Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

SOSY.rar

Download: SOSY.rar

296 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
SOSY

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
obrazek Współczesne sosy narodziły się we Francji, a usystematyzował je Marie-Antoine Carême dzieląc je na sosy ciepłe i zimne, a wśród nich wyróżnił tzw. sosy podstawowe. Do sosów podstawowych ciepłych, białych zali­cza się sos beszamelowy i sos velouté. Podstawą do przyrządzenia obu jest zasmażka, którą w przypadku sosu beszamelowego należy rozrzedzić mlekiem i przyprawić gałką muszka­tołową. Natomiast sos velouté należy rozrzedzić bulionem cielęcym, dro­biowym lub rybnym.
obrazek Prosty, szybki sos na bazie majonezu i ketchupu. Idealny do founde, jak i do kanapek, parówek, sera i mięsa. Sos o pięknym różowym kolorze, niezwykle dobrze prezentuje się na stole :)
obrazek Tak, sos czosnkowy, główny składnik wszystkich naszych szybkich dań, nadaje się do frytek, pizzy, tortilli, ryby a i nawet mięsa. Do wszystkiego pasuje. Ja zawsze robię z całego pojemniczka śmietany ponieważ bardzo szybko u nas on schodzi, a i nawet jak zostanie, na drugi dzień jest wykorzystany, ma bardziej intensywny smak. Można zrobić mniej, z połowy. Temat przypraw, podałam tylko pieprz i sól, ponieważ najbardziej smakuje mojemu tacie, możecie poeksperymentować, dodać majeranku, bazylii, itp... można również dodać miód, a mniej czosnku jest wtedy słodszy, a mnie ostry!! :)
obrazek Dzisiaj zaproponuję szybki sos pieczarkowy, który możemy podać do steków, pieczonych ziemniaków, gotowanego mięska lub makaronu. Każda kombinacja będzie dobra pod warunkiem, że akceptujemy leśne smaki; pieczarki rosną raczej na łąkach, ale grzyb to grzyb, do jesieni jeszcze daleko więc borowiki czy moje ukochane rydze zastąpimy pieczarkami.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności