaty i sery.
obrazek Bartek Pomorski - Kolacje na odchudzanie F_INFO Format: pdf Wydawnictwo: Dietetyka #NieNazarty Gatunek: kulinaria, zdrowie. dieta Rozmiar archiwum: 28 MB Data wydania: 2021 F_OPIS Cześć! Nazywam się Bartek Pomorski i ostatnie 10 lat swojego życia poświęciłem dietetyce. W ciągu minionej dekady ukończyłem studia dietetyczne, założyłem Polskie Towarzystwo Dietetyki Sportowej oraz przeprowadziłem blisko 200 szkoleń. Najbardziej jestem jednak dumny z tego, że razem z naszą ekipą Dietetyka #NieNaŻarty pomogliśmy już ponad 5000 pacjentom. Przygotowując dla Ciebie ebooka starałem się swoją wiedzę i nasze wspólne doświadczenie zamienić w smaczne posiłki, które pomogą Ci w skutecznej w walce ze zbędnymi kilogramami. Nie wiem jak ty, ale ja nie przepadam za spędzaniem całego dnia w kuchni, dlatego możesz mieć pewność, że nasze propozycje posiłków nie są czasochłonne. Ba, mało tego, są na tyle proste i szybkie, że bez problemu znajdziesz czas, żeby zrobić zdjęcie i wrzucić je na Instagrama.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności