-
284 -
4475 -
1965 -
3058
10931 plików
1780,02 GB
magazyn kulinarny, Polska, 2010, 6 odcinków x 25 min
Trzecia seria programu Adama Chrząstowskiego o polskich smakach. Tym razem menu zimowe - doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę! Dania w zimie mogą być równie kolorowe i smakowite jak te, które przygotowujemy wraz z nadejściem wiosny i lata!
Gospodarz programu Adam Chrząstowski, wyczarowuje dla widzów smakowite dania, które idealnie nadadzą się na mroźne dni. W każdym odcinku, opierając swoje menu na najświeższych, sezonowych produktach, Chrząstowski przygotuje 3 dania, składające się na jeden obiad: przystawka lub zupa, danie główne i deser. Widzowie znajdą mnóstwo ciekawych tricków kulinarnych oraz dowiedzą się, jak odpowiednio dobrać wino do przygotowanych potraw. W menu nie zabraknie mięsiwa, drobiu oraz warzyw. W programie Chrząstowski zaproponuje m.in. przepis na jesiotra w borowikach, suflet ziemniaczany, gryczane bliny ze śledziem czy mini ptysie z kajmakiem.
"Wszystko, co robię, podszyte jest polskością. Ten smak przenika moje potrawy, na nim się wychowałem i do niego zawsze będę wracał." - mówi gospodarz programu Adam Chrząstowski. Program jest smakowitym kąskiem dla osób zapracowanych, które lubią gotować i korzystać z sezonowych produktów oraz chcą się żywić zdrowo i lekko.
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.
gospodarz programu: Adam Chrząstowsk
- sortuj według:
-
0 -
0 -
0 -
0
17 plików
523,76 MB