Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
kindel24.3
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 13.11.2022 14:09

  • pliki muzyczne
    1164
  • pliki wideo
    1463
  • obrazy
    16995
  • dokumenty
    603

20348 plików
762,25 GB

  • 100 KB
  • 28 sie 10 11:11

zachomikowany

  • 1,5 MB
  • 28 sie 10 11:11
zupa fasolowa z kluskami

z chomika redandpale

  • 0,5 MB
  • 28 sie 10 11:11

z chomika StarszyPan

  • 53 KB
  • 28 sie 10 11:10

z chomika StarszyPan

  • 51 KB
  • 28 sie 10 11:09

z chomika StarszyPan

  • 49 KB
  • 28 sie 10 11:09

z chomika StarszyPan

  • 60 KB
  • 28 sie 10 11:09

z chomika StarszyPan

  • 0,6 MB
  • 28 sie 10 11:08

z chomika redandpale

  • 0,5 MB
  • 28 sie 10 11:08

z chomika StarszyPan

  • 0,5 MB
  • 28 sie 10 11:04

z chomika StarszyPan

  • 39 KB
  • 28 sie 10 11:04

z chomika StarszyPan

  • 0,6 MB
  • 28 sie 10 11:03
zupa paprykowa
aromatyczna porcja zdrowia

z chomika redandpale

  • 22 KB
  • 28 sie 10 11:00

z chomika StarszyPan

  • 58 KB
  • 28 sie 10 11:00

z chomika StarszyPan

  • 75 KB
  • 28 sie 10 11:00

z chomika StarszyPan

  • 48 KB
  • 28 sie 10 10:59

z chomika anetusia78

  • 55 KB
  • 28 sie 10 10:58

z chomika anetusia78

  • 234 KB
  • 28 sie 10 10:57

z chomika RysioSenior

  • 24 KB
  • 28 sie 10 10:56
Zupa ziemniaczano-cebulowa


50 dag cebuli
10-15 dag chudego boczku
łyżka margaryny lub łyżka oliwy
duży ząbek czosnku
1,5 I rosołu (może być z kostki)
50 dag ziemniaków
4 parówki lub 15 dag kiełbasy
łyżeczka sproszkowanej papryki
sól
pęczek naci pietruszki lub szczypiorku

W rondlu podgrzać tłuszcz, dodać pokrajany w drobną kostkę boczek i pokrajaną w cienkie talarki cebulę. Dusić na małym ogniu do lekkiego zrumienienia, włożyć zmiażdżony ząbek czosnku oraz obrane, umyte i pokrajane w kostkę ziemniaki. Całość oprószyć papryką i zalać rosołem. Osolić, rondel przykryć i gotować zupę na średnim ogniu 25-30 min. Po tym czasie włożyć do zupy pokrajane (bez skórki) parówki lub kiełbaski. Podgrzać dobrze i przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.

z chomika ad1964

  • 50 KB
  • 28 sie 10 10:56
Składniki:

* 75 dag kiełbasy czerwonej wędzonej
* 50 dag kiełbasy białej
* 5 dag borowików
* pół główki czosnku
* 3 cebule 1-1.5 l zakwasu
* 30 dag chrzanu
* 200 ml śmietany
* 8 l wywaru wołowo-wieprzowego
* sól
* pieprz
* majeranek

Sposób przygotowania:
Białą kiełbasę zalać gorącą wodą sparzyć. Grzyby ugotować. Kiełbasę czerwoną obsmażyć z cebulą i czosnkiem, dodać razem z grzybami do wcześniej przygotowanego gorącego wywaru i gotować ok. 30 min. Pod koniec dodać białą kiełbasę, zakwas, chrzan, majeranek i białą kiełbasę. Zaciągnąć śmietaną, przy prawić solą i pieprzem

z chomika Zeeb

  • 25 KB
  • 28 sie 10 10:51
KAPUSTA PEKIŃSKA W ROSOLE - kuchnia chińska


25 dag kapusty pekińskiej lub włoskiej
2 szklanki wywaru ll

Wypłukaną kapustę pokrajać w paski o szerokości 1 1/2 cm. Wsypać do wywaru, doprowadzic do wrzenia, gotować około 30 min na małym ogniu, aż warzywo stanie się miękkie. Proporcje: dla 3-4 osób

z chomika ad1964

  • 76 KB
  • 28 sie 10 10:51
Rosół drobiowy

kostka z kaszy manny

1,5 szkl bulionu
0,5 szkl kaszy manny

bulion zagotować, wsypać kaszę i ciągle mieszając
pogotować kilka minut..
wyłożyć kaszę w płaski pojemnik i uklepać. odstawić do wystudzenia
Po ostygnięciu pokroić kaszę w kostkę, włożyć do talerza i zalać gorącym rosołem

z chomika Zeeb

  • 23 KB
  • 28 sie 10 10:51
ROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMI - kuchnia chińska


1 cała pierś z kury lub kurczaka
1 plasterek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
4 szklanki wody
6 średnich chińskich suszonych czarnych grzybów lub 6 dużych pieczarek
1 szklanka cieplej wody
5 dag surowej wędzonej polędwicy (sopocka)
1/2 szklanki pędów bambusa lub 1 1/2 średnich ziemniaków
1 szklanka młodych listków szpinaku
2 szklanki wywaru l
Przyprawy:
1 białko
2 łyżki wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka czystej wódki lub białego wytrawnego wina
1/2 łyżeczki cukru
szczypta pieprzu

Skórę i kostki usunąć z piersi kurczaka. Mięso pokrajać w bardzo cienkie plasterki o wymiarach 3 x 4 1/2 cm. Białko roztrzepać z wodą i mąką ziemniaczaną, dodać mięso, starannie wyrabiać ręką, dodać pozostałe przyprawy, dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki. Kostki i skórę kury zalać 3 szklankami wody, dodać świeży imbir (imbir w proszku dodać pod koniec gotowania), gotować około 1 godz. na małym ogniu aż 1/3 płynu wyparuje. Chińskie grzyby namoczyć w szklance ciepłej wody, odstawić na 20 min, odciąć trzonki, odstawić. Odcisnąć wodę z kapeluszy grzybów i pokrajać na paski o szerokości 1 /2 cm. (Odcięte trzonki z pieczarek pokrajać w paski o szerokości 1/2 cm). Trzonki z grzybów chińskich lub pieczarek dodać do wywaru, wlać wodę, w której moczone były grzyby, lub jeśli używamy pieczarek dodać ¾ szklanki wody do gotującego się wywaru, gotować 5 min na małym ogniu. Wywar przecedzić. Polźdwicę pokrajać w bardzo cienkie plasterki o wymiarach około 1/2 x 3 1/2 cm, odstawić. Pędy bambusa lub obrane ziemniaki sparzyć, pokrajać w plasterki o wymiarach polędwicy. Szpinak wypłukać, osączyć. Przecedzony wywar wlać do garnka o pojemności 4 l, doprowadzić do wrzenia. Tymczasem mięso kurze włożyć do małego rondla, zalać wrzącą wodą, mieszając trzymać 30 sek na średnim ogniu, przelać do cedzaka, przepłukać zimną wodą. Do gotującego się rosołu dodać polędwicę i grzyby, zmniejszyć płomień na średni, gotować 5 min. Dodać pędy bambusa lub ziemniaki, gotować dalsze 5 min (ziemniaki 10 min). Włożyć szpinak, doprowadzić do wrzenia. Dodać mięso z kury, mocno podgrzać. Wlać do wazy, podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób

z chomika ad1964

  • 45 KB
  • 28 sie 10 10:50
Składniki:
12 suszonych chińskich grzybów lub 16 pieczarek
3 i 1/2 szklanki wywaru l
1 cebula dymka lub mała cebula
1 plasterek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżka sosu sojowego
1/2 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki soli

Chińskie grzyby wypłukać, zalać 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody, odstawić na 20 min. Trzonki ściąć równo z brzegiem kapelusza, odrzucić. Pieczarki opłukać, trzonki odciąć od kapelusza (wykorzystać do innej potrawy). Chińskie grzyby włożyć do rondla, wlać wodę, w której moczono grzyby i wywar, dodać pozostałe składniki doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godz. Pieczarki zalać wywarem i szklanką wody, dodać cebulę, imbir, sos sojowy i przyprawy, gotować pod przykryciem przez 30 min. Wyjąć cebulę i imbir (świeży) przed podaniem.
Serwować na gorąco.

z chomika Zeeb

  • 1,1 MB
  • 28 sie 10 10:39

z chomika Tarapunka

  • 6,0 MB
  • 28 sie 10 10:39

z chomika Rapcia

  • 0,9 MB
  • 28 sie 10 10:39

z chomika Tarapunka

  • 10,1 MB
  • 28 sie 10 10:39

z chomika Rapcia

  • 1,3 MB
  • 28 sie 10 10:39

z chomika Tarapunka

  • 10,2 MB
  • 28 sie 10 10:38

z chomika Rapcia

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    741
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

741 plików
0,95 GB




PROGRAMY2016

PROGRAMY2016 napisano 5.06.2016 17:31

zgłoś do usunięcia

Atydonek_07 napisano 9.07.2016 22:04

zgłoś do usunięcia

HuRriCane__ napisano 22.01.2017 15:21

zgłoś do usunięcia
dlanaci

dlanaci napisano 21.02.2018 19:08

zgłoś do usunięcia
KUP TERAZ -ALLEGRO Energia skalarna, odpromiennik Gearbest Gearbest Gadget Daily Deals - UP TO 95% OFF promotion
rivavog891

rivavog891 napisano 10.12.2022 11:25

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności