Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Rumowa baba Erica Lanlarda.doc

noelia_ / do poczytania / kulinarnie / Przepisy ERICA LANLARDA / Rumowa baba Erica Lanlarda.doc
Download: Rumowa baba Erica Lanlarda.doc

42 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy ERICA LANLARDA - Ciasto czekoladowe-Celebration.jpg
Składniki 50g kakao w proszku 150g cukru pudr ...
Składniki 50g kakao w proszku 150g cukru pudru 100g ciemnego cukru muscovado 125g masła 225g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki pasty lub ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki ekstraktu kawy 2 jajka duże ganache 30g ciemnego cukru muscovado 300g gorzkiej czekolady 175g masła Wykonanie Rozgrzej piekarnik do 180 ° C / 160 ° C z termoobiegiem.Przygotuj tortownicę o średnicy 18 cm i natłuść ją. W rondelku wymieszaj 125ml wrzącej wody z proszkiem kakaowym, cukrem pudrem i ciemnym cukrem muscovado. Dodaj masło, doprowadz do wrzenia, a następnie odstaw do wystudzenia. Do miski, sitem przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mieszaninę kakao do mąki i dobrze wymieszać, następnie dodaj ekstrakt waniliowy i ekstrakt kawy. Rozbij jajka i dobrze wymieszaj żeby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto wlóż łyżką do formy i piec przez 50 minut. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Dla ganache, w rondlu doprowadzić 125ml wody i cukru do wrzenia aż do rozpuszczenia. Umieść czekoladę w misce i zalać gorącą mieszaninę wody, mieszając, aż rozpuści. Powoli dodaj miękkie masło, aż pojawi się piękny błyszczący ganache. Gdy ciasto jest zimne, wyjmij z foremki i pokryj ganache.
Przepisy ERICA LANLARDA - Owocowy biszkopt.jpg
Owocowy biszkopt „do góry nogami” to bardzo uniwersalne ...
Owocowy biszkopt „do góry nogami” to bardzo uniwersalne ciasto. Można użyć do niego dowolnych owoców, które akurat mamy pod ręką, albo które stają się przejrzałe. Wersja z jagodami jest dobra na lato, natomiast wersja z jabłkami i cynamonem podawana na ciepło świetnie sprawdza się w zimie. Ciasto najlepiej jest zjeść w dniu przygotowania, ponieważ sok z owoców przesiąka przez lekki biszkopt. Składniki: 200g masła (najlepiej niesolonego) i dodatkowy kawałek do wysmarowania formy 200g cukru (najlepiej złotego nierafinowanego) 5 jajek 200g mąki i łyżeczka proszku do pieczenia 300-400g świeżych owoców jagodowych (malin, truskawek, borówek amerykańskich itp.) 50g syropu cukrowego (golden syrup) Sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do 180˚C (piekarnik z termoobiegiem do 160˚C). Formę z wyjmowanym dnem o średnicy 22cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ustawionego na średnią prędkość utrzeć masło z cukrem w tortownicy lub dużej misce na lekką, puszystą masę. Kolejno wbijać jajka i ucierając połączyć z masą. Dodać przesianą mąkę i wymieszać dużą metalową łyżką. Ułożyć owoce na dnie przygotowanej formy i zalać syropem. Na owoce wyłożyć ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku przez około godzinę, aż ciasto będzie dobrze upieczone. Odstawić w formie do ostygnięcia. Przed podaniem zdjąć brzegi formy i usunąć papier. Inne możliwości Aromatyczne gruszki: kilka obranych i przekrojonych na pół gruszek podgotować w lekkim syropie z dodatkiem ginu i kilku jagód jałowca. Zamiast syropu cukrowego użyć lekkiego syropu karmelowego. Świeże śliwki: przekrojone na pół świeże śliwki posypać odrobiną brązowego cukru i przypraw korzennych i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika (180˚C; piekarnik z termoobiegiem – 160˚C). Piec przez około 15 minut lub aż owoce będą miękkie i słodkie. Odlać nadmiar soku i postępować zgodnie z powyższym przepisem, z pominięciem syropu cukrowego. Wskazówka Owoce powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Przejrzałe owoce podczas pieczenia rozpadną się na papkę.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności