Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
tatanka.com
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna tatanka

widziany: 24.08.2024 23:07

  • pliki muzyczne
    21400
  • pliki wideo
    438797
  • obrazy
    585884
  • dokumenty
    59355

1142568 plików
153819,19 GB

FolderyFoldery
tatanka.com
☻ Jackie Chan
bajki
 
DRAMAT
 
fantastyka
 
FILMOGRAFIE
 
FILMY 3D
 
FILMY AZJA
 
FILMY HISTORYCZNE,KOSTI UMOWE,PRZYGODOWE
 
Filmy na Telefon
Galeria
 
GASTRONOMIA
 
00000000
 
DESER
 
DODATKI
 
1
GRZYBY
 
JAJA
 
JEDNOGARNKOWE I PÓŁMIĘSNE
 
KASZE I RYŻ
 
MĄCZNE SŁONE
 
MIĘSNE
 
MLEKO I PRZETWORY
 
NAPOJE
 
orzechy nasiona
 
OWOCE
 
PODSTAWY
 
POLSKA
 
Przepisy Kulinarne itp
 
1
PRZETWORY
 
przyprawy i zioła MARYNATY
 
RYBY I OWOCE MORZA
 
SAŁATKI & surówki
 
SOSY
 
ŚWIAT
 
ŚWIĘTA ŚWIĘTA
 
WARZYWA
 
WYPIEKI
 
1
babeczki
 
tartalet ki
BABKI
BATONOWE CIASTA
bezy bezowe
BISZKOPT
BROWNIE
bułeczki
Ciasta od A do Z
CIASTKA
 
rogaliki
ciasto francuskie
ciasto ptysiowe
ciasto sypane
ciasto ziemniaczan e
czekoladowe
Drożdżowe
 
STRUCLA
fylo
keksy
KOŁACZ
KRUCHE
lukier i pomada
Makowce i ciasta z makiem
marmurkowe
masy i kremy do ciast
mazurki
muffinki
ORZECHOWE i kokos migdał
paj
piaskowe
piernik
pierniki
PLACKI
PLACUSZKI
półfrancusk ie francuskie
Przepisy GORDONA RAMSAY'A
rogaliki
Rolady
SERNIKI
strucla
strudel
Szarlotki i ciasta z jabłek
TARTA
tartaletki
torciki
TORTY
ucierane
wiele
Z OWOCAMI
zdjęcia
 
ZUPY
 
ZWIĄZKI MINERALNE WITAMINY
 
🥦🥬🥒
kino czeskie i słowackie
 
KOMEDIA
 
MUSIC VIDEO
 
Napisy PL
 
1
 
IYTF
Flip i Flap
POBRANE
niem
 
Jakub kłamca - Jakob, der Lügner (1975)
odcinki siqele
 
OSZUŚCI I NACIĄGACZE
POBRANE RÓŻNE
 
polskie
 
Prywatne
REŻYSERZY
 
[Federico Fellini KOLEKCJA PL](1)
Józef Gębski
małgorzata szumowska
rosyjskie
 
S.Wiechecki - Wiech
 
Wiechecki Stefan Wiech - Cafe pod Minoga
Wiechecki Stefan Wiech - Dmuchnij pan w balonik
Wiechecki Stefan Wiech - Drynda przez Kierbedzia
sensacja
 
SERIALE
 
SERIE
STARE KINO ŚWIAT
 
syberia gułag
 
western
 
WOJENNE
 
Z CHOMIKÓW
 
ELASMIR
zachomikowane
 
ŻYWIENIE
 
🎶AUDIOBOKI
 
👍FILM DOKUMENTALNY
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 32,1 MB
  • 31 maj 24 17:44

zachomikowany

  • 1,2 MB
  • 8 paź 23 21:06

z chomika JA-JESTEM

  • 0,7 MB
  • 8 paź 23 21:06

z chomika JA-JESTEM

  • 128 KB
  • 5 paź 23 10:07

z chomika hrabina01

  • 20 KB
  • 3 paź 23 9:19
obrazek

z chomika mrufczak

  • 94 KB
  • 3 paź 23 9:18
Ciasto kruche z rabarbarem i kruszonką

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
185 g masła
3 duże żółtka
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
1 kg rabarbaru
6 łyżek cukru
1/2 szklanki dżemu truskawkowego (użyłam dżemu z borówki, do dostania w Ikea)

Kruszonka:

185 g mąki pszennej
100 g cukru
125 g masła
cukier waniliowy (1 opakowanie)

Makę przesiać z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone na kawałki masło i dokładnie posiekać. Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść szybko ciasto (świetnie do tego nadaje się malakser), uformować w wałek, zawinac w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Ciasto zetrzeć na grubej tarce na blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm i dokładnie wylepić nim dno. Podpiec w piekarniku, aż będzie lekko złociste*, lekko wystudzić.

Rabarbar obrać, umyć, osuszyć i pokroić na 1 cm kawałki. Rozgrzać suchą, dużą patelnię, wrzucić do niej rabarbar i posypać cukrem. Podgrzać na ostrym ogniu mieszając, aż rabarbar puści sok - około 2 - 3 minut. Przełożyć rabarbar na durszlak i odsączyć z nadmiaru soku**.

Przygotować kruszonkę: mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Masło roztopić w małym rondelku i bardzo mocno podgrzać i takim gorącym zalać suche skladniki. Dobrze wymieszać.

Przestudzone ciasto posmarować cienko dżemem, wyłożyć na nie odsączony rabarbar, posypać łyżką tartej bułki i na końcu posypać pokruszoną kruszonką.

Piec okolo 30 - 40 minut w temperaturze 180ºC. Przestudzić i posypać cukrem pudrem.

* podpiekałam ciasto około 15 - 20 minut

** odsączony sok warto zlać i rozcieńczyć wodą - dzięki temu miałam cały dzbanuszek kompotu z rabarbaru do ciasta!

z chomika grawaw57

  • 53 KB
  • 3 paź 23 9:15
Ciasto kruche z rabarbarem
Składniki
Ciasto kruche
2 ¾ szkl mąki pszennej
1 (niepełna) szkl cukru pudru
30 dag Kasia
4 żółtka
Masa budyniowa
4 szkl mleka
2 op. budyniu śmietankowego z cukrem
Ponadto
60 dag rabarbaru
1/3 szkl cukru Jak zrobić?
Składniki na ciasto posiekać, zagnieść. Blaszkę wyłożyć papierem do
pieczenia i wyłożyć dno połową ciasta. Drugą połowę włożyć do
zamrażalnika na 1 godzinę. Podpiec 15 minut w temp.p. 180ºC.

Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Rabarbar obrać,
pokroić, zasypać cukrem i odstawić (aż puści sok).

Na podpieczony spód wylać chłodny budyń i równomiernie rozsmarować.
Ułożyć rabarbar.

Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Piec
40-45 minut w temp.p. 180ºC (na złoty kolor).

Ciasto jest najlepsze po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce.
Temperatura piekarnika: 180oC
Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis

z chomika lusi60d

  • 159 KB
  • 20 wrz 23 23:56

z chomika arwimagda

  • 29 KB
  • 17 wrz 23 14:26
obrazek

z chomika magrex

  • 26 KB
  • 26 paź 21 10:53
Składniki
1 cytryna300 g mleka300 g tartych orzechów laskowych200 g cukru1 szczypta soli2 opakowania cukru waniliowego1 łyżeczka cynamonu 1 jajko1 żółtko300 g masła340 g konfitury malinowej1 żółtko1 łyżka mlekaEtapy przygotowania
1Zetrzeć skórkę z cytryny, dodać do pozostałych składników na ciasto, zagnieść. Przykryć, odstawić na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. 2/3 ciasta przełożyć do tortownicy (26cm Ø), utworzyć wysokie na 2 cm brzegi. Na cieście rozsmarować konfiturę.


Składniki etapu: 1 cytryna, 300 g mleka, 300 g tartych orzechów laskowych, 200 g cukru, 1 szczypta soli, 2 opakowania cukru waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu , 1 jajko, 1 żółtko, 300 g masła, 340 g konfitury malinowej
2Resztę ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wyciąć ok. 1 cm paski. Ułożyć na konfiturze tworząc kratkę. Roztrzepać żółtko z mlekiem, posmarować ciasto.
Piec ok. 45 w piekarniku rozgrzanym do 175 ° (piekarnik gazowy: pozycja 3). Ostudzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną.
Składniki etapu: 1 żółtko, 1 łyżka mleka

z chomika tomaszowianka

  • 15 KB
  • 5 lis 19 10:21

z chomika Asiunia25lat

  • 190 KB
  • 5 lis 19 10:21

z chomika aska-czarna

  • 91 KB
  • 29 lis 17 17:25


CIASTO KRUCHE Z MALINAMI

Składniki na kruche ciasto:
2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka)
250 g masła lub margaryny, zimnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek
Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta (można również składniki zmiksować w malakserze). Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1 - 2 łyżki wody. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej.
Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.

Delikatna budyniowa pianka:
5 białek
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)*
2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g)
1/2 szklanki oleju słonecznikowego

Ponadto:
500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej)
cukier puder do oprószenia

Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia.
Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto maliny (otworkami do góry). Maliny łopatką lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%).
Piec w temperaturze 190ºC przez około 30 - 40 minut. Wyjąć, przestudzić, oprószyć cukrem pudrem.


z chomika AnnaMaria1515

  • 43 KB
  • 10 mar 17 16:35

z chomika inverna

  • 258,0 MB
  • 19 gru 16 16:37
obrazek



Jamie Oliver powraca w nowym sezonie by robić to, co potrafi najlepiej - gotować! W domu, z prostymi, łatwo dostępnymi składnikami. Jamie korzysta z warzyw i owoców, które zaczął hodować we własnym ogrodzie. Tym razem postanowił użyć jajek od kur, które sam hoduje.


z chomika aaarek70

  • 28 KB
  • 19 gru 16 16:34
obrazek

z chomika magrex

  • 19 KB
  • 19 gru 16 16:33

z chomika Prawie_wszystko

  • 19 KB
  • 19 gru 16 16:33

z chomika edii86

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    40
  • obrazy
    17
  • pliki wideo
    18
  • pliki muzyczne
    0

75 plików
0,87 GB




wszystkoav

wszystkoav napisano 21.04.2018 10:24

zgłoś do usunięcia
Darmowy hosting zdjęć fotoo.plNOWOŚCI FILMOWE ZAPRASZAM
SP0KSIK...I976

SP0KSIK...I976 napisano 5.07.2022 15:43

zgłoś do usunięcia
Release__K83_

Release__K83_ napisano 14.08.2023 21:00

zgłoś do usunięcia
SPOKOS-2024

SPOKOS-2024 napisano 31.08.2023 08:19

zgłoś do usunięcia

A_FilmySeriale2024

A_FilmySeriale2024 napisano 11.06.2024 16:34

zgłoś do usunięcia
 
ss_argus

ss_argus napisano 29.06.2024 06:53

zgłoś do usunięcia
Najlepsze !!! *** Audiobooki *** *Słuchowiska * Komiksy * Ebooki II WŚ * Wgrane Okładki * W Paczkach * Luzem * "Żywy" Lektor * Uporządkowane A-Z * Własny Upload * Foldery Tematyczne * *FREE Transfer *** * Zapraszam serdecznie *
Video.MP4.oediV

Video.MP4.oediV napisano 17.08.2024 22:30

zgłoś do usunięcia
👈😊

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności