Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
megur
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Roman

widziany: dzisiaj o 07:57

  • pliki muzyczne
    1967
  • pliki wideo
    19770
  • obrazy
    14044
  • dokumenty
    13409

54918 plików
4576,72 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
megur
Pliki dostępne do 19.04.2020
Pliki dostępne do 21.01.2024
Pliki dostępne do 27.02.2021
11 Wrzesnia
 
Aaron Russo
Adolf Kudlinski śp. (Pierwszy Polski Prepper)
 
Afery Prawa
 
Afganistan
 
Afryka
Aktualnosci
 
Aleksader Kwaśniewski
 
Publicystyka
Alex Jones
 
Alex Jones
Ameryka Środkowa i Południowa
Amway pranie mózgu
 
Amway gala
Andrzej Duda 123
Aniołowie i demony
 
ANTYPOLONIZM !!!!!
 
Antysalon
Audiobooki 123
Australia
 
Publicystyka
Bald TV-POLECAM
 
Bolesław Szenicer
 
Publicystyka
BRIAN TRACY
Chiny
 
Chiny Szanghaj
Szokująca Azja
Chomikowe porady
 
Chris White
Ciekawe Niewyjasnione
 
Covid-19
 
CrusadeNR5
 
CrusadeNR
CrusadeNRtv
Czarna seria polskiego dokumentu
 
STUDNIA 1986
Czeczenia
Czerwoni zbrodniarze
 
Czwarta wojna światowa
 
Atomowa broń w Polsce
Trzecia wojna światowa
Wybuchy atomowe
David Icke
 
BRIAN ROSE DAVID ICKE
David Icke - Globalne Duchowe Przebudzenie Ludzkości
Zakon Śmierci
dj. murek
Do przemyślenia
 
Dokumenty
 
Dr Jerzy Jaśkowski LIVE
 
Dr n. med. Jerzy Jaśkowski
Dr Mira Modelska-Creech
Dr. Ewa Kurek
 
Kto ratuje jedno życie
Niezależny Lublin
Niezależny Lublin - żydzi w Polsce
Dr. Kent Hovind
Dr. Sławomir Mentzen !!!
Dr.David Duke
Dr.Jan Przybył
 
Kresy
Marian Misztalski
Dr.Jerzy Targalski
Dr.Lech Kowalski
Dr.śp. Dariusz Ratajczak
Dr.śp.Krzysztof Karoń
 
Program wiedzy społecznej
Publicystyka
Dr.Stanisław Krajski
 
Brzytwą czyli ostro na każdy temat
Dr.Michał Krajski
Dr.Stanisław Krajski-feliet ony
Dr.Stefan Oleszczuk
Dramatyczne wydarzenia na świecie
 
Fukushimia
Grecja
Islandia
Druga Rzeczpospolita 1918- 1939
 
Druga Wojna Światowa
 
Ebooki 123
Edward Snopek 123
EKOLOGIA
 
Łzy Amazonii,Afryk i,Arktyki
Rozwiązania lokalne na globalny bałagan
Żyj zgdnie z naturą
Ekstermizm muzułmański
 
Elektrownie wiatrowe
eMisjaTv
 
Piotr Korczarowski
EUROKOŁCHOZ
 
Europa - Ostatnia Bitwa
EXtra LASKI+18
 
Filmy przyrodnicze
 
FOLDER NA PREZENTY OD WAS
 
GaduGadu i panel Ariadna badają opinię Polaków o żydach a tym samym namierzają wroga
Gadowski TV
 
Galeria
 
Polityczne
Gaz Łupkowy
 
Geotermia
Gen. August Emil Fieldorf Nil
 
Publicystyka
Gender
 
Publicystyka
Gify + PPS
Gizbo Live
 
GizboX - Przegląd Tygodnia
Kacper Gizbo
Globalne ocieplenie
 
Chemtrails
Publicystyka
GŁOS RACJONALNY
 
Prof.śp. Bogusław Wolniewicz
Grupa Bilderberg
 
Komisja Trójstronna
Publicystyka
Gruzja
GRZEGORZ BRAUN!!!
 
GRZESIEK 129 !!!!!
 
BIAŁOŁĘKA 666
Odcinek 182. Robactwo zaatakowało całą Polskę 123
HAŃBA SKANDAL OHYDA WSTYD !!!!
 
HENRYK PAJĄK
 
Hitler Stalin itd
 
Ewa Braun123
Holocaust Chrześcijan
 
Publicystyka - prześladowanie
Holocaust na świecie
 
Holocaust Słowiański
Holocaust Palestyńczyków
 
Holocaust Polaków
 
Holocaust Żydów
 
IPN TV - „Z filmoteki bezpieki”
 
IRAK
 
Ludobójstwo w Iraku
Wojna w Iraku
IRAN
 
Wojna Iran - Izrael
IZRAEL123
Jan Pietrzak
 
Janusz Korwin-Mikke
 
Publicystyka-a udio J K M
Jaruha Nadaje
K R E S Y
 
Katarzyna Treter-Sierpińska
Katastrofy w przestworzach 123
Katyń 2010 1
 
Publicystyka
Solidarni 2010
Katyń 2010 2
 
Publicystyka
Katyń 2010 3
 
J P G
Publicystyka
Katyń 2010 4
 
Publicystyka
Katyń 2010 5
 
Publicystyka
Rincewindx
Katyń 2010 6
 
Publicystyka
Katyń 2010 7
 
Publicystyka
Katyń 2010 8
 
Publicystyka
W Smoleńsku była mistyfikacja
Katyń 2010 9
 
10.04.2010 SMOLEŃSK Cała prawda Niewygodne fakty
Publicystyka
Katyń 2010 910
 
Publicystyka
Katyń 2010 911
 
Publicystyka
Katyń 2010 912
 
Katastrofa pod Smoleńskiem (szlawa)
Publicystyka
Zamach
Katyń 2010 913
 
Publicystyka
Katyń 2010 914
 
kiki85uuu - Polecam
Kino ludzi myślących
Kłamstwa polityków
Komputer
 
Komunikaty Ministerstwa Prawdy
 
KONFEDERACJA !!!
Korea Północna
 
Kosowo jest serbskie
Kraków moje miasto
 
Ks. Jacek Międlar
 
Ks.Jacek Międlar TV
Publicystyka
Ks. prof. Czesław Bartnik
Ks.Abp. Carlo Maria Vigano
Ks.Abp. Jan Paweł Lenga
 
Abp Jan Paweł Lenga
Audiobook-Prze rywam Zmowę Milczenia
Ks.Abp. Stanisław Wielgus
Ks.Bp. Andrzej Jeż
Ks.Bp.śp.Józef Zawitkowski
Ks.dr. Adam Skwarczyński
Ks.dr. Roman Adam Kneblewski
Ks.dr.hab.Piotr Natanek
Ks.Grzegorz Śniadoch
Ks.o.Augustyn Pelanowski
 
Ks.o. Augustyn Pelanowski
Ks.O.Leon Knabit
 
O.Leon Knabit
Ks.Paweł Murziński
Ks.Piotr Glas
Ks.prof. Aleksander Posacki
Ks.prof. Andrzej Zwoliński
Ks.prof. Dariusz Oko
Ks.prof. Tadeusz Guz
Ks.prof. Waldemar Chrostowski
Ks.śp. Tadeusz Isakowicz - Zalewski
 
Publicystyka
Ks.śp. Tadeusz Kiersztyn
 
Publicystyka
Ks.Stanisław Małkowski
 
Publicystyka
Ks.Włodzimierz Małota
Kuchnia
 
Blok Golonkowy
 
Gotowanie golonki
Cielęcina
Czas smakosza
Dobre Rady
Drób
Filetowanie ryb
Food Inc
Garnek Rzymski
Gołąbki
Jak upiec chleb
 
Publicystyk a
Jak zrobić majonez
Karczek Suszony
Karol Okrasa - domowe wędliny z szynkowaru
KFC
Kotlety mielone z boczkiem i ogórkiem
Krokiety Ziemniaczane
Mc Donald's
Mięso wędliny sery
Miody pitne
 
Publicystyk a
NORMAT-nalewki
NORMAT-praktyk a u praktyka
 
Karczek pieczony
Serowarstwo
Ogórki małosolne na sucho
Peklowanie
Porady Babuni (cyborg43)
Przepisy
 
Sosy
Przepyszne kotlety mielone wolowe z boczkiem
Publicystyka
Rolada z boczku z szynkowaru
Schab dojrzewający
Skutecznie.TV
Wędliny w słoikach
Wędzenie
Ziołowy Zakątek
Libia
Likwidacja Państwa Polskiego
 
MAGYAR LENGYEL BARATSAG
 
General Jozef Bem
Karpatia
Strategia
MANIPULACJA
 
Mapa Polski
 
topo 50 65
Wojskowa mapa Polski (rawtar)
MEC KATARZYNA TARNAWA-GWÓŹD
Mirosławiec
 
Publicystyka
MONEY
 
Monitor Polski Tego nie przeczytasz w ścierwomediach
My Tribute to Poland
 
O Polsce mówią inni 123
Pałace na ziemi polskiej
N W O
 
NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ
 
Noam Chomsky
 
Fabryka konsensusu
Ola Gordon
 
OlaGordon
P O L S K A
 
P.K.P
 
P.P.S. - Y
 
Paweł Kukiz
 
Publicystyka
Playlisty123
Podatek Katastralny
 
PODATEK KATASTRALNY (cyborg43)
Podatki
Publicystyka
Polacy na emigracji
 
Polacy na ziemiach okupowanych
Polacy w Norwegi
Rado i Seba
Polacy Nadchodzi KONIEC naszej WOLNOŚCI
POLAKU NIE DAJ ŚIĘ OKŁAMYWAĆ
Polski punkt widzenia
Polski Żyd Vlog
Polsko języczne media brukowe wraz z atorytetami
 
Prawda o mediach
Ponury Wtorek - prezentuje
Postęp po szwedzku
 
Norwegia
Publicystyka
PranieMozgu's channel 123
Prawda o rządzie platformersów 123
Prawdziwe przekręty - The real hustle
 
Kto nas oszukuje (glomar)
Oszustwa - uważaj
Prof. Halina Zamel
Prof. Jan Żaryn
Prof. Jerzy Robert Nowak 123
Prof. Leokadia Oręziak
Prof. Mirosław Dakowski
Prof. Mirosław Piotrowski
Prof.Andrzej Nowak
Prof.Andrzej Zybertowicz
Prof.Henryk Kiereś
 
Cywilizacja Łacinska
Prof.Krzysztof Rybiński
Prof.Marek Chodakiewicz
Prof.Norman Davies
Prof.Norman Finkelstein
 
Naród Wybrany
Prof.Piotr Jaroszynski
 
Prof.Robert Gwiazdowski
Prof.śp. Bogusław Wolniewicz
 
1.Prof.Bogusła w Wolniewicz
2.Wolniewicz tematy niebezpieczne
3.Wykłady
Prof.śp. Iwo Cyprian Pogonowski
 
PUBLICYSTYKA
Prof.śp. Mieczysław Albert Krąpiec
 
U zródła Prawdy
Prof.śp. Paweł Piotr Wieczorkiewicz
 
Prof.śp.Witold Kieżun
 
Publicystyka
Prof.Waldemar Dziak
Project Camelot-Duncan O Finioan
Prywatne
 
Publicystyka
Puste SMS-y
 
Oszustwa - uważaj (wrozkap)
Robia nas w bambuko
RED PILL NEWS Wiadomości W Czerwonej Pigułce
 
Religijne
 
ROK 2012
 
Koniec Świata
Publicystyka
RON PAUL
Rumunia
SĄ TACY NA ŚWIECIE
Sebastian Ross
Siła Koszmarów
 
ŚMIESZNE
 
Sound Of Freedom (2023) 123
Spryciarze
Stanisław Michalkiewicz
 
Antypolonizm
Czyja jest Polska
Publicystyka - audio Stanisław Michalkiewicz
Stop Cenzurze
 
Publicystyka
Świat zmienia oblicze
Syria
 
Publicystyka
SYSTEM 09
 
Antoni Maciarewicz
Szach Mat dla Ludzkości
Szkoła Fotografowania
 
Fotografowanie cd
Programy
T V G --9
TAJNE SŁUŻBY
 
TEGO NIE ZOBACZYSZ W ŚCIERWO-MEDIACH
 
Publicystyka
Telewizja wRealu24   materiały usunięte przez Ce nzurę YouTuba
Tematy Bardzo Niebezpieczne Mec. Ewa Rzeuska
 
O co chodzi w tym bałaganie
Tematy Niebezpieczne 123
TOLERANCJA INACZEJ
 
Na sportowo
U S A imperium ZŁA
 
Ukraina druga prawda
 
Ukraina Rosja
 
UNCLE TIMO
 
Geneza Wojen Światowych
O Ydzach
Pedziofjołki Ukryty Swiat
UPADEK KABAŁY
 
Upadek Kabały 26 części
Uważaj!!WARNING!! 1
 
Uważaj!!WARNING!! 2
 
Grypa H5N1
H A A R P
Publicystyk a
Uważaj!!WARNING!! 3
 
Nazisci - Spisek Okultystow
Oto co utracilismy
Uważaj!!WARNING!! 4
 
Handlarze Smiercią
Korporacje
Publicystyka
Uważaj!!WARNING!! 5
 
xxxxxx
Videoblog śp. Onionmana
 
Wywiady Amelii 007 z Onionmanem
Waldemar Łysiak
 
Książki (maria)
Warto zobaczyć posłuchać
 
Więżniowie polityczni 3RP
 
Basia Poleszuk
William Bill Cooper
Wojciech Cejrowski
 
WYŁĄCZ T V zacznij myśleć
 
Publicystyka
XXXXX
 
Publicystyka
Z Archiwum I P N
zachomikowane
 
Zapomniana historia zdeptana pamięć
 
ZBIGNIEW ZIOBRO
Zdrowie
 
Zrób to sam123
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 15 KB
  • 4 lis 22 20:30
  • 199,2 MB
  • 14 lut 22 8:01
Opublikowano 10.luty.2022r.
Jeśli zastanawiasz się, co dziś ugotować, mam dla Ciebie świetny pomysł! Używając zaledwie kilku prostych składników, możesz przygotować to pyszne danie w kilka minut. Cała rodzina pokocha ten nowy sposób robienia ziemniaków!

NIEZBĘDNE MATERIAŁY
3 ziemniaki.
Szczypta pietruszki.
3 jajka.
1 łyżeczka (5 gramów) papryki.
1 łyżeczka (5 gramów) czarnego pieprzu.
1 łyżeczka soli (5 gramów).
Ser Cheddar (100 gramów).
  • 8 KB
  • 18 sty 22 20:22
  • 10 KB
  • 4 mar 21 12:47
  • 37,4 MB
  • 10 lut 19 9:44
Weronika Domogród
Opublikowany 7 gru 2015


SUBSKRYBUJ 145 TYS.

Polecam prosty sposób na pyszną kiszoną z patelni bez mąki, idealny dodatek do ziemniaków, kopytek czy zwyczajnie do pieczywa.


Johnny Kurwa Bravo2 lata temu
dziś zrobiłem pierwszy raz w życiu , bardzo dobre, świetny filmik.

Ange d1 rok temu
Dzien dobry. Pani Weroniko czy grzybki suszone wczesniej Pani namacza ? Swietne przepisy, zagladam do Pani coraz czesciej :-)

Weronika Domogród1 rok temu
Nie koniecznie, chyba że są cienkie, przesuszone, bardzo ciemne./grzyby suszę na grzejnikach łagodną temp. i są w środku dość gąbczaste -szkoda by mi było odlać z wodą tak dużo smaku/
  • 44,5 MB
  • 10 lut 19 9:43
Uwaga Babcia Gotuje
Opublikowany 16 lut 2015


SUBSKRYBUJ

Propozycja na smaczną kapustę kiszoną zasmażaną do obiadu . Idealnie nadaje się jako dodatek do drugiego dania z mięsem lub innych potraw . Będziemy potrzebować : 500 g kapusty kiszonej 40 g masła 1 cebula (około 50 g) 30 g mąki pszennej 1 łyżeczkę kminku szczyptę cukru sól do smaku woda Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania zasmażanej kapusty kiszonej . Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej . http://uwagababciagotuje.blogspot.com...


osiem dymaj sie!1 miesiąc temu
Kochana Babciu!!!!,wlasnie o ten przepis mi chodzilo!!!!!!,bo nikt nie wie o co chodzi!!!!!,a Ty!,kochana Babciu!!!!,przypomnialas mi smak dziecinstwa!!!!,ja juz nie mam nikogo,kto bymi,przekazal ten przepis!!!, a czy ta kapuste trzeba plukac?,zeby nie byla zbyt kwasna?,czy nie?,z gory dziekuje!!!, pozdrawiam serdecznie !!!!!!

Uwaga Babcia Gotuje1 miesiąc temu
Dziękuję za miłe sowa i cieszę się, że przepis się przyda. Odnośnie pytania, to płukanie kapusty zależy od tego jak kwaśną kapustę mamy lub jaką lubimy, jeżeli lubimy bardziej kwaśną to nie trzeba płukać.


Anna Lekowska3 lata temu
Dzisiaj robiłam kapustę zasmażaną z pani przepisu, wyszla mi pyszna ,dziekuję bardzo za przepis. Tylko użyłam margaryny , bo masła nie używam
  • 96,9 MB
  • 27 lut 18 18:04
Tomek Lach | Zajadam.pl
Opublikowany 20 lis 2016
Subskrybuj 8,7 tys. Subscribe Subscribed Unsubscribe
Kapusta zasmażana jak u babci - czyli najlepszy przepis na świecie! :-) Kliknij tu, aby subskrybować mój kanał ► Przepis na kapustę zasmażaną z kapusty kiszonej, w wersji tekstowej, znajdziesz na moim blogu: http://www.zajadam.pl/dobre-przepisy/...
Sławomir B 11 miesięcy temu
Potwierdzam,bardzo dobry przepis.Kapusta wyszła wyśmienita.Dzięki kolego😊
Ella Kai 4 miesiące temu
Przepyszna kapucha ;) dzięki za przepis.
  • 408,2 MB
  • 27 lut 18 18:00
Reneque's Kitchen
Opublikowany 16 lip 2017
Katarzyna Judka 5 miesięcy temu
Oglądałam różne filmy o zakwasie , ale ten jest najlepszy ))) zrozumiały i dokładnie wszystko pokazane krok po kroku . Dziękuję jutro zabieram się do zrobienia zakwasu .
Iga Czyk 3 tygodnie temu
Trzy razy robiłam wg tego przepisu i za każdym razem miałam po ok. 3 dniach na powierzchni śliczny, równomierny, jasny kożuszek. Zdejmowałam go, próbowałam , zakwas był kwaśny, kolor intensywny, a buraczki twarde. Po 7 dniach i trzykrotnym zdejmowaniu kożuszka, zakwas był tak kwaśny, że zęby bolały. Nie, do picie się nie nadawał!! Chyba to był ocet. Mieszałam to, to 5 razy w ciągu każdego dnia i trzy razy w nocy, SÓL DO KISZENIA OGÓRKÓW... Za czwartym razem, zalałam buraki GORĄCĄ, przegotowaną wodą i i i i i i udało się! Kożuszka nie było. W piątym dniu zmiksowana część buraczków wylądowała w barszczu ukraińskim. Mam jeszcze w lodówce dwa słoiki tych buraczków zalanych zakwasem oraz litrowy słój zakwasu. Wystarczy mi na miesiąc lub dwa. Dziękuję, będę nauczała znajomych
Goldi 2 miesiące temu
A moje buraczki jakies inne bo zawsze wyplywaja , pawdziwy razowy chleb przyspiesza proces kiszenia po 3 dniach wyjmuje - radze uzyc skorki razowego chleba ,lub sok z kwaszonych ogórasków
  • 12,5 MB
  • 5 mar 17 22:51
Przesłany 19 sty 2010
Pokazuje jak przygotować zasmażkę, czyli bazę do wielu sosów. Grunt to dobrze rozpuścić masło, wymieszać z maką a dopiero jak sie wymieszają to dodawać wodę. http://kotlet.tv/zasmazka
Zasmażka. Baza do sosów

________________________________________



Zasmażka jest podstawą wielu potraw. No właśnie, jest podstawą, a często słyszę, że się nie udaje. Przepisem na sukces jest cierpliwość. Najpierw czekam, aż masło się rozpuści, potem, aż masło i mąka się połączą, a na końcu dodaję wrzątek. Kiedy wszystko jest dokładnie wymieszane, doprawiam różnymi smakami. Sos ananasowy, pomidorowy, a może grzybowy... wszystko jest możliwe.
Jednocześnie zasmażka to nie to samo co sos beszamelowy, chociaż obydwa są bazą wielu sosów.
Zasmażka. Baza do sosów krok po kroku
• czas: 10 minut

• liczba porcji: do jednego dania
Składniki:
• 3 łyżki masła
• 3 łyżki mąki
• 1,5 szklanki wrzątku
• KROK 1:Na patelnię wkładam 3 łyżki masła. Czekam, aż się rozpuści. Jeśli zależy mi na większej ilości sosu, to zawsze liczba łyżek masła = liczba łyżek mąki. KROK 2:Kiedy masło jest całkowicie rozpuszczone, dodaje mąkę. Dokładnie mieszam, aż nie będzie grudek. KROK 3:Dopiero gdy masło i mąka stanowią jednolitą masę, wlewam powoli (ciągle mieszając) wrzątek. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Potem doprawiam, czym potrzebuję: ziołami, przecierem pomidorowym, a nawet sokiem z ananasa. barbara
• 16.01.2014 15:22
• ODPOWIEDZ
Zasmaszke lepiej sie rozprowadza jak bulion jest zimny lub odwrotnie. 100% gwarancji ze sos wyjdzie aksamitny i nie zrobi sie klucha
• Joanna
• 09.12.2011 21:31
• ODPOWIEDZ
Sos wychodzi(a nie klucha),tylko trzeba na małym ogniu to robić i ciągle mieszać najlepiej trzepaczką do sosów.Robić tak jak jest w przepisie to na pewno wyjdzie!Polecam ja robiłam do sosu z razów.POLECAM
  • 15,3 MB
  • 6 gru 16 0:02
Opublikowany 26.08.2015
Zdrowa ,smaczna szyneczka bez konserwantow i glutamatow
Szynkowar1 rok temu
Godzina byla nawet troche za dlugo, 50 minut wystarczy, mój szybkowar nie ma stopni,tylko wskaznik ,wiec gotowalam na środkowej skali kuchenki, z 9 skali na 5- tej. :)
Purple Land2 tygodnie temu (edytowany)
Na poczatku szybkowar daje sie na wiekszy plomien a jak juz sie zamknie to zmniejsza sie na minimum bo chodzi wylacznie o utrzymanie cisnienia
Purple Land2 tygodnie temu
kurcze moj szynkowar standardowy 1.5kg nie miesci sie w moim standardowym 6L szybkowarze? jest za wysoki. jakiej wielkosci sa twoje urzadzenia?
Szynkowar2 tygodnie temu
Mój szybkowar jest na 6 litrów....czasami wystarczy odkręcić uchwyt od przykrywki szybkowara i wtedy pasuje..:)
ania m1 rok temu
Czyli gotujemy w szybkowarze na najniższej temperaturze przez 1 godzinę? na którym stopniu 1 czy 2 ?
Szynkowar1 rok temu
Wystarczy 50 minut ,mój szybkowar nie posiada skali, wiec dalam środkowa temperature kuchenki. Zycze powodzenia kulinarnego :)
  • 87,8 MB
  • 11 lis 16 8:04
Opublikowany 10.11.2016
Przepis na bardzo smakowitą, domową szynkę z szynkowaru, polecam i życzę smacznego !!!
Składniki:
- 1 – 1,2 kg mięsa z szynki wieprzowej
- 16-18 g soli peklowej
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 spora łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego
- 1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2/3 szklanki zimnej przegotowanej wody
Przygotowanie:
• mięso myję i osuszam
• do wody wsypuję sól i cukier mieszam do rozpuszczenia
• mięso kroję na grubą kostkę ok. 5 x 5 cm
• kawałki mięsa rozbijam tłuczkiem
• do mięsa dodaję roztwór wody z solą i cukrem oraz przyprawy
• dokładnie wyrabiam mięso do momentu aż mięso będzie się mocno kleić a woda całkowicie się wchłonie
• tak przygotowane mięso wstawiam do lodówki na ok. 24 godziny
• następnego dnia do mięsa partiami dodaję żelatynę i dokładnie wyrabiam
• mięso wkładam do woreczka dobrze ugniatając
• woreczek zawijam i zamykam szynkowar
• tak przygotowane mięso w szynkowarze zostawiam w lodówce na ok. 1 dzień
• w garnku zagotowuję wodę
• wkładam szynkowar, woda musi być wyżej niż poziom mięsa w szynkowarze
• parzę w wodzie o temp. 85 st.C przez ok. 1,5 – 2 godz.
• gdy temperatura mięsa osiągnie ok. 70-75 st.C wyłączam grzanie i zostawiam szykowar w wodzie do wystygnięcia
• wyjmuję szynkowar, odlewam wodę
• zimny szynkowar wstawiam do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc
• po tym czasie szynka jest gotowa, wyjmuję z szynkowara i kroję
Nie ma to jak domowa wędlinka ;-) polecam i życzę smacznego !!!
  • 26,7 MB
  • 3 lis 16 11:32
Przesłany 18.09.2011
Potrawa na goraco ala golabki z szynkowara!
Zbigniew Nowak11 miesięcy temu
Dzien dobry, a gdzie ryz albo kasza? Golabki bez ryzu to nie GOLABKI! To mieso z kapusta! Wyglada apetycznie, nie powiem, ale daleko im do GOLABKOW. Wiec tytul jest bardzo mylacy a i glos za cicho. Czy Pani to przesluchuje przed wyslaniem? Prosze sie tylko nie obrazac. Napisalem w impulsie natychmiast po ogladnieciu tego fimu. pozdrawiam
Wojtek Docent1 rok temu
Sos wyszedł super, dzięki za przepis. Gołąbki nie są złe, ale to kwestia gustu.
Aga Strzęciwilk Rucińska2 lata temu
Szkoda, że nie widać jak a'la gołąbki są wyjmowane z szynkowara. Chciałabym zobaczyć to w całości
Anna Lewandowska2 lata temu
Kupiłam szynkowar ze dwa lata temu . Jest to garnek ? bez którego nie umiała bym teraz kucharzyć. Pani gołąbki są jedną z ulubionych potraw w moim domu , a ten szynkowar no cóż kosztowny ale bardzo praktyczny i porządny. Bardzo polecam innym aby się skusili bo to nie tylko gołąbki ale i inne wyroby są super .Pozdrawiam Anna
Szynkowar5 lat temu
@wrzeszyk Jezeli chce pan skrocic czas,to polecam kapuste chinska,trzeba ja tylko pokroic w waskie paski i warstwami 2-3 cm wylozyc na przemian z miesem bez uprzedniego blanszowania.Dla mnie to nie jest zawracanie glowy,poniewaz chetnie dziele sie moja wiedza,wiec bez problemow odpowiem na zadane pytania.
Szynkowar5 lat temu
@wrzeszyk oczywiscie ze mozna dodac ryz,natomiast nie polecam miesa gotowego mielonego ze sklepu ,jak by Pan widzial co zostalo zmielone to stracil by Pan apetyt.Konsekwentnie bede na yotube pokazywala wiecej przepisow na nowe potrawy.Wiec zapraszam do ogladania.
  • 133,3 MB
  • 30 paź 16 8:42
Opublikowany 21.09.2016
Tradycyjny chleb żytni razowy na zakwasie
  • 47,1 MB
  • 7 cze 16 20:49
Opublikowany 17.05.2016
Naleśniki gryczane -proste, pyszne, bez jajek. Można zrobić nawet jedną sztukę, więc świetne na szybkie śniadanie. Elastyczne, nie łamią się. Bezglutenowe.

Zobacz też:
- 3 przekąski do pracy. Zamiast kanapki #10: https://www.youtube.com/watch?v=zTk4A...
- Zielone naleśniki z twarożkiem: https://www.youtube.com/watch?v=8u-6a...
- Naleśniki ryżowe z jabłkiem i cynamonem (bezglutenowe): https://www.youtube.com/watch?v=n8YuS...
- Zapiekane naleśniki z sosem bolońskim: https://www.youtube.com/watch?v=aJTaP...

Składniki i przepis: http://gotuj.skutecznie.tv/2016/05/
loganusamra2 tygodnie temu (edytowany)
"Lubisz dodać mąkę ziemniaczaną" ale czy bez niej tez wyjdą? PS Co do bezglutenu to fajnie jakbyś pizze taka zrobiła.
SkutecznieTv2 tygodnie temu
+loganusamra Tak, wyjdą bez ziemniaczanej -sprawdzone:) Tylko wydaje mi się, że z tą ziemniaczaną lepiej znoszą zawijanie na zimno (gdy np. poleżą 1 dzień w lodówce). Ps. Pizza -na razie robiłam taką dla gości bezglutenowych: https://www.youtube.com/watch?v=dlOJXkuT-CI Nie wiem czy znasz już ten film? Plus taka tarta: https://www.youtube.com/watch?v=dhOYVEzRPbE Mam jeszcze jedną fajną bezglutenową, ale jej jeszcze nie nagrywałam. Na co dzień nie mam takich wyzwań, więc nie robię bezglutenowych aż tak często:)
c'est2 tygodnie temu
Za gęste ciasto. Naleśniki muszą być cienki więc ciasto musi być wodniste. Moje naleśniki są cienkie jak papier. Gęste ciasto jest na pankcakesy.
renia duda2 tygodnie temu
Upieklam juz tyle ciast,ugotowalam potrawy wedlug twoich przepisów i wszystko jest przepyszne☺ . Oczywiście nie siadam na laurach tylko siedzę dalej w kuchni z Twoimi przepisami. Serdecznie Cie pozdrawiam
Panna Marzanna1 tydzień temu
Coś baaaardzo dla mnie :) to prawda, że z mąki gryczanej wychodzą cudowne naleśniki :)
Kamehameha I2 tygodnie temu
a próbowała pani zostawić to ciasto na jakąś godzinkę-2 albo na noc? Rzecz w tym że maka wchłania trochę wody jak się odczeka troszeczkę i chciałbym po prostu dopytać jak takie ciasto na naleśniki się zachowuje bo z doświadczenia wiem że w przypadklu klasycznych naleśników można dodać odrobinę mniej mąki w stosunku do mleka/wody i ogólnie jak są takie bardziej lejące się to można je zrobić cieńsze, chociaż w klasycznych jeszcze jajko jest takim klejem który sprawia że naleśnik nawet jeśli jest cienki to się nie rozpada podczas przewracania, a jak jest z tymi gryczanymi? :)
  • 73,3 MB
  • 17 kwi 16 13:31
Opublikowany 30.03.2016
Pyszne, zdrowe oraz proste w przygotowaniu weki, które są w stanie przetrwać wiele lat. No i przede wszystkim ten smak i aromat mhmmm... pyszne !
ReplikantONE5 dni temu
Czy słoiki po wekowaniu pierwszego dnia wkładamy do lodówki i na drugi dzień wyciągamy czy mogą sobie stać w wodzie w temperaturze pokojowej?
Saharios2 tygodnie temu
U mnie na wawrzyn mówi sie liść laurowy. Przepis wspanialy :D
Nikares2 tygodnie temu
Powiedz mi pan, jaką sól pan miałeś? Zwykła kuchenna, jakaś gruba (jak do ogórków) czy może peklowa?
KuchniaKwasiora KK2 tygodnie temu
+Nikares Zwykła sól kuchenna jodowana.
  • 44 KB
  • 23 kwi 15 10:29
  • 14,9 MB
  • 16 wrz 12 6:42
  • 116 KB
  • 12 sty 12 8:14
  • 139 KB
  • 12 mar 10 23:48

zachomikowany

  • 59 KB
  • 12 mar 10 23:48

zachomikowany

  • 177 KB
  • 12 mar 10 23:47

zachomikowany

  • 92 KB
  • 12 mar 10 23:47

zachomikowany

  • 2,0 MB
  • 12 mar 10 23:47

zachomikowany

  • 40 KB
  • 12 mar 10 23:47

zachomikowany

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    16
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    14
  • pliki muzyczne
    0

37 plików
1,24 GB




ss_argus

ss_argus napisano 24.04.2024 17:11

zgłoś do usunięcia
Najlepsze !!! *** Audiobooki *** *Słuchowiska PR * Komiksy * Teatr TV * Wgrane Okładki * W Paczkach * Luzem * "Żywy" Lektor * Uporządkowane A-Z * Własny Upload * Foldery Tematyczne * *FREE Transfer *** * Zapraszam serdecznie *
Stare.dobre.filmy

Stare.dobre.filmy napisano 25.04.2024 19:43

zgłoś do usunięcia
RANDALL I DUCH HOPKIRKA - wszystkie odcinki
KinoTV

KinoTV napisano 27.04.2024 14:34

zgłoś do usunięcia
5
Deebra

Deebra napisano 30.04.2024 20:45

zgłoś do usunięcia

Święty Paweł zapewnia: Dążność bowiem ciała prowadzi do śmierci, dążność zaś Ducha - do życia i pokoju. Rz 8,6

JEZU UFAM TOBIE

Jeśli pokój Boży raz zapuści w tobie korzenie, to będziesz niósł ten pokój ludziom i uzdrowisz ich z lęku i wątpliwości.

św. Charbel Makhlouf
🕊 ... ze słowem pozdrowień dobrych, miłych chwil, pogody ducha życzę ) ...
bambina-1234

bambina-1234 napisano 3.05.2024 07:17

zgłoś do usunięcia
obrazek

Tu Filmy Muzyka Tu Programy Obrazki Zapraszam Do Mnie

grzesiek128trzy

grzesiek128trzy napisano 3.05.2024 20:25

zgłoś do usunięcia
Teardown (2020)PL haslo terradown gry
FILMY_BIBLIJNE_Z_DATAMI_ICH_POWSTANIA

FILMY_BIBLIJNE_Z_DATAMI_ICH_POWSTANIA napisano 4.05.2024 21:23

zgłoś do usunięcia

obrazek

OGLĄDAJ FILMY BIBLIJNE ZOSTAŃ ŚWIĘTYM

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności