Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Folder z materiałami dla osób pełnoletnich
+18 Ten folder Chomika zawiera materiały, które mogą być oglądane tylko przez osoby pełnoletnie.

Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Zaloguj się jeśli masz już konto.

2d0f585e0011efdd51c5d2d7.jpg

sara-o / _zrób to sam / PRZEPISY / 2d0f585e0011efdd51c5d2d7.jpg
PRZEPISY - 2d0f585e0011efdd51c5d2d7.jpg
Download: 2d0f585e0011efdd51c5d2d7.jpg

57 KB

(400px x 625px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Beza z kokosem i bitą śmietaną Ciasto lekkie jak piórko, ponieważ prawie nie zawiera tłuszczu, nie licząc bitej śmietany:) ale za to dość słodkie, pewnie kalorii mu nie brakuje. Beza z wierzchu pomimo bitej śmietany nawet na drugi dzień pozostaje lekko chrupiąca, ciekawy też jest środek z wyraźnie kokosowym akcentem. Robiąc bezy przeważnie zostają nam żółtka, z którymi coś trzeba zrobić, w tym przypadku mamy sprawę z głowy, gdyż wykorzystujemy je w całości do kokosowej wkładki, podaję proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm, gorąco polecam. Składniki: Blaty bezowe 2 sztuki: 6 białek 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Białka ubić na sztywną pianę, stale ubijając dodać stopniowo cukier, aż piana będzie lśniąca i cukier się rozpuści. Pod koniec dodać łyżkę skrobi ziemniaczanej i octu, delikatnie wymieszać łyżką. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i uformować z piany dwa okręgi, nie wyrównując powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140°C na 60 minut. Wyjąć i pozostawić na pergaminie, aby ostygły. Kokosowa wkładka: 6 żółtek 2 jajka 120 g drobnego cukru do wypieków 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Żółtka i dwa całe jajka ubić z dodatkiem cukru na puszystą masę, dodać wiórki kokosowe i dwie łyżki skrobi ziemniaczanej, delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto, piec 25 minut w 160°C, wyjąć i wystudzić. Krem z bitej śmietany: 500 ml śmietany kremówki 36% 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 20 g cukru pudru Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Krążki bezowe i kokosowy blat przełożyć bitą śmietaną, wierzch oprószyć cukrem pudrem, ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin, wtedy lepiej smakuje i lepiej się kroi.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności