Dębski H. - Kuchnia turystyczna.pdf
-
03.Pani Bovary-czyta Małgorzata Kożuchowska -
Andrzej Stasiuk - Dziennik pisany później -
audio -
Bonda - Florystka -
Bonda - Sprawa-Niny-Frank -
Bonda Katarzyna - Maszyna do pisania -
Cartland Barbara -
Cartland Barbara - Zagadka miłości -
Chłopki -
Chutnik Sylwia - Cwaniary -
Dag_córka_Kasi -
Dlaczego pies merda ogonem (D. J. Morris) -
fantazy -
geometryczne -
Good Food -
HAFT -
Harlequin Bestseller -
Harlequin Classic -
Harlequin Gwiazdy Romansu -
Harlequin Romance -
Harlequin Romans i Sensacja -
Harlequin Super Romance -
Harlequin Światowe Życie -
Harlequin Złota Kolekcja -
historyczne -
Jadąc do Babadag (A. Stasiuk) -
jak napisać książkę -
Jordan Penny -
Kino -
klasyka -
komputer -
Kronika polska (Gall Anonim) -
Księżycowy promyk - Cartland Barbara -
Mitologia słowiańska (J. Bobrowski, M. Wrona) -
Mróz Remigiusz - O pisaniu na chłodno -
Muzyka -
Myśliwski Wiesław - Traktat o łuskaniu fasoli -
Pliniusz Starszy ● -
poprawnosc jezykowa -
Puzyrkiewicz - Biblia copywritingu -
Quo Vadis bez tajemnic (M. Balon) -
Romans Historyczny -
romans po polsku -
romanse -
sensacyjne -
Steel Daniel -
szlaczki -
Śladami Stasia i Nel (M. Brandys) -
Twórcze pisanie -
Z panem Biegankiem w Abisynii (M. Brandys)
Kuchnia
|
Książka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy boją się odkryć w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieć, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. Cały czas pamiętając przy tym, że jedzenie musi sprawiać przyjemność, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stół powinien być pięknie nakryty, zapachy apetyczne, a my przygotowani psychicznie na korzystanie z ?rozkoszy podniebienia?. Książka oprócz teorii dotyczącej choćby miar i wag, czy informacji, z czego powinien składać się obiad, podaje przepisy na zupy i obiady jednodaniowe, na różnego rodzaju drugie dania, ze szczególnym uwzględnieniem warzyw, kasz, ryżu, klusek i makaronów.
Gotuj z papieżem i... Jakubem Ćwiekiem! Szef kuchni, autor Kłamcy, serwuje smakowity zbiór 10 wybornych zaiste opowiadań. W ostrym Gotuj z papieżem Ćwiek zabija ćwieka pokoleniu JP2 pisząc o sprawach, o których – być może – wolałbyś nie wiedzieć. Smak pieprzu złagodzi wybitnie nasercowa Szarość, a osłodzi Grzechu warte – deser jabłkowy prosto z Raju. Na wielbicieli krwistych befsztyków oraz konkretnej pikantnej akcji czekają Związek idealny i Miejsce, które jest, doprawione niejedną szczyptą tajników cyrkowej magii. Wróci także firmowe danie Autora – anielskie jadło. Tym razem w egzotycznym sosie indiańskiego Newegwasu’u. Czytaj, bo wystygnie!