-
18762 -
32300 -
196612 -
6823
268280 plików
1213,13 GB
1 szkl. śmietany 250g
1 szkl. maki 120-140g
1 szkl. cukru kryształu 160-180g
1 szkl. cukru pudru 120-140g
1 szkl. kaszy manny 150g
1 szkl. ryżu 160-180g
1 szkl. kaszy perłowej 150-180g
1 szkl. kaszy krakowskiej 150-180g
1 łyżka mąki (plaska) 20g
1 łyżka mąki (kopiasta) 40g
1 łyżka ryżu 30g
1 łyżka masła (plaska) 25g
1 łyżka masła (kopiasta) 50g
1 łyżeczka soli 10g
1 łyżeczka kawy mielonej 5g
1 łyżeczka kakao 5g
1 łyżeczka herbaty 5g
CIASTO - TEMPERATURA - CZAS PIECZENIA
KRUCHE - 180-200 - 20-30
PÓŁKRUCHE - 180-220 - 20-30
PIASKOWE 160-200 - 30-45
FRANCUSKIE - 250 - 15-30
PÓŁFRANCUSKIE - 250 - 15-30
BISZKOPTOWE - 160-180 - 15-30
PIERNIK - 150-160 - 45-60
DROŻDŻOWE - 160-180 - 15-50
Zamiana st.F na st.C.
F[st.] - 32 * 5 : 9 = C[st.]
- DEKORACJE | = na Szybko | = Świątecznie |
= Wielkanoc | =Porady - Triki | CHLEB -Bułeczki |
CIASTA | CIASTA - Film | CIASTA - Pancakes |
Ciasta bez pieczenia | Ciasta -BISZKOPT | CIASTA- Mąka samorosnąca |
Ciasta- SERNIKI | Ciasto Francuskie | Ciasto-Łabędzi puch |
DESERY | Dla Dzieci | DRÓB- UKA |
FASOLA - BÓB | Galarety | GRIL - RUSZT |
GRZYBY | Imbir | Irena Gumowska |
KAWA- Herbata | Książki Kucharskie | Kuchnie świata |
MAKARON | Mięsne potrawy | Mięso - Kiełbasy |
Mięso - Żeberka | Mięso Mielone | MIKROFALA |
MIÓD | Montignac | NABIAŁ -JAJA |
Naleśniki- Racuchy | NAPOJE - NALEWKI | Olej - Ocet |
OMLET | OWOCE | PĄCZKI- FAFORKI |
PIEROGI | PIZZA | PODROBY |
PRZEKĄSKI | PRZYPAWY-ZIOŁA | RYBY |
Ryż - Kasze | SAŁATKI | Savoir Vivre |
Smaki i Smaczki | SOSY | SZynkowar |
WIGILIA | z WARZYW | Ziemniaki |
ZUPY |
- sortuj według:
-
3 -
17 -
5 -
0
28 plików
143,13 MB