Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
mgm16
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Małgorzata

widziany: 11.05.2023 14:42

  • pliki muzyczne
    284
  • pliki wideo
    4475
  • obrazy
    1965
  • dokumenty
    3058

10931 plików
1780,02 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
mgm16
architektura
 
audiobook
budownictwo 123
cudy swiata
 
SERIA 1
SERIA 2
SERIA 3
czasopisma poradnikowe
ebooki
 
filmy 123
 
filmy klasyka
 
gry
 
hasło
historia sztuki
 
Książki
kabaret
 
Kabaret Olgi Lipinskiej - Wlasnie leci kabarecik (1974-1977)
KOLEKCJA POLSKICH KABARETÓW(15 szt)
Opole
kalendarze
 
kobieta
 
kuchnia
 
Różności kulinarne
kuchnia 123
 
CIASTA
 
CIASTA
ciasta i desery
 
Ciasta Desery
CZASOPISMA OK
 
dania mączne
 
Chleb własnego wypieku - Beile Mirjam
Przepisy na chleb z automatu
dekorowanie potraw
diety
jajka
książki kucharskie
 
książki kucharskie obcojęzyczn e
KSIĄŻKI OK
 
Kucharstwo
 
Kucharstwo małej gastronomii
kuchenen inspiracje
Kuchenne inspiracje TESCO
kuchnia TV
 
◆ DAVID ROCCO PO WŁOSKU W INDIACH
◆ JAMIE OLIVER JAK JEŚĆ I PRZEŻYĆ
◆ KUCHNIA NIGELLI
●AVI
●Pyszna Wielkanoc
●Pyszne 25
✿ Mistrz kuchni Gordon Ramsay Lektor PL
15 minut Jamiego
15 minut Jamiego(1)
30 minut Jamiego
 
30 minut Jamiego
5 składników
 
5 Skladnik ow
ABC gotowania
 
sezon 2
sezon 3
Adam po pracy
Adam po pracy 2
Adam po pracy 3
Adam w sieci - patenty i triki
Anielska Kuchnia I
Anielska Kuchnia II
Anielskie Smaki
Anna Olson - Sezon na Świeżość
Anna Olson - sezon na świeżość 2
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym
Antonio Carluccio ucztuje w Italii
Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii
Apetyczny tydzień z Rachael
Apetyczny tydzień z Rachael(1)
Atelier smaku
Atelier Smaku(1)
avi
avi(1)
BBC Przez żołądek do serca Walentynki 2014
Brodzik od kuchni
Cena smaku
Chińszczyzn a w pięć minut
 
Chińszcz yzna w 5 min
Chleby Paula Hollywooda NOWOŚĆ SUPER!
ciasta
Coś na ząb uczeń Jamiego Oliviera!!!
Cudowne lato Jamiego
Czego nie wiecie o... (Ever wondered about food)
Danie dnia
Dieta Agaty
Domowy kucharz
Donna Hay-szybkie ,świeże,pro ste
Doradca smaku
Edmund nie lubi gotować
Euro według Gesslera
Ewa gotuje
 
Ewa gotuje
Ewa gotuje - popr
Ewa gotuje(1 )
Filmiki
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok
Gary Rhodes za stołem
Gordon Ramsay - We własnej kuchni
Gordon Ramsay w Azji 2
Gordon Ramsay We własnej kuchni
Gotowanie jest proste NOWOŚĆ BBC
Gotowanie po śląsku
 
Gotowani e po śląsku
Gotuj na luzie
Gotuj z Rączką
ImprezuJEMY
Jacques Pepin - Dania na szybko
Jacques Pepin - Nowe dania na szybko
Jakubek
 
Jakubiak
Jakubiak w sezonie
Jakubiak w sezonie 2
James Martin
James Martin i jego ogród
Jamie Oliver
Jamie w Domu
Jamie w domu 1
Jamie w domu 2
Jamie w domu 2(1)
jedzenie na ulicach świata
 
◆ JEDZENIE NA ULICACH ŚWIATA
Jedzenie na ulicach swiata
Jem i chudnę
Jesienne Altelier smaku
Jesienne Atelier Smaku
Jose Andres prosto z Hiszpani
Julia i Jacques
Julie gotuje
Ken Hom i kuchnia chińska
Klub lekkich smakołyków
Koktajle
Koszer macher
Kuchenne koszmary Gordona Ramsaya
 
◆ KUCHENNE KOSZMARY GORDON RAMSAY
kuchenne rewolucje
 
KUCHNIA -ANDREW ZIMMERN
Kuchnia Ching NOWOŚĆ!
kuchnia chińska wg Goka
Kuchnia francusa po prostu 3
Kuchnia francuska po prostu
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM
Kuchnia po śląsku
KUCHNIA PRZEPISY-Ja mie Oliver
Kuchnia z Okrasą
KULINARIA
KULINARNE WYPRAWY
Kuroniowie rozgryzają
Kurs gotowania z Gordonem Ramsaye
 
Kurs Gotowani a z Gordonem Ramsayem
Kwestia smaku
Kylie Kwong - Czysta magia
Kylie Kwong - gotowanie z sercem
Kylie Kwong - Moje Chiny
Ł`apetyt
Łakocie Borzeny Śikoń
Ł'apetyt 2
Łatwa kuchnia indonezyjsk a 2
Łatwe przepisy na wielki apetyt 2
Łatwe przepisy na wielki apetyt 2(1)
Londyn(2013 )PL
Luke Nguyen w dorzeczu Mekongu- Luke Nguyen's Greater Mekong(Seas on 1)(2011)PL
Makłowicz
 
Makłowic z w podróży
Mammaryla
Maryla al dente
Miasta świata(2014 )PL
Michel ze smakiem
Michel ze smakiem(1)
Miłość z piekarnika
moje ciasto
Nigel Slater
 
Danie dnia
Prosto i smacznie 1
Prosto i smacznie 2
Nigella
 
Okrasa
 
Kuchnia z Okrasą
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Okrasa łamie przepisy
 
Okrasa łamie przepisy
Okrasa(1)
Para w kuchni
Paryskie gotowanie z Rachel Khoo(2012)P L
Pascal
Pascal po polsku
Pascal(1)
Po - smak Turcji
Polski turniej wypieków
Prosto i smacznie 1
Prosto i smacznie 2
Przekręty Jamiego Olivera
Przepisy z Kasia
Przyjęcia Rachel Allen
Pyszna Wielkanoc
Pyszne 25 rmvb - hasło 123
Pyszne 25 sezon 2
Rachel Allen Przyjęcia
 
W kuchni z Rachel Allen
Rączka gotuje
Restauracje od kuchni
Rewolucja Na Talerzu
Rick Stein
SEXY KUCHNIA MAGDY GESSLER
 
Sexy kuchnia Magdy Gessler sezon 1
Słodki Biznes - Cake Boss Lektor PL
Słoneczne Atelier Smaku
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Smaki czasu z Karolem Okrasą(1)
smaki miasta
Smaki polskie
Smakuj świat z Pascalem
Smakuj świat z Pascalem 2
Spiżarnia Maryli
Sushi
Święta Jamiego
Szefowie kuchni
Taniec z Garami
Teo-ria smaku Teo Vafidisa
Ugotowani Sezon 3 rmvb- hasło 123
Ulubione potrawy Rachel
W kuchni z Rachel Allen
Warsztaty smaku kuchni+ wyjadacze
Wideo blog Roberta Sowy
WIELKA WŁOSKA WYPRAWA JAMIEGO
kuchnia wegetarianska
Kuchnie różnych narodów
kuchnie świata
Naj przepisy kulinarne
nalewki i drinki
Nowa kuchnia włoska
Praktyka u Praktyka
Praktyka u Praktyka(1)
Przepisy z Kasia
przetwory
Różne
ryby
Smacznego i Magazyn Kulinarny Smacznego
 
Smacznego i Magazyn Kulinarny Smacznego
Smak zdrowia
smakowite wypieki
 
stare książki kucharskie i nie tylko
Szalona kuchnia Hestona
Szczypta smaku
Teraz Brygida!
VIDEO TV
warzywa
Wideo blog Roberta Sowy
Wściekłe gary
Z zakonnej kuchni
zapiekanki
ziemniaki
Kuchnia Billa - Notting Hill - fajne przepisy polecam!
kuchnia dla dzieci
Miasta świata(2014)PL
muzyka 123
nagrania
ogród
 
bonsai
 
ogrody świata
OLA
Playlisty
 
porządki
PRZEPOWIEDNIE
robótki ręczne
 
Druty
haft krzyżykowy
 
książki
rysunek,sztuka 123
 
!rysunek
ryunek i malarstwo
sztuka
rzemiosło
 
biżuteria
zrób to sam
seriale
Szkoła gotowania Marthy Stewart
teatr
 
KOBRA
 
Starsi Panowie
 
1. Piosenka jest dobra na wszystko
2. Addio pomidory
3. Kaziu, zakochaj się
Złota Setka Teatru Telewizji
Travel kuchnia
 
Kuchnia Azji
 
Kuchnie Azji
Kuchnie świata
Kulinarna podróż po różnych krajach swiata
 
Travel. Channel. Kuchnie. swiata. Francja. Burgundia
Travel. Channel. Kuchnie. swiata. Poludnie. Hiszpanii
Travel. Channel. Kuchnie. Swiata. Wlochy
Sophie Grigson w krajach Dalekiego wschodu
SEZON 1
Ukryte terapie
 
Ukryte Terapie
zachomikowane
zdrowie
Pokazuj foldery i treści
obrazek


Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.


  • 88,5 MB
  • 23 mar 17 12:34
W tym odcinku królują wędzone ryby z mazurskich jezior. Karol Okrasa pokaże, że wystarczy zwykła beczka oraz odpowiednio dobrane drewno, aby uzyskać wyborne ryby wędzone. Będzie mowa o tym, jak uwędzić pstrągi w samodzielnie skonstruowanej wędzarni z beczki i przyrządzić z nich doskonałą sałatkę. Gościem specjalnym będzie Jarosław Walczyk - kucharz, który wiele lat pracował pływając na statkach po całym świecie. Pokaże on niezwykły sposób przyrządzania łososia na desce przy ognisku.

z chomika aaarek70

  • 153,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
Gość: Grzegorz Skrzecz
W menu: sałatka z ogonów rakowych oraz pielmieni czyli pierożki z rakami.

z chomika aaarek70

  • 155,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
Gościem programu jest Krzysztof Skiba. W menu: sznycel ministerski i bryzol wołowy z pieczarkami.

z chomika aaarek70

  • 150,5 MB
  • 23 mar 17 12:34
Jak zjeść smacznie, zdrowo i nie tracić godzin na przygotowanie posiłku? „Kuchnia z Okrasą” to przewodnik kulinarny dla ceniących wyrafinowane smaki. Nasze podniebienie mile zaskakuje mistrz kuchni – Karol Okrasa. Dzięki jego przepisom na dobrze znane nam potrawy i składniki spoglądamy w nowym świetle. Podpowiadamy, jak łączyć je w zaskakujących zestawieniach i zapewnić niepowtarzalny smak naszym posiłkom. Precz z nudą w kuchni!

z chomika aaarek70

  • 89,3 MB
  • 23 mar 17 12:34
„Mazurskie dzyndzołki” - w programie Karol Okrasa zaprasza na podróż do Gietrzwałdu, gdzie znajduje się słynne na Warmii Sanktuarium Maryjne. W latach zaborów było ostoją polskości. Dziś przyciąga rzesze pielgrzymów z całej Polski. Ale w Gietrzwałdzie znajduje się również karczma, której kucharz - pan Jan Szczur odtwarza pieczołowicie stare, warmińskie potrawy według tradycyjnych receptur. Pokaże on Karolowi Okrasie, jak przygotowuje się mazurskie „dzyndzołki” czyli małe pierożki z farszem wołowym, masłem i cebulą. Zainspirowany kuchnią warmińską Karol Okrasa przedstawi w studiu swoje danie czyli mazurskie pierożki z dziczyzną i sosem jałowcowym.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej

z chomika aaarek70

  • 89,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
W kuchni mamy do czynienia ze złożonymi związkami, które podlegają prawom chemii i fizyki. Warto czasem wniknąć w nasze gotowanie nieco głębiej i poznać procesy, które zachodzą podczas przyrządzania potrawy. Jest to nie tylko niezwykle ciekawe, ale może też okazać się bardzo pomocne.

z chomika aaarek70

  • 153,3 MB
  • 23 mar 17 12:34
W dawnych wiekach, polscy kucharze, co dziś może wydaje się dziwne, uchodzili w Europie za mistrzów przyrządzania ryb. Markiza de Pompadour urządzając wykwintne przyjęcia podawała swoim gościom ryby po polsku czyli sandacza lub szczupaka z wody z gotowanymi jarzynami i siekanym jajkiem. Do dziś określenie "ryba po polsku" jest znane w wielu europejskich krajach. Karol Okrasa i Małgorzata Zajączkowska zaprezentują dwie propozycje: lin z sosem z botwinki i musem z pieczonych warzyw oraz sandacza po polsku z konfiturą cebulowo-śliwkową.

z chomika aaarek70

  • 154,7 MB
  • 23 mar 17 12:34
Dziś w programie zaproponujemy ryby morskie - zapiekanka z dorsza z ziemniakami i danie z dorady. W przyrządzeniu potraw Karolowi Okrasie pomaga ceniony mistrz kuchni, Kurt Scheller.

z chomika aaarek70

  • 89,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
W tym programie zapraszamy na niezwykłą potrawę, zaproponowaną przez
kolejnego gościa Karola Okrasy - pana Darka Strucińskiego, znanego kucharza
na Warmii i Mazurach. Będzie to "jaszczur" z ogniska. Ale nie będziemy piekli
żadnych gadów - "jaszczur" to pieczone na kiju nad ogniskiem ciasto drożdżowe,
które następnie napełnia się farszem. Pokażemy "jaszczury" faszerowane grzybami
leśnymi i konfiturą z róży. W studiu panowie przedstawią domową wersję ciasta
drożdżowego z farszem czyli kulebiaka z sandaczem.

z chomika aaarek70

  • 156,5 MB
  • 23 mar 17 12:34
W tym odcinku zapraszamy na spotkania z przysmakiem, nie tylko polskiej kuchni, choć u nas najpopularniejsze są flaki po warszawsku. Flaki jedzą również Włosi - słynne trippe a la romana, Niemcy czy Francuzi. W programie flaki z różnych stron świata, oczywiście w wersji Karola Okrasy.

z chomika aaarek70

  • 89,0 MB
  • 23 mar 17 12:34
W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy z grzybów: zupę z kurek i pleśniowego sera oraz łososia pieczonego z prawdziwkami i orzechami, z sosem śliwkowym. W kuchni będzie towarzyszyć mu gość: znana aktorka Sonia Bohosiewicz.

z chomika aaarek70

  • 155,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
W Polsce mało ludzi wie, że curry to nie tylko znana przyprawa, ale w Indiach również danie spożywane z ryżem czy z plackami z mąki. Curry, bardzo ostre, w trzech odmianach: żółte, czerwone i zielone znane jest również w Tajlandii. Aby pokazać, czym różni się curry indyjskie od tajskiego, Karol Okrasa przygotuje dwie potrawy. Będą to: curry indyjskie z baraniną i zielone tajskie curry z makaronem ryżowym. Gościem programu będzie znany aktor Sambor Czarnota.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej

z chomika aaarek70

  • 154,6 MB
  • 23 mar 17 12:34
Bohaterem programu jest ratatuja. Prezentujemy dwa warianty tej klasycznej francuskiej potrawy: z gotowanym na parze halibutem oraz z risotto truflowym i pieczonym combrem jagnięcym. Gościem Karola Okrasy jest Piotr Adamczewski.

z chomika aaarek70

  • 155,1 MB
  • 23 mar 17 12:34
Według najstarszej z legend, kapusta powstała z łez Likurga, którego bóg wina i picia Bachus przywiązał do pnia winorośli za to, że ?narozrabiał po pijanemu?. W Grecji, gdzie należała do ulubionych warzyw wierzono, że jedzona w większych ilościach leczy szaleństwo i zaburzenia nerwowe. A jak ważnym była warzywem, najlepiej świadczy fakt, że w roku 621 p.n.e. wydano w Grecji prawo karzące śmiercią za jej kradzież. Rzymianie uważali, że kapusta przeciwdziała melancholii, leczy rany i uodparnia organizm na działanie alkoholu. Rzymianie chętnie jadali kapustę przed posiłkami w celu poprawienia trawienia, a także przed snem, aby odpędzić senne koszmary. Chociaż większość gatunków kapusty pochodzi znad Morza Śródziemnego, prawdziwą karierę kapusta zrobiła w Polsce. Nasza propozycja w tym odcinku ominie najbardziej tradycyjną potrawę z kapusty, czyli bigos, bowiem z kapusty kiszonej przyrządzimy: 1. Ciasto francuskie z kiszoną kapustą, serem feta i boczkiem; 2. Suflet z kapusty kiszonej z musem grzybowym i sosem z wędzonego łososia.

z chomika aaarek70

  • 153,9 MB
  • 23 mar 17 12:34
Groch, groszek zielony, groszek cukrowy... Wyłączywszy nieśmiertelną wojskową grochówkę, której smak zależy tyleż od gatunku użytego grochu, co od liczby szyszek wrzuconych do kotła podczas gotowania, wszystkie odmiany tego wspaniałego warzywa pozostają – zupełnie niezasłużenie – w niełasce u współczesnych miłośników kuchni. W programie przygotowujemy: zupę krem z zielonego groszku z sezamem i halibuta zapiekanego w musie z grochu. Gościem programu jest Danuta Błażejczyk.

z chomika aaarek70

  • 152,4 MB
  • 23 mar 17 12:34
Potrawy odpowiednio przyrządzone mogą – w zależności od sezonu – chłodzić albo ogrzewać! I to wcale nie tylko poprzez dostarczanie organizmowi mniejszej lub większej ilości kalorii…Kuchnie świata, zwłaszcza rejonów, w których to było konieczne, wyspecjalizowały się w wykorzystywaniu produktów i przyrządzaniu potraw „rozogniających” ciała… Czyli niekoniecznie – dużo i kalorycznie…ale z pomysłem!
Wykorzystamy imbir, który jest szczególnie przydatny w sezonie jesienno–zimowym. Znane są bowiem jego właściwości rozgrzewające. Jako dodatek do obiadu na zimową porę – znakomity.
W programie przygotujemy:
- zupę krem z marchewki z imbirem
- gulasz drobiowy w sosie paprykowym z kluseczkami typu spatzel.

z chomika aaarek70

  • 156,1 MB
  • 23 mar 17 12:34
Położenie geograficzne, klimat i warunki naturalne naszego kraju sprzyjają jabłkom do tego stopnia, że te, które pochodzą z Polski są znacznie lepsze niż import z południa.

z chomika aaarek70

  • 156,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
Gotowane parówki na śniadanie z chlebem i musztardą - to zna każdy. Ale co zrobić aby parówki nie były "nudne"? W programie Karol Okrasa przyrządza dwie potrawy: pierwsze danie to parówki pieczone w ogórku, polane sosem musztardowo-majonezowym. Drugie danie to szaszłyki z parówek i ananasa podane na leczo warzywnym.

z chomika aaarek70

  • 153,9 MB
  • 23 mar 17 12:34
Bez potraw na bazie ziemniaków i mąki wszelkiego rodzaju nie sposób wyobrazić sobie kuchni narodów Europy, a zwłaszcza Europy Środkowej. Pyzy, kopytka, prażuchy, sólki, parki, pecyny, rybki, kartacze, strzepate gałuszki - to tylko niektóre polskie nazwy klusek powstałych na bazie tych dwóch produktów. Już te nazwy wskazują, że oto wkroczyliśmy w przebogatą krainę sztuki kulinarnej. Staramy się w naszych programach propagować kuchnię zdrową, a jak wiadomo, na potrawy mączno-ziemniaczane dietetycy kręcą nosami. Za to smakosze - przeciwnie. Czy jest bowiem coś bardziej smakowitego nad pyzy polane słoninką?
Czy można wyobrazić sobie rewelacyjną kuchnię śląską bez klusków zwanych - nomen omen - śląskimi? A kopytka z sosem grzybowym?
Dziś w telewizyjnej kuchni kluski, ale nie śląskie, bo przecież możliwości "kluskowej" kuchni są nieograniczone.
W programie przygotujemy:
1. Pisocha, czyli smażone kluski ziemniaczane.
2. Kluski razowe z grzybami

z chomika aaarek70

  • 149,9 MB
  • 23 mar 17 12:34
Kuskus to potrawa, która pochodzi z Afryki Północnej, ale kaszka kuskus jest już szeroko dostępna w naszych sklepach. A jednak niewiele osób wie, co z niej przyrządzić. A kuskus można przyrządzić na tysiące sposobów z warzywami, mięsem czy rybą. Karol Okrasa i jego gość pokażą swoje sposoby na kuskus.

z chomika aaarek70

  • 157,3 MB
  • 23 mar 17 12:34
Gość: Maciej Grabowski
W menu: zupa piwna z kluseczkami serowymi oraz polędwiczki wieprzowe duszone w piwie

z chomika aaarek70

  • 90,2 MB
  • 23 mar 17 12:34
W naszej podróży w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi Obszę pod Biłgorajem. Ten region jest sławny z produkcji tzw. piroga biłgorajskiego. Piróg biłgorajski to kasza gryczana zmieszana z ziemniakami, serem i skwarkami owinięta ciastem drożdżowym i upieczona. Pani Janina - członkini miejscowego Zespołu Pieśni Regionalnej, specjalistka od przyrządzania piroga biłgorajskiego - pokaże Karolowi i widzom, jak go przyrządzić . W studiu Karol pokaże swoją wersję - piróg na słodko z kaszą gryczaną, makiem i jabłkami.

z chomika aaarek70

  • 150,1 MB
  • 23 mar 17 12:34
Wszyscy znamy ravioli, knedliki i tradycyjne polskie pierogi. Łączy je to, że są to potrawy gotowane, my zaś dzisiaj pokażemy, jak przyrządzić otwarte i zamknięte pierogi z ciasta francuskiego. Gościem Karola Okrasy jest dziś aktorka Joanna Trzepiecińska. W menu: pierogi "zamknięte" z soczewicą i wędzoną piersią gęsi oraz pieróg "otwarty" z pieczonymi warzywami i wędzonym serem.

z chomika aaarek70

  • 155,5 MB
  • 23 mar 17 12:34
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. Nie powinno być z tym żadnego problemu, przecież jesień, nawet ta późna, jest dla miłośników kulinariów najlepszą porą roku. Ze względu na obfitość produktów na straganach i w sklepach taki obiad nie musi być drogi, a można nim naprawdę zabłysnąć przed całą zaproszoną rodziną.
W programie proponujemy:
1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym.
2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.

z chomika aaarek70

  • 155,9 MB
  • 23 mar 17 12:34
Makarony cieszą się ogromną popularnością, ponieważ są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dziś w programie przygotujemy szafranowe tagiatelle podane z kremowym sosem pieczarkowym wzbogaconym grasicą; na drugie danie przygotujemy canelloni z farszem z ricotty z polskim akcentem, czyli farszem z buraków. Gościem programu jest Robert Sowa - były kucharz reprezentacji Polski w piłce nożnej. Zapraszamy na makarony!

z chomika aaarek70

  • 152,4 MB
  • 23 mar 17 12:34
Przed chwilą znajomi zadzwonili, że wpadną z wizytą i są głodni. Jak przygotować trzy potrawy w niecałą godzinę? W menu: grzanki z serem pleśniowym i papryką pieczoną, sałatka z kurczakiem wędzonym i sosem bazyliowym oraz spaghetti „Carlo fontina”.

z chomika aaarek70

  • 153,1 MB
  • 23 mar 17 12:34
Tym razem coś dla panów. Ona zgodziła się przyjąć zaproszenie i wpadnie wieczorem na kolację! Bierzmy się do dzieła! Choć w kuchni nie zawsze bywa łatwo, to przecież najlepszymi kucharzami są mężczyźni. W menu romantycznej kolacji: tuńczyk w sosie sezamowym opalany ogniem z sałatką z kandyzowanych gruszek oraz vitello tonato, czyli cielęcina w sosie tuńczykowym.

z chomika aaarek70

  • 152,1 MB
  • 23 mar 17 12:34
Musztarda, zwykle stosowana jako dodatek, wystąpi w roli głównej tego odcinka programu. Na jej podstawie możemy przyrządzić bardzo ciekawe sosy i wzbogacić smak wielu potraw. Sprawdzamy, jak smakować będzie pieczony dorsz w sosie musztardowo – śliwkowym oraz szaszłyk z ananasa i kurczaka z sosem musztardowym.

z chomika aaarek70

  • 157,0 MB
  • 23 mar 17 12:34
Gość: Barbara Markowska
W menu: babeczki marchewkowe oraz sandacz z marchewką w sosie pomarańczowym.

z chomika aaarek70

  • 170,5 MB
  • 23 mar 17 12:34
Gość: Bożena Sikoń
W menu: razowe naleśniki z kapustą i grzybami pomidorowe naleśniki z łososiem i serem ricotta.

z chomika aaarek70

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    81
  • pliki muzyczne
    0

81 plików
10,37 GB




dan2300

dan2300 napisano 30.06.2013 22:34

zgłoś do usunięcia
Spring39

Spring39 napisano 22.08.2013 10:13

zgłoś do usunięcia

ostry100

ostry100 napisano 13.09.2013 20:28

zgłoś do usunięcia
thestonesman

thestonesman napisano 16.09.2013 21:39

zgłoś do usunięcia
Chomiki ! Abonenci telewizji "N" mam do Was gigant prośbę. W telewizji "N" jest kanał "MGM" (nie wiem w jakim pakiecie). W środę i w czwartek będzie na nim wyemitowany film "Eddie i krążowniki". Część pierwsza w środę, część druga w czwartek. Czy ktoś mógłby to nagrać i wstawić ? Wiadomo im lepsza wersja (mkv 720,1080p) tym lepiej, ale avi też nie pogardzę. Bardzo, ale to bardzo mi na nim zależy. W wersji z lektorem. Kochani, ktoś z Was na pewno ma "MGM". Pomóżcie.
adamus.ap

adamus.ap napisano 21.04.2014 18:22

zgłoś do usunięcia
Dzięki za dodanie do polecanych

Dante._ napisano 15.06.2014 16:36

zgłoś do usunięcia

wadem-film napisano 15.09.2015 15:31

zgłoś do usunięcia
My_word

My_word napisano 19.03.2023 23:37

zgłoś do usunięcia
Logo Design by FlamingText.com Logo Design by FlamingText.com

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (321)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (321)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności