Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

piotr szefer - poznalem cie w barcelonie.mp3

wiciuwicz / piotr szefer - poznalem cie w barcelonie.mp3
Download: piotr szefer - poznalem cie w barcelonie.mp3

3,11 MB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
wiciuwicz - ZIELONE JABŁKO.jpg
ZIELONE JABŁKO Lista składników ...
ZIELONE JABŁKO Lista składników * CIASTO * 4 jajka * 1 szklanka mąki * 1 szklanka cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * MASA JABŁKOWA * 1 kg jabłek * 3 galaretki agrestowe * PIANKA * 2 opakowania śnieżki * 2 galaretki cytrynowe Jak zrobić? Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia -wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Upiec około 30 minut w temp.p.180*C . MASA Galaretki agrestowe zalać 3 szklankami wody- ostudzić. Jabłka obrać , pokroić w drobną kostkę i prażyć pod przykryciem z 3 łyżkami wody około 20 minut, żeby zmiękły - wystudzić. Zsiadające się galaretki połączyć z jabłkami i taką krzepnącą masę wyłożyć na biszkopt. PIANKA Cytrynowe galaretki zalać 1 szklanką wody- ostudzić. Kiedy zaczną krzepnąć ubić 2 śnieżki ze szklanką mleka, dodać galaretki i ubić mikserem na wysokich obrotach. Masę szybko wyłożyć na jabłka. Ciasto wstawić do lodówki. Temperatura piekarnika : Różne temperatury pieczenia, przeczytaj dokładnie przepis.
wiciuwicz - ZAPP-CZYLI TĘCZA NA TALERZU.jpg
ZAPP-TĘCZA NA TALERZU Lista składnik ...
ZAPP-TĘCZA NA TALERZU Lista składników * 1 duże op. okrągłych biszkoptów * 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl gorącej wody * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach * owoce do dagracji (u mnie banany i truskawki) * ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Jak zrobić? Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami. 3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić. Mleko Ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce. Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu.Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego! Temperatura piekarnika : bez pieczeniaoC Czas pieczenia: bez pieczenia
wiciuwicz - ŚNIEŻYNKA.jpg
Śnieżynka Składniki 1 Kasia 6 jaj 25 dag cukru pudru 20 ...
Śnieżynka Składniki 1 Kasia 6 jaj 25 dag cukru pudru 20 dag mąki cukier waniliowy 1/2 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki orzechów włoskich,mielonych MASA: 1 galaretka czerwona 1 galaretka żółta 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka Jak zrobić? Utrzeć Kasia z cukrem pudrem. Dodać żółtka,ciągle mieszając. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia,amoniak i cukier waniliowy. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z resztą. Ciasto podzielić na 3 części i upiec: -biały bez dodatków -dodać orzechy mielone -dodać kakao Piec w temp.p. 180*C Masa: "Śnieżkę" ubić w 1/2 szklanki mleka. Dodać tężejącą galaretkę czerwoną, rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Podobnie ubić drugą "Śnieżkę", dodając żółtą galaretkę. Przełożenie placka: białe ciasto-masa czerwona-ciasto orzechowe-masa żółta-ciasto kakaowe. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 30 min
wiciuwicz - SERNIK KÓŁECZKO.jpg
SERNIK KÓŁECZKO Lista składników ...
SERNIK KÓŁECZKO Lista składników * Ciasto: * 6 jaj * 1 szklanka cukru * 1 szklanka mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki kakao * Ser: * 1 kg sera * 6 jaj * 1 kostka Kasia * 1 szklanka cukru pudru * 1 budyń śmietankowy * bakalie Jak zrobić? Ciasto: Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Piec oddzielnie w temp.p. 160 C przez 30 min. Ser: Kasia utrzeć, dodać cukier i stopniowo po 1 żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami, lekko zamieszać i podzielić na 2 części. W biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka białe do ciemnego placka i odwrotnie. Na ciemne ciasto z jasnymi kółkami wylać połowę sera i przykryć ciastem jasnym. Na ciasto jasne wylać resztę sera i wyrównać. Piec w temp.p. 180 C przez 45-50 minut. Gdy ostygnie polać polewą czekoladową.
wiciuwicz - SERNIK BEZ SERA.jpg
SERNIK BEZ SERA Lista składników ...
SERNIK BEZ SERA Lista składników * ciasto:3 szklanki mąki * 1 szklanka cukru * 1 Kasia * 6 żółtek * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * Masa:4 śmietany po 400 ml 18% lub * 3 po 500ml * 2 budynie śmietankowe * 6 białek * 1,5szklanki cukru * olejek wg gustu Jak zrobić? Składniki na ciasto połączyć ,zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części: większą i mniejszą.Większą wylepić formę a mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki.Masa:śmietanę ubić mikserem,wsypać budynie-wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli,stopniowododawać cukier.Wymieszać ze śmietaną.Masę wylać na ciasto.Na wierzch zetrzec na tarce ciasto z zamrażarki. Temperatura piekarnika : 160-180st CoC Czas pieczenia: 1godzina
wiciuwicz - PYSZNOŚĆ NA ZIMNO.jpg
PYSZNOŚĆ NA ZIMNO Lista składników ...
PYSZNOŚĆ NA ZIMNO Lista składników * 1 g Kasia * 2 JAJA * 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU * 1ŁYZKA MAKI PSZENNEJ * 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ * MASA; * 3 SERKI WANILIOWE ROLMLECZ PO 150 G * 1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO NIESŁODZONEGO * 4 ŁYŻKI CUKRU * 1 CUKIER WANILIOWY * 3 ŁYŻKI ŻELATYNY * 1 GALARETKA AGRESTOWA Jak zrobić? 1.BIAŁKA UBIĆ Z PUDREM DODAĆ ŻÓŁTKA I MĄKĘ. 2.UPIEC W PIEKARNIKU CIASTO W TEM.180 STOPNI PRZEZ 20 MIN. I OSTUDZIĆ. 3.ŻELATYNĘ NAMOCZYĆ I ROZPUŚĆIĆ W 6 ŁYŻKACH WODY. 4.MLEKO SCHŁODZIĆ I UBIĆ NA PIANĘ. 5.SERKI ZMIKSOWAĆ Z CUKREM I POŁĄCZYĆ Z PIANĄ MLECZNĄ I ŻELATYNĄ. 6.MASĘ SEROWĄ WYŁOŻYĆ NA CIASTO ,ZALAĆ GALARETKĄ I ZASTUDZIĆ. Temperatura piekarnika : 180 STOPNIoC Czas pieczenia: 20 MIN
wiciuwicz - PTASIE MLECZKO2.jpg
Składniki bez pieczenia * mleko skondensowane niesl ...
Składniki bez pieczenia * mleko skondensowane nieslodzone 1 puszka * biszkopty okrągłe 1 opakowanie * galaretka truskawkowa 2 opakowania * galaretka cytrynowa 2 opakowania * galaretka z czarnej porzeczki 1 opakowanie Sposób przyrządzenia Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1½szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. 2 galaretki truskawkowe,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Wystudzić,do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć. Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ¾ szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać ptasie mleczko,wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego Bez pieczenia
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności